КОНЦЕРТ НА ВЕСЕЛИН МАРИНОВ на борда на Costa Diadema ✈ ☀

2665  ЛВ
 Барселона, Марсилия, Палма де Майорка, Савона, Рим, Сардиния,
 Costa Diadema
 9 дни

Изтекла оферта!


Снимки

По време на круизното пътуване на борда на кораба, ще бъдат организирани специални български вечери, а последната вечер преди края на това незабравимо морско пътешествие ще има българска гала вечер. Всички тези концерти, както и всички останали спектакли, организирани на борда, ще бъдат достъпни безплатно за всички участници в круиза.

Програма

Ден 1:

19.09.2019 Отпътуване от България с чартърен полет на Alitalia София-Рим в 19:05, кацане на летище Фиумичино в 20:00. Трансфер до хотел 3* в историческия център на Рим и нощувка.

Ден 2:

20.09.2019 Закуска. Следва екскурзоводска програма на български език (включена в цената) с посещение на Колизеума (отвън), Форо Романо, Фори Империали, пл. „Венеция”, хълма Капитолия. Трансфер до пристанище Чивитавекия (70 км от Рим). Качване на борда на кораба. 19:00 ч. – отплаване. Нощувка.

Ден 3:

21.09.2019 Савона 08:00 – 18:00
Възможност за обзорна екскурзия до Монако и Монте Карло - Княжество Монако е втората най-малка държава в Европа (след Ватикана). Площта му е само 2 кв.км, ¼ от които е отвоювана от морето чрез насипи. Екскурзията започва с разходка в Монте Карло - най-богатият от четирите квартала на Монако. Известен е с казината, хазарта, блясъка и известните хора, които го посещават. Следва разглеждане на Катедралата, в която са се венчали, а по-късно и погребани принц Рение и неговата легендарна съпруга Грейс Кели. От Катедралата следва стръмно изкачване по стълби нагоре към двореца на кралската фамилия. Ако имате късметможе да станете свидетели на смяната на караула. На площадката до двореца се открива прекрасна панорамна гледка и ще имате възможност за снимки. В двора, по проект на архитект Доминик Гало има портик с две двойни покрити галерии, всяка с дванадесет арки, с бели мраморни балюстради на горната галерия, който е известенкато Галерията на Херкулес.
Екскурзията се провежда при минимум 20 участника. (Цена: 129 лв)

Ден 4:

22.09.2019 Марсилия 08:30 17:00
Възможност за обзорна екскурзия на Марсилия с продължителност 3 часа - Ще посетите Рибния пазар, Старото пристанище, улица Ля Канабер, улица Република, линията на ферибота, диамантената къща, бившата болница, бившия дворец на правосъдието. Ще продължите през стария квартал Ле Пане, мелничния площад, епископството, катедралата, фортовете Св.Йоан и Св.Николай (влизане в един от тях), двореца Фаро. По пътя ще имате възможност да се насладите на панорамната гледка към базиликата Нотр-дам-де-ла-Гард и абатството Св.Виктор.
Екскурзията се провежда при минимум 25 участника.(Цена: 89 лв)

КОНЦЕРТ НА ВЕСЕЛИН МАРИНОВ НА БОРДА НА КОРАБА ПО СЛУЧАЙ  111 ГОДИНИ ОТ ОБЯВЯВАНЕ НА НЕЗАВИСИМОСТТА НА БЪЛГАРИЯ!

Ден 5:

23.09.2019 Барселона, Испания 09:00-19:00

Възможност за опционна екскурзия на Барселона с продължителност , в коята ще посетите: 
- Старото пристанище на Барселона „Порт Вел“
- Статуята на Колумб, Парка на Цитаделата с Триумфалната Арка
- Саграда Фамилия (разглеждане на фасадите отвън) . Който желае може да влезе и вътре, входът струва 15 EUR.
- Кварталът на модернизма „Ешампле“ с известните къщи на Гауди Каса Мила и Каса Батльо, също така Каса Аматлер и Каса Лео-Морера
- Площад Каталуня, сърцето на Барселона
- Площад Испания с бившата арена за корида, Дворецът-музей на изкуството на Каталуня
- Хълма Монжуик с Испанското село и Олимпийския пръстен
- Спирка за панорамни снимки на хълма Монтжуик
Следва Пешеходна разходка из Готическия квартал на Барселона. Тук ще минете по
най-известната и туристическа улица Ла Рамбла, и ще видите:
- Чешмата „Каналетас“ (символ на футболния отбор на Барселона)
- Пазара „Ла Бокерия“, Операта Лисео 
Екскурзията се провежда при минимум 25 участника. (Цена: 89 лв)

Ден 6:

24.09.2019 Палма де Майорка  09:00-17:00

Възможност за опционна екскурзия до Палма, Замъка Белвер и манастира Валдемоса с продължителност 4.5ч.  Ще посетите най-значимите културни и исторически забележителности в Палма.  По пътя към Замъка Белвер ще минете по Пасео Маритимо. От ляво ще видите хотели и ресторанти, а от ляво – луксозни яхти. Белвер е единственият кръгъл замък в Испания. Намира се на 400 метра над морското равнище. Ще се запознаете с историята му, докато го разглеждате отвън. Ще имате възможност да снимате прекрасната панорамна гледка към града и пристанището. Ще продължите към Валдемоса, където Шопен и Жорж Санд са прекарали една зима. Ще разгледате селището и манастира La Cartuja.  Накрая ще се върнете в Палма, където ще направите пешеходна обиколка на стария град. Щ е видите най-големите му забележителности: Катедралата, Дворецът Almudaina, ренесансовите стени, кметството и др.
Екскурзията се провежда при минимум 25 участника. (Цена: 79 лв) 

Ден 7:

25.09.2019 Ден по море

ГАЛА ВЕЧЕРЯ С НАРОДНИ НОСИИ И ФОЛКЛОРНА МУЗИКА! 

Ден 8:

26.09.2019 Каляри, Сардиния 08:00-17:00

Възможност за разглеждане на Каляри - комбинирана панорамна и пешеходна обиколка: базиликата „Св. Богородица от Бонария“, спирка на хълма Монте Урпино, откъдето се разкрива панорамна гледка към историческия център и парка Молентаргиус, продължаване към плажа на поета, носа „Дяволското седло“; разходка в историческия център на града, квартала „Кастело“, Катедралата, палацо Реджио; пиаца „Йен“. Посещението се организира при минимум 25 участника. (Цена 99 лв) Свободно време. Завръщане на борда на кораба. 19:00 ч. .Отплаване. Нощувка. 

Ден 9:

27.09.2019 Чивитавекия/ Рим 27.09.2019 / 09:00 - 

Освобождаване на кабините. Трансфер до летището за полет Рим - София в 15:20, кацане в София в 18:15 местно време.

Снимка Наименование Описание
Барселона Барселона (Barcelona) е столица на автономната област Каталония и вторият по големина град в Испания. Първите сведения за населението на Барселона датират от Новокаменната ера, но самият град е основан като колония през І в. пр. Хр. от римляните, които нарекли колонията „Барчино” (Barcino). Няколко хиляди души живеели в колонията, която била оградена от защитна стена, останките от която могат да бъдат видени и до днес в старата част на Барселона. За повече от 200 години Барселона е била под мюсюлманско управление, последвано от християнска реконкиста, за да се превърне в графство на Династията на Каролингите, които управлявали Франкската държава и наследили Династията на Меровингите. Влиянието на маврите и франките е оставило своя траен отпечатък върху Барселона, особено в по-старата архитектура на града. С появата на франките, Барселона и Каталония започват да оформят своя идентичност, различна от тази в Испания, като това е най-осезаемо в езика. Испанците и кастилците имат много арабски думи в говора, докато каталунците имат много френски. Ето защо каталонският не е испански език, а самостоятелен такъв, който е свързан с други римски езици. Средновековието се оказва плодотворно за Барселона, тогава градът се установява като икономически и политически център на Западното Средиземноморие. Готическият квартал на Барселона (Barri Gotic) е свидетелство за блясъка и величието, на което се радва градът от ХІІІ-ХV век. Периодът от ХV до ХVІІІ век е време на упадък за Барселона, тогава градът се опитал да задържи икономическата си и политическа независимост. Разцветът на града започва отново в средата на ХVІІІ век с развитието на текстилната индустрия. Историята на Барселона може да се разгледа из целия град. Най-старите райони са разположени в близост до морето, включително и пазарната зона, разположена в готическия квартал (Barri Gotic). От другата страна на главния булевард Ла Рамбла (La Rambla) е известният квартал Равал (Raval). До 80-те години на ХХ в. това е бил бедняшки квартал, включващ и китайски квартал. Днес там може да намерите скъпи бутици и заведения.
Марсилия Марсилия (на френски Marseille) е разположена върху крайбрежните хълмове на Френската ривиера. Марсилия е най-големият френски пристанищен град и вторият по големина град във Франция. Провансалските хълмове се издигат над старото пристанище, в което са закотвени стотици лодки и яхти. Oснованa e от древните гърци през VII век пр. н. е., което я прави най-старият френски град. Марсилия има разнообразни пейзажи, плажове на Лазурния бряг, запазена природа и богат културен живот. Това е един от най-космополитните френски градове със смесицата си от култури, етноси и религии. Тук неизменно спират всички круизни кораби. В Марсилия има толкова много неща, които трябва да се видят, че ще ви трябват седмици - древни гръцки и римски останки, църкви и катедрали, замъци и ботанически градини, плажове и гори. Марсилия е използвана за снимачна площадка на стотици филми, като се започне с "Такси" на Люк Бесон, "Наистина любов", "Транспортьорът 3", "Граф Монте Кристо", "Самоличността на Борн".
Палма де Майорка Палма или Палма де Майорка (Palma или Palma de Mallorca) е важен пристанищен град на остров Майорка и столица на автономната област Балеарски острови, Испания. Градът е по - известен с името Палма де Майорка, което е неофициалното име на града. Официалното му име е Палма. Населението на града е 413 781 жители (по данни от 2008г.), а площта му е 21,36кв.км. Почти половината от населението на Майорка живее в Палма де Майорка. Градът е разположен на южния бряг на острова на залива Палма. Палма де Майорка е известна с катедралата Ла Сеу (La Seu) – изключителна постройка в готически стил, по която е работил и знаменития архитект Антонио Гауди. Старият град, намиращ се на североизток от катедралата, е също е доста интересен. Представлява плетеница от малки улици, напомнящи за арабското минало. Основната част от къщите там са частна собственост, като някои от тях са отворени за туристите и в тях се помещават малки музеи или галерии. Арабските бани пък напомнят за присъствието на маврите.
Савона Град Савона се намира в района на Лигурия, в северната част на Италия, на 180 км от Милано. Градът е важно пристанище. През вековете градът е бил под властта на римляните, както и лангобардите, влиянията на двете може да се види в целия град. Савона е важен туристически център и годишно се посещава от голям брой чуждестранни и местни туристи.
Рим Рим (на италиански Romа) притежава всичко: папата, художници, полента, любовници, поети, политически глупости и велики владетели. Тук е мястото да се поглезите с удоволствията на ла долче вита: първокласната храна, виното и неизбежното подновяване на гардероба ви. Рим, или Вечният град, е привличал посетители в продължение на над 2000 години. Това е един от най-величествените и романтични градове в света. Рим притежава атрактивна смесица от грандиозни забележителности и шумен живот. Пазаруване от италианските дизайнери, изкусителен сладолед, пенливо капучино и изящни вина са само част от нещата, които може да пробвате. Смята се, че през април 753 г. пр. Хр. Ромул основава града, след като убил брат си Рем. В следващите векове Рим израснал в силна империя, чийто връх е по времето на Марк Аврелий – 161-180 г. сл. Хр. Точно като древния град и днешният Рим е основан на седем хълма: Капитолий, Палатин, Квиринал, Виминал, Есквилин, Целий и Авентин. Централният район се нарича Кампо Марцио, кръстен на бога на войната Марс. Там са били тренировъчните терени на войската в древността. Там се намират и много от известните забележителности. Други добре познати квартали са Трастевере, на другата страна на река Тибър, и Монти. Малкия Пинето е смятан за най-римския квартал. Историческият център на града е част от културното наследство на ЮНЕСКО с прелестните си дворци, древноримски руини, изящни статуи и базилики на хиляди години. Рим е пословичен с огромните опашки за билети за големите забележителности, които са способни да провалят доброто изкарване на всеки турист. Закупуването на билети предварително е не просто добра идея, а вероятно най-доброто решение, за да имате повече време за занимания, по-приятни от чакане на опашки. Разгледайте сайтовете на всяка отделна забележителност или използвайте платформата Ticketbar, която ви позволява от едно място да закупите билети за всички големи музеи и атракции в Рим (Колизеума, Ватиканските музеи и др.), както и да се снабдите с музейните карти Roma Pass и Vatican & Rome Card или да си подсигурите транспорта до летището.
Сардиния Сардиния е известна с красивите си плажове и божествени планини, но този остров е също така дом на един наистина невероятен град – Каляри. Силно препоръчвам да отделиш време да посетиш столицата на Сардиния, град с много история, италиански чар и четири главни квартала: Стампаче, Кастело (стар град), Марина и Виланова. Ето какво може да очакваш да видиш в Каляри за един ден. Трябва да си призная, че преди да започна да планувам пътуването ми до острова, с главната задача да открия най-красивите плажове в Сардиния, не бях чувала за Каляри. Не мислих, че ще се правим градски разходки по време на нашата почивка, но бях в грешка. Този град е най-неочакваното културно преживяване по време на лятната почивка в Сардиния!Каляри е изграден в четири основни квартала, всеки един е една палитра от история, култура и много шаби шик. Старите, цветни сгради и изобилието от кафета и магазинчета за сладолед прави разходката из града наистина приятна. Този град ми напомни на един друг известен италиански град – Венеция. Е въпреки, че няма канали в Каляри, тесните улички, цветни сгради и изобилието от пране висящо по прозорците някак си ми навяха спомени от Венеция. Виж снимки от моята еднодневна разходка из Венеция тук и може би сам ще видиш приликите.
Категория Тип кабина Описание Цена
Basic Вътрешна кабина Кабина без прозорец 2665 лв
Basic Кабина с балкон
Кабина с балкон на втора палуба и кът за сядане
3507 лв

Цената включва:

✔ Самолетен билет за чартърен полет с Alitalia за полети София – Рим - София
✔ Летищни такси с включен 1 бр. ръчен и 1 бр. чекиран багаж 23 кг на човек
✔ Трансферите по програмата
✔ 1 нощувка в хотел 3* в историческия център на Рим
✔ 7 нощувки на база пълен пансион на борда на 5* кораб Costa Diadema
  Обиколна екскурзия в Рим
✔ КОНЦЕРТ НА ВЕСЕЛИН МАРИНОВ
✔ ФОЛКЛОРНА ПРОГРАМА С БЪЛГАРСКИ НАРОДНИ ТАНЦИ
✔ пълен пансион за изхранването на борда на кораба на бюфет и в основния ресторант
✔напитки в зоната на бюфета: вода, кафе, чай, мляко и сокове.
✔участие в мероприятията на борда: игри, състезания, търсене на съкровище, турнири, партита, караоке, тематични вечери; 
✔музикалните и театрални представления в театъра; танци и партита са предвидени за всяка вечер от круиза; 
✔ всички забавления за децата на възраст между 3-18 години; 
✔ползване на всички съоражения на борда: басейни, шезлонги, кърпи за баня, сауна, турска баня /ако има такава на борда/, джакузи, библиотека, дискотека. 
✔Ежедневен бюлетин в каютата с някои от основните новини и събития на борда;
✔ Застраховка “Помощ при пътуване“ с покритие 10 000 евро
✔Водач от агенцията

Цената не включва:

✔ Допълнителните екскурзии, предложени в програмата
✔ Интернет на борда на кораба (срещу заплащане)
✔ Напитки на борда на кораба, извън гореизброените в зоната на бюфета
✔ Такса обслужване на кораба - 10 евро/ден/човек

Условия за резервация:

  Депозит от 50% при сключване на договора
 Доплащане до 31.05.2019 

✔ Цена за дете до 18г с двама пълноплащащи възрастни - 1863 лв
✔ Цена за трети възрастен - 2274 лв
✔ Единична кабина - 3193 лв

Запитване:

* Цената е на човек при двойно настаняване!
* Цени за деца и 3/4-ти възрастен - на запитване!
Категория Тип кабина Описание Цена
Basic Вътрешна кабина Кабина без прозорец 2665 лв
Basic Кабина с балкон
Кабина с балкон на втора палуба и кът за сядане
3507 лв


✔ Цените са валидни до изчерпване на контингентите по полетите и оферираните круизи.
✔ Предложените екскурзии на български език се провеждат при минимум 20 записали се.
✔ Агенцията си запазва правото да внася промени по програмата с цел избягване или преодоляване на 
форсмажорни обстоятелства.
✔ Няма изискване за минимален брой туристи за провеждане на програмата.
✔ Молим преди да пристъпите към резервация да се запознаете с Общите условия и Политиката за поверителност на агенцията.
✔ МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ
Няма задължително изискване за ваксинации по конкретния маршрут.
✔ ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ
Необходимо е българските граждани да пътуват с паспорт, валиден 6 месеца след края на пътуването по този маршрут. 
Пътуващите по този маршрут не се нуждаят от визи.

Travel Holidays

При необходимост Травел Холидейс ООД си запазва правото да променя цените и условията на предложената оферта.

Травел Холидейс ООД е регистриран администратор на лични данни в Комисията за Защита на Личните Данни

Абонамент за промоции