Круиз с водач МАГИЯТА НА АФРИКА - сафари по сушa и вода

6997 ЛВ
 АФРИКА, ЕКЗОТИКА, ИНДИЙСКИ ОКЕАН, КРУИЗИ ЗИМА 2020,
 Водопад Виктория, Кейптаун, Порт Елизабет, Дърбан, Национален парк Санта Лусия,
 MSC Opera
 14 дни

Изтекла оферта!


ЗА ЛЮБИТЕЛИТЕ НА ДИВАТА ПРИРОДА!
Впуснете се в едно незабравимо приключение на един от най-екзотичните континенти - Африка!
Тук ви очакват сафарита по суша и вода, по време на които ще видите неговите известни представители - СЛОНОВЕ, ЖИРАФИ, ХИПОПОТАМИ, КРОКОДИЛИ, ЗЕБРИ, НОСОРОЗИ и ЛЪВОВЕ!
Няма да пропуснем и един от най-забележителните водопади в света - ВИКТОРИЯ!

Програма

Ден 1:

02.12.2020 София – Истанбул
Полет София – Истанбул.

Ден 2:

03.12.2020 Истанбул - Дърбан
Следва полет до Дърбан. Трансфер до естуарът Санта Лусия – разположен между река и Индийския океан. От селището началото си води паркът с влажни зони Исимангалисо - първият обект на Южна Африка, обявен за световно наследство от ЮНЕСКО. Паркът  се отличава с най-голямата популация на хипопотами и крокодили в Южна Африка. И не само. Тук ще се насладите също на красиви девствени плажове, крайбрежни гори, дюни, савани, водни площи и красиви залези над езерото. Морският живот тук е невероятен. През зимните месеци край бреговете мигрира гърбат кит, а лятото морски костенурки снасят яйцата си по плажовете.
След като се настаните ще се отправите на круиз по залез слънце по езерото, за да се полюбувате на хипопотами, нилски крокодили и голямо разнообразие от птици.
Нощувка.

Ден 3:

04.12.2020 Санта Лусия – Национален парк Шлушлуе - Имфолози
В днешния ден ще се отправите на целодневно сафари в Национален парк Шлушлуе – Имфолози - най-старият резерват в Южна Африка, създаден още през 1895 г. главно с цел протекция на застрашения бял носорог. Сега резерватът е дом на Големите 5 – слон, носорог, кафърски бивол, лъв и леопард, както и много други представители на африканската фауна – жирафи, зебри, крокодили, хиени, чакали, антилопи, маймуни.
Нощувка.

Ден 4:

05.12.2020 Санта Лусия
В днешния ден сме ви приготвили две приключения.
Сутринта отплаваме с лодка към океана в търсене на костенурки, акули, делфини и летящи риби.
Следобед пък се отправяме с лодка по реката, за да видим тамошните обитатели – крокодили и хипопотами.
Нощувка.

Ден 5:

06.12.2020 Санта Лусия
В този ден ви предлагаме допълнителна екскурзия до залива Кейп Видал – разкошна крайбрежна дестинация, разположена между източните брегове на езерото Бангази с изключителното си разнообразие от животински видове и мангрови гори, и слънчевите брегове на Индийския океан, където са скрити съкровищата на неговата изумителна флора и фауна. При добри метеорологични условия ще направите шнорхелинг в залива в търсене на тропически риби и скрити пещери, а после ще се срещнете също и със застрашения вид маймуни Саманго. (срещу доплащане)
Нощувка.

Ден 6:

07.12.2020 Дърбан
Освобождаване на хотела. Трансфер (около 3 часа) до круизния терминал в Дърбан и настаняване на борда на кораб MSC Opera. Отплава в 14:00 ч.

Ден 7:

08.12.2020 плаване
Ден за почивка на борда на кораба.

Ден 8:

09.12.2020 Порт Елизабет, от 08:00 до 18:00
В днешния ден ви предлагаме възможност да посетите Национален парк Addo Elephant.  Tази добре балансирана еко-система, е убежище на над 350 слона, кейпски бизон, застрашеният черен носорог, разнообразие от антилопи и зебри, лъвове и леопарди.  Смеем да твърдим, че това е перфектната дестинация за приключенците и любителите на  дивата природа. (срещу доплащане)

Ден 9:

10.12.2020 плаване
Ден за почивка на борда на кораба.

Ден 10:

11.12.2020 Кейптаун, акостира  в 00:01. Нощувка на кораба.
Освобождаване на кораба.
Някои градове са богати на култура, нощен живот и космополитна атмосфера, други пък на спиращи дъха пейзажи и необикновени чудеса на природата. Кейптаун може да се похвали и с двете. Разположен там , където се срещат Индийският и Атлантическият океан, притиснат между планината Тейбъл и сапфирените води на залива Тейбъл Бей, градът се гордее с оживено пристанище, прекрасни плажове, планински околности с разнообразна флора и фауна.
Ще се отправим на панорамна обиколка, за да ви покажем най-важните сгради като Парламента, замъка Добра Надежда и др. После ще продължим с разходка в Градините на Източноиндийската компания, създадени като място за освежаване и почивка на моряците. Ще напазаруваме малко, а после ще се отправим към живописния квартал Бо Каап, където да си направите невероятни цветни снимки. Ще завършим тура с изкачване с лифт до планината Тейбъл. Веднъж достигнали върха (1000 м) пред вас ще се открие 360 градусова гледка. (Ако метеорологичните условия позволяват.)
Настаняване в хотел в района на пристанището  V&A Waterfront – прекрасен открит комплекс от музеи, ресторанти, магазини, музика на живо и уютна атмосфера.

Ден 11:

12.12.2020 Кейптаун – Нос Добра Надежда
В днешния ден ви предлагаме екскурзия до Нос Добра Надежда. Наречен е така, тъй като неговото откритие давало надежда, че морският път до Индия най-после ще бъде открит.
Ще се отправим към Кейп Пойнт – впечатляваща забележителност само на 60 км от Кейптаун, покрита с ендемична растителност, спиращи дъха заливи, плажове и хълмове. Носът е част от изключително богат на растителност регион, обявен в списъците на ЮНЕСКО за световно наследсво.
Ще посетим плажа Боулдер, където ще видим колония на Африканския пингвин. Като завършек ще посетим една от най-извесните ботанически градини в света – Кирстенбош. Можете да посетите ресторанта или чайната (обядът не е включен в цената).
Ако метеорологичното време позволява, ще преминете по тесния криволичещ път в планините Chapman’s Peak, почти достатъчно широк, за да се разминат две коли и ще посетите Тюленовия остров (с лодка).
Нощувка.

Ден 12:

13.12.2020 Кейптаун – Виктория Фолс
Освобождаване на хотела и трансфер до летище за полет Кейптаун – Виктория Фолс с прекачване в Йоханесбург. Трансфер до хотел 4* и настаняване.
След като се настаните, ще се отправите на круиз по река Замбези. Запечатайте един от най-красивите залези в Африка. Ще се любувате и на диви животни, които идват да утолят жаждата си в горещия ден – хипопотами, крокодили и др.
Нощувка.

Ден 13:

14.12.2020 Водопадът Виктория
В днешния ден ще видите едно от седемте чудеса на природата – водопада Виктория. Местните го наричат Масей-о-Туня, в превод Гърмящият дим. Най-вероятно поради факта, че гледан от десетки километри се вижда облак мъгла. Един от най-интересните феномени е, че водите на река Замбези, които го захранват текат  съвсем спокойно до самия ръб на скалата. После падат с гръм и трясък. А веднага след това реката се връща към предишния си плавен ход.
След това ще се отправите към моста Виктория, където пред вас ще се открие панорамна гледка към главната част от водопада. За любителите на екстремните приключения – ще имате възможност да вървите по конструкцията под моста, разбира се с необходимите предпазни средства и след проведен инструктаж.
Нощувка.

Ден 14:

15.12.2020 Виктория
Възможност за посещение на Национален парк Чобе в Ботсвана - дом на една от най-големите концентрации на дивеч в Африка  само на час път от водопада Виктория. Ще имате възможност да плавате по река Чобе – източника на живот на парка.  Лодките плават край прозяващи се хипопотами, стада слонове и ята от хиляди водоплаващи птици край бреговете. (срещу доплащане)
Нощувка.

Ден 15:

16.12.2020 Виктория
Освобождаване на хотела. Трансфер до летище за полет Виктория – Йоханесбург. Следва кратък престой на летището преди следващия полет Йоханесбург – Истанбул.

Ден 16:

17.12.2020 Истанбул - София
Следва полет Истанбул – София.

Снимка Име Град Порт Държава
Водопад Виктория Водопад Виктория Водопад Виктория Зимбабве
Кейптаун Кейптаун Кейптаун Южна Африка
Порт Елизабет Порт Елизабет Порт Елизабет Южна Африка
Дърбан Дърбан Дърбан Южна Африка
Национален парк Санта Лусия Национален парк Санта Луси Национален парк Санта Луси Южна Африка

Цени

* Цената е на човек при двойно настаняване!
* Цени за деца и 3/4-ти възрастен - на запитване!
Категория Тип кабина Описание Цена Добави
Bella Вътрешна каюта 6997 лв Избери
Fantastica Каюта с прозорец 7406 лв Избери
Bella Каюта с балкон 7613 лв Избери

Цената включва:

✔ Полети София – Дърбан; Йоханесбург – София с 1 бр. ръчен багаж и чекиран багаж и летищни такси
✔ Вътрешни полети Кейптаун – Виктория; Виктория – Йоханесбург с 1 бр. ръчен багаж и чекиран багаж и летищни такси
✔ 4 нощувки на борда на круизен кораб MSC Opera
✔ Пристанищни такси
✔ Изхранване на борда на кораба на база “пълен пансион“
✔ Напитки по време на хранене на бюфет /вода, сокове, кафе, чай и мляко/
✔ Развлекателни програми и съоръжения на борда на кораба
✔ Всички трансфери, описани по програмата
✔ 4 нощувки в Национален парк в хотел 4* със закуска
✔ 2 нощувки в Кейптаун в хотел 4* със закуска
✔ 3 нощувки на водопада Виктория в хотел 4* със закуска

Следните екскурзии:
✔ целодневно сафари в Шлушлуе - Имфолози
✔ круиз по езеро Санта Лусия
✔ морско "сафари" с лодка
✔ полудневна екскурзия на Кейптаун
✔ целодневна екскурзия до Нос Добра Надежда
✔ круиз по река Замбези
✔ екскурзия до водопада Виктория
✔ Медицинска застраховка „Помощ при пътуване“ с покритие 10 000 евро
✔ Водач при записани 10 човека

Цената не включва:

✔ Виза за Република Южна Африка – 65 лв
✔ Съдействие за попълване на формуляра за виза за Африка - 50 лв
✔ Виза за Зимбабве – 30 USD/45 USD
✔ Такса обслужване на кораба по 10 евро на ден на човек
✔ SPA процедурите, фризьорския салон; фотографски услуги; медицински услуги; пране и гладене; казиното; румсървиз
✔ Ползването на сателитен телефон и интернет
✔ Екскурзия до Кейп Видал
✔ Екскурзия до Национален парк АДДО
✔ Сафари в Национален парк Чобе, Ботсвана

Условия за резервация:

✔ Потвърждаване на резервация с депозит от 50% при сключване на договор
✔ Доплащане до 100% до 17.09.2020
✔ или 100% плащане до 17.09.2020

Запитване:✔ Цените са валидни до изчерпване на контингентите по полетите и оферираните круизи.
✔ Предложените екскурзии на български език се провеждат при минимум 10 записали се.
✔ Офертата с водач от агенцията е валидна при записани минимум 10 човека.
✔ Агенцията си запазва правото да внася промени по програмата с цел избягване или преодоляване на форсмажорни обстоятелства.
✔ Няма изискване за минимален брой туристи за провеждане на програмата.
✔ Молим преди да пристъпите към резервация да се запознаете с Общите условия и Политиката за поверителност на агенцията.
МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ
Няма задължително изискване за ваксинации по конкретния маршрут.
ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ
Необходимо е българските граждани да пътуват с паспорт, валиден 6 месеца след края на пътуването по този маршрут.  
Визи:
· Виза за Република Южна Африка - издава се предварително. Необходими са 10 работни дни. Таксата е 65 лв. Необходими документи за туристическа виза:
-  Международен паспорт валиден минимум 6 месеца, считано от датата на напускане на страната.
-  2 снимки паспортен формат
-  Вярно попълнена визова анкета
-  Подробно извлечение от банкова сметка на пътуващия или кредитна карта задължително с подпис и печат от обслужващата банка на всяка страница. Трябва съвсем точно да са отразени входящите и изходящи парични потоци за последните 3 месеца. Крайното салдо трябва да е положително и да надвишава сумата от 500 евро на седмица престой. Разпечатката следва да бъде на английски език или преведена от лицензирана преводаческа агенция.
-  За работещи: Служебна бележка от местоработата на пътуващите. Задължително на английски език с подпис и печат на фирмата. В служебната бележка трябва да е ясно упомената заеманата от пътуващия длъжност, от кога е на този пост, каква е месечната му заплата за последното полугодие и че за датите на престоя в ЮАР той ще бъде в редовен годишен отпуск (платен или неплатен).
- За пенсионери: Бележка от НОИ. Не е необходим превод на английски.
- При пътуване с деца ако пътуват само с един родител или без родители трябва да се представи нотариално заверено пълномощно на английски с разрешение за напускане на страната, заедно с акта за раждане на детето също преведен на английски и заверен с апостил.

· Виза за Зимбабве – издава се на място на летището – 30 USD/45 USD

✔ Документи:
ВАЖНО! Във връзка с измененията на Имиграционния закон на Репулибка Южна Африка считано от 01 октомври 2014г. за всички деца до 18 години при влизане, излизане и транзитно преминаване на територията на Южна Африка е задължително да бъде представено преведено на английски език удостоверение за раждане на детето, което да съдържа имената на двамата родители. Удостоверението за раждане или копие на удостоверението за раждане следва да бъдат легализирани с апостил и  със заверен превод на английски език.
Ако детето е придружено само от единия родител освен удостоверението за раждане, оформено по описания начин, следва да представи и преведено на английски език нотариално заверено и легализирано писмено съгласие от липсващия родител детето да пътува за/ извън Южна Африка, копие на документ за самоличност на липсващия родител  и телефон за връзка с него. Преводът на английски език следва да е заверен.

Подобни предложения

Travel Holidays

При необходимост Травел Холидейс ООД си запазва правото да променя цените и условията на предложената оферта.

Травел Холидейс ООД е регистриран администратор на лични данни в Комисията за Защита на Личните Данни

Абонамент за промоции

Top