ТРАВЕЛ ХОЛИДЕЙС

Блог за споделяне на пътешествия

Водопадите Игуасу

Водопадите Игуасу, Южна Америка

Екскурзия, включена в цената на Круиз Аржентина, Уругвай, Бразилия

Този мощен източник на енергия водопад, завихрящ невероятно количество вода... може да го сравним единствено с жив човешки организъм! Ако сте решили да резервирате екскурзия до водопадите Игуасу, можете да прочетете този великолепен пътепис за Круиз АРЖЕНТИНА, УРУГВАЙ, БРАЗИЛИЯ С ВОДОПАДА ИГУАСУ.

ЗЕМЯТА ДИША ЧРЕЗ ВОДОПАДИТЕ

Не случайно се твърди, че планетата ЗЕМЯ диша! Според мене тя вдишва и издишва с ВОДОПАДИТЕ! Ако някой ден водопадите ИГУАСУ пресъхнат.... с природата, със земята и с нас е свършено!

Но днес, те все още са тук, за да ни напомнят колко сме малки и незначителни пред силата и характера на майката ПРИРОДА!

КЪДЕ СЕ НАМИРА ИГУАСУ?

Водопадите ИГУАСУ се простират едновременно в Бразилия и в Аржентина, разцепили са земната повърхност и спускат одеждите си в бездната, превърнала се в техен дом от хилядолетия!

Ето как започна екскурзията до водопадите Игуасу и Птичия парк, включени в цената на круиза Аржентина, Уругвай, Бразилия. Кацнахме на аржентинското летище и ще се възползваме да видим аржентинската част на водопада.

ДЯВОЛСКОТО ГЪРЛО

Тук се намира известния с пълноводието си и голямата си красота водопад - Дяволското гърло, който ще наблюдаваме ту от подножието и ту от ръба му.

Тук ще добавим и едно от най-неочакваните приключения и със сигурност най-хубавия душ в живота ни - преминаване с лодка под топлите води на водопада.

Екскурзия до водопада Игуасу

БРАЗИЛСКАТА ЧАСТ НА ИГУАСУ

Ще разгледаме и бразилската част на водопада с най-широката водопадна редица в света – 2700 м, общо 27 водопадни каскади. Подгответе се - ще бъдете потресени от тази мощ на природата!

ПТИЧИЯТ ПАРК

Ще поемем към Птичия парк, разположен в град Фос де Игуасу, на границата между трите държави: Бразилия, Аржентина и Парагвай.

Създаден е насред субтропична дъждовна гора и осигурява приют за около 150 вида птици, както и пеперуди и влечуги от цяла Южна Америка и други екзотични места.

КАКВО ЩЕ ВИДИМ ТУК?

Представяме ви Птичият парк - част от нашата програма в Игуасу. Тук, в съвсем близка до естествената среда може да видите тукани, папагали и много други видове, поверени на грижите на работещите в парка.

Ще се върнем ли тук?

Eто, че дойде време да се отправяме към летището!

Дали ще се върнем отново тук... всеки ден в мислите и действията ни, но вече мислейки за ЦЯЛОТО, това от което са част ВОДОПАДИТЕ ИГУАСУ:  МАЙКАТА ПРИРОДА -  посяваща, разделяща, даваща и отнемаща!