Круизен пакет ДРЕВНОСТ И ЦИВИЛИЗАЦИИ ноември 2023 | НОВА ГРУПА

4410  ЛВ
 Акаба, Кайро, Катаколон, Генуа, Ираклион, Марсилия, Рим,
 MSC Orchestra
 15 дни

Изтекла оферта!


Снимки

Програма

Ден 1:

08.11.2023 г. София – Генуа: отплаване в 19:00 ч. 

Полет София-Генуа с прекачване. Кацане в 12:35 ч. Следва трансфер до пристанището за чекиране и качване на борда на MSC Orchestra.

Ден 2:

09.11.2023 г. Марсилия, Франция 09:00 ч. – 17:00 ч. 

Добре дошли на Лазурния бряг. Марсилия е най-голямото пристанище във Франция и на Средиземно море. Тук може да разгледате стария град, с очарователния бряг със стотици яхти и многобройните кафенете и рибни ресторанти около тях. Не пропускайте да посетите Катедралата Нотр Дам дьо ла Гард и абатството Св. Виктор. Преминавайки ще видите и замъкът Иф, описан в „Граф Монте Кристо“. От магазинчетата в центъра, може да си купите сувенири и Марсилски сапун, наречен още „Провансалското чудо“. Възможност за екскурзия (срещу доплащане) до Ex en Provence

Ден 3:

10.11.2023 г. Плаване 

Свободно време за отдих и развлечения на борда на кораба.

Ден 4:

11.11.2023 г. Чивитавекия (Рим), Италия  07:00 ч. – 17:00 ч. 

В днешната екскурзия (срещу доплащане) ще имате възможността да видите Колизеума отвън. Завършен през 80 г от н.е., той е най-пространния и най-великолепния от амфитеатрите в Рим. Също така ще видите Имперския  форум, Римския форум, Испанските стълби, Пантеона и Площад Венеция. Ще се насладите на магията на Фонтан ди Треви – един от най-известните фонтани в Света. След  обиколката ще имате на разположение свободно време за разходка в центъра на Рим.

Ден 5:

12.11.2023 г. Плаване 

Свободно време за отдих и развлечения на борда на кораба.

Ден 6:

13.11.2023 г. Катаколон (Олимпия), Гърция 08:00 ч. – 16:00 ч. 

Катаколон е удобна отправна точка за посещение на една от най-големите забележителности на Гърция – Олимпия. Мястото е известно като родината на Олимпийските игри. Първите от тях са се провели през 776 г.пр.н.е в чест на Зевс. С времето, събитието добивало все по-голяма популярност, като е имало случаи воюващи градове да спират временно военните действия докато приключат игрите. Тук можете да посетите и музея на Олимпийските игри.

Ден 7:

14.11.2023 г. Ираклион (Крит), Гърция 08:00 ч. – 16:00 ч. 

Крит е най-големият гръцки остров. Комбинацията от култура, естествената му красота и климат, топлото лятно слънце и хладното море го правят една от най-посещаваните дестинации в страната. Ираклион (Heraklion) е най-големият град на острова и е административен, търговски и индустриален център на Крит. Можете да се разхождате по венецианското пристанище и да се наслаждавате на гледки от античността, а след две минути да пиете кафе в някое модерно заведение. Площадът Елефтериу Венизелос (Platia Eleftheriou Venizelou), Лъвският площад, както го знаят местните, е центърът на града. Сред забележителностите, които може да видите в този ден са Старото пристанище на Ираклион, което по време на венецианския период тук е било един от важните търговски и военни центрове. Само на 5 км от центъра може да видите двореца Кносос - най-големия център запазен от Минойската цивилизация. Коридорите на двореца, оплетени като лабиринт, напомнят на прочутия лабиринт от мита за Тезей и Минотавъра.

Ден 8:

15.11.2023 г. Плаване през Суецкия канал 

Каналът свързва Средиземно и Червено море и се явява граница между Азия и Африка. Той е най-кратката връзка между Атлантическия и Индийския океан. При откриването си през 1869 г той е с дължина 164 км и дълбочина 8 м. Днес, той е дълъг 193.3 км, широк е 205 м и дълбок 24 м и от 2015 г корабите преминават двупосочно по него.

Ден 9:

16.11.2023, Плаване през Суецкия канал

В този ден имате възможност да се насладите на удобствата и забавленията, които ви предлага круизният кораб.

Ден 10:

17.11.2023 г. Акаба (Петра), Йордания 08:00 ч. – 22:00 ч. 

Нашето пътешествие по следите на древните цивилизации продължава и при днешната ни спирка в Акаба. Днешната екскурзия (срещу доплащане) ще започне с 1-часов трансфер до Петра - древен град в днешна Йордания, столица на набатеите и едно от чудесата на света. Разположен е в естествено укрепената планинска долина Вади Муса („Долината на Мойсей“) на източния склон на Уади Араба, на кръстопътя на главните търговски маршрути – към Газа на запад, Бостра и Дамаск на север, Ейлат на Червено море и Персийския залив от другата страна на пустинята. Непознат на западния свят в продължение на стотици години, розово-червеникавият град Петра някога процъфтявал като важна точка от древните търговски маршрути. Той е обграден от високи планини и е достъпен през тясно дефиле, а забележителните му, изсечени в скалите сгради са запазени непокътнати. Първите известни обитатели на града са едомците, живели тук около 1000 г пр.н.е. Съществуват категорични доказателства, че в миналото Петра е бил град с поне 20 000 жители. Името му означава „скала“. Той е бил укрепен град и процъфтяващ търговски център, чиито жители изсичат къщи, храмове и гробници, понякога с извънредно сложни и украсени с колони фасади, в естествените стени на каньона.

Ден 11:

18.11.2023 г. Шарм ел Шейх, Египет 09:00 ч. – 19:00 ч. 

Шарм ел - Шейх е столица на мухафаза Южен Синай. Крайбрежната ивица между Червено море и планината Синай са част от града града. Шарм ел – Шейх е известен като Град на мира, тъй като там са се провеждали множество международни конференции на мира. Заливът Наама Бей безспорно е най-известната му част, която привлича като магнит туристите за забавления и вкусна морска храна. По пешеходната зона е пълно с магазини, ресторанти и наргиле барове. В Шарм ел Мая ще направите скок назад във времето. Макар тук да се намира яхтеното пристанище, районът е един от най-старите в Шарм ел Шейх, а Старият пазар е мястото, където да пробвате уменията си за пазарене. Покупката на каквото и да било от този пазар върви с цяло театрално представление. В края на 2020 г. в Шарм ел Шейх беше открит исторически музей, в който са представени древноегипетският, гръко-римският и ислямският период на страната. В музея има куп любопитни експонати като мумия на крокодил, предмети от живота на древните египтяни и на бедуините. Тук може да посетите и Музей на Тутанкамон, който съдържа истории от живота на великия фараон и копия от намерените в гробницата му артефакти.

Ден 12:

19.11.2023 г. Сафага, Египет, акостиране в 08:00 ч. 

Днес освобождаваме каютите и следва трансфер до Луксор и настаняване в хотел 3*. Днес ще се разходим по Западния бряг на Нил (екскурзия включена в цената). Тук са разположени прочутите „Долина на царете”, „Долина на цариците”, Колосите на Мемнон, Мединет Хабу, най-старото иманярско селище в света – Гурна, Дейр-ел-Бахри, Дра Абу ел Нага. В Долината на царете се намират гробниците на фараоните от Новото царство. Долината е използвана между 1539 г.пр.н.е. и 1075 г.пр.н.е. и в нея има 62 гробници. В Долината на кралиците са погребвани жените на фараоните. Там се намира и гробницата на Нефертити.  Колосите на Мемнон са двойка масивни статуи, издигнати през 1350 г.пр.н.е. до входа на некропола на Аменхотеп III. Храмът не е запазен, но неговите верни охранители са все още там и посрещат тълпите туристи. Мединет Хабу е най-добре запазеният паметник на Западния бряг. Известен е още като погребалния храм на Рамзес III, защото според историята, е издигнат в негова чест. Селището Гурна е построено върху гробници на антични благородници и знатни египтяни, натрупвани тук хиляди години един до друг и един върху друг. Некрополът Дра Абу ел Нага е използван като гробно място в продължение на около 2500 години. Тук се намира и гробницата на Аменхотеп. Нощувка.

Ден 13:

20.11.2023 г. Луксор – Кайро

Закуска. В днешния ден след закуска освобождаваме стаите в хотела. Ще се отправим на обиколка по Източния бряг на Нил (екскурзия включена в цената). Обектите, които ще посетим са храмовете в Луксор и Карнак, които са били от първостепенно значение по времето на египетското царство. Храмът в Луксор е  почитан като най-силното въплъщение на архитектурните особености на Новото царство (XVI-XI век пр.н.е.). Отличава се с грандиозен замисъл, монументалност и голямо количество колони. За неговото изграждане заслугата е на Аменхотеп III, при който е отбелязан зенитът на древноегипетските мощ и влияние. Именно той е изобразен на него, както и на други шест гигантски статуи – две в седнало положение и четири в стоящо положение. Храмът в Карнак е най-големият храмов комплекс в Египет, който се намира в с.Карнак, на 2.5 км от Луксор. Това е най-голямото религиозно средище в Древен Египет, което се състои от многобройни паметници, разпределени в 3 групи сгради, всяка оградена от стена. Най-старите, видими още остатъци от храмовете са от Дванадесета династия на Древен Египет под управлението на Сенусрет I. Зад входа, отбелязан с монументален портал, се откриват големият двор, а зад него хипостилната(изградена от колони) зала, представляваща най-голямата хипостилна зала в света. Храмът е свързан с кей на брега на канала, захранван с водите на р. Нил чрез алея, по дължината на която са разположени сфинксове с овнешки глави. По-нататък се простира голямото свещено езеро, където по време на празниците е разхождана на лодка статуята на бога. След екскурзията ще се отправим към летището за полет Луксор – Кайро. Трансфер до хотел в Кайро. Настаняване и нощувка.

Ден 14:

21.11.2023 г. Кайро – София 

След закуска освобождаваме хотела и ще се отправим на екскурзия (включена в цената) из загадъчния свят на египетските пирамиди. Ще разгледаме отблизо и отвътре тези внушителни структури-гробници. Най-старата от тях (пирамидата на Джосер) е строена около 2700 г пр.н.е. Не случайно се казва „Всички се страхуват от времето, а то се страхува от пирамидите.” В течение на близо 4000 години, Хеопсовата пирамида е била най-високата структура в света. Тя е и най-старото от седемте чудеса на света. Ще посетим и внушителния Египетски национален музей. В огромната сграда ви очаква уникална колекция от експонати, за разглеждането, на които са нужни месеци. В края на деня ще се отправим към летището в Кайро, за вечерен полет до София.

Ден 15:

22.11.2023 г. Кайро-София

Пристигане в София в 09:35 ч.

Снимка Наименование Описание
Акаба Използвайте възможността да посетите Петра. Името й означава „скала“ и е била укрепен град и процъфтяващ търговски център, чиито жители изсичат къщи, храмове и гробници, понякога с извънредно сложни и украсени с колони фасади, в естествените стени на каньона.
Кайро Кайро е столицата на Египет. С население над 9 милиона души (2017),а с предградията – около 17 млн. души (2009) Кайро е най-големият метрополис в Близкия Изток и Арабския свят, един от най-големите в Африка и 15-ият по големина в света.
Катаколон Катаколон е чудесна отправна точка за посещение на една от най-известните гръцки забележителности- Олимпия. Ако се интересувате от история и култура на Олимпийските игри, това е вашето ппристанище.
Генуа Миналото величие на Генуа все още си личи по богатите мраморни фасади на сградите от 16-18-и век. И до днес градът е едно от най-важните пристанища в Италия. Разходете се по крайбрежната улица и се изгубете из преплитащите се като морски възли стръмни калдъръмени улички.
Ираклион Ираклион (Heraklion) е най-големият град на острова и е административен, търговски, индустриален и агрикултурен център на Крит. Странната съвместимост между старо и ново, и смесицана от различни видове архитектура правят града наистина интересен и привлекателен. Само на 5 км от центъра на Ираклион може да видите Кносос (Knossos) - най-големия център запазен от Минойската цивилизация. Страхотните плажове, лудият нощен живот, страхотната кухня и интересната игра между старо и ново гарантират незабравима почивка на острова.
Марсилия Марсилия (на френски Marseille) е разположена върху крайбрежните хълмове на Френската ривиера. Марсилия е най-големият френски пристанищен град и вторият по големина град във Франция. Провансалските хълмове се издигат над старото пристанище, в което са закотвени стотици лодки и яхти. Oснованa e от древните гърци през VII век пр. н. е., което я прави най-старият френски град. Марсилия има разнообразни пейзажи, плажове на Лазурния бряг, запазена природа и богат културен живот. Това е един от най-космополитните френски градове със смесицата си от култури, етноси и религии. Тук неизменно спират всички круизни кораби. В Марсилия има толкова много неща, които трябва да се видят, че ще ви трябват седмици - древни гръцки и римски останки, църкви и катедрали, замъци и ботанически градини, плажове и гори. Марсилия е използвана за снимачна площадка на стотици филми, като се започне с "Такси" на Люк Бесон, "Наистина любов", "Транспортьорът 3", "Граф Монте Кристо", "Самоличността на Борн".
Рим Рим (на италиански Romа) притежава всичко: папата, художници, полента, любовници, поети, политически глупости и велики владетели. Тук е мястото да се поглезите с удоволствията на ла долче вита: първокласната храна, виното и неизбежното подновяване на гардероба ви. Рим, или Вечният град, е привличал посетители в продължение на над 2000 години. Това е един от най-величествените и романтични градове в света. Рим притежава атрактивна смесица от грандиозни забележителности и шумен живот. Пазаруване от италианските дизайнери, изкусителен сладолед, пенливо капучино и изящни вина са само част от нещата, които може да пробвате. Смята се, че през април 753 г. пр. Хр. Ромул основава града, след като убил брат си Рем. В следващите векове Рим израснал в силна империя, чийто връх е по времето на Марк Аврелий – 161-180 г. сл. Хр. Точно като древния град и днешният Рим е основан на седем хълма: Капитолий, Палатин, Квиринал, Виминал, Есквилин, Целий и Авентин. Централният район се нарича Кампо Марцио, кръстен на бога на войната Марс. Там са били тренировъчните терени на войската в древността. Там се намират и много от известните забележителности. Други добре познати квартали са Трастевере, на другата страна на река Тибър, и Монти. Малкия Пинето е смятан за най-римския квартал. Историческият център на града е част от културното наследство на ЮНЕСКО с прелестните си дворци, древноримски руини, изящни статуи и базилики на хиляди години. Рим е пословичен с огромните опашки за билети за големите забележителности, които са способни да провалят доброто изкарване на всеки турист. Закупуването на билети предварително е не просто добра идея, а вероятно най-доброто решение, за да имате повече време за занимания, по-приятни от чакане на опашки. Разгледайте сайтовете на всяка отделна забележителност или използвайте платформата Ticketbar, която ви позволява от едно място да закупите билети за всички големи музеи и атракции в Рим (Колизеума, Ватиканските музеи и др.), както и да се снабдите с музейните карти Roma Pass и Vatican & Rome Card или да си подсигурите транспорта до летището.
Категория Тип кабина Описание Цена
Fantastica Вътрешна каюта Площ 14-21 кв.м. Кабината разполага със спалня/две отделни легла, гардероб, телевизия, телефон, WiFi, минибар, сейф, климатик.
Кабините от клас Fantastica се намират на по-висока палуба и включват услугата румсървис.
4410 лв
Fantastica Каюта с прозорец Площ 16-19 кв.м. Кабината разполага със спалня/две отделни легла, гардероб, телевизия, телефон, WiFi, минибар, сейф, климатик.
Кабините клас Fantastica се намират на по-висока палуба и включват услугата румсървис.
4810 лв
Fantastica Каюта с балкон Площ 14-21 кв.м. Кабината разполага със спалня/две отделни легла, гардероб, телевизия, телефон, WiFi, минибар, сейф, климатик, балкон.
Каютите клас Fantastica се намират на по-висока палуба и включват услугата румсървис.
4990 лв

Цената включва:

Самолетни билети София – Генуа, Луксор – Кайро и Кайро – София с вкл. летищни такси и чекиран багаж до 23 кг.
Всички трансфери по програмата 
Такса за издаване на виза за Египет 
11 нощувки в избрания от вас тип каюта на борда на MSC Orchestra с изхранване на база „пълен пансион“ (закуска, обяд, вечеря и междинни хранения на бюфет с включени безалкохолни напитки по време на храненията)
2 нощувки в Египет - 1 в Кайро в хотел 4* и 1 в Луксор в хотел 4*
Включена в цената 3-дневна екскурзионна програма в Египет с посещение на:
-  Египетския музей в Кайро и Пирамидите
- „Долина на царете”, „Долина на цариците”, Колосите на Мемнон, Мединет Хабу, най-старото иманярско селище в света – Гурна, Дейр-ел-Бахри, Дра Абу ел Нага;
- храмовете в Луксор и Карнак
преминаване през Суецкия канал
водач придружител от България - при минимум 15 записани 
застраховка "Асистанс" с покритие 10 000 евро

Цената не включва:

такса обслужване на борда на кораба в размер на 12 EUR/човек на ден 
тестове за Covid-19 (ако са необходими)
разходи от личен характер 
допълнителни екскурзии в пристанищата, които са описани срещу доплащане – Генуа, Марсилия, Рим, Олимпия, Крит, Акаба и Шарм ел Шейх.
застраховка „Отмяна на пътуване“

Условия за резервация:

✔   Депозит 1 - 1000 лв/човек при записване
✔   Депозит 2 - 1500 лв/човек до 04.08
✔   Пълно плащане: до 06.10.2023

Неустойки при анулации:
✔   До 14.07 - 400 лв/човек
✔   15.07-04.08 - 30% от стойността на круизния пакет
✔   05.08-05.09 - 50%
✔   06.09-06.10 - 70%
✔   След 06.10 - 100%

Запитване:

* Цената е на човек при двойно настаняване!
* Цени за деца и 3/4-ти възрастен - на запитване!
Категория Тип кабина Описание Цена
Fantastica Вътрешна каюта Площ 14-21 кв.м. Кабината разполага със спалня/две отделни легла, гардероб, телевизия, телефон, WiFi, минибар, сейф, климатик.
Кабините от клас Fantastica се намират на по-висока палуба и включват услугата румсървис.
4410 лв
Fantastica Каюта с прозорец Площ 16-19 кв.м. Кабината разполага със спалня/две отделни легла, гардероб, телевизия, телефон, WiFi, минибар, сейф, климатик.
Кабините клас Fantastica се намират на по-висока палуба и включват услугата румсървис.
4810 лв
Fantastica Каюта с балкон Площ 14-21 кв.м. Кабината разполага със спалня/две отделни легла, гардероб, телевизия, телефон, WiFi, минибар, сейф, климатик, балкон.
Каютите клас Fantastica се намират на по-висока палуба и включват услугата румсървис.
4990 лв


Подобни предложения

Travel Holidays

При необходимост Травел Холидейс ООД си запазва правото да променя цените и условията на предложената оферта.

Травел Холидейс ООД е регистриран администратор на лични данни в Комисията за Защита на Личните Данни

Абонамент за промоции