Круиз РАЯТ НА ЗЕМЯТА декември с полет от София ✈ ☀

5784  ЛВ
 Мавриций, Мадагаскар, Реюнион, Сейшели,
 Costa Mediterranea
 16 дни

Изтекла оферта!


Снимки

Програма

Ден 1:

06.12.2019 

Полет София-Истанбул с авиокомпания Turkish Airlines.

Ден 2:

07.12.2019 

Следва полет Истанбул – Мавриций с разписание 02:20 – 13:15 ч. Трансфер от летището до круизния терминал. Следва настаняване на борда на кораба. Отплаване в 21:00 часа.

Ден 3:

Плаване

Ден 4:

Плаване

Ден 5:

Виктория/ Сейшели 08:00-23:59

Сейшелските острови - съзвездие от гранит и корали, с едни от най-запомнящите се и фотографирани пейзажи в света и природа - съхранена такава, каквато са я видели мореплавателите преди повече от 300 години. Изумрудени лагуни, коралови рифове, уникална природа, райска градина от цветове и аромат на дъхави орхидеи.

В днешния ден ви предлагаме да се отправите към близките острови Прален и Ла Диг. Всеки от островите е перла в океана и ще ви изненада с невероятно красивата си природа и морски живот.

Прален, с население от 6500 души, е вторият по големина остров в Сейшелските острови.

Той е дом на националния резерват Vallée de Mai, обект на световното културно наследство на ЮНЕСКО. Тук са уникалните палми Коко де Мер с мистериозните кокосови орехи от градината на Адам и Ева. На острова ще откриете наистина изящни плажове като Анс Лацио (Anse Lazio) и Анс Жоржет (Anse Georggette), който постоянно са в топ 10 най-добри плажове в света. Оттук ще се отправите към следващия остров – Ла Диг, който ще ви посрещне с приятелска и интимна атмосфера, със спокоен ритъм на живот и спиращи дъха плажове.

Ден 6:

Виктория/ Сейшели 00:01-23:59

Столицата Виктория е разположена сред красив залив в подножието на възвишението Морн Сейшелоа. Най-известният символ на града е миниатюрната часовникова кула в центъра, погрешно наричана понякога "Малкия Биг Бен". Сред другите забележителности са двата национални музея, пазара, паметникът на Свободата, националната библиотека, ботаническата градина и разбира се креолските ресторанти.

 

Ден 7:

Виктория/ Сейшели 00:01-13:00

Свободно време за плаж, разходки, шопинг и снимки за незабравими спомени.

Ден 8:

Плaване
Време за почивка и забавления на борда на кораба.

 

Ден 9:

Носи Бе / Мадагаскар 08:00-19:00

Ако сте любители на природата, Мадагаскар несъмнено е вашата дестинация. Около 80% от животинските и растителните видове тук не се срещат никъде другаде по света. Сред тях са прочутите лемури. Растителният свят на Мадагаскар е също толкова уникален както и фауната. От осемте вида баобаб, растящи на планетата, шест се срещат на острова. Тук цъфтят 960 вида орхидеи.

В днешния ден посетете: Nosy Tanikely - защитен подводен природен резерват. На няколко крачки от плажа можете да видите корали, многоцветни миди и раковини, а ако имате късмет, ще видите и костенурки. Разходете се по брега до фара, а по пътя си се оглеждайте за лемури, гущери, хамелеони и пеперуди. Втората ни спирка е: Nosy Komba. Ще видим парка на лемурите, както и традиционно селище.

Ден 10:

Плaване
Време за почивка и забавления на борда на кораба.

Ден 11:

Тоамасина (Таматаве) / Мадагаскар 08:00-19:00
Тоамасина е най-важният пристанищен град на Мадагаскар. Името му означава „солен“. Градският център е построен върху пясъчен полуостров. Плажовете са приказно красиви. Ще имате възможността да посетите зоологическия парк "Иволойна" . Ще се насладим на многорастителни видове, ще снимаме различни лемури, влечуги, костенурки и хамелеони.

Ден 12:

Плaване
Време за почивка и забавления на борда на кораба.

Ден 13:

о-в Реюнион 09:00-23:59.

Възможност да се отправите към плаж Ермитаж – един от най-красивите плажове на острова, защитен от коралов риф.

 

Ден 14:

о-в Реюнион 00:01-18:00 ч.

Реюнион е планински вулканичен остров в Индийския океан, на 700 км източно от Мадагаскар и 170 км западно от Мавриций. Природата на Реюнион разказва историята за раждането на нашата планета.Двата най-известни вулкана са Питон де Фурнес и Питон де Неж. Ерозията на планинския масив около най-високия връх Питон де Неж е образувала невероятни скални формации, приличащи на стръмни амфитеатри. Това са трите циркуса – Мафат, Салази и Силаос, които предлагат неземни гледки. Посетете впечатляващия Салази, разположен в сърцето на креолската култура, откъдето имате възможност да се любувате на един от най-красивите водопади на острова - Voile de la Mariée. Друга перла, сгушена в циркуса, е селището Хел Бур, което фигурира в списъка на най-красивите френски селища.

Ден 15:

Порт Луис / Мавриций 08:00-23:59.

Искате ли да видите райската градина? Това е остров Мавриций. Наситете погледа си с тюркоазените цветове на водата и заслепяващата белота на пясъка

Предлагаме ви едно вълнуващо преживяване -разходка с катамаран по западното крайбрежие,

където ще можете да видите делфини, да се гмуркате и да релаксирате. Ще видите Crystal Rock - "Канарата" част от вкаменен коралов риф. Достигайки плажа ще имате възможност да утолите жаждата с кокосово мляко, поднесено в кокос с чадърче от усмихнати местни жители.

Ден 16:

21.12.2019 Порт Луис / Мавриций 00:01—

Освобождаване на каютите и напускане на кораба. Продължаваме с целодневна екскурзия, включена в цената. Първа спирка от днешната ни програма ще бъде обраслия с цветя и растителност кратер на вулкана - Trou aux Cerfs. Красиво и незабравимо място. След това ще се отправим към Ganga Talao - Grand Bassin  едно от двете естествени езера на остров Мавриций.Ganga Talao е важно място за поклонение и много местни жители ходят на разходка там по време на фестивала на Маха Шиваратри. Ще видим и едни от най-известните водопади на острова Alexandra Falls. Ще достигнем и до най-високата точка на Мавриций National Gorges Viewpoint. След това ще спрем за почивка и обяд в Sur Morne Panoramic Restaurant. Следва и още една задължителна спирка - цветната земя на Шамарел – дюни в седем цвята, в следствие на вулканична дейност, несъмнено ще ви впечатлят и водопадите Шамарел, които падат от около 90 метра височина надолу към платото - те са и най-големите на острова.

След екскурзията се отправяме към летище за полет Мавриций – Истанбул 21:05 – 06:00 ч.

Ден 17:

22.12.2019 Истанбул – София
Полет Истанубл – София.

Снимка Наименование Описание
Мавриций Марк Твен е бил много прав. Остров Марвиций е истински Рай, и то на Земята. Климатът е топъл и приятен, екзотиката лъха във въздуха, сините лагуни привличат всеки, нуждаещ се от прохлада, а вкусните плодове като ананаси, банани, манго и папая са в ежедневното меню. Мавриций (Mauritius) е островна държава в югозападния Индийски океан, на около 900 км източно от Мадагаскар. Столицата е Порт Луи, а езиците, на които можете да говорите и да ви разбират, са английски, френски и креолски, ако сте го изучавали в училище :). Островната група в региона е с вулканичен произход, което обуславя и интересната природа на Мавриций – южната част е планинска, централата част платовидна, а в северната са крайбрежните низини. Островът е идеален за двойки и младоженци, които ще се насладят на спокойствието, екзотиката и интимността, които предлага Мавриций. А тези, които търсят екстремни преживявания, могат да комбинират пътешествието си със сафари в Южна Африка. Водните спортове, риболовът и голфът също не са за пренебрегване.Бреговата ивица е 177 км и всяко едно кътче от нея е прекрасно с белите си и нежни пясъци. Най-популярните плажове на юг са Souillac, Le Gris-Gris и Le Morne. Още по на юг се намират и две от забележителностите на Мавриций – водопадите Рочестър и Цветната долина.Кораловите рифове в тази част на света са повече от достъпни. Те са точно пред вас и лесно можете да се полюбувате на неповторимата им красота.
Мадагаскар Красивият залив Диего Суарес носи името на двамата португалски мореплаватели, които първи са стъпили на тези земи. Въпреки, че мадагаскарското му име е Анциранана, почти всички го наричат Диего.Тук се намира и Emerald Sea - огромна плитка лагуна, характеризираща се с тюркоазена сянка, дължаща се на дълбочината, съчетана с пясъчни дъна. По този начин се отделя от Индийския океан с преграда от корали и низ от островчета. Място със свръхестествена красота. Идеалното време за посещение е през дъждовния сезон от ноември до март, когато водата е по-ясна и топла. Освен слънчеви бани и плуване, Emerald Sea е идеално място за гмуркане с шнорхел, кайтсърфинг и уиндсърфинг.
Реюнион Реюнион е планински вулканичен остров в Индийския океан, на 700 км източно от Мадагаскар и 170 км западно от Мавриций. Природата на Реюнион разказва историята за раждането на нашата планета.Двата най-известни вулкана са Питон де Фурнес и Питон де Неж. Ерозията на планинския масив около най-високия връх Питон де Неж е образувала невероятни скални формации, приличащи на стръмни амфитеатри. Това са трите циркуса – Мафат, Салази и Силаос, които предлагат неземни гледки. Посетете впечатляващия Салази, разположен в сърцето на креолската култура, откъдето имате възможност да се любувате на един от най-красивите водопади на острова - Voile de la Mariée. Друга перла, сгушена в циркуса, е селището Хел Бур, което фигурира в списъка на най-красивите френски селища.
Сейшели Сейшелските острови - съзвездие от гранит и корали, с едни от най-запомнящите се и фотографирани пейзажи в света и природа - съхранена такава, каквато са я видели мореплавателите преди повече от 300 години. Изумрудени лагуни, коралови рифове, уникална природа, райска градина от цветове и аромат на дъхави орхидеи. В близост са разположени островите Прален и Ла Диг. Всеки от островите е перла в океана и ще ви изненада с невероятно красивата си природа и морски живот. Прален, с население от 6500 души, е вторият по големина остров в Сейшелските острови. Той е дом на националния резерват Vallée de Mai, обект на световното културно наследство на ЮНЕСКО. Тук са уникалните палми Коко де Мер с мистериозните кокосови орехи от градината на Адам и Ева. На острова ще откриете наистина изящни плажове като Анс Лацио (Anse Lazio) и Анс Жоржет (Anse Georggette), който постоянно са в топ 10 най-добри плажове в света. Оттук ще се отправите към следващия остров – Ла Диг, който ще ви посрещне с приятелска и интимна атмосфера, със спокоен ритъм на живот и спиращи дъха плажове.
Категория Тип кабина Описание Цена
Premium Външна каюта с балкон
Минибар, радио, сателитен телефон, интерактивна сателитна телевизия, сейф, сешоар, климатик.
Ел.захранване: 220-115V/60Hz 
Площ:20 м2.

5784 лв

Цената включва:

  Водач при записани 15 човека
 Самолетни билети с включени летищни такси и 1бр. куфар чекиран багаж
 всички трансфери и екскурзия в Мавриций според описанието в програмата
  Изхранване на борда на кораба на база “пълен пансион” в бюфета, т.е. закуска, обяд, вечеря и междинни бюфети, като за вечерята всяка кабина има резервирана маса в основния ресторант.
 Напитки по време на хранене на бюфет /вода, сокове, кафе, чай и мляко/
 Пристанищни такси
 Развлекателни програми на борда на кораба
 Медицинска застраховка „Помощ при пътуване“ с покритие 10 000 евро
 участие в мероприятията на борда: игри, състезания, търсене на съкровище, турнири, партита, караоке, тематични вечери;
 музикалните и театрални представления в театъра; танци и партита са предвидени за всяка вечер от круиза;
 всички забавления за децата на възраст между 3-18 години;
 ползване на всички съоражения на борда: басейни, шезлонги, кърпи за баня, сауна, турска баня /ако има такава на борда/, джакузи, библиотека, дискотека.

 

Цената не включва:

 Такса обслужване по 10 евро на ден на човек
✔ Допълнителните екскурзии по маршрута
 SPA процедурите, фризьорския салон; фотографски услуги; медицински услуги; пране и гладене; казиното; румсървиз
 Храната в специализираните ресторанти
 Ползването на сателитен телефон и интернет

 

Условия за резервация:

Потвърждаване на резервация с депозит от 50%
 Доплащане до 100% до 21.09.2019
или 100% плащане при по-малко от 76 дни до датата на отплаване

Запитване:

* Цената е на човек при двойно настаняване!
* Цени за деца и 3/4-ти възрастен - на запитване!
Категория Тип кабина Описание Цена
Premium Външна каюта с балкон
Минибар, радио, сателитен телефон, интерактивна сателитна телевизия, сейф, сешоар, климатик.
Ел.захранване: 220-115V/60Hz 
Площ:20 м2.

5784 лв


 Цените са валидни до изчерпване на контингентите по полетите и оферираните круизи.
 Предложените екскурзии на български език се провеждат при минимум 10 записали се.
 Офертата с водач от агенцията е валидна при записани минимум 15 човека.
 Агенцията си запазва правото да внася промени по програмата с цел избягване или преодоляване на 
форсмажорни обстоятелства.
 Няма изискване за минимален брой туристи за провеждане на програмата.
 Молим преди да пристъпите към резервация да се запознаете с Общите условия и Политиката за поверителност на агенцията.
 МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ
Няма задължително изискване за ваксинации по конкретния маршрут.
 ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ
Необходимо е българските граждани да пътуват с паспорт, валиден 6 месеца след края на пътуването по този маршрут. 
Пътуващите по този маршрут не се нуждаят от визи.

Travel Holidays

При необходимост Травел Холидейс ООД си запазва правото да променя цените и условията на предложената оферта.

Травел Холидейс ООД е регистриран администратор на лични данни в Комисията за Защита на Личните Данни

Абонамент за промоции