Круиз АВСТРАЛИЯ, ТАСМАНИЯ И ГОЛЕМИЯ БАРИЕРЕН РИФ

7394  ЛВ
 Аделаида, Бали, Бърни, Тасмания, Кернс, Куала Лумпур, Мелбърн, о-в Кенгуру, Сидни,
 Sun Princess
 19 дни

Изтекла оферта!


Снимки

Програма

Ден 1:

11.03.2020 София – Истанбул 
Полет София – Истанбул 21:40 – 23:05.

Ден 2:

12.03.2020 Истанбул – Куала Лумпур 
Полет Истанбул – Куала Лумпур 01:30 – 17:15 ч. Трансфер до хотел. Настаняване и нощувка.

Ден 3:

13.03.2020 Куала Лумпур – Аделаида
Закуска. Възможност за обзорна екскурзия  в Куала Лумпур. 
Добре дошли в столицата на Малайзия. Несъмнено най-известната забележителност в града са кулите Петронас, които са вторите по височина сгради в света. Тук може да разгледте и т.нар. Златен триъгълник, който включва Кралският дворец, джамията Мажит Ямек и Площада на Независимостта. В непосредствена близост до градския център е разположен Птичия парк с над 200 000 вида птици и много басейни с екзотични рибки.
Полет Куала Лумпур – Аделаида в 22:20. 

Ден 4:

14.03.2020 Аделаида
Каца в Аделаида в 07:00 ч. Трансфер до хотел.  Настаняване след 14:00 ч.
Нощувка.
Аделаида носи характерното средиземноморско излъчване на Гърция и Испания. Небостъргачите са малко, за разлика от тези в Сидни и Мелбърн. Изобилстват зелените площи.  
В близост до града се намира долината Бароса, прочута с гроздовите си сортове. Туристите я наричат „австралийската Андалусия“. Това е и най-голямата атракция в тази част на страната.
Също така в близкото историческо градче Хаандорф се организира фестивал на бирата, за който се смята, че е вторият по значимост след Октоберфест.
Градът предлага още невероятни плажове, красиви ботанически градини, местен пазар с повече от 80 магазина, както и множество национални паркове в близост, които са идеални за разходки из природата и пикници.

Ден 5:

15.03.2020 Аделаида
Закуска. Освобождаване на хотел. Настаняване на борда на кораба. 
Отплава в 22:00 ч.

Ден 6:

16.03.2020 Остров Кенгуру, на рейд, 08:00 – 18:00 ч.
Тук ще откриете девствена природа, която островът е успял да съхрани, защитавайки по този начин значителни популации от австралийски животни. В този ден ви предлагаме да се насладите на прекрасните гледки, които островът предлага. Такава е гледката към залива Пенингтън (Penington Bay). В национален парк Seal Bay ще имате възможност да видите австралийски морски лъвове. В национален парк Flinders Chase пък се намират други две природни забележителности: Admirals Аrch - естествен мост, фомиран при разрушаването на древна пещера и Чудните скали (Remarkable rocks) в австралийски вариант. Ще видите също кенгуру и коали.

Ден 7:

17.03.2020 плаване

Ден 8:

18.03.2020 Бърни, Тасмания, 08:00 – 18:00 ч.
Природата на остров Тасмания е уникална. Островът е покрит основно с вечнозелени гори, в които преобладават папратови растителни видове. Те нямат еквивалент на друго място. Прелестите на острова са безкрайни. Тасмания, за разлика от Австралия, е много богата на водни ресурси. Тук ще откриете множество разкошни езера, пълни със студена кристално чиста вода. На места се образуват прекрасни водопади. Островът притежава също и много красиви плажове. Може би едно от най-впечатляващите неща е планината Крейдъл, която е сгушила в полите си езерото Dove. Една гледка, която завинаги се запечатва в съзнанието.

Ден 9:

19.03.2020 Мелбърн, Виктория, 08:00 – 18:00 ч.
Най-добрият град за живеене в света – с тази престижна титла се окичва Мелбърн вече пет години поред според престижната класация на Economist Intelligence Unit. Мелбърн бива представян като културна столица на Австралия и нейния пазарен град. Множество театри, галерии и музеи привличат туристите, които съчетават туровете по постановки и спектакли с шопинга и се отдават на заслужен релакс в невероятно красивите паркове, градини, защитени територии и скрити местенца дори и в най-централната градска част на Мелбърн. Мелбърн крие още едно нещо, което го прави изключително огромно изкушение, особено за любителите на шоколада и неговите вкусни шедьоври. Малцина от вас може би знаят, че сладкарниците в Мелбърн са през магазин, буквално на всеки ъгъл, и може би са повече на брой от над 500-те заведения за хранене и ресторанти в града.

Ден 10:

20.03.2020 плаване

Ден 11:

21.03.2020 Сидни, акостира в 07:00
Освобожаване на кораба. Трансфер до хотел. Настаняване. Възможност за обзорна екскурзия. В днешния ден Ви предлагаме да опознаете този прекрасен град и неговите забележителности с полудневна екскурзия (срещу доплащане). Ще видите Операта на Сидни, Хайд Парк, кралската ботаническа градина, Сидни Тауър, кварталът Дарлинг Харбър, известния Кингс Крос, плажът Бонди със сърфистите, историческия център Падингтън и много други.  Нощувка. 

Ден 12:

22.03.2020 Сидни
В този ден ще посетите Blue Mountains National Park, обявен за част от световното природно наследство на UNESCO. Той е разположен на 80 км западно от Сидни. На територията му са намерени, останали от древното аборигенско население, скални рисунки и каменни сечива на възраст около 14 000 години. По време на посещението си там, ще имате възможност да се насладите на панорамна гледка към парка от една от високите скални площадки. Няма да пропуснете и един от символите му – скалното образувание „Трите сестри“. Желаещите могат да посетят допълнително и прекрасния парк с австралийски животни(срещу доплащане от 32 AUD). Там ще имат възможност не само да видят, но и да нахранят с ръцете си екзотични животни като кенгуру, валаби, вомбати или да докоснат и да се снимат с коала.

Ден 13:

23.03.2020 Сидни - Кернс
Освобождаване на хотел. Трансфер до летище за полет Сидни – Кернс в 10:50 – 14:05 ч. Трансфер до хотел и настаняване. Нощувка.

Ден 14:

24.03.2020 Кернс
Този ден запазете за Големия бариерен риф! Ще имате възможност да се отправите към рифа с катамаран, където ще се гмурнете сред невероятното разнообразие от корали, цветни риби, водни костенурки и други спиращи дъха представители на подводния свят тук. 

Ден 15:

25.03.2020 Кернс
А защо в този ден да не се „гмурнете“ в дъждовни гори и културата на аборигените? Клисурата Mossman Gorge е мястото, където ще имате възможност и за двете. На влизане ви посрещат с церемония против духове. Ще се запознаете с лековити растения, инструменти, легенди и традиции на аборигените. Те имат едни от най-уникалните техники във всички сфери от живота, не просто за да оцеляват, но да процъфтяват в тежките условия на Австралия.  След обяд край брега на реката, ще направите и разходка с лодка по река Дейнтри и с малко късмет ще се полюбувате на животинския свят.

Ден 16:

26.03.2020 Кернс – Бали
Закуска. Освобождаване на хотел. Трансфер до летище за полет Кернс – Депансар (Бали) в 07:45 ч. Каца в 10:20 трансфер до хотел и нощувка.

Ден 17:

27.03.2020 Бали
Свободно време за плаж и релакс. Нощувка. 

Ден 18:

28.03.2020 Бали
Закуска. Свободно време. Освобождаване  на хотел. Трансфер до летище за полет Депансар – Истанбул в 21:00 ч.

Ден 19:

29.03.2020
Каца в 05:25 ч. Следва полет Истанбул – София в 07:45 – 09:05 ч.

Снимка Наименование Описание
Аделаида Петият по население град в Австралия се намира на брега на Индийския океан, в залива Сейнт Винсънт, разположен в южната част на страната.
Населеното място е основано през 836 год. и носи името на британска кралица. Днес го населяват над 1.1 млн. души.
Градът по нищо не прилича на останалите австралийски мегаполиси. Той носи характерното средиземноморско излъчване на Гърция и Испания.
Небостъргачите са малко, за разлика от тези в Сидни и Мелбърн. Тук пък изобилстват зелените площи.
В близост до града се намира долината Бароса, прочута с гроздовите си сортове. Туристите я наричат "Австралийската Андалусия" Това е и най-голямата атракция в тази част на страната.
Градът предлага невероятни плажове, красиви ботаниюески градини, местен пазар с повече от 80 магазина, както и множество национални паркове в близост, които са идеални за разходки из природата и пикници.
Бали Бали е тропически остров разположен на 8 градуса южно от екватора, в сърцето на Индонезийския архипелаг – най-големия на планетата, състоящ се от около 17 500 острова. Бали е част от Зондските острови и по-точно от подгрупата Малки Зондски острови. Образува верига заедно с остров Ява на запад и Ломбок на изток. Южните му брегове се мият от Индийския океан, а северните му – от тихоокеанското море Бали. Бали се нарича и индонезийската провинция, образувана от остров Бали и няколко по-малки острова (Нуса Пенида, Нуса Лембонган, Нуса Ченинган и други). Столица на провинция Бали е Денпасар – вторият по големина град в Източна Индонезия след Макасар. Бали е единствената провинция в Индонезия с индуистко мнозинство, 83.5% от населението ѝ изповядва Балийски индуизъм. Бали е част от кораловия триъгълник, зоната с най-голямо биологично разнообразие от морски видове, особено риби и костенурки. Само в тази зона могат да бъдат открити над 500 вида рифови корали. Заради богатата си история, култура и изкуства – танци, скулптура и живопис, красивите плажове, природа и тропическия климат, Бали е смятан за едно от най-красивите места в света. С десетките си хиляди храмове и пагоди Бали е известен още като „Острова на хилядата храма“.
Бърни, Тасмания Тасмания е австралийскиостров на границата междуТихия океан и Индийския океан. Наречен е на холандския мореплавател Абел Тасман, който е първият европеец, посетил го през 1642 година. Името, което Тасман дава на острова, е Земя Ван Димен или Земя на Ван Димен – губернатора на Нидерландска Индия. Съвременните австралийци го наричат още Ябълковия остров. Островът е посещаван от експедициите на Джеймс Кук, Д'Антъркасто и Дюмон Дюрвил. На север от Тасмания се намират островите Кинг и Фърно. Има площ от 67 000 km² и предимно планински и хълмист релеф с най-висока точка връх Оса (1617 метра). Климатът е умерен и влажен, а на север – със субтропични елементи. На Тасмания живеят редица животински и растителни ендемити. Голяма част от биоразнообразието е унищожено след заселването на европейци. Местното население е напълно унищожено през 19 век. В края на 1836 г. белите заселници организират акции за избиване на местните аборигени. От тях остава само 1 живо момиченце, което било наречено Лала Рук и държано като атракция.Тасманийците са били представители на австралоидна раса,тасманийски расов тип. 
Остров Тасмания попада в зоната на смесените гори. По-голямата част от нея е в умерения климатичен пояс, където зимата е мека, лятото – прохладно, а валежите са между 500 и 1000 mm. Преобладават кафявите горски почви, върху които растат вечно зелен бук, евкалипти, акации и др. Интересни представители на животинския свят са ехидната и тасманийският дявол. 
Бърни, град и пристанище в северна Тасмания, Австралия. Бърни е разположен на залива Ему, вход на протока Бас, в устието на река Ему. Създадено в края на 1820 г. от поземлената компания на Van Diemen, селището е преименувано в чест на директора на компанията Уилям Бърни и е обявено за град през 1866 г. През 1870-те години той служи за износ на рудника за калай при Маунт Бишоф. Той е център на община от 1907 г. и е определен за град през 1988 година. Бърни се намира на магистрала Бас към Лончестън (92 мили [148 км] източно) на кръстовището на главните железопътни линии на западния и западния бряг и е ключов търговски център за важния регион на северозападна Тасмания. Неговото дълбоководно пристанище се справя с контейнерни товари; медни, оловни, цинкови и калаени концентрати; и зърнените култури, картофите и добитъка, произведени в района. Градът отдавна е известен със своето производство на хартия, което намалява в началото на 90-те години и спира през 2010 г.
Кернс Кернс е курортен град в северната част на Австралия, отправна точка към eдна от най-големите забележителности в страната - Големият бариерен риф. Курортът е шумен, пълен с възможности за различни забавления - гмуркане из приказните рифове, круизи, трекинг през джунгли, рафтинг, риболов. На няколко километра на север се намира заливът Палм, с прекрасни плажни ивици и кристално чисти води. Друг курорт наблизо е тропическият оазис Порт Дъглас - подходящо място за отдих и почивка. 
Градът е основан, за да живеят там миньори, които работели в златното находище на река Ходжкинсън, но настъпил спад, когато бил открит по-лесен маршрут от Порт Дъглас. Населението на Кернс е около 150 000 души. По-късно градът се превръща в железопътен център и главно пристанище за износ на захарна тръстика, злато и други метали, минерали и селскостопански продукти от околните крайбрежни зони.
Куала Лумпур Добре дошли в столицата на Малайзия. В този ден предвиждаме екскурзия на руски език. Несъмнено най-известната забележителност в града са кулите Петронас, които са вторите по височина сгради в света. Тук може да се разгледте и т.нар. Златен триъгълник, който включва Кралският дворец, джамията Мажит Ямек и Площада на Независимостта. Сред другите забележителности са Чайна Таун и Китайския храм, индийския храм Маха Мариамман храм Тян Ху, Индийския район Брикфилдс.
Мелбърн Мелбърн е най-големият град в австралийския щат Виктория и вторият по големина в цяла Австралия. Разположен е в залива Филип Бей и през него минава река Яра. В началото на 20 век за малко е бил столица на Австралия. Днес е модерен и космополитен град, който предлага висок жизнен стандарт, спокойствие и ниски нива риск.Мелбърн бива представян като културна столица на Австралия и нейния пазарен град. Множество театри, галерии и музеи привличат туристите, които съчетават туровете по постановки и спектакли с шопинга и се отдават на заслужен релакс в невероятно красивите паркове, градини, защитени територии и скрити местенца дори и в най-централната градска част на Мелбърн. Според световните изследвания цялостната градска атмосфера на Мелбърн се отличава като една от най-спокойните и едновременно с това мегаполитни. Градът е известен още като мястото на викторианците. И до днес около 70% от тях образуват населението на Мелбърн. Мелбърн бива представян като културна столица на Австралия и нейния пазарен град. Множество театри, галерии и музеи привличат туристите, които съчетават туровете по постановки и спектакли с шопинга и се отдават на заслужен релакс в невероятно красивите паркове, градини, защитени територии и скрити местенца дори и в най-централната градска част на Мелбърн. Освен че е културна и модна столица, както и бизнес и търговски център, Мелбърн крие още едно нещо, което го прави изключително огромно изкушение, особено за любителите на шоколада и неговите вкусни шедьоври. Малцина от вас може би знаят, че сладкарниците в Мелбърн са през магазин, буквално на всеки ъгъл, и може би са повече на брой от над 500-те заведения за хранене и ресторанти в града. И нищо чудно. Шоколадовите ателиета се надпреварват да предлагат ръчно изработени сладки изкушения, невероятни произведения на шоколадовото и сладкарското изкуство. Да се зачуди човек да го опита ли, или да си го сложи на секцията в хола!
о-в Кенгуру Третият по големина остров в Австралия - остров Кенгуру е рядко населен и спокоен и се гордее със съкровищница от уникални животински видове сред разнообразна и незасегната от цивилизацията природна среда. Съотношението „овце – жители“ е 300 към 1, но именно пълчищата от диви кенгура, коали, дребни кенгура уолаби (почти изчезнали на континента) и приказни пингвини смайват. Те живеят сред някои от най-белите пясъчни дюни на планетата, скулптирани от разбиващите се морски вълни големи скални блокове, наподобяващи произведения на абстрактното изкуство (уместно наречени Удивителните скали, Remarkable Rocks), искрящи морета и един естествен мост, издялан от варовик, наречен Адмиралската арка.Заливът на тюлените е обитаван от един от най-ретките морски лъвове в света; стотици от тях могат да бъдат видени да се излежават върху белия плаж. Те изглеждат  необезпокоявани от човека, чиито представители се възползват от възможността да ги разглеждат съвсем отблизо, което по принцип рядко се случва в света на дивите животни. Братовчедите на морските лъвове, новозеландските морски котки, се срещат начесто в красивите заливчета в югозападния край на острова.Вихрените еднодневни екскурзии на острова подценяват неговите размери (135 на 65 км) и неизменно водят до желание за отсядане в някой от очарователните местни пансиони – ферми и чифлици, които срещат гостите си с истинското австралийско гостоприемство.
Сидни Красотите на града са неизброими. Сидни е един от най-красивите градове в света. Световно Sydneyизвестен е със своите невероятно красиви плажове. Като цяло всички части на Австралия притежават красиви и впечатляващи крайбрежия, но Сидни е изключителен. Бондай, Менли, Палм Бийч – тези плажове са любими на туристи и на сърфистите. Всички плажове имат светъл, фин пясък със златисти нюанси. Менли е просто неописуем. Това е една живописна и тънка ивица суша, заобиколена с вода от три страни. Луксозния квартал, който се намира на това парче земя носи същото име като красивия плаж. Менли е едно от най-скъпите за живеене места в Сидни. А в действителност плажът Менли не е един ами два. Има един, който е обърнат към водната шир на Тихия океан, както и още един, който гледа към пристанището. От страната на пристанището водата е винаги спокойна като огледало и това прави мястото перфектно за плуване. БондайSydney harbour bridge пък е любим на сърфистите. По време на австралийското лято, когато в северното полукълбо зимата е в разгара си, хиляди сърфисти пристигат тук от целия свят заради слънцето и огромните океански вълни. Ако попитате някой сърфист: ”Кое е най-доброто място за сърф на планетата?”- отговорът най-вероятно ще бъде „Хавай и Сидни”.
Категория Тип кабина Описание Цена
Вътрешна каюта IF/IE Каюта без прозорец или банкон. Приблизително 14 кв.м. Удобно двойно/две единични легла. Хладилник. Телевизор. Баня и тоалетна. Сешоар и принадлежности за баня. Гардероб. Сейф. 7394 лв
Каюта с прозорец OF/OE Каюта с прозорец. Приблизително 14 кв.м. Удобно двойно/две единични легла. Хладилник. Телевизор. Баня и тоалетна. Сешоар и принадлежности за баня. Гардероб. Сейф. 7930 лв

Цената включва:

✔ Самолетни билети с включен чекиран багаж
✔ Летищни такси
✔ Описаните в програмата трансфери
✔ 1 нощувки в хотел 4* в Куала Лумпур със закуска 
✔ 1 нощувка в хотел 4* в Аделаида
✔ 2 нощувки в хотел 4* в Сидни
✔ 3 нощувки в хотел 4* в Кернс
✔ 2 нощувки в хотел 4* в Бали
✔ 6 нощувки на база пълен пансион на борда на  кораб Sun Princess на круизна компания Princess
✔ пълен пансион на борда на кораба и напитки в зоната на бюфета
✔ престоя в резервираната от Вас кабина; всички кабини са много комфортно обзаведени: тоалетна, климатик, телефон, радио, сателит, телевизор и трезор; 
✔ поздравителен коктейл от капитана за Добре дошли! Гала вечеря с подбрано меню; 
✔ участие в мероприятията на борда: игри, състезания, търсене на съкровище, турнири, партита, караоке, тематични вечери; 
✔ музикалните и театрални представления в театъра; танци и партита са предвидени за всяка вечер от круиза; 
✔ всички забавления за децата на възраст между 3-18 години; 
✔ ползване на всички съоръжения на борда: басейни, шезлонги, кърпи за баня, сауна, турска баня /ако има такава на борда/, джакузи, библиотека, дискотека. 
✔ Персонален стюард и помощник стюард, персонална маса за вечеря в ресторанта. 
✔ Ежедневен бюлетин в каютата с някои от основните новини и събития на борда; 
✔ Застраховка “Помощ при пътуване“ с покритие 10 000 евро
✔ Водач от агенцията при 10 записани

Цената не включва:

✔ Такса обслужване: 13,50$ на човек на ден
✔ Допълнителните екскурзии, предложени в програмата
✔ Входни такси за посещаваните обекти
✔ застраховка "Отмяна на пътуване"
✔ Напитки на борда на кораба
✔ Интернет на борда на кораба

Условия за резервация:

✔ Потвърждаване на резервация с депозит 500 лв. като клиентът се ангажира в рамките на 2 работни дни след резервация да подаде заявление за виза.
✔ При получено потвърждение за виза се доплаща депозит до 50 % при повече от 76 дни до датата на отплаване и доплащане до 100 % до 20.12.2019 
✔ или 100% плащане до 20.12.2019 
✔ В случай, че бъде получен отказ за виза, внесеният депозит от 500 лв се трансформира във ваучер за следващо пакетно пътуване,организирано от Травел Холидейс в рамките на една година .

Запитване:

* Цената е на човек при двойно настаняване!
* Цени за деца и 3/4-ти възрастен - на запитване!
Категория Тип кабина Описание Цена
Вътрешна каюта IF/IE Каюта без прозорец или банкон. Приблизително 14 кв.м. Удобно двойно/две единични легла. Хладилник. Телевизор. Баня и тоалетна. Сешоар и принадлежности за баня. Гардероб. Сейф. 7394 лв
Каюта с прозорец OF/OE Каюта с прозорец. Приблизително 14 кв.м. Удобно двойно/две единични легла. Хладилник. Телевизор. Баня и тоалетна. Сешоар и принадлежности за баня. Гардероб. Сейф. 7930 лв


✔ Цените са валидни до изчерпване на контингентите по полетите и оферираните круизи.
✔ Предложените екскурзии на български език се провеждат при минимум 10 записали се.
✔ Офертата с водач от агенцията е валидна при записани минимум 10 човека.
✔ Агенцията си запазва правото да внася промени по програмата с цел избягване или преодоляване на форсмажорни обстоятелства.
✔ Няма изискване за минимален брой туристи за провеждане на програмата.
✔ Молим преди да пристъпите към резервация да се запознаете с Общите условия и Политиката за поверителност на агенцията.
✔ МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ
Няма задължително изискване за ваксинации по конкретния маршрут.
✔ ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ
Необходимо е българските граждани да пътуват с паспорт, валиден 6 месеца след края на пътуването по този маршрут.  
Необходима е виза за Австралия. Визата е безплатна. Издава се предварително. Кандидатства се онлайн на посочения линк: https://online.immi.gov.au/lusc/login 

Travel Holidays

При необходимост Травел Холидейс ООД си запазва правото да променя цените и условията на предложената оферта.

Травел Холидейс ООД е регистриран администратор на лични данни в Комисията за Защита на Личните Данни

Абонамент за промоции