ТРАВЕЛ ХОЛИДЕЙС

Блог за споделяне на пътешествия

Круиз с водач от България до АРЖЕНТИНА, УРУГВАЙ, БРАЗИЛИЯ С ВОДОПАДА ИГУАСУ

ДЕН 1 – 3  БУЕНОС АЙРЕС 

Полет София-Буенос Айрес. Градът на аржентинското танго и Бока Хуниорс ще ви посрещне с невероятната си атмосфера. Буенос Айрес е горещ – буквално и преносно. Разходете се с приятели по Флорида, вземете уроци по танго (може и на тротоара) и си поръчайте хубаво аржентинско вино малбек. Сигурно вече си спомняте как звучи Don’t cry for me Argentina…

ДЕН 4 – 7 ИГУАСУ И ПТИЧИЯТ ПАРК

Със сигурност център на програмата и най-красивата част от пътуването. Водопадите Игуасу несъмнено ще ви впечатлят с изобилието си от вода насред зелената атлантическа гора. Вземете душ под топлите води на водопада от лодка или запечатайте спомените от високо на борда на хеликоптер. Много обичаме птици и при положение, че такова разнообразие е съвсем близо до водопадите, няма как да го пропуснем. Представяме ви Птичия парк – част от нашата програма в Игуасу. Тук, в съвсем близка до естествената среда може да видите тукани, папагали и много други видове, поверени на грижите на работещите в парка. Разположен в пределите на Бразилската Атлантическа Гора (Mata Atlantica), от която 85% са изсечени, този парк пази видове, които са застрашени от изчезване заради унищожаването на дърветата.

ДЕН 8 КАЧВАНЕ НА КОРАБА

ДЕН 9 ПУНТА ДЕЛ ЕСТЕ

Пунта дел Есте е град в Уругвай – любимо място за отдих на южноамериканския елит. Познат още като уругвайското Сен Тропе, заради красивите си плажове, скъпи курорти и нощен живот. Една от забележителностите е Касапуебло – бивша лятна резиденция на уругвайски художник Carlos Páez Vilaró, а понастоящем музей, арт галерия и хотел в едно. Сградата има интересна архитектура, дело на самия художник. Разбира се, не пропускайте да се отпуснете и на някой от слънчевите плажове с чаша хубаво уругвайско вино.

ДЕН 11 ИЛАХАБЕЛА
Илхабела е популярно място за туристите със своите приказни плажове. По време на празници и почивни дни островът с  площ 347 км2 става с население до 100 000 човека.

ДЕН 12-14 РИО ДЕ ЖАНЕЙРО
Рио де Жанейро – градът вдъхновение, едно от най-оживените места в света! Днес ще посетим „Захарната глава”, до която ще стигнем изкачвайки се до върха с кабинков лифт. Ще станем свидетели на невероятни гледки към града и океана. А защо да не полетим с хеликоптер над Рио. Ще видим още пристанищния квартал Porto Miravilla и Музея на Бъдещето (отвън). На следващия ден може просто да събираме слънце и впечатления на един от прочутите плажове Копакабана и Ипанема: плаж, самба и пак плаж.

ДЕН 15 ПОЛЕТ КЪМ БЪЛГАРИЯ
HOME, SWEET HOME…