Круиз с водач ЯПОНИЯ И ЮЖНА КОРЕЯ ВЪВ ВИШНЕВ ЦВЯТ с включени обзони екскурзии в Токио и Осака (април) 2021

5921 ЛВ
 АЗИЯ и МАЛАЙЗИЯ, ДАЛЕЧЕН ИЗТОК, ЕКЗОТИКА, ПРОМОЦИОНАЛНИ,
 Йокохама, Киото, Токио, Каназава, Осака, Пусан , Хакодате, Фуджи, Ниигата,
 MSC Bellissima
 15 дни

ОСАКА КИОТО ЙОКОХАМА ХАКОДАТЕ и вишневите му градини – НИИГАТА и оризовите тераси – КАНАДЗАВА/ШИРАКАВА-ГО с древната му планинска архитектура – ПУСАН – вторият по големина град в Южна Корея – ШИМИЗУ (Планината Фуджи и Хаконе) – ТОКИО – СОФИЯ


☀ ДАТА: 31-03-2021

ПAКЕТНО ПЪТУВАНЕ с включени ☀

✔ самолетни билети 
✔ 2 нощувки в 3* хотел в Осака с включена закуска 
✔ обзорна екскурзия на Осака с екскурзовод и включени разходи за обществен транспорт      
✔ 8 нощувки на борда 5* кораб MSC Bellissima 
✔ изхранване на база пълен пансион
✔ забавления и анимация за възрастни и деца на борда на кораба
✔ 2 нощувки в 3* централно разположен хотел в Токио
✔ обзорна екскурзия на Токио с екскурзовод и включени разходи за обществен транспорт
✔ билет за скоростния влак Шинкансен от Осака до Токио
✔ трансфери
✔ медицинска застраховка 
✔ представител на туроператора при минимум 10 записани


Япония – многолика и мистична с многобройните си храмове, бамбукови гори, вишневи дървета и  оризища. Страна със силно изразена идентичност и култура, привличаща от векове туристи от цял свят. Защо? Ще дадем отговор на този въпрос по време на пътешествието ни! 
Пролетта е един от сезоните, в които Япония заприличва на цветна градина, облечена в розовата си  дантела.  Това невероятно явление сякаш неслучайно присъства именно тук, допълвайки и потвърждавайки мъдростта на Дзен будизма, „проповядващ“.

Програма

Ден 1:

31.03.2021           

Полет до Осака с прекачване.

Ден 2:

01.04.2021 - Осака, Япония           

Кацане в Осака. Трансфер до хотел 3* в района на гара Shin-Osaka. Настаняване. Нощувка.

Ден 3:

02.04.2021 – Киото, Япония       

Закуска. Рано сутринта ще се отправим на вълнуваща екскурзия до старата столица и седалище на императорския двор – Киото (опционна екскурзия). Ще посетим квартала на гейшите с традиционните му дървени търговски къщи с тесни фасади, Златния павилион с позлатените му етажи, най-стария будистки храм в Киото – Kennin-ji с „драконовите“ му стенописи и др.

Ден 4:

03.04.2021 – Осака - отплаване в 17:00ч.

Закуска. В днешния ден ще направим екскурзия из Осака - „японската Италия“ (с обществен транспорт, включена в цената). След това ще се качим на „влака-куршум“  Шинкансен и ще пропътуваме разстоянието до Йокохама за около 3 часа със скорост 320 км/ч. С трансфер ще се придвижим  до пристанището и ще се чекираме на кораба, за да започне приключението ни по море около Япония на борда на един от най-големите и красиви кораби в света – MSC Bellissima. Вечеря - на борда на кораба.

Ден 5:

04.04.2021 – плаване              

Закуска. Днешният ден е предвиден за почивка и забавления, които корабът предоставя на своите  пътници. На Ваше разположение са 20 бара и 10 ресторанта, включително специализирани ресторанти. Можете да се насладите на 2 чисто нови шоута на Cirque du Soleil, предназначени специално за MSC Bellissima и да се отпуснете в тематичния воден парк – оазис за деца и семейства. Със сигурност няма да скучаете, но оставете малко сили и за утрешния ден, когато ще посетим някои от най-забележителните градини в периода на цъфтежа на вишните - сакура.

Ден 6:

05.04.2021 – Хакодате, Япония 09:00ч. - 17:00ч.

След закуска ви предлагаме да направим една „розова“ екскурзия из градините на Хакодате, в която ще посетим Fort Goryokaku с неговите 1600 черешови дървета, разположени покрай ровове около крепостта. Посетителите могат да се разходят с лодка и да се насладят на невероятната гледка към розовия форт с формата на звезда. Който желае може да се изкачи до наблюдателната кула, от която се вижда крепостта и градините около нея от високо.

Ден 7:

06.04.2021 – Ниигата, Япония 08:00ч. – 18:00ч. 

Закуска. В днешния ден ви предлагаме да направим дегустация на 93 вида саке, след което да посетим оризовите тераси Hoshitoge. При вида на тези приблизително 200 оризови етажи ще грабнете камерите си, за да съхраните завинаги красотата им! През пролетта, когато снегът се топи, оризовите полета се пълнят с вода и в така образувалите се водни огледала се отразява небето (опционна екскурзия).

Ден 8:

07.04.2021 - Канадзава – Ширакава-го, Япония 07:00ч. – 16:00ч.

Закуска. Днес ще се отправим в посока Ширакава-го – планинско селище с около 580 къщи със съхранена автентична архитектура от повече от 250 години, когато е било дом на отрудени дървосекачи и е играело важна роля в снабдяването на цяла Япония с дървен материал! 
Тук всяка зима обитатели са водели битки с влагата, студа и тежкия сняг. Това ги е накарало да приспособят архитектурата на къщите си към специфичните планински условия. Това е и причината за необичайната форма на покривите - полегати и островърхи, подобно на ръце, сключени в молитва. През 1995 година Юнеско поставя Shirakawa-go в Списъка на световното културно наследство и с това го превръща в една от топ забележителностите на Япония, привличащо  ежегодно  хиляди туристи (опционна екскурзия).
Завръщане в Канадзава и качване на борда на кораба. Вечеря. Нощувка.

Ден 9:

08.04.2021 - Пусан, Южна Корея 13:00ч. – 19:00ч.

Днес сме подготвили за вас опционна полудневна екскурзия около забележителностите на Пусан – вторият по големина град в Южна Корея. Ще посетим будисткия планински храм Беомеоса (Храмът на рибите Нирвана), датиращ от VII век -  едно от най-живописните места на Бусан в традиционен корейски будистки архитектурен стил. След това ще се отправим към рибния пазар Jagalchi - най-големият рибен пазар в Корея, предлагащ широка гама от морски дарове и сушена риба.
Ще продължим към парка Йондусан и ще се качим на кулата Пусан, за да се насладим на спираща дъха панорамна гледка към оживения град и оживеното пристанище на Бусан, след което ще се разходим по близките магазини за сувенири и подаръци. Завръщане на кораба. Вечеря.

Ден 10:

09.04.2021 – плаване

Днешният ден е отреден за отмора и вкусна храна. Няма да бързаме за никъде, а просто ще съзерцаваме прекрасните гледки, предвижвайки се по Източнокитайско море от Корея в посока Шимизу, Япония в подножието на планината Фуджи.

Ден 11:

10.04.2021 - Шимидзу / планината Фуджи & Хаконе, Япония 11:00ч. – 20:00ч.
Закуска. Начало на опционна екскурзия до Хаконе и подножието на планината Фуджи – ще пътуваме около 1 час и 40 минути до селището Гора, богато на горещи извори и риокани. По пътя ще се насладим на природни пейзажи. „Разцъфналият“ в розово национален парк Хаконе, обхваща планината Фуджи, Петте езера и Хаконе. Пристигайки в Гора ще поемем по въжената линия до долината Оваку-Дани - вулканична долина с активни серни кратери и горещи извори, известна със своите живописни гледки, вулканична активност, както и със специалните яйца с черни черупки, миришещи на сяра - Куро Тамаго. Счита се, че изяждането на едно такова яйце дава седем години  живот. Приближавайки се до долината, ще усетим типичната миризма на сяра, горещия възду и при ясно време пред нас ще се разгърне хипнотизиращата картина на планината, разкриваща силата на природата. 
Почти перфектно оформеният вулкан е бил почитан през вековете като свещена планина и е имал голяма популярност сред художниците и обикновените хора. Ще ви отведем до място, от където при ясно време, ще имате панорамна гледка към разкошната планина, съчетана с тюркоазената вода в подножието на планината. Ще се отправим обратно към пристанището, за да продължим нашето пътуване с MSC Bellissima.

Ден 12:

11.04.2021 - Йокохама – Токио 08:00ч. – чаена церемония

Закуска и освобождаване на кабините. Следва трансфер от пристанището в Йокохама до вашия хотел в Токио. Настаняване в хотела. Следобед сме подготвили за вас чаена церемония Sado, по време на която ще направите зелен чай Матча в древен стил, облечени в кимоно. Квалифициран инструктор ще ви преведе през стъпките на традиционната чаена церемония, чието предназначение е физическото и психическото благополучие и хармония. Нарича се още Пътят на чая. Ще научите основите на дзен философията: Wa, kei, sei, jaku, които грубо се превеждат като хармония, уважение, чистота и спокойствие. Ще наблюдавате как вашият домакин перфектно и хармонично използва всички традиционни прибори, за да направи перфектната чаша чай по начина, по който се е приготвял преди 400 години. И накрая, ще си направите собствен чай и ще се насладите на японските традиционни сладкиши (опционна екскурзия, с обществен транспорт).

Ден 13:

12.04.2021 - Токио, Япония

Закуска. Днес ще ви запознаем с историята и забележителностите на Токио. По време на екскурзията ще посетим Императорския дворец – домът на японския император, шинтоисткия храм Мейджи Джингу и ще пресечем световноизвестното кръстовище Шибуя (включена в цената). Нощувка.

Ден 14:

13.04.2021 Токио – България 

Закуска. Целият днешен ден ще бъде на ваше разположение. Препоръчваме да посетите луксозния шопинг квартал Гинза, богат на бутици и маркови магазини!
Около обяд – освобождаване на хотела, Ще имате още много време на разположение за шопинг и разходки до вечерта, когато ще бъдем транспортирани от хотела до летището за полета ни до България.

Ден 15:

14.04.2021 България

Кацане в София.

Снимка Име Град Порт Държава
Йокохама Йокохама Йокохама Япония
Киото Киото Осака Япония
Токио Токио Йокохама Япония
Каназава Каназава Каназава Япония
Осака Осака Осака Япония
Пусан Пусан Пусан Южна Корея
Хакодате Япония
Фуджи Шимизу Шимизу Япония
Ниигата Япония

Цени

* Цената е на човек при двойно настаняване!
* Цени за деца и 3/4-ти възрастен - на запитване!
Категория Тип кабина Описание Цена Добави
Вътрешна каюта I1 Каюта без прозорец. 5921 лв Избери
Каюта с прозорец О1 Каюта с прозорец.  6254 лв Избери
Каюта с балкон В1 Каюта с балкон 6586 лв Избери

Цената включва:

✔ Водач при записани 10 човека
✔ Полети София – Осака; Токио – София с прекачване с 1 бр. ръчен багаж, чекиран багаж и летищни такси
8 нощувки на борда на круизен кораб MSC Bellissima
 Пристанищни такси
 Изхранване на борда на кораба на база “пълен пансион“
 Напитки по време на хранене на бюфет /вода, сокове, кафе, чай и мляко/
 Развлекателни програми и съоръжения на борда на кораба
 Всички трансфери, описани по програмата
2 нощувки в хотел 3* в Осака със закуска
 2 нощувки в хотел 3* в Токио със закуска
✔ Билет за скоростния влак Шинкансен от Осака до Токио
✔ Обзорна екскурзия на Осака с екскурзовод и включени разходи за обществен транспорт
✔ Обзорна екскурзия на Токио с екскурзовод и включени разходи за обществен транспорт
 Медицинска застраховка „Помощ при пътуване“

Цената не включва:

✔ Такса обслужване на кораба по 13 евро на ден на човек

✔ Интернет на борда на кораба 
✔ SPA процедурите, фризьорския салон; фотографски услуги; медицински услуги; пране и гладене; казиното; румсървиз
✔ Екскурзиите посочени като опционни в програмата
✔ Бакшиши и лични разходи
✔ Доплащане на медицинска застраховка за лица над 64 г.: 35 лв. на човек.

Условия за резервация:

✔ 1500 лв депозит при подписване на договора

✔ Доплащане до 100% на 20.01.2021
✔ или 100% плащане за резервации направени след 20.01.2021

Условия за анулация:
✔ За записвания до 30.09.2020: до 15 дни преди круиза – промяна на датата без глоба
✔ За записвания след 30.09.2020 – стандартни условия за анулации и промени съгласно ЗТ
✔ За анулация до 70 дни преди пътуването глобата е  220лв.

Вижте пътеписите ни за Япония от тук.

Запитване:Екскурзиите в Осака и Токио се осъществяват с обществен транспорт (включен в цената) и с гид на руски/английски език .    
✔ Цените са валидни до изчерпване на контингентите по полетите и оферираните круизи.
✔ Предложените опционни екскурзии се провеждат при минимум 10 записали се.
✔ Цените и посещаваните обекти на допълнителните екскурзии са ориентировъчни и Травел Холидейс ООД си запазва правото да прави промени.
✔ Офертата с водач от агенцията е валидна при записани минимум 10 човека.
✔ Агенцията си запазва правото да внася промени по програмата с цел избягване или преодоляване на форсмажорни обстоятелства.
✔ Няма изискване за минимален брой туристи за провеждане на програмата.
✔ Молим преди да пристъпите към резервация да се запознаете с Общите условия и Политиката за поверителност на агенцията.
МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ
Няма задължително изискване за ваксинации по конкретния маршрут.
ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ
Необходимо е българските граждани да пътуват с паспорт, валиден 6 месеца след края на пътуването.
За момента е необходима виза за Южна Корея.
ВНИМАНИЕ! Препоръчваме сключването на застраховка „Отмяна на пътуване“ , чиято стойност е приблизително 3% от стойността на туристическия пакет

Travel Holidays

При необходимост Травел Холидейс ООД си запазва правото да променя цените и условията на предложената оферта.

Травел Холидейс ООД е регистриран администратор на лични данни в Комисията за Защита на Личните Данни

Абонамент за промоции

Top