Непознатата Русия: От Волжка България до Москва с водач!

2903 ЛВ
 ПРОМОЦИОНАЛНИ, РЕЧНИ КРУИЗИ,
 Болгар, Городец, Йошкар-Ола, Казан, Коприно, Москва, Нижний Новогород, Углич, Чебоксари, Ярослав,
 Моторен кораб "Санкт Петербург"
 9 дни

Изтекла оферта!


ЕЛАТЕ С НАС НА ЕДНО ВЪЛНУВАЩО ПЪТЕШЕСТВИЕ ПО БРЕГОВЕТЕ НА РЕКА ВОЛГА! ВИЖТЕ ЕДНА РАЗЛИЧНА, НЕПОЗНАТА И ПРИКАЗНА РУСИЯ ОТ БОРДА НА КРУИЗЕН КОРАБ!

Програма

Ден 1:

ДЕН 1 (15.05):

Полет от София до Казан с прекачване.

Ден 2:

ДЕН 2 (16.05):

Кацане в Казан, посрещане на летище от местните партньори. Трансфер до хотела. Настаняване. Нощувка. Закуска. В този ден предлагаме следните допълнителни екскурзии

1.Екскурзия до столицата на Волжка България – Болгар 09:00 – 19:00 (срещу доплащане): Много преди да се появят монголите и хуните евразийската степ се владеела от друга голяма тюркска империя – тази на прабългарите. След смъртта на Кубрат петимата му синове решават да разделят пътищата си, като всеки от тях тръгва в различна посока, за да създаде своя собствена държава. Най-голям успех имат Аспарух, който основава днешна България, и Котраг, който поема на север по Волга и който през 7-ми век създава независима българска държава, наричана Волжка България. Но за тази история ще Ви разкаже повече екскурзовода на групата. Ще посетим интерактивния археологически Музей на българската цивилизация, крепостта Болгар. Болгар не е просто регионален паметник, той е официален обект на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО, признат за неразделна част от историята на цялата руска нация. Повечето от руините, останали в Болгар, са от периода, в който е бил столица на Златната орда. Мястото е обсипано с мавзолеи, дворци, джамии и православни църкви. 

2.Обзорна екскурзия „Казан – столицата на Татарстан“ (срещу доплащане):  ще посетим Казанския Кремъл, комплекс от музеи храмове , който помещава легендарната джамия Кол Шариф, Храм „Благовещение”, Музей на исляма, Мавзолея на казанските ханове и много други.

Информация за значими обекти в тази екскурзия: Манастира „Света Богородица“ с чудотворната икона „Казанската Св. Богоридица“  - по време на царстването на Иван Грозни, през 1579 г в града избухва голям пожар. Пораженията са огромни. Сред изгорелите до основи домове е и домът на един стрелец. Недалеч от тлеещото пепелище той се канел да вдигне новия си дом, но се появило неочаквано препятствие. Войникът имал осемгодишна дъщеря Матрьона. Присънила й се Божията майка, която й наредила да каже на всички, че в земята, под останките на изгорялата къща се намира икона с нейния лик, и докато не я откопаят, не бива да започват строежа.Момиченцето разказало съня на майка си, но тя не му обърнала никакво внимание. Сънят се повторил, и пак - нищо. На третия път Матрьона видяла насън самата икона на Богородица. От лика й излизал пламък. След това чула глас: "Ако не обявиш на всички моите думи, аз ще се присъня другиму, но ще ти се случи голямо нещастие." Момиченцето се събудило, обляно в сълзи, хвърлило се да прегръща майка си, разказвайки й новия си сън.След тази нощ вече майката завела детето при войводата на Казан и архиепископ Йеремия. Те обаче също не повярвали в чудните сънища на детето. Тогава майката, заедно с няколко съседки, отишла при пепелището и започнали да копаят земята. Напразно се трудили. Матрьона сама започнала да се рови в земята. Много скоро ръцете й напипали някакъв вързоп. Това се оказала завитата в старо парче сукно икона. Тъканта била много стара, на места обгорена, но иконата изглеждала като съвсем нова и сякаш излъчвала отвътре ярка светлина.Новината бързо се разнесла по целия Казан. Към мястото, където била открита иконата, започнали да се събират тълпи от хора. Затова архиепископ Йеремия с кръстно шествие я пренесъл в близката църква.
Древният Казански Богородичен женски манастир е построен именно на онова място, където момиченцето Матрьона изровило иконата на дълбочина повече от 2 аршина. През 1930 година основният храм и камбанарията на манастира били взривени, а останалите храмове и здания били дадени на завод за цигари, педагогически институт и за жилищни нужди. През юни 2000 година започнали археологически разкопки на мястото на разрушения Казански събор, под който се намирал пещерният храм-параклис "Рождество Богородично". Пред новооткритата икона веднага започнали да стават чудеса. Първи се излекували двама слепци - Йосиф и Никита: било достатъчно само да се докоснат до лика на Божията майка, и двамата прогледнали. Така се появил първият юлски празник на Казанската икона на Богородица. А на мястото, където била намерена чудотворната икона, построили манастир, чиято слава бързо се разнесла по цяла Русия.

Джамията Кол Шариф – наречена в чест на татарския национален герой Кул Шариф. Вътрешното пространство на джамията побира 1500 богомолци, а на площада пред нея могат да се поместят още хиляда. Всяко от 4-те минарета е високо по 57 метра. Кубето на храма е декорирано с форми, наподобяващи декоративните детайли от Казанската шапка – короната на казанските ханове, пренесена в Москва след падането на Казан и изложена в Оръжейната палата в Кремъл.При оформянето на екстериора на джамията архитектите Искандер Сайфулин С. Шакуров прилагат ново архитектурно-художествено решение, което сближава архитектурата на мюсюлманския храм с местните традиции.

Храма на всички религии - Този интересен комплекс се състои от няколко купола, минарета и кули, представляващи религиозната архитектура на 16-те основни религии по света.Има християнски кръст, мюсюлмански полумесец, звездата на Давид, китайски купол и др.Тук доскоро е живял собственикът и създател на храма – местният художник и филантроп Илдар Ханов, който обаче почина през 2013-та. Ханов е вярвал, че всички религии са равни и затова могат да „живеят“ под един покрив и за това тук има православна църква, мюсюлманска джамия, синагога и пагода. В необичайния храм има зали на Исус Христос, на Буда и зала на майка Тереза. Храмът на бъдещето или както го е нарекъл самият автор – „Единство на душата“, играе единствено роля на архитектурен символ на евентуалното единство между религиите, културата и цивилизациите. Той е започнал да строи вселенския храм през 1992 г., но така и не успява да го изгради напълно. Илдар е бил възпитаник на Художествената академия в Казан, като за него се знае, че е бил ексцентричен човек, който е твърдял, че се е срещнал с Исус, когато е бил на три годинки и че той му е показал рая и ада. Освен художник Ханов е бил лечител, а някои от неговите най-добри творби красят руски музеи, както и улиците на много градове в Татарстан. Той е бил известен и с усилията си да лекува алкохолици и наркозависими, като голяма част от пациентите му са му помагали в поддръжката и строежа на храма.

Трансфер до пристанището, откъдето ще се качите на кораба. Вечеря. В 20:00 отплаване за Чебоксар.

Ден 3:

ДЕН 3 (17.05): 
Чебоксари 8:00 – 15:00 
Закуска. В днешния ден Ви предлагаме нещо изключително, което може да се види единствено на мястото, където ще Ви отведем.
Екскурзия до столицата на Република Мари Ел „Йошкар-Ола - Европа в центъра на Русия“ (срещу доплащане) - уютен, атрактивен, приказен и необичаен град - всичко това е Йошкар-Ола, което означава „Червен град. Основана през 1584г. днешната Йошкар-Ола с право се нарича „Европа в центъра на Русия заради архитектурния облик, необичаен за руските градове.
Най-голямата атракция на града е река Малая Кокшаги. Крайбрежната алея на реката прилича на амстердамска алея с къщи в холандски стил. Пак там ще видим скулптурна композиция на брачната двойка - принца на Монако и Грейс Кели, както и паметник на императрица Елизабет. На отсрещния бряг на Кокшаги ще видите скулптури на Ханс Пийд Пайпър, Рембранд, Пушкин с Онегин и т.н.
Градските ансамбли и площадите са хармонична смесица от няколко стила: венецианска, флорентинска, баварска архитектура. Днес в Йошкар-Ола живеят над 260 хиляди души и бива посещаван от два пъти повече туристи годишно. Някога Театралният мост, построен близо до Руския драматичен театър, водел пешеходци към пясъчната пустош. Сега тук е Площадът с двойното име: Република и Пресвета Богородица. Можете да отидете на площада през арката на Кулата Благовещение - малко копие на Спаската кула в Москва. Тук ще видим още катедралата Благовещение, която съчетава архитектурните стилове на две църкви - Спасителя върху разлята кръв и Катедралата Свети Василий и Италианският парк, украсен с червен канадски клен. Близо до катедралата ще видите скулптура на Богородица с бебе на ръце, изработена по образа на Суверенната Божия Майка; най-големият градски фонтан на площада, в центъра на който стои скулптура на Архангел Гавриил. На Патриаршеския площад на балкона на многофункционалния комплекс е разположена уникалната Динамична скулптурна композиция "Вхлизането на Исус в Йерусалим". На всеки три часа от 09:00 до 21:00 часа, лявата порта на балкона се отваря и Исус Христос излиза, следван от учениците си – 12-те апостоли. Шествието възпроизвежда добре познатата евангелска история: Влизането на Исус в Йерусалим. Исус Христос и апостолите изглеждат като живи – височината на скулптурите е 1,5 метра, облечени са в цветни дрехи, те смирено и радостно придружават Христос в неговото пътуване. Юда затваря шествието с торба с тридесет парчета сребро. Понурай, малко зад фигурата на другарите си, припомня предателството си. Цялото шествие отнема 8 минути. Теглото на скулптурната композиция е 3 тона. Учените от Пермския държавен технически университет, народният художник на Русия Андрей Ковалчук, голям екип от скулптори, художници, инженери-механици, дизайнери, леярници, архитекти, планиращи и електронни инженери са работили върху въплъщаването на идеята за създаване на „12 апостоли“, както Йоскаролините наричат тази композиция. – 26 евро   

За тези от вас, които не се включат в екскурзията до Йошкар-Ола круизната компания предлага обзорна автобусна екскурзия в Чебоксари и посещение на Художествения музей (включена в цената).

Връщане на кораба и отплаване в 15:00 часа за Нижний Новогород. Вечеря. Нощувка. 

Ден 4:

ДЕН 4 (18.05): 
Нижний Новогород 7:00 – 9:00
Закуска.
За днешния ден сме предвидили обзорна екскурзия на Нижний Новогород (срещу доплащане) - Нижни Новгород е град с впечатляваща архитектура и история, достойни за уважение. Затворен за чужди туристи за около 30 години, след 1991 г. Нижни Новгород израства като модерен и облагороден град. Наброяващ около 1,2 млн. жители, днес Нижни Новгород е най-големият център на круизен туризъм в Русия. 
„Стрелката” е една от основните природни забележителности на града, разположена в историческата част, при сливането на реките Волга и Ока – тук се намират най-емблематичните забележителности на града - Нижегородският Кремъл, Чкаловските стълби, Печерските и Благовещенски манастири, Музеят-имение на Рукавишников, музеите на изкуството и Горки, красивата стринни улици Рождественская, Илинская, Болшая Покровская и други.

Огромният стадион, построен за Световното първенство по футбол през 2018 г. допълва комплекса, който изглежда пленително вечер, осветен от разноцветните светлини. 
Не бива да се пропуска да се посети 5-куполната Печорски манастир, разположен на брега на Волга и същевременно в подножието на планински масив. Ако искате да се изкачите по най-дългото стълбище в Русия, идете на брега на Волга в Александровския парк. Окачете панделка или сувенир на витлото на малкия военен кораб в началото на „Стълбата на Чкалов”. 560-те стъпала във форма на осмица ще ви отведат до паметника на Чкалов-съветския пилот, роден в селце, близо до Нижни Новгород,извършил първия полет от СССР до САЩ през Северния полюс през 1937 г. 

Екскурзията ще завърши в Городец, където ще можете да се включите в една от следващите екскурзии, включени в цената на пакета.

Городец 15:00 – 19:00
Городец е известен с най-красивата си улица - кей на революцията. Тук ще видите много старинни търговски сгради, украсени с уникални дърворезби, една от които (къщата на Дементиева) е със статут на "паметник от федерално значение".

Тези, които не се запишат за обзорната екскурзия в Нижний Новогород ще отплават заедно с кораба до Городец, където имат включена обзорна автобусна екскурзия на Града и опция да посетят една от следните забележителности.

1.Посещение на Градът на майсторите  (включена в цената):– тук в дървени кули и колиби местните занаятчии правят глинени свирки и саксии, боядисват дъски и играчки, бродират, коват - по принцип те правят. И разбира се, всеки може да посети майсторски клас тук. В местните магазини за сувенири най-често те продават занаяти на местните жители.

2.Посещение на „Къщата на Графиня Панина” (включена в цената) - което е художествен отдел, собственост на местния етнографски музей  - включена в цената.

3.Посещение на музея ”Городец на Волга” (включена в цената)

Следва завръщане на кораба, отплаване в 19:00 часа. Вечеря и нощувка.


Ден 5:

ДЕН 5 (19.05):  
Ярославъл 14:00 – 20:00
Закуска. Днес може да се включите в една от двете допълнителни екскурзии:

1. Автобусна екскурзия до село Вятское (срещу доплащане) - уникален градски комплекс от 18-19 век с повече от 50 регистрирани архитектурни паметника, бивши търговски и селски къщи, чаени заведения. В основата на историческото и културното наследство на Вятка е на първо място устройствената структура на селото. Към днешна дата в селото са възстановени над 30 паметника на културно-историческото наследство, които са изпълнени с ново функционално предназначение. Село Вятское се е превърнало в модерен исторически и културен комплекс с десет музея, три хотела, ресторант, концертна зала и със съответната туристическа инфраструктура. Всеки обект отразява уникалните особености на региона, оригиналността и богатството на местната култура – 30 евро
2. Автобусна екскурзия до Карабиха и къщата музей на Некрасов (срещу доплащане) - "Карабиха" е единственото имение комплекс в района на Ярославъл от втората половина на XVIII - началото на XX век, запазило първоначалния си архитектурен облик. То е едно от дворцовите имения, характерни за ерата на класицизма. Ансамбълът на имението включва жилищни и стопански сгради, два парка със система от езера с каскада – 21 евро

Ако горните екскурзии не са по ваш вкус може да се включите в следните екскурзии, включени в цената на пакета:
1. Обзорна автобусна екскурзия на град Ярославъл - ще посетите църквата Илия Пророк, Спасо - Преображенския манастир, художествения музей. Ако възнамерявате да се задълбочите в историята на Русия, няма по-добро място от Ярославл, за което малко посетители знаят, че е била столица на Русия за кратко време. Днес градът води спокойно съществуване като един от водещите бизнес центрове в европейската част на страната. Има много модерен дух, но не се лъжете,  нищо не намеква за историята и бившата му слава по-добре от забележителния архитектурен стил и градоустройство, които са били ръководени от самата императрица Екатерина Велика. Свободно време в града.
2. Обзорна екскурзия на града с посещение на международния арт център „Емалис“ – „Емалис“ е разположен в историческа сграда от 18 век в живописна част на град Ярославъл на един от насипите на река Волга. Каним Ви да посетите единствения и уникален в Русия музей на емайла и да вземете участие в интерактивната програма и уъркшоп. Уъркшопът ще ви позволи да превключите вниманието си от основната програма на пътуването към творчеството и сами да станете художник на емайла. Всеки участник ще получи незабравими и вълнуващи впечатления от този рядък вид изкуство, който може да бъде овладян единствено и само в Ярославъл. Всеки участник ще има възможност да създаде свое собствено произведение на изкуството с помощтта на професионални художници, а след това термично да го обработи в муфелна пещ при температура до 900 градуса.
3. Автобусна обзорна екскурзия на града с посещение на музея на Орлов – събрал сувенири, разказващи руската история. Свободно време в града.
4. Автобусна екскурзия до планетариум „Валентина Терешкова” – научете повече за астрономията и историята на руското космическо пътуване в Планетариум Валентина Терешкова, посветен на Валентина Терешкова, първата жена в космоса. Изграден върху основите на бивш манастир, планетариумът е известен с необичайната си архитектура, екстериор от бял бетон и стъкло и вътрешен купол, осветен от хиляди LED светлини в различни цветове, което прави сградата да изглежда като сфера, плаваща в пространство през нощта. Свободно време в града.
Връщане на кораба, отплаване в 20:00 часа. Вечеря и нощувка.


Ден 6:

ДЕН 6 (20.05):

Коприно 8:00 – 12:00
Закуска. Зелена спирка.
Коприно е малко курортно живописно селце, което е много предпочитано от туристите за почивка сред природата със своите малки китни хотелчета, сгушени сред дърветата.Тук всеки има свободно време, което може да прекара, както намери за добре. Парковият комплекс „Залив Коприно” предлага за посетителите на местността удоволствието да се възползват от истинска руска баня (до 20 човека - срещу заплащане). Самата баня е невероятна дървена къща от огромни кедрови трупи. Особеност на банята са огромните котли на улицата, в които желаещите могат да се "сготвят" , а след това директно да се потопят във Волга от специална платформа. Тук се предлагат и услугите на опитен парамайстор, който знае всички тънкости на правилния масаж и налагането с метла за лечебен ефект. Комплексът предлага опция за плаж , за хапване в близките заведения или пикник. 
Връщане на кораба и отплаване в 12:00 часа.

Углич 16:00 – 20:00 
Пешеходна екскурзия до Кремъл, църквата Царевич Димитър, Спасо – Преображенски храм, манастир Богоявление, Палат на князете (включена в цената). В Углич има два много големи женски манастира: Алексевският - построен през 14 век, действа и до днес и Богоявленския, намиращ се недалеч от Углическия Кремъл; именно там след смъртта на царския наследник Дмитрий (наследникът на Иван Грозни) е заточена майка му Мария Фьодоровна.
Типични сувенири от Углич са: ленени платове, прочутите углически кукли и великолепни вълнени чорапи.

Връщане на кораба и потегляне за Москва. Вечеря и нощувка.

Ден 7:

ДЕН 7 (21.05): 

Плаване. В днешния ден можете да се насладите на удоволствието да плавате в комфорт любувайки се на непрестанно променящия се пейзаж по брегoвете на река Волга. Пристигане в Москва в 22:00 часа. Преди напускането на кораба има вечеря. 
Трансфер от пристанището до хотела, настаняване, нощувка.

Ден 8:

ДЕН 8 (22.05): 

Закуска. В днешния ден ще ви предложим обзорна екскурзия на Москва (5 часа, срещу доплащане) Ще видите Московските булеварди, Московския университет - пример за Сталинската архитектура, Седалището на Правителството на Руската Федерация, храма на Христос Спасител, Катедралата Св.Василий Блажени 14:00 – 15:00 Обяд в местен ресторант. 15:00 – 18:00 - Екскурзия в Московски Кремъл и Оръжейната палата - тук се намират Успенският, Благовещенският и Архангелският събор, както и Ивановският площад със знаменитите Цар Пушка и Цар Камбана.

Връщане в хотела. Свободно време. Нощувка.

Ден 9:

ДЕН 9 (23.05): 

Закуска. Днес сме предвидили посещение на Третяковската галерия (срещу доплащане). Тя е създадена през 19 в. от руския търговец и меценат Павел Третяков със съдействието на брат му Сергей Третяков. В момента експозицията наброява около 130 000 произведения на изкуството. 

Трансфер до летището за полет Москва - Истанбул - София.

Снимка Име Град Порт Държава
Болгар Казан Казан Русия
Городец Городец Городец Русия
Йошкар-Ола Чебоксари Чебоксари Русия
Казан Казан Казан Русия
Коприно Коприно Коприно Русия
Москва Москва Москва Русия
Нижний Новогород Нижний Новогород Нижний Новогород Русия
Углич Углич Углич Русия
Чебоксари Чебоксари Русия
Ярослав Ярослав Ярослав Русия

Цени

* Цената е на човек при двойно настаняване!
* Цени за деца и 3/4-ти възрастен - на запитване!
Категория Тип кабина Описание Цена Добави
Каюта за двойно настаняване Каюта с люк на първа палуба Каютата има двойно легло, хладилник, минибар, сейф, телевизор, гардероб, радио, люк, радио, душ, баня, климатик, сешоар и контакт с 220V. 2903 лв Избери
Каюта за двойно настаняване Каюта с прозорец на главна палуба Каютата е проектирана да побира до двама души. Разполага с две единични легла (не се съединяват), фотьойл, гардероб, таван, сейф, телевизор, хладилник, минибар, радио, наблюдателен прозорец, душ, баня, климатик, сешоар, 220V захранващ контакт. 3121 лв Избери
Каюта двойно настаняване Каюта с прозорец на последна палуба Каютата разполага с три легла, гардероб, хладилник, минибар, сейф, телевизор, радио, душ, баня, климатик, сешоар, два прозореца, 220V захранващо гнездо. 3764 лв Избери
Каюта за двойно настаняване Каюта с прозорец на средна палуба Каютата има двойно легло, хладилник, минибар, сейф, телевизор, гардероб, радио, люк, радио, душ, баня, климатик, сешоар и контакт с 220V. 3611 лв Избери

Цената включва:

1. Самолетни билети София-Казан и Москва-София с вкл. чекиран багаж
2. Трансфери летище-хотел, хотел-пристанище, пристанище-хотел, хотел-летище
3. 1 нощувка със закуска в хотел  Ногай 3* или подобен в гр.Казан
4. 5 нощувки на борда на круизен кораб „Санкт Петербург“
5. 2 нощувки със закуски в Москва в хотел Бородино 4* 
6. Закуска и обяд на бюфет на борда на кораба
7. Вечеря с ШЕФ-МЕНЮ с включени наливни червено или бяло вино и бира без лимит на борда на кораба
8. Бутилирана питейна вода ежедневно в кайтите
9. Хладилник, сешоар и телевизор във всяка каюта
10. Капсули за кафемашина в делукс кабините
11. Културно-развлекателна програма на кораба
12. Заключителен коктейл с капитана на кораба
13. Кафе-стейшън – 4 часа в деня бюфет с топли напитки 
14. Посещение на Града на майсторите 
15. Екскурзия до „Къщата на Графиня Панина”
16. Посещение на музея ”Городец на Волга”
17. Обзорна автобусна екскурзия на град Ярославъл
18. Обзорна екскурзия на града с посещение на международния арт център „Емалис“
19. Автобусна обзорна екскурзия на Ярославъл с посещение на музея на Орлов
20. Автобусна екскурзия до планетариум „Валентина Терешкова”
21. Пешеходна екскурзия из Ярославъл с посещение на Кремъл, църквата Царевич Димитър, Спасо – Преображенски храм, манастир Богоявление, Палат на князете в град 
22. Входни такси за музеите и обектите, които се посещават по време на екскурзиите, включени в цената
23. Такса обслужване на борда на кораба
24. Застраховка „Помощ при пътеване“ с покритие 10 000 евро
25. Водач придружител от България по време на пътуването

Цената не включва:

1. Room service – срещу доплащане
2. Минибар в каютите – срещу доплащане
3. Предложените допълнителните екскурзии със заплащане
4. Входна виза за Русия – съдействие за виза и консулска такса 150 лв


Условия за резервация:

✔ Потвърждаване на резервация с 50% депозит 
✔ Доплащане 45 дни преди датата на тръгване


Запитване:✔ Доплащане за дете на допълнително легло с двама възрастни - 2300 лв
  Всички екскурзии се провеждат с рускоговорящ екскурзовод
  Екскурзиите в Болгар,  Казан и Нижни Новогород ще се състоят при достигнат минимален брой записани за всяка от екскурзиите, за всички останали екскурзии няма минимален брой за провеждането им.
  Съдържанието и обектите, посочени в допълнителните екскурзии подрежат на промяна, за което ще бъдете информирани преди заплащането им
  Туроператорът си запазва правото да променя посредователността на провеждането, съдържанието и обектите, посочени в допълнителните екскурзии след потвърждаването им в случай, че това се налага от непреодолими събития
  Може да има изменения на часовете на полетите
✔ Агенцията си запазва правото да внася промени по програмата с цел избягване или преодоляване на форсмажорни обстоятелства
✔ Няма изискване за минимален брой туристи за провеждане на програмата.
✔ Молим преди да пристъпите към резервация да се запознаете с Общите условия и Политиката за поверителност на агенцията.
✔ МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ Няма задължително изискване за ваксинации по конкретния маршрут.
✔ ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ Необходимо е българските граждани да пътуват с  паспорт, валиден 6 месеца след края на пътуването по този маршрут.
✔ Изисква се входна виза за Русия.

Подобни предложения

Travel Holidays

При необходимост Травел Холидейс ООД си запазва правото да променя цените и условията на предложената оферта.

Травел Холидейс ООД е регистриран администратор на лични данни в Комисията за Защита на Личните Данни

Абонамент за промоции

Top