Краков през пролетта - с полет от Бургас

878 BGN
 
 Полша
 5 Дни / 4 Нощи
 Самолет

Акценти на програмата:

 Директни полети от Бургас с вкл. 10 кг. багаж; 
✔ Трансфери летище-хотел-летище; 
✔ 4 нощувки със закуски в централно разположен 3* хотел; 
✔ Сити тур на Краков с екскурзовод на руски език. 


ИЗТЕКЛА ОФЕРТА

ЕДНО Е СИГУРНО - В КРАКОВ НЯКОГА Е ЖИВЯЛ ДРАКОН! 
Някога по тези земи вилнеел Вавелският дракон унищожавал полетата с посеви, ядял добитък, разрушавал села и не само това - искал всеки месец да бъде оставяна по една девойка пред пещерата му (вижте снимката на пещерата му по-долу). И така докато се свършили девойките и дошъл ред на кралската дъщеря Ванда. В отчаянието си кралят я обещал за жена на този, който убие дракона. Така се появил беден обущар на име Крак , който взел кожа от овца, напълнил я със сяра и я оставил пред входа на пещерата. Змеят изял „овцата“, ожаднял много и започнал да пие вода от реката, докато не се пръснал. Крак, разбира се, се оженил за принцесата. Станал крал, построил замъка си върху леговището на дракона и хората построили град около него, наречен „Краков“ на името на своя крал спасител. Костите на дракона били окачени триумфално пред входа на катедралата, където са и днес. Пещерата му се превърнала в известна механа и публичен дом през средновековието и днес функционира като сезонен туристически атракцион. Металната скулптура на дракона с шест крака, все още стои там. Някога е било възможно да изпратите на дракона SMS, който да предизвика пристъпи на огнедишащо блаженство, но днес той го прави, дори без да проверява телефона си - на всеки 10 минути! 

Програма

Ден 1 :

Директен полет от Бургас в 14:30, кацане в 15:20. Трансфер до хотел 3* в центъра на Краков. Настаняване. Вечеря в традиционен местен ресторант с неповторима средновековна атмосфера (срещу доплащане).

Ден 2 :

Закуска. Следва обзорен тур, в който ще посетим Главния търговски площад : стотици гълъби, улични музиканти, кокетни кафенета, ресторанти, градини, цветарски магазини, каляски, следва катедралата Дева Мария с 200 олтарни фигури , Замъка Вавел отвън, Градската кула, Флориянската порта, Еврейския квартал Кажмиеж – където по време на Втората световна война са били затворени без достъп до света всички евреи от областта и от където по-късно са били изпратени в Аушвиц и избити, Старата синагога – в нея днес се помещава богата изложба, посветена на живота и културата на полските евреи.

Ден 3 :

Закуска. Възможност за целодневна екскурзия  до Аушвиц на 50 км. от града (срещу доплащане – 65 лв с вкл. вход). Това е най-големият концентрационен лагер на нацистите. Тук над 1 мил. евреи са намерили смъртта си. Тишината ще ви разкаже много. В музея ще видите изоставените куфари на жертвите с имената на тях, техни снимки и лични вещи. Запазените сгради, бараки, наблюдателни кули, газови стаи и килии ще ви разкрият ужаса от миналото и ще провокират размисъл. 

Ден 4 :

Закуска. Възможност за екскурзия до солната мина „Величка“ на 14км от Краков (срещу доплащане – 60 лв. с вкл. вход). Всичко тук е сол: пода, стените и тавана с полилеите от солни кристали. Ще видите и параклиси, олтари и други произведения на изкуството, изработени изцяло от сол. Открита е през XIII век. В мината има 3 солени подземни езера. Почетни посетители на това вълшебно място са били Коперник, Гьоте, папа Йоан Павел II. Сред уникалната му атмосфера се провеждат концерти, конференции, тържества. Тук функционира и лечебен център със стаи от сол, чиито йони са полезни за белите дробове.

Ден 5 :

Закуска. Трансфер до летището за директен полет до Бургас в 12:30. Кацане в 15:25.

*Цената е на човек при двойно настаняване
Хотел/Категория Описание Цена (лв)
Хотел 3* 878

  Ценaта включва:

  ✔ Директни полети от Бургас с вкл. 10 кг. багаж; 
  ✔ Трансфери летище-хотел-летище; 
  ✔ 4 нощувки със закуски в централно разположен 3* хотел ; 
  ✔ Сити тур на Краков с екскурзовод на руски език; 
  ✔ Застраховка „Помощ при пътуване“ с покритие 5000 евро, за лица до 65 г.; 
  ✔ Водач от агенцията при записани 12 пътуващи

  Цената не включва:

  ✔ Допълнителните турове, посочени като опционни
  ✔ Разходи от личен характер

  Допълнителни услуги:

  ✔ Възможност за целодневна екскурзия до Аушвиц на 50 км. от града (срещу доплащане – 65 лв с вкл. вход).
  ✔ Възможност за екскурзия до солната мина „Величка“ на 14км от Краков (срещу доплащане – 60 лв с вкл.вход).

Запитване:

 
 Цената подлежи на препотвърждение към датата на сключване на договора!

Подобни предложения

Travel Holidays

При необходимост Травел Холидейс ООД си запазва правото да променя цените и условията на предложената оферта.

Травел Холидейс ООД е регистриран администратор на лични данни в Комисията за Защита на Личните Данни

Абонамент за промоции