Круиз с водач АЗИЯ И БОРНЕО

5992 ЛВ
 АЗИЯ и МАЛАЙЗИЯ, ДАЛЕЧЕН ИЗТОК, ЕКЗОТИКА,
 Борнео, Куала Лумпур, Лангкави, о-в Селинган, Пенанг, Пукет, Сингапур,
 Costa Mediterranea
 17 дни

Изтекла оферта!


От футуристичния дизайн и лукса на Сингапур до дъждовните гори и орангутаните на Борнео!
За тези от вас с нестихващ приключенски дух!
Едно пътуване, в което ще видите различните лица и контрасти на Азия!
Опитомена красота срещу дива природа.

Програма

Ден 1:

13.01.2021 София - Истанбул
Полет София – Истанбул.

Ден 2:

14.01.2021 Истанбул - Сингапур
Прекачване за полет Истанбул – Сингапур.  Трансфер до хотел и настаняване. Нощувка.

Ден 3:

15.01.2021 Сингапур
Възможност за екскурзия по време на която ще видите Върховния съд, катедралата Св.Андрей, старинния хотел Рафълс. Ще продължите към символа на града – Мерлион, митическо същество с глава на лъв и тяло на риба: театралния комплекс Еспланда и прочутия хотел „Марина Бей Сандс“. Ще посетите китайския квартал с будисткия му храм. (срещу доплащане)
Ще продължим с посещение на Градините на залива (Gardens by the bay) и качване на обзорната площадка на 57-мия етаж на Marina Bay Sands.

Ден 4:

16.01.2021 Сингапур
Закуска. Освобождаване на хотела. Свободно време за разходки. Трансфер до пристанище. Настаняване на борда на кораба. Отплава в 20:00 ч.

Ден 5:

17.01.2021 плаване
Свободен ден за почивка на борда на кораба.

Ден 6:

18.01.2021 Лангкави, Малайзия, престой между 08:00 и 19:00 ч.
Остров Лангкави е райско кътче с недокосната природа. Предвиждаме екскурзия до 2 резервата на Юнеско: Мачинчанг и Килим. Тук ще се изкачите с лифт над дъждовната гора, ще се качите на катер и ще направите разходка до мангрова гора на р. Килим, където ще храните маймуни и орли. От там ще продължите с лодки към устието на реката и див плаж, където ще имате възможност за почивка. (срещу доплащане)

Ден 7:

19.01.2021 Пукет, Тайланд, акостира в 07:00 ч.
В този ден ви предлагаме екскурзия до о-в Джеймс Бонд. Екскурзията се провежда с бързоходен катер и е подходяща за спокоен отдих. Островът става популярен след 1974 година, когато на него е заснет филмът „Мъжът със златния пистолет“.
По време на пътуването ще се насладите на красотата на известните скали на залива Пханг Нга. С кану ще преплувате по лагуната и тъмните пещери. Ще видите знаменития остров и ще обядвате в разположено във водата истинско село на морски цигани. Ще се полюбувате на остров Хонг, имащ формата на подкова. Ще стъпите на знаменития остров на Джеймс Бонд, където ще имате възможност да направите чудесни снимки. На връщане, ще спрете за кратко на малкия остров Ранг, за плажуване. (срещу доплащане)

Ден 8:

20.01.2021 Пукет, Тайланд, отплава в 18:00 ч.
Предлагаме ви обзорна екскурзия на Пукет. Обиколката започва с посещение на храмовия комплекс Големия Буда. Той е разположен на хълм с височина 400 м. Там се издига и 45-метровата статуя на Буда. Строежът на храма продължава вече 13 години, като се финансира изключително от дарения. Статуята е създадена в чест на крал Рам 9. Със специален гонг ще можете да проверите чистотата на кармата си. Ще завържете на монах връвчица за късмет. По пътя на Големия Буда ще видите ферма за слонове и ще имате възможност да ги храните. Следващата спирка е храмът Чалонг. Там се съхранява частица от Буда, подарена от представители на Шри Ланка по повод 77-годишнината на крал Рам. Ще посетите обзорната точка на нос Промтхеп, носа на бог Брахма, домът на Брахма. (срещу доплащане)

Ден 9:

21.01.2021 Пенанг, Малайзия, престой между 08:00 и 18:00 ч.
Днешната екскурзия ще ви даде възможност да се запознаете едновременно с природното богатство на Малайзия и с историческата част на о.Пенанг. Екскурзоводът ще Ви вземе от кораба и ще се отправите към най-добрата ферма за пеперуди в Азия – райско място, където стотици пеперуди кръжат около Вас. Там ще видите още пещерата на светулките, костенурки-алигатори, гигантски гущери и жаби в причудливи окраски. Но и това не е всичко...
След това ще посетите Ботаническата градина. Тя е прекрасно място за разходка, по време на която ще узнаете повече за “Дървото с гюлетата“, „Дъждовното дърво“ и палмата, която е дала името на острова.
Следва обяд в местно заведение (по желание, доплащат се 10 USD).
След обяд ще се разходите в Джорджтаун, признат от ЮНЕСКО за част от световното културно наследство. В него е най-добре запазената английска колониална архитектура в Югоизточна Азия – магазини, храмове и родови домове. (срещу доплащане)

Ден 10:

22.01.2021 Порт Кланг (Куала Лумпур), Малайзия, акостира в 08:00 ч.  
Освобождаване на кораба и трансфер до Куала Лумпур. Следва обзорна екскурзия включена в цената.
Добре дошли в столицата на Малайзия. Несъмнено най-известната забележителност в града са кулите Петронас, които са вторите по височина сгради в света. Тук може да се разгледате и т.нар. Златен триъгълник, който включва Кралският дворец, джамията Мажит Ямек и Площада на Независимостта. Сред другите забележителности са Чайна Таун и Китайския храм, индийския храм Маха Мариамман храм Тян Ху, Индийския район Брикфилдс.
Следва трансфер до летище за полет Куала Лумпур – Сандакан, Борнео. Следва трансфер и настаняване в хотел Sabah. Вечеря на собствени разноски. Нощувка.

Ден 11:

23.01.2021 о-в Селинган, Островът на Костенурките, Борнео
Борнео! Островът е третият по големина в света. Поделен е между три държави - Индонезия, Малайзия и Бруней. Ще имате възможност да се потопите в съкровищата на най-северната част от острова - щата Сабах, част от Малайзия. Борнео е остров с огромно биоразнообразие. Почти цялата му територия е заета от гъсти екваториални гори. Това е най-богатият на растителни и животински видове остров в света, като много от тях все още не са познати на науката. Сред най-интересните видове тук са огромният брой орхидеи, рафлезията - растението с най-големите цветове в света (над 100 см. широки и тежащи над 12 кг.) и хищните растения Непентес, хранещи се с насекоми. Сред животните най-типични за Борнео са борнейски орангутан, гибон, малайска мечка, борнейски опушен леопард, носорог, борнейски слон, а също и дългоносата маймуна, която се среща само тук.
След закуска ви предлагаме да се разделите с големите куфари (ще бъдат оставени на съхранение) и с малък багаж да се отправите на приключения в дивата природа следващите няколко дни. Започваме с  о-в Селинган, известен още като Островът на костенурките. Там ще имате възможност за плаж и шнорхелинг. След вечеря ще имате възможност да наблюдавате как костенурките снасят яйца на плажа, пренасянето на яйца в люпилня и пускане на бебета костенурки във водата. Нощувка на острова.
Включени закуска, обяд и вечеря и дейностите за деня.

Ден 12:

24.01.2021 Борнео
След закуска се връщате на основния остров и се отправяте към следващото приключение - Рехабилитационния център за орангутани Сепилок. С помощта на кратко видео ще се запознаете със ситуацията на орангутаните и грижите, които се полагат за тях в центъра. След това ще се отправите по въжен мост в дъждовната гора, където ще имате възможност да наблюдавате храненето им. Оттам ще посетите и отделението, където се грижат за малките орангутани. Ще посетите още Центъра за опазване на малайските мечки – най-малките мечки в света.
След обяд се отправяте към многократно награждавания Sukau Rainforest Lodge, разположен в сърцето на дъждовната гора. До там ще стигнете след двучасово пътешествие с лодка по р. Кинабатанган. Насладете се на дивия живот и огромното разнообразие от птици. След като се настаните, ще имате круиз по реката по залез слънце. Завършваме с вечеря на свещи край реката, последвана от презентация, изнесена от специалист естественик.
Включени закуска, обяд и вечеря и дейностите за деня.
Нощувка в Sukau Rainforest Lodge.

Ден 13:

25.01.2021 Борнео
Програмата започва със сутрешен круиз по реката (Кинабатанган), достигайки до крайречното езеро Kelenanap, за да видите още от дивия живот на острова. След закуска ще се отправите на образователен тур по тъй наречената Пътека на птиците носорози (Hornbill Boardwalk). Дървената пътека е построена за екотуристически дейности с минимално влияние върху тропическата гора. С малко повече късмет тук можете да видите слонове джуджета, дългоноси маймуни и борнейски гибон.
Почивка и обяд. Продължавате с разговор за орангутаните, а след това още един круиз по реката в преследване на дивото.
Включени закуска, обяд и вечеря и дейностите за деня.
Нощувка в Sukau Rainforest Lodge.

Ден 14:

26.01.2021 Борнео
Тази сутрин се отправяте на круиз по Менангол – един от малките притоци на Кинабатанган, където дивият живот кипи от изобилие. Вдигнете поглед нагоре. По клоните на дърветата ще видите маймуни, птици носорози, а може би и диви орангутани. След обяд продължавате към пещерите Гомантонг – сложна пещерна система, разположена в хълма Гомантонг. След 15 минути вървене през дъждовната гора, ще достигнете пещерата, където ще имате възможност да видите над 2 милиона прилепи и птици. Гнездата, които пернатите обитатели на тази пещера свиват тук, са доста известни в Азия. Азиатците обичат да ги правят на супа и да ги похапват. Супата е деликатес и доста известна в този регион. Вкусно!
Включени закуска, обяд и вечеря и дейностите за деня.
Нощувка в Sukau Rainforest Lodge.

Ден 15:

27.01.2021 Сандакан – Куала Лумпур
След закуска се връщате в Сандакан, където ще посетите образователния център Rainforest Discovery Centre. Ще имате възможност да го видите и от птичи поглед от висящия мост, също така да посетите ботаническата градина – дом на различни представители на местната флора. Обяд и трансфер до летище за полет Сандакан – Куала Лумпур.
Включени закуска и обяд и дейностите за деня.
Трансфер до хотел в Куала Лумпур и нощувка.

Ден 16:

28.01.2021 Куала Лумпур
Закуска. Свободно време за разходки. Трансфер от хотел за вечерен полет Куала Лумпур – Истанбул.

Ден 17:

29.01.2021 Истанбул – София
Прекачване за полет Истанбул – София.

Снимка Име Град Порт Държава
Борнео Борнео Борнео Малайзия
Куала Лумпур Куала Лумпур Порт Кланг Малайзия
Лангкави Лангкави Лангкави Малайзия
о-в Селинган Борнео Борнео Малайзия
Пенанг Пенанг Пенанг Малайзия
Пукет Пукет Пукет Тайланд
Сингапур Сингапур Сингапур Сингапур

Цени

* Цената е на човек при двойно настаняване!
* Цени за деца и 3/4-ти възрастен - на запитване!
Категория Тип кабина Описание Цена Добави
Classic Вътрешна каюта
Минибар, радио, сателитен телефон, интерактивна сателитна телевизия, сейф, сешоар, климатик.
Ел.захранване: 220-115V/60Hz 
Площ: 14.7 м2
5992 лв Избери

Цената включва:

✔ Самолетни билети с включен ръчен багаж и чекиран багаж 20 кг и летищни такси
✔ 2 нощувки в хотел 4* в Сингапур със закуска
✔ 6 нощувки на борда на круизен кораб Costa Mediterranea
✔ Пристанищни такси
✔ Изхранване на борда на кораба на база “пълен пансион“
✔ Напитки по време на хранене на бюфет /вода, сокове, кафе, чай и мляко/
✔ Развлекателни програми и съоръжения на борда на кораба
✔ обзорна екскурзия на Куала Лумпур
✔ 5 нощувки на о-в Борнео с изхранване закуска, обяд, вечеря; трансфери; ежедневни дейности по програмата
✔ 1 нощувка в хотел 4* в Куала Лумпур със закуска
✔ Медицинска застраховка „Помощ при пътуване“ с покритие 10 000 евро
✔ Водач на групата от България при 10 записани

Цената не включва:

✔ Допълнителните екскурзии, предложени в програмата
✔ Такса обслужване на кораба в размер на 10 евро на човек на ден
✔ Виза за Тайланд - 20 USD, издава се на борда на кораба
✔ SPA процедурите, фризьорския салон; фотографски услуги; медицински услуги; пране и гладене; казиното; румсървиз
✔ Ползването на сателитен телефон и интернет

Условия за резервация:

✔ Потвърждаване на резервация с депозит от 50% при сключване на договор
✔ Доплащане до 100% до 16.10.2020
✔ или 100% плащане до 16.10.2020

Запитване:✔ Цените са валидни до изчерпване на контингентите по полетите и оферираните круизи.
✔ Предложените екскурзии на български език се провеждат при минимум 10 записали се.
✔ Офертата с водач от агенцията е валидна при записани минимум 10 човека.
✔ Агенцията си запазва правото да внася промени по програмата с цел избягване или преодоляване на форсмажорни обстоятелства.
✔ Няма изискване за минимален брой туристи за провеждане на програмата.
✔ Молим преди да пристъпите към резервация да се запознаете с Общите условия и Политиката за поверителност на агенцията.
МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ
Няма задължително изискване за ваксинации по конкретния маршрут.
ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ
Необходимо е българските граждани да пътуват с паспорт, валиден 6 месеца след края на пътуването по този маршрут.  
Необходими визи:
Транзитна виза за Тайланд - 20 USD. Издава се на борда на кораба.

Travel Holidays

При необходимост Травел Холидейс ООД си запазва правото да променя цените и условията на предложената оферта.

Травел Холидейс ООД е регистриран администратор на лични данни в Комисията за Защита на Личните Данни

Абонамент за промоции

Top