Круиз В ОЧАКВАНЕ НА КОЛЕДА (от Варна)

1836 ЛВ
 РЕЧНИ КРУИЗИ,
 Кьолн, Кохем, Майнц, Рюдесхайм, Франкфурт,
 MS ROUSSE PRESTIGE
 6 дни

Изтекла оферта!


Програма

Ден 1:

30.11.2019 Варна – Дортмунд
Полет Варна – Дортмунд. Кацане в Дортмунд – 08:10.
Коледният базар в Дортмунд е един от най-известните коледни базари в Германия. Не само, че  е сред най-големите в страната, но и случайно помещава най-голямата коледна елха в целия свят! С височина от впечатляващите 45м, тегло от 40 000 кг и почти 50 000 коледни лампички, украси и орнаменти, висящи от нея, тази гигантска атракция си е достатъчна причина да посетите коледния базар в Дортмунд. Дори гигантския ангел на върха й тежи 200 кг.
Знаейки това, няма начин да го пропуснем по време на нашето коледно пазарно пътуване.
Следва трансфер до пристанището. Настаняване на борда на кораба в 15:00.
Отплаване в 22:30.

Ден 2:

01.12.2019 Рюдесхайм 12:30 – 19:00
Привлечен от мекото сияние на коледната светлината, MS ROUSSE PRESTIGE следва Рейн, а най-красивите коледни базари ви омагьосват от брега! Точно навреме за първото пришествие. Неустоимият аромат на печени ябълки и сладкиши с джинджифил ви посреща на коледния базар в Рюдесхайм. Разположен в стария квартал на града, коледният пазар в Рюдесхайм носи топло празнично усещане на романтичния стар град и популярната алея Drosselgasse. 120 щанда, представляващи 12 страни, се събират, за да представят коледните обичаи и традиции от света.
Сред огромен избор от местни и световни храни, опитайте някои фински специалитети на Drosselgasse или вкус от Далечния изток в монголската шатра.
Абсолютно задължително е да опитате вкусното кафе на Рюдесхайм, което се прави изключително с местно дестилирана Asbach Uralt Brandy, сметана и традиционно поднесено в автентичен рюдесхаймски комплект за кафе. Разбира се, самият комплект за кафе също ще стане идеален подарък за всеки, който се прибира у дома.
На пазарния площад може да се насладите и на най-голямата сцена на Рождество Христово с фигури в реален размер.
Коледният базар в Рюдесхам несъмнено ще остане незабравимо преживяване за всеки посетител.
Заръщане на кораба и отплаване в посока Франкфурт/Майнц.

Ден 3:

02.12.2019 Франкфурт 06:00 – 11:30 и Майнц 16:00 – 24:00
Коледният базар във Франкфурт е един от най-големите в Германия. Погледът ви неизбежно ще бъде привлечен от величествеата коледна елха, която всяка година блещука с хиляди разноцветни светлинки. Коледният базар във Франкфурт наистина не е обикновено събитие! Неговата история е проследена до 1393 г., когато е направено първото позоваване на него в официална документация. Пазарът традиционно е съпровождан от изпълнението на църковни мистериозни пиеси, които се провеждат на площад Рьомерберг. Изкусната декорация на щандовете, живописната обстановка и отблясъците от безбройните светлини ще ви оставят без дъх.

В Майнц ще откриете коледния базар пред историческия фон на вековната катедрала Св.Мартин.
Във въздуха се носи аромата на Коледа, коктейл с есенцията на печени бадеми, сладки с джинджифил, горещи кестени и греяно вино. Големи и малки посетители с удоволствие си позволяват да се очароват от тази предпразнична атмосфера. На разходка из Коледния базар в Майнц, стреса и забързаното темпо на ежедневието бързо се забравят.
Срещу внушителната хилядолетна катедрала Св. Мартин, шоумени и занаятчии предлагат коледни специалитети и оригинални подаръци. Хората се разхождат спокойно покрай празнично украсени щандове, събират много предложения и идеи за перфектния коледен подарък: предлагат се домашно приготвени гирлянди и сламени звезди, коледни украси, дървени играчки, дърворезби, керамика, свещи и много други.

Ден 4:

03.12.2019 Кохем 11:00 – 19:00
Дори малкият град Кохем, разположен в китната долина на река Мозел, показва най-топлите си страни през тъмния сезон. Кохем е като излязал от картичка, със своята живописна колекция от полу-дървени къщи, приказен замък, разположен на хълм, покрит с лоза, и приятна крайбрежна алея. Коледният пазар в Кохем е също толкова красив, колкото и самия град. Празнично украсените дървени сергии продават всички подаръци и занаяти, които бихте могли да желаете. Glühwein се отглежда и произвежда на местно ниво за ценителите, които ще се насладят на ненадминатите му качества. Ако Glühwein не е по вкуса ви, то изборът от местни, световноизвестни вина, със сигурност ще повдигне коледния ви дух. ;)

Ден 5:

04.12.2019 Кьолн 06:00
Освобождаване на кораба.
Трансфер до 3* хотел в Кьолн и настаняване.

Всяка година центърът на Кьолн е докоснат от магията на празненствата в дните до Коледа. Когато коледните базари в Кьолн отварят портите си в последния понеделник преди Адвента, а милиони посетители от цял свят се наслаждават на стоките, които се продават в старомодните дървени къщички (т. нар. “buden“). Едни от най-големите и известни коледни базари в Кьолн са:
Коледният базар до Кьолнската катедрала, който се намира централно между Римско-германския музей, концертната зала на Кьолнската филхармония и известния хотел Dom. В непосредствена близост се намират известните търговски райони на Кьолн: „Hohe Straße“ и „Schildergasse“. До старата живописна част на града със своите селски пивоварни къщи също може да се стигне за няколко минути пеша. Регионалните специалитети и биологично сертифицираните храни са важен компонент на пазарната концепция, всички с високо качество. Качеството е приоритет дори и при многобройните занаятчии. Голямото разнообразие от идеи за подаръци като дърворезба, стъклени топки, керамика, аксесоари, детски играчки, сапуни и др. идват предимно от Германия и Европа.
Разнообразната сценична програма със 100 коледни изпълнения на музика и развлечения е уникална за коледния базар. Има още какво да се прави дори за по-младите посетители: например традиционната въртележка или детското колело на съдбата. Северната ела, която се извисява на височина около 25 метра, е сърцето на пазара, осветена е от 50 000 LED лампички!
Коледният базар в Стария град беше разширен от 1400 м2 до 5500 м2. Създадени са и две тематични алеи: „Futtergasse“ (алея за хранене), където посетителите могат да си купят национални и международни специалитети, както и „Glitzergasse“ (блестяща алея), където се продават модни аксесоари. Децата по-специално ще намерят тук своя коледен рай. Въртележка, куклен театър, квартал на Дядо Коледа и много играчки, този коледен пазар в сърцето на Стария град привлича млади и стари в Кьолн от години!
Ангелският базар е най-старият коледен базар в Кьолн и се провежда на пазара Neumarkt, в центъра на града в търговския район. Тук коледните щандове имат емоционално звучащи имена като „Cloud Nine“ и “Gabriel’s“ и всички те имат вкусно греяно вино, яйчен пунш и горещ шоколад. Много местни жители идват тук след работа за да се насладят на атмосферата и да отпият топла напитка. Ангелите са един от най-важните моменти тук, особено за децата. Облечени в бяло, те преминават през алеите, разпръсквайки коледно настроение и блестящ прах. Веднъж седмично, Дядо Коледа, заедно с ангел, прави грандиозното си влизане на кон.
Пристанищният базар – както подобава и на названието, и на местоположението, пристанищният базар ще ви заплени със снежно-белите, празнично украсени палатови палатки с дървени подове и острите покриви, които напомнят за дъски и платна на кораб. С около 70 вълнуващи изложби, този много специален базар на Коледното пристанище в музея на шоколада е един от най-големите в Кьолн. В оживената атмосфера сърдечни „моряци“ предлагат голямо разнообразие от рибни специалитети, изискани храни и напитки от цял свят, заедно с разнообразна гама от висококачествени стоки и занаяти, всички по темите на пристанището, мореплаването, Кьолн и Коледа. Не пропускайте впечатляващата дървена тримачтова лодка с дължина 15 метра, която сервира вкусно греяно вино от корпуса!
Културно-развлекателната програма подчертава оживената атмосфера на пристанището и празничното настроение. От морски къпини до традиционни коледни песни – тук ще се насладите на релаксация с вкусна чаша греяно вино. Не пропускайте и "Рейнските пирати" със своите моряшки прежди и пиратско жонглиране, които са неминуем акцент на пазара.

Нощувка в хотел в Кьолн.

Ден 6:

05.12.2019 Кьолн 06:00
Закуска. Освобождаване на хотела. Свободно време из Кьолн.
Трансфер до летище за полет Кьолн – Варна в 21:05, кацане във Варна в 00:45.

Снимка Име Град Порт Държава
Кьолн Кьолн Кьолн Германия
Кохем Кохем Кохем Германия
Майнц Майнц Майнц Германия
Рюдесхайм Рюдесхайм Рюдесхайм Германия
Франкфурт Франкфурт Франкфурт Германия

Цени

* Цената е на човек при двойно настаняване!
* Цени за деца и 3/4-ти възрастен - на запитване!
Категория Тип кабина Описание Цена Добави
PK03 Каюта с малък прозорец На основната палуба; 11 m2; Удобства: душ/WC, сешоар, регулируем климатик, телевизор, радио, телефон, сейф 1836 лв Избери
PK04 Каюта с голям прозорец На горната палуба; 11 m2; Удобства: душ/WC, сешоар, регулируем климатик, телевизор, радио, телефон, сейф 2010 лв Избери
PK06 Каюта с френски балкон На горната палуба; 14 m2; Удобства: душ/WC, сешоар, регулируем климатик, телевизор, радио, телефон, сейф 2272 лв Избери
PK07 Каюта с френски балкон На панорамната палуба; 14 m2; Удобства: душ/WC, сешоар, регулируем климатик, телевизор, радио, телефон, сейф 2446 лв Избери
PK08 Единична каюта с малък прозорец На основната палуба;11 m2; Удобства: душ/WC, сешоар, регулируем климатик, телевизор, радио, телефон, сейф 2359 лв Избери
PK09 Единична каюта с голям прозорец На горната палуба; 11 m2; Удобства: душ/WC, сешоар, регулируем климатик, телевизор, радио, телефон, сейф 2533 лв Избери

Цената включва:

- Самолетен билет за полети Варна – Дортмунд; Кьолн – Варна
- Летищни такси с включен 1 бр. голям ръчен багаж
- 1 нощувка в 3* хотел в Кьолн
- Всички трансфери по програмата
- Пристанищни такси
- 4 нощувки на борда на кораб MS Rousse Prestige
- Питие за добре дошли на борда
- Празнична гала вечеря
- Пълен пансион на кораба: закуска, обяд и вечеря, следобедно кафе и чай с торта
- Станция за кафе и чай (отворена 24 часа)
- Ползване на всички съоражения на борда: басейни, шезлонги, джакузи, библиотека, дискотека.
- Ежедневен бюлетин в каютата с някои от основните новини и събития на борда;
- Застраховка “Помощ при пътуване“ с покритие 10 000 евро
- Водач от агенцията при записани минимум 10 човека

Цената не включва:

- Допълнителните екскурзии, предложени в програмата
- Входни такси за посещаваните обекти
- Интернет на борда на кораба (срещу заплащане)
- Напитки на борда на кораба

- Доплащане на медицинска застраховка за лица над 64 г.: 35 лв. на човек.

Условия за резервация:

✔ Потвърждаване на резервация с 50% депозит за резервации направени преди 13.09.2019
✔ Доплащане до 100% на 13.09.2019
✔ или 100% плащане за резервации направени след 13.09.2019

Запитване:✔ Цените са валидни до изчерпване на контингентите по полетите и оферираните круизи.
✔ Предложените екскурзии на български език се провеждат при минимум 10 записали се.
✔ Офертата с водач от агенцията е валидна при записани минимум 10 човека.
✔ Агенцията си запазва правото да внася промени по програмата с цел избягване или преодоляване на форсмажорни обстоятелства.
✔ Няма изискване за минимален брой туристи за провеждане на програмата.
✔ Молим преди да пристъпите към резервация да се запознаете с Общите условия и Политиката за поверителност на агенцията.
МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ
Няма задължително изискване за ваксинации по конкретния маршрут.
ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ
Необходимо е българските граждани да пътуват с лична карта или паспорт, валидни 6 месеца след края на пътуването по този маршрут.  


Travel Holidays

При необходимост Травел Холидейс ООД си запазва правото да променя цените и условията на предложената оферта.

Травел Холидейс ООД е регистриран администратор на лични данни в Комисията за Защита на Личните Данни

Абонамент за промоции

Top