Круизен пакет АВСТРАЛИЯ, НОВА КАЛЕДОНИЯ, ФИДЖИ И ВАНУАТУ

8010  ЛВ
 Мелбърн, Сидни, о.Дравуни, Нумеа, Савусаву, Сува, Лаутока, Мистериозния остров, о.Пинес,
 Emerald Princess
 24 дни

Изтекла оферта!


Снимки
Програма

Ден 1:

18.03.2022 

 В 14:25 ч полет София – Сидни с прекачване.

Ден 2:

19.03.2022 Сидни 

Кацане в Сидни в 22:30 ч. Трансфер до хотела. Нощувка.

Ден 3:

20.03.2022 Сидни 

Закуска. Свободно време. В 12 ч трансфер до круизния терминал. Чекиране и настаняване на кораба. Отплаване в 16:00 ч.

Ден 4:

21.03.2022 Плаване 

Свободно време за отдих и забавления на борда на кораба.

Ден 5:

22.03.2022 Плаване 

Свободно време за отдих и забавления на борда на кораба.

Ден 6:

23.03.2022 Isle of Pines, Нова Каледония 08:00-18:00 

Джеймс Кук и неговият екипаж са първите европейци, хвърлили котва до брега на остров Пен през 1774 г. В наши дни, островът е най-популярната туристическа дестинация в Нова Каледония. Това се дължи най-вече на изключителните му заливи. Обширни брегове с изключително бял пясък и тюркоазено-сини води, те са дом на забележителна флора и фауна, чакаща да бъде открита. Съвсем близо до един от плажовете - Oro Bay, с естествена бариера от скали се е оформил „плувен басейн“ – една естествена перла, любима на гмуркачите. Освен с екзотичната природа, островът привлича и с хилядолетна история – от първите заселници, дошли от съседните острови, до времената на Френската наказателна колония през 19 в, основана за хиляди политически затворници.

Ден 7:

24.03.2022 Mystery Island, Вануату 08:00-18:00 

Ненаселен и недокоснат от модерното общество, островът ще ви накара да вярвате, че не е толкова лошо да сте корабокрушенец на безлюден бряг. Тук няма да намерите електричество, пътища и телефони. Можете да направите пешеходна обиколка на острова, и да прекарате няколко часа на белите му плажове с топли води. Гмурнете се в океана, за да попаднете в един подводен свят, недокоснат от човешкото влияние.

Ден 8:

25.03.2022 Плаване 

Свободно време за отдих и забавления на борда на кораба.

Ден 9:

26.03.2022 Лаутока(Lautoka), Фиджи 08:00-18:00 

Лаутока е вторият по големина град във Фиджи. Разположен е на остров Viti Levu. Основен дял в икономиката му се пада на традиционния добив и преработка на захарна тръстика.Тук на Ваше разположение са невероятен плаж и синия океан. Туризмът не е много развит в тази част на Фиджи и това ви дава възможност да прекарате един спокоен ден на брега. Не пропускайте да посетите традиционния пазар с подправки, риба, ръчно изработени керамика, тъкани и други местни сувенири. На ваше разположение са и множество ресторанти, предлагащи местна и чужда кухня.

Ден 10:

27.03.2022 о.Дравуни(Dravuni island), Фиджи 08:00-18:00 

Островът е с площ по-малко от 1 км2 и е дом на 125 човека. Въпреки вулканичния му произход, той е изграден върху коралови атоли, заобиколен от рифове. По тази причина той е едно прекрасно място за гмуркане. Тук няма автомобили, търговски центрове, кина. Всичко това го прави една от най-съхранените дестинации на света. Имате възможност да се запознаете с типичния живот на населението на Фиджи. Най-високата точка на острова се издига на 40 метра над океана. От там се разкрива спираща дъха гледка над целия остров.

Ден 11:

28.03.2022 Савусаву(Savusavu), Фиджи 08:00-18:00 

Савусаву е разположен на о. Вануа Леву. Той често е наричан „Тайният Рай на Фиджи“. Известен е със своята красива природа, изумителни подводни гледки, местно гостоприемство и устойчиви, екологични курорти. Градът ни припомня как са изглеждали преди 20 години днешните най-популярните туристически дестинации. Тук времето тече бавно и има съвсем малко туристи. Обикновеният живот и културните традиции тук са все още запазени. Затова е задължително да се посети местен пазар. На това място се смесват звуците на няколко езика, аромати на билки и подправки, вкусове на местни плодове, зеленчуци и морска храна. На острова се намира една от най-известните ферми за разноцветни перли. Огърлица направена от тях, беше подарена през 2017 г на Меган Маркъл от Президента на Фиджи.

Ден 12:

29.03.2022 Сува(Suva), Фиджи 07:00-17:00 

Сува е разположен на о.Вити Леву. Той е столицата на Фиджи и най-големият град в държавата. Въпреки това, със своята спокойна атмосфера, изумителни гледки и традиционно гостоприемство, той опровергава представите ни за градски живот. Макар, че Фиджи обикновено се свързва с изумителни плажове, Сува не е известен с това – най-близките плажове са на около 40 км разстояние. Предлагаме ви да се разходите по улиците на града сред интересна смесица от колониална и модерна архитектура, разкриваща неговата история. Сградата на президентството е построена през 1882 г, първоначално за колониалните губернатори. Внимание заслужава Музеят на Фиджи. Заедно с множество екземпляри от растения и цветя, той е дом и на най-голямата колекция от артифакти в света, някои от които датират от преди 3700 години. Градът предлага и разнообразие от модерни търговски центрове, молове и традиционни пазари. В края на обиколката можете да се разходите по крайбрежната алея Куин Елизабет Драйв.

Ден 13:

30.03.2022 Плаване 

Свободно време за отдих и забавления на борда на кораба.

Ден 14:

31.03.2022 Нумеа (Noumea), Нова Каледония 10:00-19:00 

Нумеа е столица на френската задморска територия Нова Каледония. Съчетала красотата на южния океан и елегантността на Европа, Нумеа е завладяващ космополитен град. Недалечните плажове привличат с предложение за прекрасни гледки и възможности за релакс. Градът е изградил своя уникална смесица от култури и стилове. Той е сърцето на изкуството в страната. Тук са концентрирани много театри, музеи, арт галерии, кина. Подобно на много други бивши колонии, заселването ѝ с европейци започва през 1864 г с кораби със затворници. Любителите на историята могат да се впуснат в една обиколка на исторически забележителности.

Ден 15:

01.04.2022 Плаване 

Свободно време за отдих и забавления на борда на кораба.

Ден 16:

02.04.2022 Плаване 

Свободно време за отдих и забавления на борда на кораба.

Ден 17:

03.04.2022 Сидни – напускане на кораба след 06:00 ч 

В днешния ден освобождаваме каютите. Предлагаме Ви да опознаете Сидни и неговите забележителности с целодневна екскурзия (включена в цената). Ще видите Операта на Сидни, Хайд Парк, кралската ботаническа градина, Сидни Тауър, кварталът Дарлинг Харбър, известния Кингс Крос, плажът Бонди със сърфистите, историческия център Падингтън и много други. В края на деня ще се настаним в хотела. Нощувка.

Ден 18:

04.04.2022 Сидни 

В този ден ще посетите Blue Mountains National Park, обявен за част от световното природно наследство на UNESCO. Той е разположен на 80 км западно от Сидни. На територията му са намерени, останали от древното аборигенско население, скални рисунки и каменни сечива на възраст около 14 000 години. По време на посещението си там, ще имате възможност да се насладите на панорамна гледка към парка от една от високите скални площадки. Няма да пропуснете и един от символите му – скалното образувание „Трите сестри“. Желаещите могат да посетят допълнително и прекрасния парк с австралийски животни(срещу доплащане от 32 AUD). Там ще имат възможност не само да видят, но и да нахранят с ръцете си екзотични животни като кенгуру, валаби, вомбати или да докоснат и да се снимат с коала.

Ден 19:

05.04.2022 Сидни 

Днес ще имате възможност да обогатите впечатленията си от Сидни. Вариантите са много. Можете да разгледате Операта отвътре. Круиз в залива ще ви даде възможност да посетите обекти достъпни по вода – Mainly, Chowder Bay, Taronga Zoo, Watsons Bay и др. Специално внимание заслужава и аквариумът в Сидни.

Ден 20:

06.04.2022 Сидни-Мелбърн 

Закуска. Свободно време. Освобождаване на стаите в хотела. В късния следобед имаме организиран трансфер до летището, за полет Сидни-Мелбърн. Кацане, трансфер до хотела. Нощувка.

Ден 21:

07.04.2022 Мелбърн 

Закуска. Днес имате възможност да се включите в обзорна екскурзия на Мелбърн. Добре дошли в старата столица на Австралия и втория по големина град в страната. За година на основаването му се счита 1835, а сериозен бум в развитието и ръст на населението му се отбелязва след 1850 г, когато е открито злато и това поражда златна треска. В наши дни, той се отличава със своята космополитност, висок жизнен стандарт и ниски нива на риск. Пет години(2002, 2003, 2004, 2011, 2013) е определян за най-добър за живеене град в света. По време на обиколката ще видите: Мелбърнския университет, сградите на Кралските музеи, сградата на Парламента и Princess Theatre, катедралата Сейнт Партик, Площадът на Федерацията, пазарът Queen Victoria.

Ден 22:

08.04.2022 Мелбърн 

За всеки посетител на Мелбърн е задължително да направи еднодневна екскурзия по Великия Океански път, гордостта на щата Виктория. Крайбрежното шосе с дължина близо 300 км преминава покрай едни от най-прекрасните изгледи в света. По него непрекъснато се забелязват коали и кенгура, а по някои места и пингвини. Най-забележителната част е крайбрежието на корабокрушенците, където в скритите рифове са се разбили над 80 кораба в рамките на 40 години откакто австралийския южен бряг е посещаван от кораби. Това, обаче което се вижда над водата е наистина красота и гордостта на местните – Дванайсетте апостола – дванайсет скали стърчащи в открито море. Най-хубаво е по време на залез, когато небето се оцветява в розово и лилаво и придава фантастичен вид на скалите.

Ден 23:

09.04.2022 Мелбърн-София 

Закуска. Освобождаване на хотела. Свободно време за последна разходка и сбогуване с „Долната земя“. Трансфер до летище за полет Мелбърн-София.

Ден 24:

10.04.2022 София 

Кацане на летище София. Край на програмата.

Снимка Наименование Описание
Мелбърн Мелбърн е най-големият град в австралийския щат Виктория и вторият по големина в цяла Австралия. Разположен е в залива Филип Бей и през него минава река Яра. В началото на 20 век за малко е бил столица на Австралия. Днес е модерен и космополитен град, който предлага висок жизнен стандарт, спокойствие и ниски нива риск.Мелбърн бива представян като културна столица на Австралия и нейния пазарен град. Множество театри, галерии и музеи привличат туристите, които съчетават туровете по постановки и спектакли с шопинга и се отдават на заслужен релакс в невероятно красивите паркове, градини, защитени територии и скрити местенца дори и в най-централната градска част на Мелбърн. Според световните изследвания цялостната градска атмосфера на Мелбърн се отличава като една от най-спокойните и едновременно с това мегаполитни. Градът е известен още като мястото на викторианците. И до днес около 70% от тях образуват населението на Мелбърн. Мелбърн бива представян като културна столица на Австралия и нейния пазарен град. Множество театри, галерии и музеи привличат туристите, които съчетават туровете по постановки и спектакли с шопинга и се отдават на заслужен релакс в невероятно красивите паркове, градини, защитени територии и скрити местенца дори и в най-централната градска част на Мелбърн. Освен че е културна и модна столица, както и бизнес и търговски център, Мелбърн крие още едно нещо, което го прави изключително огромно изкушение, особено за любителите на шоколада и неговите вкусни шедьоври. Малцина от вас може би знаят, че сладкарниците в Мелбърн са през магазин, буквално на всеки ъгъл, и може би са повече на брой от над 500-те заведения за хранене и ресторанти в града. И нищо чудно. Шоколадовите ателиета се надпреварват да предлагат ръчно изработени сладки изкушения, невероятни произведения на шоколадовото и сладкарското изкуство. Да се зачуди човек да го опита ли, или да си го сложи на секцията в хола!
Сидни Красотите на града са неизброими. Сидни е един от най-красивите градове в света. Световно Sydneyизвестен е със своите невероятно красиви плажове. Като цяло всички части на Австралия притежават красиви и впечатляващи крайбрежия, но Сидни е изключителен. Бондай, Менли, Палм Бийч – тези плажове са любими на туристи и на сърфистите. Всички плажове имат светъл, фин пясък със златисти нюанси. Менли е просто неописуем. Това е една живописна и тънка ивица суша, заобиколена с вода от три страни. Луксозния квартал, който се намира на това парче земя носи същото име като красивия плаж. Менли е едно от най-скъпите за живеене места в Сидни. А в действителност плажът Менли не е един ами два. Има един, който е обърнат към водната шир на Тихия океан, както и още един, който гледа към пристанището. От страната на пристанището водата е винаги спокойна като огледало и това прави мястото перфектно за плуване. БондайSydney harbour bridge пък е любим на сърфистите. По време на австралийското лято, когато в северното полукълбо зимата е в разгара си, хиляди сърфисти пристигат тук от целия свят заради слънцето и огромните океански вълни. Ако попитате някой сърфист: ”Кое е най-доброто място за сърф на планетата?”- отговорът най-вероятно ще бъде „Хавай и Сидни”.
о.Дравуни Островът е с площ по-малко от 1 км2 и е дом на 125 човека. Въпреки вулканичния му произход, той е изграден върху коралови атоли, заобиколен от рифове. По тази причина той е едно прекрасно място за гмуркане. 
Нумеа Нумеа е столица на френската задморска територия Нова Каледония. Разположена е на полуостров на южния бряг на остров Нова Каледония. Градът поддържа голяма част от уникалната комбинация от френска и стара меланезийска култура в Нова Каледония. Дори и днес военното влияние на Съединените щати се усеща. Въпреки че Нумеа има повече слънчеви дни от която и да е друга столица на тихоокеанския остров и плажове недалеч от центъра на града, в момента тя не е основна туристическа дестинация.
Савусаву Савусаву е разположен на о. Вануа Леву. Той често е наричан „Тайният Рай на Фиджи“. Известен е със своята красива природа, изумителни подводни гледки, местно гостоприемство и устойчиви, екологични курорти.
Сува Сува е разположен на о.Вити Леву. Той е столицата на Фиджи и най-големият град в държавата. Освен политически, Сува е търговски център на Фиджи, и най-голямата урбанизирана територия в Южния Тихи океан след Австралия и Нова Зеландия. Двете основни етнически групи в Сува са фиджийци и индийци. Малка част са азиатци и китайци.
Центърът представлява сбор от архитектурно разнообразие, точно като населението.
Лаутока Лаутока е вторият по големина град във Фиджи. Разположен е на остров Viti Levu.
Мистериозния остров Ненаселен и недокоснат от модерното общество, островът ще ви накара да вярвате, че не е толкова лошо да сте корабокрушенец на безлюден бряг.
о.Пинес Островът е най-популярната туристическа дестинация в Нова Каледония. Това се дължи най-вече на изключителните му заливи. Обширни брегове с изключително бял пясък и тюркоазено-сини води, те са дом на забележителна флора и фауна, чакаща да бъде открита. 
Категория Тип кабина Описание Цена
Вътрешна ID Кабина без прозорец. Площ 15 м2. 8010 лв
Вътрешна IC Кабина без прозорец. Площ 15 м2. 8065 лв
Кабина с прозорец OW Ограничена видимост. Площ 15-18 м2. 8220 лв
Кабина с прозорец OC Пълна видимост. Площ 15-18 м2. 8690 лв
Кабина с балкон BD Площ на кабината 16 м2. Площ на терасата 4-8 м2. 9150 лв
Кабина с балкон BC Площ на кабината 16 м2. Площ на терасата 4-8 м2. 9240 лв

Цената включва:

✔ Водач от агенцията при минимум 15 записани туристи 
✔ Самолетен билет за полети София – Сидни; Мелбърн-София с чекиран куфар 23 кг
✔ Самолетен билет за полет Сидни-Мелбърн 
✔ Летищни такси 
✔ Всички трансфери по програмата 
✔ 4 нощувки със закуска в хотел Rydges Sydney Central 4*(или подобен) в Сидни 
✔ 3 нощувки със закуска в хотел The Victoria Hotel Melbourne 4*(или подобен) в Мелбърн 
✔ 14 нощувки на база пълен пансион на борда на кораб Emerald Princess на круизна компания Princess 
✔ Пълен пансион на борда на кораба и напитки в зоната на бюфета 
✔ Престоя в резервираната от Вас кабина; 
✔ Участие в мероприятията на борда: игри, състезания, търсене на съкровище, турнири, партита, караоке, тематични вечери; 
✔ Музикалните и театрални представления в театъра; танци и партита са предвидени за всяка вечер от круиза; 
✔ Ползване на всички съоръжения на борда 
✔ Персонален стюард и помощник стюард, персонална маса за вечеря в ресторанта. 
✔ Ежедневен бюлетин в каютата с някои от основните новини и събития на борда; 
✔ Застраховка “Помощ при пътуване“ с покритие 10 000 евро

Цената не включва:

✔ Такса обслужване: 14.50 USD на човек на ден
✔ Допълнителните екскурзии, предложени в програмата
✔ Входни такси за посещаваните обекти

Визови и здравни изисквания:
На пътниците е необходима виза за Австралия. Тя е безплатна. Издава се предварително. Кандидатства се онлайн на посочения линк: https://online.immi.gov.au/lusc/login

Условия за резервация:

✔ Депозит 1 - 500 лв при подписване на договора
✔ Депозит 2 - 700 лв до 30.11.2021
✔ Пълно плащане - до 31.12.2021 

Неустойки при анулации:
✔ до 31.12.2021 - без неустойка
✔ До 16.01.2022 - 15% от стойността на договора
✔ До 31.01.2022 - 30% от стойността на договора
✔ До 14.02.2022 - 40% от стойността на договора
✔ От 15.02.2022 - 100% от стойността на договора

Запитване:

* Цената е на човек при двойно настаняване!
* Цени за деца и 3/4-ти възрастен - на запитване!
Категория Тип кабина Описание Цена
Вътрешна ID Кабина без прозорец. Площ 15 м2. 8010 лв
Вътрешна IC Кабина без прозорец. Площ 15 м2. 8065 лв
Кабина с прозорец OW Ограничена видимост. Площ 15-18 м2. 8220 лв
Кабина с прозорец OC Пълна видимост. Площ 15-18 м2. 8690 лв
Кабина с балкон BD Площ на кабината 16 м2. Площ на терасата 4-8 м2. 9150 лв
Кабина с балкон BC Площ на кабината 16 м2. Площ на терасата 4-8 м2. 9240 лв  

Подобни предложения

Travel Holidays

При необходимост Травел Холидейс ООД си запазва правото да променя цените и условията на предложената оферта.

Травел Холидейс ООД е регистриран администратор на лични данни в Комисията за Защита на Личните Данни

Абонамент за промоции