Круиз ПРЕЗ ПАНАМСКИЯ КАНАЛ ОТ САЩ ДО НИКАРАГУА И ГВАТЕМАЛА

6351 ЛВ
 ЕКЗОТИКА, КАРИБИ,
 Вилемстад, Коринто, Кристобал, Маями, Оранестад, Панамски канал, Пуерто Валарта, Пуерто Калдера, Пуерто Кецал, Сан Диего, Хуатулко, Лос Анджелис,
 MS Rotterdam
 21 дни

МАРШРУТ: СОФИЯ - МАЯМИ - ВИЛЕМСТАД - ОРАНЕСТАД - ПАНАМСКИ КАНАЛ - ПУЕРТО КАЛДЕРА - КОРИНТО - ПУЕРТО КЕЦАЛ - ХУАТУЛКО - ПУЕРТО ВАЛАРТА - САН ДИЕГО - ЛОС АНДЖЕЛИС - СОФИЯ  ✈ ☀

ДАТА: 23-02-2020

РАННИ ЗАПИСВАНИЯ ДО 31.10.2019

ПAКЕТНО ПЪТУВАНЕ с включени ☀
✔ самолетни билети
✔ 16 нощувки на 5* кораб MS Rotterdam
✔ 1 нощувка в Маями 4* със закуска
✔ 2 нощувки в Лос Анджелис 3* със закуска
✔ обзорна екскурзия на Сан Диего
✔ трансфери и пристанищни такси 
✔ медицинска застраховка
✔ водач от агецията при 10 записани


САЩ - КЮРАСАО - АРУБА - ПАНАМА - КОСТА РИКА - НИКАРАГУА - ГВАТЕМАЛА - МЕКСИКО - САЩ


Програма

Ден 1:

23.02.2020 
Полети София-Маями с прекачване. Трансфер до хотел и нощувка.

Ден 2:

24.02.2020 Маями
Сутринта след закуска възможност за обзорна екскурзия на града. Следва трансфер и настаняване на борда на кораба. Отплава от пристанище Форт Лодърдейл в 16:00.

Ден 3:

25.02.2020 Плаване

Ден 4:

26.02.2020 Плаване

Ден 5:

27.02.2020 Вилемстад, Кюрасао, 10:00-23:00
Кюрасаo, който е известен с тъмносиния ликьор, носещ същото име, е основният остров на автономните холандски Антилски острови. Той е етнически най-разнообразният остров на Земята. При средна температура от 28 градуса, островът отговаря на класическото описание „тропически рай“.  Столицата Вилемстад е възхитителен град с интересен урбанистичен стил, изпълнен с типични испански и холандски, цветни, колониални сгради.

Ден 6:

28.02.2020 Оранестад, Аруба 08:00-18:00
Обгърнат от тюркоазените карибски води, постоянно гален от слънчеви лъчи и разхлаждан от пасати, островът предлага чудесен климат през цялата година и вълшебни гледки на едни от най-красивите плажове в света, по които съвсем небрежно се разхожда розово фламинго. Каквото и да кажем за острова, едва ли ще бъде достатъчно. Аруба не може да бъде описана, Аруба трябва да бъде видяна.

Ден 7:

29.02.2020 Плаване

Ден 8:

01.02.2020 Панамския Канал, навлиза през Кристобал (около 5:00 часа сутринта) и излиза около 19:00 от Бaлбоа
Удивителното пътуване от Колон на Карибиско море, до Балбоа на Тихия океан, ще ви даде възможност да видите Панамския канал - най-големият строителен обект, световно признат за чудо на инженерната мисъл. Днес каналът позволява на най-големите круизни и търговски кораби да прекосят Панамския провлак, спасявайки моряците от опасното преплаване на 13 000 км, заобикалящи бреговете на Южна Америка. Вместо това вие ще плавате по езерото Гатун. Съзерцавайки бреговете му покрити с гъста зеленина, човек може да бъде заблуден, че това е едно естествено езеро, но то е точно толкова изкуствено, колкото и каналът. Отпуснете се и се наслаждавайте на гледките, които този ден ще ви предостави.

Ден 9:

02.03.2020 Плаване

Ден 10:

03.03.2020 Пуерто Калдера, Коста Рика 07:00-17:00
Идеална дестинация за любителите на дивата природа - водопади, вулкани, природни резервати и птичи паркове. Пристанището е  отправна точка за множество национални паркове в близост като Мануел Антонио, Карара или Монтеверде и всеки от тях предлага възможност да се потопите в дивия тропик. Мануел Антонио е бижу, разположено на тихоокеанския бряг, където освен едни от най-невероятните плажове, ще откриете и изключително животинско разнообразие – 109 вида бозайници и 184 вида птици. Паркът Монтеверде пък предлага магическа гора, където може да се разхождате по мост измежду короните на дървета и облаците. Сред тези височини се крие изключително екологично богатство.

Ден 11:

04.03.2020 Коринто, Никарагуа 09:00-17:00
Никарагуа – страната на езерата и вулканите.
В близост до пристанището ни е разположен вторият по големина град в страната – Лион. Красивото градче е основано от испанските завоеватели през 1524 г. и е залято от революционна история, изкуство и колониална красота. Лион е центърът на революцията, която оформя страната такава, каквато я познаваме днес и тук е най-доброто място, откъдето да почерпите знания. Улично изкуство, графити и монументи на велики революционери и поети на Никарагуа са разпръснати из улиците му. Тук се намира и най-голямата катедрала в Централна Америка – изключително красива и бяла! Не пропускайте да се качите на покрива ѝ, за да си направите хубави снимки. Лесно ще се потопите в атмосферата на града благодарение и на дружелюбните местни, вкусната храна и чувствената салса.

Ден 12:

05.03.2020 Пуерто Кецал, Гватемала 07:00-17:00
Пуерто Кетцал е най-голямото тихоокеанско пристанище на Гватемала и вратата към някои от акцентите в страната. На няколко часа път от нашето пристанище се простира езерото Атитлан, което неслучайно е провъзгласено за едно от най-красивите езера в света. Атитлан е пленило с красотата си всеки, който го е съзрял. Езерото е с вулканичен произход. След сриване на кратера на Лос Чокойос преди 84 000 години, образувалата се калдера се запълва с вода, формирайки езеро с площ 130 кв. км. Вулканичната активност в района формира също три нови вулкана, които сега са част от пленителния пейзаж. Това не пречи обаче бреговата ивица да е посипана с малки селца, всяко носещо свой дух и атмосфера.

Ден 13:

06.03.2020 Хуатулко, Мексико 13:00-19:00
Хуатулко е разположен на тихоокеанското крайбрежие на Мексико в щата Оахака. Има 9 залива и 36 плажа, предлагащи повече от достатъчно възможности за забавление на слънце. Най-популярният плаж е La Entrega, с чист бял пясък и спокойни води, идеален за шнорхелинг. Но атракциите на Хуатулко не се ограничават до пясък и сърф. По-специално любителите на птиците ще намерят Хуатулко за особено завладяващ. Районът е дом на повече от 225 вида птици, включително много редки и ендемични за Мексико. И храната в Хуатулко! Щатът Оахака има някои от най-емблематичните ястия в кулинарното меню на Мексико. Няма да се приберете гладни у дома.

Ден 14:

07.03.2020 Плаване

Ден 15:

08.03.2020 Пуерто Ваярта, Мексико 10:00-20:00
Уникален в сравнение с Акапулко, Канкун и няколко други крайбрежни курортни градове в Мексико- много от които са създадени от правителството като планирани общности - Пуерто Ваярта („PV“ за местните жители) е запазил доста от своета очарование от колониалната епоха. Неговият градски площад, Пласа де Армас и великолепната енорийска църква на Дева Мария от Гуадалупе, покрита с богато украсен купол и с изглед към пристанището, дават мила представа за отминали епохи. 
Добавете и изобилие  от забавления на залива Бандерас (гледане на китове! Гмуркане с шнорхел! Джет-ски!), екскурзии, разкриващи най-доброто от флората и фауната на Пуерто Ваярта, както и екскурзия до един от мексиканските pueblos mágicos (вълшебни градове- обозначение, дадено от правителството за признаване на по-малки градове, които имат историческа и културна стойност), и ще ви е трудно да намерите по-приятно място, където да прекарате част от вашата круизна ваканция.

Ден 16:

09.03.2020 Плаване

Ден 17:

10.03.2020 Плаване

Ден 18:

11.03.2020 Сан Диего, САЩ, акостира в 07:00
Лежерният Сан Диего въплъщава типичния южнокалифорнийски сърфистки град, с повече от 300 слънчеви дни, целогодишни меки температури, достъпни спортни забавления и туристически атракции. 
След закуска освобождаваме кораба и се отправяме на обзорна екскурзия, включена в цената. Ще преминем през най-емблематичните квартали на града като Gaslamp Quarter – историческото сърце на Сан Диего с неговите викториански фасади. Ще продължим към съкровището на Сан Диего – градският културен парк Балбоа, където разхождайки се ще се любувате на красива архитектура, музеи, градини, езерца, разнообразна флора и фауна. Следващата ни спирка ще бъде крайбрежният район Ла Хоя, където ще ви очакват атмосфера на старомодно малко градче, живописни гледки към бреговата линия и колонии на тюлени. Завършваме с посещение на Стария град – район, познат като първото населено място в щата Калифорния. Тук ще можете да се полюбувате на историческа архитектура и да напазарувате от занаятчийски магазинчета и галерии.
Продължаваме към Лос Анджелис с автобус, който се намира на около 2.5 часа път. Настаняване в Лос Анджелис, нощувка.

Ден 19:

12.03.2020 Лос Анджелис, цял ден
Днес отправяме на обзорна екскурзия (срещу доплащане), която съчетава най-интересните места в Лос Анджелис и градовете около него. Започваме от Бевърли Хилс - един от най -скъпите градове в Америка. За радост на господата в групата, само ще преминем по Родео Драйв-най-хубавата улица за шопинг и  известния хотел  Бевърли Уилшър, където е заснет филма „Хубава жена“. След това ще потърсим звздите на нашите любими актьори и музиканти на Алеята на славата  и ще снимаме легендарния надпис HOLLIWOOD. В Града на ангелите нашият екскурзовод ще ни разкаже за историята на града и разбира се, специално за баскетболните фенове площадките на Лос Анджелис Лейкърс и Лос Анджелис Кингс. За накрая ще оставим Санта Моника, смятана за един от най-красивите градове по западното крайбрежие на Америка.

Ден 20:

13.03.2020 Лос Анджелис
Свободен ден. Следобяд трансфер до летището за полет до София с прекачване.

Снимка Име Град Порт Държава
Вилемстад Вилемстад Вилемстад Кюрасао
Коринто Коринто Коринто Никарагуа
Кристобал Кристобал Кристобал Панама
Маями Маями Маями ДРУГО
Оранестад Оранестад Оранестад Аруба
Панамски канал Кристобал/Балбоа Кристобал/Балбоа Панама
Пуерто Валарта Пуерто Валарта Пуерто Валарта Мексико
Пуерто Калдера Пуерто Калдера Пуерто Калдера Коста Рика
Пуерто Кецал Пуерто Кецал Пуерто Кецал Гватемала
Сан Диего Сан Диего Сан Диего САЩ
Хуатулко Хуатулко Хуатулко Мексико
Лос Анджелис Лос Анджелис Лос Анджелис ДРУГО

Цени

* Цената е на човек при двойно настаняване!
* Цени за деца и 3/4-ти възрастен - на запитване!
Категория Тип кабина Описание Цена Добави
N Вътрешна каюта каюта без прозорец, на 1-ва палуба, с двойно легло или две отделни легла, приблизителна квадратура 15-17 м2 6351 лв Избери
I Вътрешна каюта каюта без прозорец, на 3-та и 6-та палуба, с двойно легло или две отделни легла, приблизителна квадратура 15-17 м2 6571 лв Избери
F Каюта с прозорец каюта с прозорец, на 1-ва палуба, с двойно легло или две отделни легла, приблизителна квадратура 19 м2 6876 лв Избери

Цената включва:

✔ самолетни билети с летищни такси и регистриран багаж
✔ 16 нощувки на MS Rotterdam в избрания от вас вид каюта на база пълен пансион с включени пристанищни такси
✔ забавления, спектакли, фитнес, гала вечеря и други забавления на борда
✔ 1 нощувка в Маями в хотел 4* със закуска
✔ 2 нощувки в Лос Анджелис в хотел 3* със закуска
✔ обзорна екскурзия на Сан Диего
✔ всички трансфери по програмата
✔ медицинска затраховка Помощ при пътуване
✔ представител на туроператора през цялото пътуване при 10 записани

Цената не включва:

✔ Виза за САЩ: 256 лв. (Подлежи на промяна спрямо курса на деня.)
✔ по желание- съдействие за онлайн попълване на визова анкета - 50 лв.
✔ екскурзиите по програмата с изключение на посочените
✔ такса обслужване за круиза по 14,50$ на ден на човек
✔ застраховка Отмяна на пътуване
✔ доплащане за медицинска застраховка за лица над 64 г.
✔ напитки по време на круиза, освен тези в зоната на бюфета (вода, кафе, чай, сок, мляко)

Условия за резервация:

✔ Депозит в размер на 300 лева на човек при подписване на договора. След това, клиентът има на разположение 30 дни, за да получи американска виза и да информира туроператора.

✔ Анулации - до 30 дни след подписване на договора при отказ от виза (след представяне на документ от посолството)  200 лв. от сумата за депозита се трансформира във ваучер и може да бъде използвана за закупуването на друго круизно пътуване до една година след подписването на договора. Останалите 100 лв. се губят. При отказ, поради друга причина, се губи цялата стойност на първоначалния депозит.
✔ Доплащане до 50% след получаване на виза (в срок от 30 дни след подписване на договора)
✔ Доплащане до 100% - до 09/12/2019

Запитване:✔ Цените са валидни до изчерпване на контингентите по полетите и оферираните круизи.
✔ Предложените екскурзии на български език се провеждат при минимум 10 записали се.
✔ Офертата с водач от агенцията е валидна при записани минимум 10 човека.
✔ Агенцията си запазва правото да внася промени по програмата с цел избягване или преодоляване на форсмажорни обстоятелства.
✔ Няма изискване за минимален брой туристи за провеждане на програмата.
✔ Молим преди да пристъпите към резервация да се запознаете с Общите условия и Политиката за поверителност на агенцията.
✔ МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ
Няма задължително изискване за ваксинации по конкретния маршрут.
За Панама, Гватемала и Никарагуа се препоръчва ваксина против жълта треска.
✔ ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ
Необходимо е българските граждани да пътуват с паспорт, валиден 6 месеца след края на пътуването по този маршрут.  
Необходима е виза за САЩ. Издава се предварително. Агенцията оказва съдействие по желание срещу доплащане.

Travel Holidays

При необходимост Травел Холидейс ООД си запазва правото да променя цените и условията на предложената оферта.

Травел Холидейс ООД е регистриран администратор на лични данни в Комисията за Защита на Личните Данни

Абонамент за промоции

Top