Круизен пакет ЕВРОПЕЙСКИ НЮАНСИ 2022

2705  ЛВ
 Амстердам, Барселона, Брюж, Кадис, Леишоиш, Лисабон, Порто, Хавър,
 Costa Fascinosa
 10 дни

Иска ви се да обиколите Европа, но дългите екскурзии ви изморяват? Представяме ви традиционната ни програма "Европейски нюанси" - едно плаване около Европа с кораб. Отлична възможност да посетите 5 държави за 10 дни, без ежедневно да сменяте хотели и да разопаковате куфари. Очакват ви 7 града и безброй незабравими забележителности. 

Маршрут: София – Барселона – Кадис – Лисабон – Лейшоиш (Порто) – Ле Хавр (Мон Сен Мишел) – Зеебрюж (Брюж) – Амстердам – София

✈ДАТА: 29-05-2022

РАННИ ЗАПИСВАНИЯ ДО 30.11.2021

Включени:
 Самолетни билети София-Барселона и Амстердам-София с включени летищни такси и 1бр. куфар чекиран багаж до 23 кг
 1 нощувка със закуска в хотел *** в централната част на Барселона
 Настаняване в избраната от вас кабина за периода на целия круиз 8 нощувки с изхранване "Пълен пансион"
✔ Пристанищни такси
 Трансфери по програмата
✔ Медицинска застраховка „Помощ при пътуване“
✔ Водач от България при 10 записани
 Обзорна екскурзия на Амстердам


ВНИМАНИЕ: Възможно е круизният оператор да изисква пълна ваксинация срещу Covid-19 на пътниците мин. 14 дни преди качването на борда на кораба.


Снимки

Програма

Ден 1:

29.05.2022 София – Барселона

Полет София – Барселона. Трансфер до хотела, настаняване и нощувка.

Ден 2:

30.05.2022 Барселона, Испания

Барселона ви очаква, за да разкрие красотата си в Готическия квартал (Бари готик) и църквата Санта Мария дел Мар. Тук любителите на архитектурата могат да видят модернистичния стил „арт нуво“, сградите на Гауди- незавършената църква Саграда фамилия, Ла Педрера, където се намира и музея на Гауди. Възможност за обзорна екскурзия (срещу доплащане). Освобождаване на хотела. Трансфер до круизния терминал. Настаняване на кораба. Отплаване в 16:00 ч.

Ден 3:

31.05.2022 Плаване

Свободно време за забавления и почивка на борда на кораба. Можете да се възползвате от богатата и разнообразна програма и забавления, организирани за гостите на кораба.

Ден 4:

01.06.2022 Кадис, Испания, престой 08:00 – 17:00 ч.

В този ден ви предлагаме организирана екскурзия на български език до Гибралтар (срещу доплащане), или също известен като Скалата.  Тук се намират и маймуните, с които можете да си направите снимки. Любопитно е също, че в града има летище и самолетите кацат пред очите ви. По време на нашето посещение, ще разгледаме главната улица (Main Street), където се намират магазините и от където може да се напазаруват на duty free цени.

Ден 5:

02.06.2022 Лисабон, Португалия, престой 12:00 – 19:00 ч.

Предлагаме полудневна екскурзия (срещу доплащане), в която ще ви покажем столицата на Португалия и нейните най-известни забележителности: символът на Лисабон – кулата Белем, кварталът Алфама, един от най-старите квартали на Лисабон, осеян с калдъръмени улички и панорамни гледки към града, прочутият Манастир на Йеронимите – най-важният паметник на града и архитектурен шедьовър, където се намира гроба на един от най-великите мореплаватели- Вашку Да Гама и изключителния Монумент на откривателите, посветен на морските открития и експедиции, донесли на Португалия славата на велика морска държава.

Ден 6:

03.06.2022 Леишоиш, Португалия, престой 09:00 – 16:00 ч.

Един от най – старите градове в Европа, Порто е уникална симбиоза от древност и съвремие, от динамика и спокойствие, от романтика и ексцентричност. Той се намира на северния бряг на река Дуро. Именно тук, в областта „Вила Нова де Гая”, се произвежда и съхранява прочутото червено десертно вино „Порто”. Сърцето на Порто безспорно е историческият център Рибейра, разположен на крайбрежието и обявен от ЮНЕСКО за Световно културно наследство. Лабиринт от тесни калдъръмени улички ще ви преведе между дворци, църкви и къщи с разноцветни фасади. Средновековни реликви, реещи се в небесата камбанарии, пищни барокови църкви и кокетно струпани една до друга сгради изпълват с история и душа Стария град. Сред най-известните забележителности на града са два от шедьоврите на бароковата архитектура на 18 в. – катедралата, известна с нейния масивен олтар от ковано сребро и Епископския дворец, великолепната църква със знаменитата „барокова свещ“ – 76-метрова камбанария. Това е кулата Клегируш – символ на града.

Ден 7:

04.06.2022 Плаване

Ден 8:

05.06.2022 Ле Хавр, Франция, престой 08:00 – 19:00 ч.

В този ден ще имате възможност да посетите малкия скалист остров Мон Сен Мишел, който се намира на 3 часа път от Хавър, с единствената сграда на него – абатството, посветено на Архангел Михаил, което е дало име на острова. Мон Сен Мишел е една от най-посещаваните туристически дестинации във Франция. Ежегодно около 3 милиона души си правят снимки пред красивата църква. До нея пък води тясна пътека, заобиколена от вода. Екскурзията се провежда на български език, срещу доплащане.

Ден 9:

06.06.2022 Зеебрюж(Брюж), Белгия, престой 09:00 – 18:00 ч.

Брюж е един от най-запазените градове в Европа и  се намира само на 17 км от нашия кораб. Ще имате цял ден на разположение да се потопите, а защо не и да се изгубите в този град-дантела. Заради красотата си и осеяната с канали градска инфраструктура, често наричат Брюж „Северната Венеция”. От 2000 г. насам той фигурира и в списъка на ЮНЕСКО за световното културно наследство. Сред най-интересните забележителности на града са катедралата „Св. Спасител”, площад „Бур” с Кметството – една от най-старите готически сгради в Нидерландия, дворецът на губернатора с кулата Белфрай, които се намират на площад „Хроте Маркт” и историческата камбанария, състояща се от 47 камбани. Изключително интересен е внушителният комплекс Бежинхоф. Много важна забележителност на Брюж е Музеят на бирата, който е разположен в североизточната част на града в стара пивоварна, построена през 1902 г. Сред религиозните храмове, които са в списъка на забележителностите на града, се нарежда църквата „Нотр Дам”, в която се намират Мадоната с младенеца на Микеланджело, изваяна от бял мрамор, както и саркофазите на Мария Бургундска и Шарл Дръзкия. Друга уникална постройка е базиликата „Сен Сан”, която се състои от два параклиса. Смята се, че от нея започва легендата за Светия граал.

Ден 10:

07.06.2022 Амстердам, Нидерландия, акостира в 09:00 ч. (пристанище Оймуйден)

В днешния ден освобождаваме каютите и имаме организирана обзорна екскурзия на Амстердам(включена в цената), по време на която ще посетите Старата църква, разположена в квартала на червените фенери, Новия пазар, синият мост над река Амстел и площад Рембранд. Ще посетите също плаващия пазар за цветя - единственият по рода си в света. Следва трансфер до летището за полет Амстердам – София. Цените са за целия круизен пакет на човек, при съответното настаняване и са валидни до изчерпване на контингентите по полетите и круиза.

Снимка Наименование Описание
Амстердам Туристите обикновено свързват Амстердам с "Кварталът на Червените фенери" и марихуаната, но градът може да предложи много – на всекиму според желанията. Заради 160-те си канала и над 1000 моста, някои наричат Амстердам „Северната Венеция”. Каналите са се превърнали в печеливша туристическа атракция. Амстердам е прекрасно място за разходки. Дори и да се изгубите из мрежата от канали и улици, не се притеснявайте – насладете са на великолепната архитектура на къщите, продавачите на лалета, улините музиканти, наслаждавайте се дори на тълпата от хора, която всъщност носи уникалния дух на Амстердам.
Барселона Барселона (Barcelona) е столица на автономната област Каталония и вторият по големина град в Испания. Първите сведения за населението на Барселона датират от Новокаменната ера, но самият град е основан като колония през І в. пр. Хр. от римляните, които нарекли колонията „Барчино” (Barcino). Няколко хиляди души живеели в колонията, която била оградена от защитна стена, останките от която могат да бъдат видени и до днес в старата част на Барселона. За повече от 200 години Барселона е била под мюсюлманско управление, последвано от християнска реконкиста, за да се превърне в графство на Династията на Каролингите, които управлявали Франкската държава и наследили Династията на Меровингите. Влиянието на маврите и франките е оставило своя траен отпечатък върху Барселона, особено в по-старата архитектура на града. С появата на франките, Барселона и Каталония започват да оформят своя идентичност, различна от тази в Испания, като това е най-осезаемо в езика. Испанците и кастилците имат много арабски думи в говора, докато каталунците имат много френски. Ето защо каталонският не е испански език, а самостоятелен такъв, който е свързан с други римски езици. Средновековието се оказва плодотворно за Барселона, тогава градът се установява като икономически и политически център на Западното Средиземноморие. Готическият квартал на Барселона (Barri Gotic) е свидетелство за блясъка и величието, на което се радва градът от ХІІІ-ХV век. Периодът от ХV до ХVІІІ век е време на упадък за Барселона, тогава градът се опитал да задържи икономическата си и политическа независимост. Разцветът на града започва отново в средата на ХVІІІ век с развитието на текстилната индустрия. Историята на Барселона може да се разгледа из целия град. Най-старите райони са разположени в близост до морето, включително и пазарната зона, разположена в готическия квартал (Barri Gotic). От другата страна на главния булевард Ла Рамбла (La Rambla) е известният квартал Равал (Raval). До 80-те години на ХХ в. това е бил бедняшки квартал, включващ и китайски квартал. Днес там може да намерите скъпи бутици и заведения.
Брюж
Брюж е град във Фландрия, един от трите региона на Белгия. Той е разположен в провинция Западна Фландрия, на която е столица. Градът е създаден през IX век като крепост, която да защитава страната от набезите на викингите. През XIII век Брюж получава славата на международен център на търговията с платове. Търговците влагат парите си в разкошни къщи, църкви и обществени сгради, невиждани дотогава в цяла Европа. Една от къщите е била дом на английския крал в изгнание Чарлз II през XV век. 

Една от топ забележителностите на Брюж е Централният площад в сърцето на стария град. Той е заобиколен от множество красиви сгради в типичен фламандски стил.

Кулата-камбанария е висока 83 метра и е един от символите на Брюж. Намира се на централния площад. Нейното строителство започва през 1282 г., а през 1482 г. е завършена най-горната ѝ част, която има формата на осмоъгълна корона. Ако имате достатъчно време, може да се изкачите по 366 стъпала до горната част на кулата-камбанария и да се полюбувате на невероятна панорамна гледка на Брюж.

Бург е другият голям площад в центъра на Брюж. Разположен е много близо до Централния пазарен площад и кулата-камбанария. Важно място на площада не само по разположение, но и по значение заема сградата на кметството, считано за едно от най-старите в Белгия. Било построено между 1376 г. и 1420 г. Постройката е в готически стил с изящни високи сводести прозорци и островърхи осмоъгълни кули.

Разходете се покрай някой или няколко от каналите, които са забележителни градски артерии, още една неизменна емблема на Брюж. Каналите се пресичат от живописни мостове, също част от автентичната архитектура на града.

Езерото на любовта е живописен парк с малко правоъгълно езеро, разположен в южната част на Стария Брюж, недалеч от гарата. Обикновено това е последната забележителност от кръговите маршрути за разходка в градчето. Има поверие, че ако преминете по моста над езерото с половинката си, ще си осигурите вечна любов. Това прави мястото изключително романтично. 
Кадис Известен още с прозвището си "Скалата", Гибралтар е мястото, където се съединяват водите на Средиземно море и Атлантическия океан. Една от най-интересните туристически забележителности там са маймуните, които живеят на самата скала и летището, разположено на сред самия град.
Леишоиш Един от най – старите градове в Европа, Порто е уникална симбиоза от древност и съвремие, от динамика и спокойствие, от романтика и ексцентричност. Той се намира на северния бряг на река Дуро. Именно тук, в областта „Вила Нова де Гая”, се произвежда и съхранява прочутото червено десертно вино „Порто”. Сърцето на Порто безспорно е историческият център Рибейра, разположен на крайбрежието и обявен от ЮНЕСКО за Световно културно наследство.
Лисабон Лисабон просто сияе в отражението си в реката - един поглед и ще сте влюбени в него В центъра на Лисабон има широки, оградени с дървета площади, украсени със сгради в стил арт нуво, тротоари с мозайка и улични кафенета. Старият град със своите стръмни улички и уютни барове предлага невероятна атмосфера.
Порто Порто е град в Северозападна Португалия. Известен е с едноименното вино „Порто“ портвайн. Заедно с град Ротердам е избран за европейска столица на културата за2001 година. Центърът на Порто с характерните старинни къщи, чиито фасади са покрити с пъстри  плочки е  наистина впечатляващ. На отсрещния бряг на реката, в Гая се намират избите с портвайн, През февруари в Порто ежегодно се провежда най-големият кинофестивал в страната: Фанташпорту. Домът на музиката (Casa da Musica) е сравнително новата, много популярна концертна зала на Порто – забележително здание по проект на холандския архитект Рем Колхас, което се слави с една от най-добрите акустики в света. Друго културно средище е Музеят за съвременно изкуство с прилежащия парк Сералвеш.
Хавър Пристанище Хавър се намира на около 3 часа път от френската столица Париж. Ако вече сте били в града на любовта или пък искате да го посетите за първи път, може да се възползвате от тази възможност от тук. В близост до Хавър се намира и един от най-посещаваните туристически обекти крепостта Мон Сен Мишел, както и обаятелните френски курорти Онфльор и Довил.
Категория Тип кабина Описание Цена
Classic Вътрешна каюта 2705 лв
Classic Каюта с прозорец 3045 лв
Classic Каюта с балкон 3335 лв

Цената включва:

✔ Самолетни билети София-Барселона и Амстердам-София с включени летищни такси и 1 бр. куфар чекиран багаж до 20 кг.
✔ 1 нощувка със закуска в хотел *** в централната част на Барселона
✔ Настаняване в избраната от вас кабина за периода на целия круиз 8 нощувки
✔ Изхранване на борда на кораба на база “пълен пансион” т.е. закуска, обяд, вечеря и междинни бюфети, като за вечерята всяка кабина има резервирана маса в основния ресторант
✔ Напитки по време на хранене на бюфет /вода, сокове, кафе, чай и мляко/
✔ Пристанищни такси
✔ Развлекателни програми на борда на кораба
✔ Ползването на басейни, шезлонги и плажни хавлии
✔ Трансфери по програмата
✔ Обзорна екскурзия на Амстердам
✔ Медицинска застраховка „Помощ при пътуване“
✔ Водач от агенцията при записани минимум 10 туриста

Цената не включва:

✔ Такса обслужване на кораба в размер на 11 евро на ден на човек
✔ SPA процедурите, фризьорския салон; фотографски услуги; медицински услуги; пране и гладене; казиното; румсървиз
✔ Храната в специализираните ресторанти
✔ Ползването на сателитен телефон и Интернет
✔ Допълнителните екскурзии, предложени в програмата
✔ Застраховка „Отмяна на пътуване“

Условия за резервация:

 Потвърждаване на резервация с депозит 400 лв 
 Доплащане до 28.03.2022 

НЕУСТОЙКИ ПРИ АНУЛАЦИИ:
 До 28.03.2022 – 400 лв.
 До 14.04.2022 – 30% 
 До 29.04.2022 – 40% 
✔ След 29.04.2022 – 100%

ЗАБЕЛЕЖКИ: 
 Цените са валидни до изчерпване на контингентите по полетите и оферираните круизи. 
 Предложените екскурзии са само примерни и могат да претърпят промени в съдържанието и цената.

Запитване:

* Цената е на човек при двойно настаняване!
* Цени за деца и 3/4-ти възрастен - на запитване!
Категория Тип кабина Описание Цена
Classic Вътрешна каюта 2705 лв
Classic Каюта с прозорец 3045 лв
Classic Каюта с балкон 3335 лв


Travel Holidays

При необходимост Травел Холидейс ООД си запазва правото да променя цените и условията на предложената оферта.

Травел Холидейс ООД е регистриран администратор на лични данни в Комисията за Защита на Личните Данни

Абонамент за промоции