Круизен пакет „ЦЕНТРАЛНА АМЕРИКА И КАРИБИ“ - януари 2022 | Потвърдена група с водач! | Няма места!

6705  ЛВ
 Бриджтаун, Вилемстад, Картахена, Оранестад, Порт ъф Спейн, Пуерто Лимон, Сейнт Джорджис, Скарбъро, София, Панама,
 Grandeur Of The Seas
 18 дни

Изтекла оферта!


Снимки


Програма

Ден 1:

08.01.2022: София-Барбадос 

Полет от София до Бриджтаун, Барбадос с прекачване. Кацане в ранния следобед. Трансфер до хотел 3*. Свободно време, нощувка.

Ден 2:

09.01.2022:  Барбадос, качване на кораба 

Закуска. Свободно време за плажуване или допълнителна екскурзия с посещение на част от основните забележителности на острова - пещерата на Харисън, където ще се повозите на електрическо влакче между сталактити и подземни водопади, паркът Wechman Hall Gully, създаден в дъждовната гора и приютил голям брой тропически растения и диви маймуни. Можете да обядвате на плажа Копакабана Барбадос. Препоръчваме на почитателите на подводното царство да влязат в морето с лодка с прозрачно дъно, откъдето да наблюдават водните животни, да поплуват с гигантски костенурки и да разгледат от близо корабокруширал кораб. Около 17 ч ще ни вземат от хотела за трансфер до пристанището, сле което ще се настаните на борда на кораба. Отплаване в 22:00.

Ден 3:

10.01.2022: Кингстаун, С. Винсент и Гренадини 08:00-18:00

Островите Гренадини са заобиколени от коралови рифове, което ги прави много привлекателни за гмуркане. Тук препоръчваме да посетите красивите градини на Монреал заедно с най-голямото селище на острова, наречено долината Месопотамия, където ще видите фермери и местни жители, ангажирани с карибския провинциален начин на живот.

Ден 4:

11.01.2022: Сейнт Джорджис, Гренада 07:00-14:00

Този мъничък остров се характеризира с пищна растителност, водопади с топла вода, както и причудливи скални образувания в морето. Тук може да се отдадете на мързеливо наслаждение на някой от най-добрите плажове на карибите Grand Anse Beach, Morne Rouge Beach или Magazine Beach.

Ден 5:

12.01.2022: Вилемстад, Кюрасао 14:00-22:00 

Кюрасао е Нидерландска територия, а Вилемстад е най-големият и най-населен отвъдморски град на кралството. Гордее се със своята архитектура, повлияна от Холандския стил. Централната част на града, със своите характерни сгради е част от световното наследство на ЮНЕСКО. Близките плажове изкушаващо предлагат ситен пясък и лазурно-синьо море.

Ден 6:

13.01.2022: Кралендайк, Бонеър 08:00-20:00 

Бонер е също отвъдморска територия на Нидерландия. Тук морската вода е толкова чиста, че има видимост до 30 м дълбочина. Това привлича гмуркачи и уиндсърфисти от цял свят. От столицата за 10 минути с атомобил се стига до залива  Lac Bay – един от най-добрите в Бонер.  Там, на бара, с чаша в ръка можете да наблюдавате професионални сърфисти. Основната историческа забележителност е Форт Орандж, построен през 1639 г от Холандската западноиндийска компания.

Ден 7:

14.01.2022: Плаване 

В този ден имате възможност да се насладите на удобствата и забавленията, които ви предлага круизният кораб.

Ден 8:

15.01.2022: Картахена, Колумбия 07:00-15:00 

Картахена де Индиас - един от най-старите градове в Латинска Америка, главен център на испанските колонизатори и петият по големина град в Колумбия. А перлата в короната е Старият град на Картахена - Сиудад Виеха, където за вас ще се открият гледки на цветни дървени балкони, вътрешни дворове с много цветя, тесни калдъръмени улички, величествени резиденции, столетни църкви и много други. Само на час път с лодка от града се намират островите Росарио – архипелаг от частни острови, обявени за национален парк, заради красивата си непокътната екосистема. Тук можете да се полюбувате на кристално чистите води на Карибско море, да се гмуркате или пък да релаксирате на плажа Playa Blanca.

Ден 9:

16.01.2022: Колон, Панама 07:00-18:00 

Несъмнено първата асоциация, която човек прави с Панама е изумителния канал, който свързва Атлантическия и Тихия океан. На неговия вход, ще акостирате в пристанищния град Колон. Имате възможност да плавате с ферибот по канала (срещу доплащане), смятан за един от най-сложните технически проекти, осъществени от човечеството. Но Панама също така може да ви удиви с прекрасна природа.  Почти цялата е покрита с дъждовни гори. Местните джунгли са едни от най-богатите на растения и животни в света. Бихте могли да карате каяк в езерото Батун - най-голямото изкуствено езеро в света или пък се отправете с кану по водите на река Чагрес. Навлизайки в едноименния национален парк, ще се срещнете с индианците ембера, които ще ви пренесат в съвсем друга култура и епоха с техните цветни оскъдни препаски, изрисувани тела, колоритна музика и танци.

Ден 10:

17.01.2022: Пуерто Лимон, Коста Рика 07:00-17:00 

Коста Рика или Богатият бряг. Често за нея се казва, че е разположена в най-хубавата част на континента Северна Америка и ако видите местната природа няма да се чудите защо това е така. Гъстите екваториални гори в района на града са едно от най-добрите места за еко туризъм в света. Впуснете се в диви приключения с лодка в най-известния национален парк на Коста Рика – Тортугуеро и разберете защо го наричат костариканската Амазония. Мочурища с каймани, речни видри и много птичи видове; карибско крайбрежие над 23км. дълго и хиляди морски, зелени морски, океански и кожести костенурки, които снасят яйцата си тук. В края на разходката, ще имате свободно време за плаж.

Ден 11:

18.01.2022: Плаване 

В този ден имате възможност да се насладите на удобствата и забавленията, които ви предлага круизният кораб и да съберете сили за приключенията по остатъка от маршрута.

Ден 12:

19.01.2022: Ораниестад, Аруба 14:00-23:00 

Обгърнат от тюркоазените карибски води, постоянно гален от слънчеви лъчи и разхлаждан от пасати, островът предлага чудесен климат през цялата година и вълшебни гледки на едни от най-красивите плажове в света, по които съвсем небрежно се разхожда розово фламинго. Каквото и да кажем за острова, едва ли ще бъде достатъчно. Аруба не може да бъде описана, Аруба трябва да бъде видяна.

Ден 13:

20.01.2022: Плаване 

В този ден имате възможност да се насладите на удобствата и забавленията, които ви предлага круизният кораб.

Ден 14:

21.01.2022: Скарбъро, Тобаго 08:00-17:00 

За 200 години, господството над Тобаго се сменя 31 пъти. Затова, за защита на острова, през 18 век е построен фортът Крал Джордж. Възстановен и съхранен с много от оригиналните си оръдия, не бива да го пропускате при вашата разходка. Към него има малък музей с интересни артифакти. От височината се разкрива прекрасна гледка над острова. Интерес представлява и градската ботаническа градина. Не далеч от Скарбъро се намират и едни от най-добрите плажове на острова – Store Bay Beach, Nylon pool, Pigeon Point Beach.

Ден 15:

22.01.2022: Порт ъф Спейн(Port of Spain), Тринидад 08:00-17:00 ч 

Порт ъф Спейн е столицата на Тринидад. Недалеч от нея, можете да намерите отлични плажове - Maracas Bay, Las Cuevas, Blanchisseuse Bay. Градът е наситен с история, култура и зашеметяваши гледки към заобикалящата красота. Желаещите могат да се включат в допълнителна екскурзия(срещу доплащане). Тя ще започне по оживените улици, през Площада на независимостта, където изпъква сградата на Централната банка. Ще преминете край сградите на парламента, Върховния съд, Музея на естествената история и Кралският парк, с разнообразни екзотични растения и очарователни колониални имения. В Ботаническата градина, можете да разгледате местни растителни видове. В края на обиколката, ще посетите предградието Сейнт Джеймс, откъдето при ясно време, се открива чудесна гледка към континента и хълмовете на Венецуела. Недалеч от столицата можете да намерите отлични плажове - Maracas Bay, Las Cuevas, Blanchisseuse Bay.

Ден 16:

23.01.2022: Бриджтаун, Барбадос, напускане на кораба 

В този ден, след 09:00 ч ще освободим каютите. Следва трансфер до хотел за последна вечер на Карибите. Свободно време. Нощувка

Ден 17:

24.01.2022: Бриджтаун-София 

Закуска. Свободно време за последни покупки и плажуване. Освобождаване на стаите. 
Надвечер, полет от Барбадос с прекачване. 

Ден 18:

25.01.2022: София
Кацане в София в ранния следобед.

Снимка Наименование Описание
Бриджтаун Бриджтаун е столица на Барбадос и най-големият град в държавата. Той е важен икономически, търговски и информационен център в Карибския басейн.
Градът има богата култура и история. Той е много добра комбинация между новото и старото, с исторически обекти и сгради, разположени сред модерни структури като многоетажни офиси, финансови институции и търговски центрове.
В този оживен град има почти винаги активност. Предлага се разнообразие от заведения и малки търговски обекти. Плавателни съдове като яхти, катамарани и риболовни лодки удобно акостират точно в сърцето на града. Посетителите също ще оценят изобилието от възможности за безмитно пазаруване, предлагани в Бриджтаун, както и местния чар, който градът носи.
Вилемстад Вилемстад е град на остров Кюрасао, административен център на нидерландската територия Кюрасао и бившите Нидерландски Антили. Той е най-големият и най-населен отвъд морски град на Кралство Нидерландия. Разположен е на залива Шотегат. Вилемстад се гордее със своята колониална архитектура, която е силно повлияна от нидерланския стил. Централната част на града, със своите характерни сгради, е в списъка на ЮНЕСКО на световното културно наследство.Поради разположението си в близост до нефтените находища на Венецуела, политическата си стабилност, наличието на рафинерия и дълбочината си пристанището на Вилемстад е добре развито и е сред най-големите в Карибско море.
Историческата зона на Вилемстад е пример за колониална търговска и административна спогодба. Той е създаден от холандците на остров Курасао, разположен в южната част на Карибите, близо до върха на Южна Америка. Започвайки с построяването на Форт Амстердам през 1634 г. на източния бряг на залива Синт Анна, градът се развива непрекъснато през следващите векове.

Модерният град, столицата на островната държава Курасао, се състои от няколко различни исторически района, отразяващи различни епохи на колониално градоустройствено планиране и развитие. Пунда, най-старата част на града, е построена през 17 век от източната страна на залива Синт Анна, съседна на форт Амстердам и е единствената част на града, която е имала отбранителна система, състояща се от стени и стени. Останалите три исторически градски района (Питермааи, Отробанда и Шарлу) датират от 18 век. Форт Вода и Форт Риф, също включени в надписания имот, са построени в края на 1820 г. като част от по-обширна серия укрепления. В средата на историческата зона е естествено дълбоководно пристанище. Целият имот обхваща 86 ха и е заобиколен от буферна зона от 87 ха.
Картахена
Картахена де Индиас - един от най-старите градове в Латинска Америка, главен център на испанските колонизатори и петият по големина град в Колумбия. А перлата в короната е Старият град на Картахена - Сиудад Виеха, където за вас ще се открият гледки на цветни дървени балкони, вътрешни дворове с много цветя, тесни калдъръмени улички, величествени резиденции, столетни църкви и много други.
Оранестад
Обгърнат от тюркоазените карибски води, постоянно гален от слънчеви лъчи и разхлаждан от пасати, островът предлага чудесен климат през цялата година и вълшебни гледки на едни от най-красивите плажове в света, по които съвсем небрежно се разхожда розово фламинго. Каквото и да кажем за острова, едва ли ще бъде достатъчно. Аруба не може да бъде описана, Аруба трябва да бъде видяна.
Порт ъф Спейн Порт ъф Спейн е столицата на Тринидад и Тобаго и е вторият по големина град в страната след Сан Фернандо и третият по големина община след Чагуанас и Сан Фернандо.
Градът служи предимно като търговски и административен център и е столица на острова от 1757 г. Той е и важен център за финансови услуги за Карибите и е дом на две от най-големите банки в региона.
Той е и дом на най-голямото контейнерно пристанище на острова и е един от няколкото корабни центъра на Карибите, изнасящ както селскостопански продукти, така и промишлени стоки.
Пуерто Лимон
Коста Рика или Богатият бряг. Често за нея се казва, че е разположена в най-хубавата част на континента Северна Америка и ако видите местната природа няма да се чудите защо това е така. Гъстите екваториални гори в района на града са едно от най-добрите места за еко туризъм в света. Впуснете се в диви приключения с лодка в най-известния национален парк на Коста Рика – Тортугуеро и разберете защо го наричат костариканската Амазония. Мочурища с каймани, речни видри и много птичи видове; карибско крайбрежие над 23км. дълго и хиляди морски, зелени морски, океански и кожести костенурки, които снасят яйцата си тук.
Сейнт Джорджис Сейнт Джорджис е столицата на Гренада. Градът е заобиколен от хълм на стар вулканен кратер и е на пристанище с форма на подкова. Това е популярна туристическа дестинация в Карибите.
Сейнт Джорджис е открит през 1650 год, когато е колонизиран от губернатора на Мартиника. 
Много популярен сред местните е карнавалът през август месец. Този фестивал празнува еманципацията на роби. Празненствата в неделя вечер продължават в ранните сутрешни часове в понеделник. В понеделник се провежда карнавален конкурс на сцената в Queen's Park, където се оценяват костюми. Във вторник Сейнт Джордж вибрира под звуците на лентите от калипсо, докато дефилират по улиците.
Скарбъро
Скарбъро е столицата на Тринидад и Тобаго. Разположен е в залива Рокли с изглед към пристанището. Скарбъро е стръмно разположен на долните склонове на хълм, а на върха на хълма е Форт Кинг Джордж (построен от британците в края на 1700 г.) - със затвор, казарми, офицерска бъркотия и много оръдия. Скарбъроу има няколко сгради, датиращи от началото на 19 век, включително Домът на събранието, красиво реставрирана грузинска сграда.
София София е столицата на Република България. Винаги е приятно да се завънеш у дома!
Панама
Панама е трансконтинентална държава в Централна Америка и Южна Америка, граничи с Коста Рика на запад, Колумбия на югоизток, Карибско море на север и Тихия океан на юг. Столицата и най-големият град е град Панама, чийто столичен район е дом на почти половината от 4 милиона души в страната. 
Панама е била обитавана от местни племена, преди испанските колонисти да пристигнат през 16 век. Отцепила се е от Испания през 1821 г. и се е присъединила към Република Гран Колумбия, представляваща съюз между Нуева Гранада, Еквадор и Венецуела. След разпадането на Гран Колумбия през 1831 г., Панама и Нуева Гранада в крайна сметка се превръщат в Република Колумбия. С подкрепата на Съединените щати Панама се отдели от Колумбия през 1903 г., позволявайки изграждането на Панамския канал да бъде завършено от Инженерния корпус на американската армия между 1904 и 1914 г. Договорите между Торихос и Картър от 1977 г.  прехвърлят контрола на канала от САЩ на Панама на 31 декември 1999 г.

Категория Тип кабина Описание Цена
V Вътрешна кабина Двойна кабина без прозорец, площ около 13 кв.м 6705 лв
N Кабина с прозорец Кабина с прозорец или илюминатор, около 13 кв.м 7380 лв

Цената включва:

✓ самолетен билет с включени летищни такси и чекиран багаж до 23 кг
✓ трансфери летище-хотел-летище
✓ трансфери хотел-пристанище-хотел
✓ 14 нощи на круизен кораб на база Пълен пансион
✓ 2 нощи в 3* хотел на остров Барбадос с вкл.закуска
такса обслужване на борда на кораба в размер на - 183 евро/човек
✓ водач придружител от България - потвърден!
✓ застраховка "Асистанс" с покритие 10 000 евро

Цената не включва:

✓ разходи от личен характер
✓ застраховка "Отмяна на пътуване"
✓ брегови екскурзии

Условия за резервация:

✔ Депозит - 250 лв
✔ Второ плащане до 30.09.2021 - 1350 лв
✔ Пълно плащане - до 08.11.2021

Условия за анулации:
✔ до 90 дни преди пътуването - 400 лв/човек
✔ 89-60 дни преди пътуването - 1450 лв/човек
✔ 59-30 дни преди пътуването - 45% от стойността на договора
✔ 29-15 дни преди пътуването - 60% от стойността на договора
✔ 14 и по-малко дни - 100% от стойността на договора

Запитване:

* Цената е на човек при двойно настаняване!
* Цени за деца и 3/4-ти възрастен - на запитване!
Категория Тип кабина Описание Цена
V Вътрешна кабина Двойна кабина без прозорец, площ около 13 кв.м 6705 лв
N Кабина с прозорец Кабина с прозорец или илюминатор, около 13 кв.м 7380 лв


Travel Holidays

При необходимост Травел Холидейс ООД си запазва правото да променя цените и условията на предложената оферта.

Травел Холидейс ООД е регистриран администратор на лични данни в Комисията за Защита на Личните Данни

Абонамент за промоции