Круизен пакет ИСЛАНДИЯ И ИРЛАНДИЯ | ПОТВЪРДЕНА ГРУПА С ВОДАЧ | Места на запитване!

4070  ЛВ
 Акурейри, Амстердам, Рейкявик, Белфаст, Корк, Уотърфорд,
 Jewel Of The Seas
 12 дни

Изтекла оферта!


Снимки


Програма

Ден 1:

02.07.2022 София-Амстердам 

Полет София-Амстердам с прекачване. Трансфер летище-круизен терминал. Чекиране и настаняване на кораба. Отплаване в 17:00 ч.

Ден 2:

03.07.2022 Плаване 

Свободно време за забавления и опознаване на кораба.

Ден 3:

04.07.2022 Плаване 

Свободно време за забавления и опознаване на кораба.

Ден 4:

05.07.2022 Акурейри, Исландия - акостиране в 10:00 

Акурейри е наричан „Столицата на Севера“. Това е най-големият град в северната част на Исландия. Той също така е врата към северната красота на региона. Наблизо са разположени типични за Исландия природни забележителности. Езерото Myvatn и околностите му са считани за най-красивото място в Исландия. Тук ще имате възможност да се потопите в геотермалните води на естествен басейн между полета от втвърдена лава. Не пропускайте гледките на водопадите Dettifoss и Gosafoss. Очаква ви и каньонът Asbyrgi – формата му наподобява подкова, обграждаща малко езерце. По 100-метровите му склонове се очертават отделните пластове лава, оформени през вековете.

Ден 5:

06.07.2022 Акурейри отплаване в 14:00 

В този ден имате възможност да разгледате града и неговите най-близки околности. Не пропускайте да посетите църквата на Акурейри. Издигната в центъра на града, тя се е превърнала в негов символ. Отделете няколко часа за посещение на Lystigarðurinn – местната ботаническа градина (безплатен вход). През лятото, любителите на природата имат уникалната възможност, от борда на специални лодки, да наблюдават китове във водите край Акурейри. Освен тях, може да срещнете делфини, дори тюлени.

Ден 6:

07.07.2022 Рейкявик, Исландия – акостиране в 10:00 

Добре дошли в най-северната столица на света. Въпреки суровия си климат, странна и уникална, Исландия ще ви развълнува. Страната е известна със със своята геотермална енергия – отоплението на градовете се осигурява изцяло от нея, а електроцентрали я използват за производство на електричество. И не само това – топлината излизаща от земните недра се използва в парници, за отглеждане на домати и банани. В този ден ще посетим Златния кръг и вулканичния кратер Керид. Невероятните гледки следват една след друга. Първата ни спирка е националния парк Тингвелир. Това е единственото място в света, където можете да се разходите между две тектонични плочи – Северноамериканската и Евразийската, които неумолимо се отдалечават една от друга с по 2 см/година. Каньонът образуван между тях, маркира границата между двата континента. Освен природна, паркът е и историческа забележителност. Тук през 930 г., на брега на езерото, е основан исландският Алтинги - най-старият в света, оцелял и до днес действащ парламент. Следват термалната зона Хаукадалур и Гейзер, мястото дало името си на всички горещи извори по света. Горещият фонтан Strokkur изригва на всеки няколко минути, понякога на височина до 30 м в небето. Невероятна възможност за уникални фотографии. Ще продължим към Gulfoss (в превод „Златния водопад“) – едно от най-популярните природни чудеса на Исландия. От височина над 30 метр,а милиони литри вода падат терасовидно в тясна клисура. На връщане към Рейкявик ще посетим многоцветния вулканичен кратер Керид. Широк 270 м и дълбок 55, той е образуван от вулкан, изригнал преди 6500 години. В днешно време, на дъното на кратера е разположено езеро с тюркоазено-сини води.

Ден 7:

08.07.2022 Рейкявик, Исландия – отплаване в 14:00 

В днешния ден ви предлагаме разходка до термалната зона недалеч от Grindavik.  Тук се намира  една от най-популярните и посещавани забележителности на Исландия - Синята лагуна. Тя дължи името си на млечно-синия цвят на водата в нея. Температурата ѝ е 37-39 градуса по Целзий. Лечебните свойства на водата са доказани и затова недалеч е построена клиника за лечение на кожни заболявания.

Ден 8:

09.07.2022 Плаване 

Свободно време за почивка и забавления.

Ден 9:

10.07.2022 Белфаст 07:00-19:00 

Белфаст е столица и най-големият град в Северна Ирландия. Разположен на устието на река Фарсет, градът е обитаван още през бронзовата ера. Историческите и културни забележителности му придават уникален дух и атмосфера. Тук, в квартала „Титаник“ се е намирала корабостроителницата на Харланд и Волф, в която е построен корабът „Титаник“. С неговата история можете да се запознаете в специално изградения за това музей. Сред най-големите забележителности на града са Парламентът на Северна Ирландия, площад „Донегал“ с величествената сграда на кметството в т.нар. едуардински архитектурен стил; Библиотеката „Линен Хол“ – най-старата библиотека в Белфаст, построена във викториански стил; протестантската катедрала „Св.Анна“; Кралският университет; Ботаническата градина; Крепостта на Белфаст.

Ден 10:

11.07.20222 Дънмор(Уотърфорд) 09:00-19:00 

Уотърфорд е петият по население град в Ирландия. Намира се недалеч от мястото, където известните като „трите сестри“ реки – Шур, Барсоу и Нор, обединяват водите си, преди да се влеят в морето. Основан през 914 г от викингите, градът е най-старото ирландско селище. Историческото сърце на Уотърфорд се нарича „Викингски триъгълник“ и представлява старинно укрепление с труъгълна форма, тесни улички, средновековни сгради и зелени пространства. През 15 в. са построени новите крепостни стени, по-голямата част от които са се запазили и до днес. Основната туристическа атракция в Уотърфорд е фабриката за производство на изделия от кристал. Също така, в града, в ултрамодерна дестилерия се произвежда местното уиски “Irishman”, което достойно се нарежда до останалите три – Middleton, Bushmills и Cooley. Не пропускайте и замъка Уотърфорд, който е разположен на свой собствен остров – ивица земя в река Шур, на около 3 км от града. Неговите основи датират отпреди 800 години, а замъкът от 18 век е запазен цялостно с автентични кули, водоливници и фантастични фигури и назъбени парапети.

Ден 11:

12.07.2022 Коб(Корк) 10:00-16:00 

Корабът ни застава в пристанище Коб, откъдето е тръгнал „Титаник“ на трагичното си първо пътуване през 1912 г. От тук ще се придвижим до Корк - главен административен център на едноименното графство. Той е вторият по население град в страната, след столицата Дъблин. Той е разположен на р.Лий, която се разделя на два канала в западната част на града. Центърът на Корк се намира на остров, оформен от тях. В източната част на града, каналите се сливат отново до вливането им в морето, като така образуват едно от най-големите естествени пристанища в света. Най-известните забележителности на Корк са Замъкът Бларни и камъкът Бларни; Църквата Сейнт Анна, от чийто връх можете да видите града от високо във всички посоки. Тук се намира европейското седалище на технологичния гигант „Apple“. Корк също така е дом на пивоварната Heineken, която стои зад популярната ирландска бира Murphy’s. А бирата – тя наистина е навсякъде. Всякаква и по много...

Ден 12:

13.07.2022 Плаване 

Свободно време за почивка и забавления.

Ден 13:

14.07.2022 Амстердам – освобождаване на кораба след 06:00 ч

 В днешния ден освобождаваме каютите и имаме организирана обзорна екскурзия на Амстердам(включена в цената), по време на която ще посетите Старата църква, разположена в квартала на червените фенери, Новия пазар, синият мост над река Амстел и площад Рембранд. Ще посетите също плаващия пазар за цветя - единственият по рода си в света. Следва трансфер до летището за полет Амстердам – София.

Снимка Наименование Описание
Акурейри Акурейри е най-големият град в Северна Исландия и през последните години се превръща в все по-популярна туристическа дестинация.Въпреки че е едва на четвърто място сред градовете по големина и население, той е на второ място след Рейкявик по икономическо развитие. Разположен е в дълбините на най-красивия фиорд на Исландия, смао на 40 километра от Арктическия кръг. Има модерен университет, театър, художествен музей и симфоничен оркестър.Естествената красота на Акурейри пленява. В близост до града е водопадът Голфос, разположен на река Скайанулфандафлоут. Именно с тази река исландците приемат християнството през 1000 г. Въпреки малкия си размер (височина само 12 метра и ширина 30 метра), той пленява всеки чужденец, дошъл да види няколко хиляди тона вода, падаща за една минута. Околностите на Акюрейри са известни с многото си великолепни вулкани. Около активния вулкан Аскя в резултат на изригванията му се образуват няколко живописни езера, които не замръзват дори и в най-суровите зими. Ледените пещери заслужават специално внимание. Зашеметяващите ледени зали се превръщат в специална атракция на Акурейри. Повечето чуждестранни туристи идват в Исландия само за да видят тези пещери.
Амстердам Туристите обикновено свързват Амстердам с "Кварталът на Червените фенери" и марихуаната, но градът може да предложи много – на всекиму според желанията. Заради 160-те си канала и над 1000 моста, някои наричат Амстердам „Северната Венеция”. Каналите са се превърнали в печеливша туристическа атракция. Амстердам е прекрасно място за разходки. Дори и да се изгубите из мрежата от канали и улици, не се притеснявайте – насладете са на великолепната архитектура на къщите, продавачите на лалета, улините музиканти, наслаждавайте се дори на тълпата от хора, която всъщност носи уникалния дух на Амстердам.
Рейкявик Рейкявик е най-северната столица на света и най-западната в Европа. Разположен в югозападната част на страната, на полуостров с впечатляваща панорама, Рейкявик е седалище на правителството, администрацията и икономическата дейност на Исландия. Градът е дом и на основните културни институции на Исландия. 
Рейкявик е дом на основните културни институции на страната. Той има процъфтяваща сцена на изкуствата и е известен като жизнен, креативен град с голямо разнообразие от културни събития. През 2011 год. откриха великолепна концертна зала и конферентен център, което потвърди позицията на града като ключово място за събития.
Някои от задължителните спирки в града са църквата Халгримскирхе, скулптурата Sun Voyager, изложба на китове и още много. 
Белфаст Белфаст е столица и най-големият град в Северна Ирландия. Разположен на устието на река Фарсет, градът е обитаван още през бронзовата ера. Историческите и културни забележителности му придават уникален дух и атмосфера. Тук, в квартала „Титаник“ се е намирала корабостроителницата на Харланд и Волф, в която е построен корабът „Титаник“. С неговата история можете да се запознаете в специално изградения за това музей. Сред най-големите забележителности на града са Парламентът на Северна Ирландия, площад „Донегал“ с величествената сграда на кметството в т.нар. едуардински архитектурен стил; Библиотеката „Линен Хол“ – най-старата библиотека в Белфаст, построена във викториански стил; протестантската катедрала „Св.Анна“; Кралският университет; Ботаническата градина; Крепостта на Белфаст.
Корк Корабът ни застава в пристанище Коб, откъдето е тръгнал „Титаник“ на трагичното си първо пътуване през 1912 г. От тук ще се придвижим до Корк - главен административен център на едноименното графство. Той е вторият по население град в страната, след столицата Дъблин. Той е разположен на р.Лий, която се разделя на два канала в западната част на града. Центърът на Корк се намира на остров, оформен от тях. В източната част на града, каналите се сливат отново до вливането им в морето, като така образуват едно от най-големите естествени пристанища в света. Най-известните забележителности на Корк са Замъкът Бларни и камъкът Бларни; Църквата Сейнт Анна, от чийто връх можете да видите града от високо във всички посоки. Тук се намира европейското седалище на технологичния гигант „Apple“. Корк също така е дом на пивоварната Heineken, която стои зад популярната ирландска бира Murphy’s. А бирата – тя наистина е навсякъде. Всякаква и по много...
Уотърфорд Уотърфорд е петият по население град в Ирландия. Намира се недалеч от мястото, където известните като „трите сестри“ реки – Шур, Барсоу и Нор, обединяват водите си, преди да се влеят в морето. Основан през 914 г от викингите, градът е най-старото ирландско селище. Историческото сърце на Уотърфорд се нарича „Викингски триъгълник“ и представлява старинно укрепление с труъгълна форма, тесни улички, средновековни сгради и зелени пространства. През 15 в. са построени новите крепостни стени, по-голямата част от които са се запазили и до днес. Основната туристическа атракция в Уотърфорд е фабриката за производство на изделия от кристал. Също така, в града, в ултрамодерна дестилерия се произвежда местното уиски “Irishman”, което достойно се нарежда до останалите три – Middleton, Bushmills и Cooley. Не пропускайте и замъка Уотърфорд, който е разположен на свой собствен остров – ивица земя в река Шур, на около 3 км от града. Неговите основи датират отпреди 800 години, а замъкът от 18 век е запазен цялостно с автентични кули, водоливници и фантастични фигури и назъбени парапети.
Категория Тип кабина Описание Цена
Вътрешна Вътрешна кабина 2V Площ 16 кв.м 4070 лв
С прозорец Кабина с прозорец 4N Площ 16 кв.м 4380 лв
С балкон Кабина с балкон 2D Площ 16.6 кв.м + балкон 2,5 кв.м 6010 лв

Цената включва:

✔ Самолетни билети София-Амстердам-София с прекачване. Включени летищни такси и чекиран куфар до 23 кг. и голям салонен багаж 8 кг.
✔ 12 нощувки на борда на Jewel Of The Seas в избрания тип каюта, с изхранване на база „пълен пансион“ – закуска, обяд и вечеря с междинни хранения на бюфет. 
✔ Всички трансфери по програмата. 
✔ Обзорна екскурзия на Амстердам. 
✔ Всички забавления на борда, ползване на басейн, шезлонги, анимация. 
✔ Пристанищни такси. 
✔ Застраховка „Помощ при пътуване“ с покритие до 10 000 EUR. 
✔ Такса обслужване на борда. 
✔ Представител на туроператора при записани минимум 15 туриста.

Цената не включва:

✔ SPA процедурите, фризьорския салон; фотографски услуги; медицински услуги; пране и гладене; казиното; румсървиз
✔ Храната в специализираните ресторанти 
✔ Ползването на сателитен телефон и интернет 
✔ Допълнителните екскурзии, предложени в програмата
✔ Застраховка "Отмяна на пътуване"

Условия за резервация:

✔ Записване без депозит до 10.03.2022
✔ Депозит 1: 1200 лв/човек до 18.03.2022
✔ Депозит 2: доплащане до 50% до 29.04.2022
✔ Пълно плащане: до 31.05.2022

НЕУСТОЙКИ ПРИ АНУЛАЦИИ:
✔ До 18.03.2022 – без неустойки
✔ 19.03-28.04.2022 – 1200 лв
✔ 29.04-30.05.2022 – 50% от стойността на туристическия пакет
✔ 30.05-17.06.2022 – 65% 
✔ От 18.06.2022 – 100%

Запитване:

* Цената е на човек при двойно настаняване!
* Цени за деца и 3/4-ти възрастен - на запитване!
Категория Тип кабина Описание Цена
Вътрешна Вътрешна кабина 2V Площ 16 кв.м 4070 лв
С прозорец Кабина с прозорец 4N Площ 16 кв.м 4380 лв
С балкон Кабина с балкон 2D Площ 16.6 кв.м + балкон 2,5 кв.м 6010 лв


Подобни предложения

Travel Holidays

При необходимост Травел Холидейс ООД си запазва правото да променя цените и условията на предложената оферта.

Травел Холидейс ООД е регистриран администратор на лични данни в Комисията за Защита на Личните Данни

Абонамент за промоции