Круиз с водач БЕЛИ НОЩИ И НОРВЕЖКИ ФИОРДИ

2382  ЛВ
 
 Гейрангер, Копенхаген, Ставангер, Хаугесунд, Кил,
 Costa Diadema
 8 дни

Изтекла оферта!


Снимки

Белите нощи са явление, което всяка година привлича хора от цял свят! С това пътешествие Ви предлагаме да преживеете едновременно красотата на Норвежките фиорди и магичността на вече отиващите си бели нощи в най-северните кътчета на планетата!

Програма

Ден 1:

04.06.2021 

Полет София-Мюнхен-Хамбург. Кацане в Хамбург в 9:00ч. Трансфер до Кил. Градът дълго време е бил важен корабостроителен и морски център, днес е оживен студентски град, известен с безгрижния си живот и градски чар. Това се усеща от красивото местоположение на града и по модерния, пищно изграден център. Градът е изпълнен с морски чар и си струва да се разгледа. Чекиране и настаняване на борда. Отплаване в 20:00ч.

Ден 2:

05.06.2021 Копенхаген, Дания  10:00 – 18:00

Копенхаген е модерен метрополис, запазил очарованието на отминали години. Въпреки своята космополитна същност, човек още от първия момент изпитва онова чувство на уют, което може да му даде единствено малкото градче. Тук кипи от живот, храна, културни събития и приятни заведения. Несъмнено мястото, където можете да усетите истинския неподправен чар на Дания, е старото пристанище Нихавн. Цветните му фасади са сред най-иконичните в Европа.Не пропускайте и статуята на Малката русалка, вдъхновена от едноименната приказка на Х.К. Андерсен. В продължение на повече от век, тя приветства посетители от цял свят и ги вдъхновява със своята история за любов и саможертва.

Ден 3:

06.06.2021 Плаване

Свободно време да се насладите на комфорта на кораба и прекрасните гледки, които се разкриват пред очите Ви.

Ден 4:

07.06.2021 Хелесилт, Норвегия 9:00 – 11:00, технически стоп

07.06.2021 Гейрангер, Норвегия 13:00 – 18:00
Селцето има едни от най-забележителните гледки в света и е наречен най-добрата туристическа дестинация в Скандинавието от списание Lonely Planet.Водопада "Седемте сестри" се намира на запад от Гейрангер. Четири месечният туристически сезон е основният поминък на 250-те човека живеещи в селцето.Гейрангер е в Списъка на световното наследство на ЮНЕСКО.

Ден 5:

08.06.2021 Хаугесунд, Норвегия 12:00 – 20:00

Исторически известен като родина на викингските крале, Хаугесунд има завладяващ културен произход. Посещението в този регион ще ви даде познания за историята на викингите, докато се наслаждавате на гледките на водопади, ледници, планини и острови. Град Хаугесунд се намира между Ставангер и Берген, разположен сред морето и планинския пейзаж. Това е идеално място за посещение за приключение, което ще утоли жаждата ви за разходки из природата.

Ден 6:

09.06.2021 Ставангер, Норвегия 08:00 – 18:00 

Разположен на брега на Норвежко море, Ставангер ще ви омае с невероятно красивите си фиорди, както и с чудната си смесица от модерен икономически живот и историческо културно наследство. В старата си част, макар и многократно опожаряван, градът е съхранил дървените къщи от 18-ти век, както и най-старата катедрала в Норвегия.

Ден 7:

10.06.2021 Плаване 

Свободно време да се насладите на комфорта на кораба и прекрасните гледки, които се разкриват пред очите Ви.

Ден 8:

11.06.2021 Кил, Германия, акостира в  08:00 

Напускане на кораба. Следва трансфер до летище Хамбург и полет до София в 18:15ч с прекачване в Мюнхен. Кацане в София в 23:00 ч.

Снимка Наименование Описание
Гейрангер
Гейрангер е малко туристическо селце в региона Сънмюре в окръг Мюре ог Ромсдал в западната част на Норвегия. Той се намира в община Странда начело на Гейрангерфьорден. Гейрангер е дом на някои от най-зрелищните пейзажи в света и е обявен от Lonely Planet за най-добрата туристическа дестинация в Скандинавия. От 2005 г. районът е включен в списъка на ЮНЕСКО за световно наследство. Водопадът „Седемте сестри“ се намира точно на запад от Гейрангер, точно пред друг водопад, наречен „Ухажорът“. 

Гейрангер е под постоянна заплаха от свлачища от планината Окернесет във фиорда. Колапсът може да причини цунами, което може да унищожи центъра на Гайрангер. Поради тази причина са инсталирани сирени, които да предупреждават жителите, ако се получи свлачище.

Това е трето по големина пристанище за круизни кораби в Норвегия,посрещайки 140 до 180 кораба през четиримесечния туристически сезон. През 2012 г. около 300 000 пътници на круиз са посетили Гейрангер през летния сезон. 

Всяко лято през селото преминават няколкостотин хиляди души, а туризмът е основният бизнес за 250-те души, които живеят там постоянно. Има пет хотела и над десет къмпинга. Туристическият сезон се простира от май до началото на септември. 
Копенхаген Копенхаген е модерен метрополис, запазил очарованието на отминали години. Въпреки своята космополитна същност, човек още от първия момент изпитва онова чувство на уют, което може да му даде единствено малкото градче. Тук кипи от живот, храна, културни събития и приятни заведения.
  
Копенхаген е столица и най-голям град на Дания. Със своите 1 330 993 жители Копенхаген е най-голямата градска област съдържаща 18 общини. Градският център – община Копенхаген с 613 288 жители (по приблизителна оценка от януари 2018 г.) е най-гъсто населената община в Дания. 

Разположен е на източния бряг на остров Шеланд и частично на остров Амагер. Множество мостове и един тунел свързват Шеланд с Амагер. От 2000 г. Копенхаген и Малмьо са свързани с моста Йоресунд. Копенхаген е културен и икономически център на Дания с най-голямото летище, железопътна гара, едно от големите датски пристанища, паркове, национален музей и опера.

Историята на Копенхаген може да се проследи от 800 г., когато на мястото на сегашния център е имало малък рибарски град. След икономическата криза в края на 20 век, градът е в икономически и културен подем през последното десетилетие на национално и интернационално ниво. Копенхаген е един от икономическите центрове на Северна Европа и седалище на големи международни компании като Маерск, Карлсберг, Ново Нордиск, Данске Банк.

През 2008 г. е обявен за най-добрия град за живеене в света, а по инфраструктура попада на трето място след Сингапур и Мюнхен. Старите барокови сгради „съжителстват“ безпроблемно с новите модерни архитектурни хрумвания и са в основата на съвършеното пъстроцветие – особеност на столицата на най-старата европейска монархия.
Ставангер
Става́нгер е град и община в Югозападна Норвегия, административен център на фюлке Ругалан. Наричан е Нефтената столица на Норвегия. Разположен е на брега на Норвежко море. 

Ставангер е наричан Нефтената столица на Норвегия (Norges oljehovedstaden), тъй като от по-големите норвежки градове той е най-близко разположен до основните офшорни нефтени и газови находища в Норвежко море. Голяма част от персонала на нефтените платформи живее със семействата си в града и високите доходи от този сектор значително повишават както стандарта на живот, така и цените в града.

Ставангер е град на контрастите, който успява успешно да съчетае в себе си новия и модерен облик на града с богатото си историческо и културно наследство.

Разположение на пристанището и придвижване до центъра:

Много от местата, които си заслужават да бъдат посетени, могат да бъдат разгледани и самостоятелно.

Пристанището се намира в самия център на града и повечето интересни обекти се намират на пешеходно разстояние. Обръщаме ви внимание, че в неделя магазините и супермаркетите не работят, а в събота затварят още по обяд. Климатът в града е по-мек спрямо останалата част от Норвегия, заради близостта до Северно море, но въпреки това ви съветваме да не забравяте да си вземете удобни обувки и връхна дреха. Валежите са кратки, но често срещани, затова препоръчваме да си носите и чадър, за да се насладите на чудесната градска разходка сухи.

Невероятните фиорди в Ставангер запленяват посетителите си с неподправената си естествена красота. Гайрангер е един от най – големите (дълъг е цели 16 км.) и впечатляващи фиорди в Норвегия и една от най-големите забележителности на територията на страната. Заради природната си красота е включен в Списъка на световното и културно наследство на ЮНЕСКО.
Хаугесунд Ха̀угесун е град и едноименна община в Южна Норвегия. Разположен е на брега на Северно море във фюлке Ругалан на около 40 km северно от Ставангер. Основан е през 1855 г. Има пристанище и летище, което се намира на остров Кармьой. Население около 42 100 жители според данни от преброяването към 1 юли 2008 г.
Кил Кил е пристанищен град в Германия, център на провинция Шлезвиг-Холщайн.
Разположен е в малък залив в югозападната част на Балтийско море. Поради разположението си градът се профилира като корабостроителен център. От морското му пристанище започва Килският канал, който има стратегическо значение за града.
Градът е основан от граф Адолф фон Холщайн между 1233 и 1242 г. Основна туристическа атракция на града е т. нар. Килска седмица (Kieler Woche) - ветроходна регата, провеждана традиционно в края на юни. Градът е известен със своя отбор по хандбал на клуб ТХВ Кил. Там се намира Килският университет, открит през 1665 г.
Килският фиорд първо е бил заселен от норманите или викингите, които колонизират територията чрез внезапни нападения в течение на много години през техния престой в германските селища. Това се вижда от географията и архитектурата на фиорда.

Цената включва:

✔ водач от агенцията при записани минимум 15 туристи
✔ самолетен билет за полети София – Мюнхен – Хамбург и обратно с включени 1 бр. ръчен багаж и 20 кг чекиран багаж
✔ Летищни такси
✔ Трансфери летище -пристанище; пристанище –летище
✔ 7 нощувки на база пълен пансион на борда на кораб Costa Diadema
✔ пълен пансион на борда на кораба: кафе, обяд, вечеря, следобедна закуска & чай, среднощен бюфет и понякога бюфет-изненада; 
✔ престоя в резервираната от Вас кабина; всички кабини са много комфортно обзаведени: тоалетна, климатик, телефон, радио, сателит, телевизор и трезор; 
✔ гала вечеря с подбрано меню; 
✔ участие в мероприятията на борда: игри, състезания, търсене на съкровище, турнири, партита, караоке, тематични вечери; 
✔ музикалните и театрални представления в театъра; танци и партита са предвидени за всяка вечер от круиза; 
✔ всички забавления за децата на възраст между 3-18 години; 
✔ ползване на всички съоражения на борда: басейни, шезлонги, кърпи за баня, сауна, турска баня /ако има такава на борда/, джакузи, библиотека, дискотека. 
✔ ежедневен бюлетин в каютата с някои от основните новини и събития на борда; 
✔ застраховка“Помощ при пътуване“ с покритие 10 000 евро

Цената не включва:

✔ Допълнителните екскурзии, предложени в програмата
✔ Входни такси за посещаваните обекти
✔ Интернет на борда на кораба
✔ Такса обслужване на кораба
✔ Напитки на борда на кораба 
✔ Застраховка „Отмяна на пътуване”

Условия за резервация:

✔Потвърждаване на резервация с 50% депозит за резервации направени преди  19.03.2021 и доплащане до 19.03.2021 

✔ или  100% плащане за резервации направени след 19.03.2021

Запитване:

* Цената е на човек при двойно настаняване!
* Цени за деца и 3/4-ти възрастен - на запитване!
Категория Тип кабина Описание Цена Добави
Basic Вътрешна кабина Кабина без прозорец 2382 лв Избери
Basic Кабина с прозорец Кабина с прозорец или илюминатор (неотваряеми) 2603 лв Избери
Basic Кабина с балкон
Кабина с балкон на втора палуба и кът за сядане
2956 лв Избери


✔ Офертата с водач от агенцията е валидна при записани минимум 15 човека
✔ Цените са валидни до изчерпване на контингентите по полетите и оферираните круизи
✔ Предложените екскурзии на български език се провеждат при минимум 15 записали се
✔ Агенцията си запазва правото да внася промени по програмата с цел избягване или преодоляване на форсмажорни обстоятелства
✔ Молим преди да пристъпите към резервация да се запознаете с Общите условия и Политиката за поверителност на агенцията
✔ МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ
Няма задължително изискване за ваксинации по конкретния маршрут
✔ ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ
Българските граждани могат да пътуват по този маршрут само с лични карти, валидни 6 месеца след края на пътуването. Въпреки това препоръчваме винаги да пътувате с два документа за самоличност.

Подобни предложения

Travel Holidays

При необходимост Травел Холидейс ООД си запазва правото да променя цените и условията на предложената оферта.

Травел Холидейс ООД е регистриран администратор на лични данни в Комисията за Защита на Личните Данни

Абонамент за промоции