Круизен пакет "ДРЕВНОСТ И ЦИВИЛИЗАЦИЯ"

2005  ЛВ
 Атина, Санторини, Метеора, Истанбул, Троя, Солун,
 Celestyal Crystal
 8 дни

ОТПЛАВАНЕ ОТ ИСТАНБУЛ НА 24.10.2021

Вълнуващо пътешествие по море в един от най-богатите културно-исторически региони на света. Ще ви срещнем с множество обекти на ЮНЕСКО, с красотата на природата и морските пейзажи, съчетани в облика на съвременните градове.

МАРШРУТ: ВАРНА/БУРГАС - ИСТАНБУЛ - ЧАНАККАЛЕ/ТРОЯ - СОЛУН - ВОЛОС/МЕТЕОРА - САНТОРИНИ - АТИНА/АКРОПОЛА - ИСТАНБУЛ - БУРГАС/ВАРНА

РАННИ ЗАПИСВАНИЯ ДО 30.07.2021

Акценти на програмата:
✔ Отпътуване от Бургас и Варна.
✔ 7 нощувки на борда на Celestyal Crystal с изхранване ALL INCLUSIVE
✔ Включен All inclusive пакет с алкохолни напитки
✔ Включена такса обслужване
✔ Включена екскурзия в Санторини
✔ Включена екскурзия в Атина
✔ Представител на туроператора при 20 записани

ВНИМАНИЕ: Възможно е круизният оператор да изисква пълна ваксинация на пътниците мин.14 дни преди качването на борда на кораба


Снимки

Програма

Ден 1:

24.10.2021 ИСТАНБУЛ – ЛЮБИМЕЦЪТ НА ЮНЕСКО 

Отпътуване с автобус от Варна и Бургас в посока Истанбул. Пристигане на круизния терминал и чекиране. Настаняване по кабините. Възможност за самостоятелно разглеждане на града или да се влючите в екскурзия, организирана от Травел Холидейс. Ще ви покажем част от най-забележителните обекти, разказващи за славното минало на този изключителен град. Никога не е късно да се влюбиш отново в Истабул...! Посещавайки го веднъж, знаеш, че ще се върнеш отново. Не ви ли звучи познато? Истанбул е легендарен със своята история и култура и това го прави един от най-важните и интересни градове в света. Именно неговото стратегическо разположение, свързвайки Азия и Европа, е било, а и все още е определящо за неговата значимост за много цивилизации. И точно защото е приютявал много от тях, в своята уникална география той е запазил създаденото от тях и се е превърнал в един истински любимец на Юнеско. Толкова богато и различно е културното му богатство, че в рамките на така наречения „стар Истанбул“ се очертават четири зони, защитени от ЮНЕСКО. 
Завръщане. Вечеря в един от ресторантите на кораба с прекрасна гледка към нощен Истанбул и Златния рог, наслаждавайки се на специалитетите на майстор готвача на кораба.

Ден 2:

25.10 ИСТАНБУЛ - отплаване в 18:00
Закуска. Днес ще продължим недовършеното от вчера и ще "вдишаме" този очарователен град с всичките му аромати. 
Завръщане на кораба и отплаване в посока Чанаккале в 18:00.

Ден 3:

26.10 ЧАНАККАЛЕ / ТРОЯ 08:00-18:00 

Малко са местата по света с по-голямо стратегическо и културно значение от Чанаккале, разположен на протока Дарданели и свързващ Егейско с Мраморно море. През 1915 г. той става арена на една от най-големите битки през Първата Световна Война – тази при Галиполи. Още по-значим е историческият и културен отзвук от една друга война, избухнала много векове по-рано, отново недалеч от Чанаккале – Троянската.  Възпята от Омир, Троя става легенда! Дълги векове в мистерия е забулено и истинското местонахождение на древния град. През 1870 г, германският археолог Хайнрих Шлиман започва разкопки на хълма Хисарлък. Те продължават и до днес, като доказват, че там наистина се е намирал град Троя. Разкритият обект е включен в списъка на ЮНЕСКО. Ще направим екскурзия до древния град Троя и ще посетим новия музей на Троя, съдържащ артефакти от преди 5000 години (опционна екскурзия). В 18:00 - отпътуване в посока Солун.

Ден 4:

27.10 СОЛУН 09:00-18:00 

Някогашна столица на древна Македония, Солун е втория по големина град в Гърция. Тук историческите забележителности се преплитат с модерната архитектура, а широките улици, многото зеленина и голямата крайбрежна алея правят разходките изключително приятни. В днешния ден ще предложим екскурзия с екскурзовод на български език с посщение на  Музея на византийската култура, който съдържа уникални артефакти от ранно-християнския период. Скулптури, мозайки, бродерии и обрисувани гробници (опционна екскурзия). В центъра на Солун ще видим Арката на Галерий -  издигната в чест на римския император Галерий през 298 г. Към нея има галерии, водещи до гробницата на Галерий – ротондата „Свети Георги“. И двете са обявени за част от световното наследство на ЮНЕСКО, както и двата най-известни православни храма – църквите „Свети Димитър“ и „Света София“. Няма начин да пропуснем центъра на града. Там се издига паметник на Аристотел, чието име носи главният площад. В горната му част се намира древноримският форум, който е на два етажа. В комплекса са включени две римски бани и малък театър, на който са се провеждали гладиаторски битки.   
Завръщане на кораба и отплаване в посока Волос в 18:00.

Ден 5:

28.10 ВОЛОС / МЕТЕОРА 08:00-18:30 

В гръцката митология Волос е домът на Язон и Аргонавтите. Днес той е съвременен университетски и пристанищен град с енергичен ритъм на живот и прекрасни природни дадености. Тук ще намерите всичко необходимо за един вълнуващ и разпускащ ден. За по приключенски настроениете предлагаме днес да посетим манастирския комплекс Метеора (опционна екскурзия), състоящ се от 9 скални манастира, 6 от които са действащи и в момента. Те са разположени по върховете на труднодостъпни скали в Тесалийската равнина, извисяващи се в небесата на височина 200-400 метра. Изграждането им започва през десети век и съществуват от тогава без прекъсване на монашеската традиция. През 1988 г ЮНЕСКО включва комплекса в своя списък от защитени обекти.

Ден 6:

29.10 САНТОРИНИ 09:00-21:30 

Великолепен и космополитен, Санторини ви посреща със своите бели къщи, тесни улички и червено-черни вулканични скали. По света има много красиви плажове, но на много малко места можете да видите червен пясък. Нереално е изживяването, да вървиш между червени скали по тясна пътечка, водеща до бряг с червен пясък и тюкоазено море. 
Днес ще направим екскурзия до селището Ойя (включена в цената). Очарователното крайбрежно село Ойя се смята за бижуто на Санторини. По време на тази живописна екскурзия ще ви покажем красотата и романтичната му атмосфера. Пътувайки към него ще преминем покрай прекрасните селца Фиростефани и Имеровигли, ще уловим с камерите си зашеметяващи гледки към варосаните къщи и синекуполните църкви, заобиколени от широките лозя на Мегалохори. При пристигането си в Ойя ще се впуснем в лабиринта на криволичещите тесни улички, които ще ни отведат до почти нереални къщички, сгушени в тесните артерии на селото и до главната търговска улица. 
Завръщане на кораба и отплаване в 21:30 в посока Атина.

Ден 7:

30.10 АТИНСКИЯ АКРОПОЛ 07:00 15:00 

Днес ще посетим Атинския акропол (екскурзия, включена в цената), защитен от ЮНЕСКО обект, още наричан "Короната на класическата Атина". Ще открием очарователната история на древна Гърция и ще видим  непреходния образ на Партенона отблизо и лично. Тук ще се преклоним пред Храма на Атина Нике, Храма на Зевс и хълма Пникс, станал трибуна за старогръцките оратори, сред които Перикъл, Темистокъл, Аристид. 
Завръщане на кораба и отплаване в посока Истанбул в 15:00. Остатъка от деня ще прекараме в сладка отмора и наслаждение, плавайки покрай живописните острови, "обитаващи" Егейско море.

Ден 8:

31.10 ИСТАНБУЛ 15:00 

Освобождаване на кабините и напускане на кораба. На пристанището ще ни посрещне нашия шофьор, за да поемем в посока Бургас/Варна. Пристигане в Бургас около 21ч, във Варна около 23ч.

Снимка Наименование Описание
Атина Изпълнена с романтичност, история и митология, Атина (Athens) е приветлив град, оживен от кафенета на открито, пешеходни улици, изтъкан от старинни градски местенца и полагащия му се дял градски ексцентризъм. Ако опознаете истинската, вътрешна природа на Атина, ще се наслаждавате на един от най-привлекателните и чудни Европейски градове.
Санторини Няма как да не сте виждали снимки на снежнобелите къщички със сини покриви, накацали по скалите на остров Санторини. Днес имате възможност да ги видите на живо в организирана екскурзия на английски до очарователната Ия (продължителност около 4 часа). По пътя ще преминем покрай селцата Фиростефани и Имеровили, смятани за „терасата“ на Егейско море за снимка. Продължаваме пътя си покрай Калдерата към Ия. Тук ще се разходим по красивите лабиринтени улички на селцето, за да се потопим в магичната атмосфера на Цикладските острови.

Санторини (на гръцки: Σαντορίνη), официално наречен Тира (Θήρα), е най-големият от малка група вулканични острови в Егейско море: архипелагът Санторини. Архипелагът включва обитаемите острови Тира и Тирасия, както и ненаселените Аспрониси, Неа Камени и Палеа (Палиа) Камени. Заедно те са част от Цикладските острови. Населението на Санторини е 15 550 жители.

От Ойя можете да стигнете до столицата Тира (Thira), пеша, с автобус или кола. Пътят минава по билото на висок хребет, а от двете ви страни ще се редят чудни морски гледки.

Самата Тира е приятно място за разходки. Къщи с причудлива архитектура, кокетни заведения, разкошни гледки – душата ви ще продължи да се изпълва с красота и покой. В града се намира и музея на праисторическа Тира. Експозицията в него разказва за миналото, бита, обичаите на праисторическите обитатели на острова през изящни или чудновати обекти, каквито са фреските със сини маймуни от Акротири.

Повечето снимки на острова, които виждате по сайтове, списания и албуми на приятели, са от Ойя. От тях оставате с впечатлението, че навсякъде в Санторини има сгради със светлосини покриви. Истината е, че в островните селища и дори в самата Ойя те са само няколко. Просто хората обожават да ги снимат. Сигурни сме, че и вие няма да се въздържите и ще ги щракнете по време на разходката си из селището. И защо не? Те наистина са красиви.
Метеора Манастирският комплекс Метеора се състои от 9 скални манастира, 6 от които са действащи и в момента. Те са разположени по върховете на труднодостъпни скали в Тесалийската равнина, извисяващи се в небесата на височина 200-400 метра. Изграждането им започва през десети век и съществуват от тогава без прекъсване на монашеската традиция. През 1988 г ЮНЕСКО включва комплекса в своя списък от защитени обекти.
Истанбул
Никога не е късно да се влюбиш отново в Истабул...! Посещавайки го веднъж, знаеш, че ще се върнеш отново. Не ви ли звучи познато? Истанбул е легендарен със своята история и култура и това го прави един от най-важните и интересни градове в света. Именно неговото стратегическо разположение, свързвайки Азия и Европа, е било, а и все още е определящо за неговата значимост за много цивилизации. И точно защото е приютявал много от тях, в своята уникална география той е запазил създаденото от тях и се е превърнал в един истински любимец на Юнеско. Толкова богато и различно е културното му богатство, че в рамките на така наречения „стар Истанбул“ се очертават четири зони, защитени от ЮНЕСКО. 
Троя Малко са местата по света с по-голямо стратегическо и културно значение от Чанаккале, разположен на протока Дарданели и свързващ Егейско с Мраморно море. През 1915 г. той става арена на една от най-големите битки през Първата Световна Война – тази при Галиполи. Още по-значим е историческият и културен отзвук от една друга война, избухнала много векове по-рано, отново недалеч от Чанаккале – Троянската.  Възпята от Омир, Троя става легенда! Дълги векове в мистерия е забулено и истинското местонахождение на древния град. През 1870 г, германският археолог Хайнрих Шлиман започва разкопки на хълма Хисарлък. Те продължават и до днес, като доказват, че там наистина се е намирал град Троя. Разкритият обект е включен в списъка на ЮНЕСКО.
Солун
Някогашна столица на древна Македония, Солун е втория по големина град в Гърция. Тук историческите забележителности се преплитат с модерната архитектура, а широките улици, многото зеленина и голямата крайбрежна алея правят разходките изключително приятни. В днешния ден ще предложим екскурзия с екскурзовод на български език с посщение на  Музея на византийската култура, който съдържа уникални артефакти от ранно-християнския период. Скулптури, мозайки, бродерии и обрисувани гробници (опционна екскурзия). В центъра на Солун ще видим Арката на Галерий -  издигната в чест на римския император Галерий през 298 г. Към нея има галерии, водещи до гробницата на Галерий – ротондата „Свети Георги“. И двете са обявени за част от световното наследство на ЮНЕСКО, както и двата най-известни православни храма – църквите „Свети Димитър“ и „Света София“. Няма начин да пропуснем центъра на града. Там се издига паметник на Аристотел, чието име носи главният площад. В горната му част се намира древноримският форум, който е на два етажа. В комплекса са включени две римски бани и малък театър, на който са се провеждали гладиаторски битки.   
Категория Тип кабина Описание Цена
С голям прозорец XB Площ 11 кв.м. Възможност за настаняване до 2 човека. 2005 лв
С голям прозорец XC Площ 14 кв.м. Възможност за настаняване до 5 човека. 2040 лв

Цената включва:

✔ Автобусен транспорт Бургас - Истанбул и обратно. Осигуряваме транспорт от/до Варна при минимум 6 пътуващи от там. Цената на пакета в този случай е завишава с 50 лв/човек.
✔ 8 дни на круизен кораб Celestyal Crystal в избраната от Вас кабина 
✔ All Inclusive - разнообразие от напитки, включително спиртни напитки (уиски, джин, ром, водка, текила например), бира и вино и ликьори. 
✔ За деца до 18г - пакет с безалкохолни напитки, включващ газирана и минерална вода, безалкохолни напитки, сокове, коктейли, чай. 
✔ Пълен пансион на изхранване - истинско гастрономично преживяване, приготвено с любов от бордовите готвачи и сервиран в приятна атмосфера. 
✔ Всички басейни и забавления на борда на краба. 
✔ Такса обслужване 
✔ Екскурзия до селището Ойя в Санторини 
✔ Екскурзия до Атинския Акропол 
✔ Водач-преводач на групата от България при мин 20 записани 
✔ Здравна застраховка "Асистанс" с покритие 10 000 евро

Цената не включва:

✔ Посочените като опционни екскурзии в програмата
✔ Разходи от личен характер 
✔ Застраховка "Отмяна на пътуване" 
✔ Разходи за PCR тестове (в случай, че се изискват)

Условия за резервация:

- Депозит 1 - 250 лв/човек при потвърждаване на резервация
- Депозит 2 - 450 лв/човек до 24.07.2021
- Доплащане до 24.09.2021

Условия за анулации:
до 24.07.2021 - анулация без глоби
25.07-24.09.2021 - глоба 700 лв/човек
след 25.09.2021 - глоба 100% от стойността на круизния пакет

Запитване:

* Цената е на човек при двойно настаняване!
* Цени за деца и 3/4-ти възрастен - на запитване!
Категория Тип кабина Описание Цена
С голям прозорец XB Площ 11 кв.м. Възможност за настаняване до 2 човека. 2005 лв
С голям прозорец XC Площ 14 кв.м. Възможност за настаняване до 5 човека. 2040 лв


Подобни предложения

Travel Holidays

При необходимост Травел Холидейс ООД си запазва правото да променя цените и условията на предложената оферта.

Травел Холидейс ООД е регистриран администратор на лични данни в Комисията за Защита на Личните Данни

Абонамент за промоции