Круиз МИСТЕРИИТЕ НА МАИТЕ с 3 допълнителни нощувки в Ривиера Мая на AI

3702  ЛВ
 Белиз, Козумел, Коста Мая, Роатан, Хавана,
 MSC Opera
 13 дни

Изтекла оферта!


Снимки

Програма

Ден 1:

19.01.2020 София - Истанбул - Канкун

Полет София - Истанбул с разписание 16:00 - 18:20. Следва полет Истанбул - Канкун в 21:45 ч.

Ден 2:

20.01.2020 Истанбул - Канкун - Козумел

Каца в 08:40 ч. Следва трансфер от летище Канкун до Плая дел Кармен, където с ферибот ще се придвижите до Козумел. Извозване до круизния терминал. Настаняване на борда на кораба. 
Отплава в 18:30 ч.

Ден 3:

21.01.2020 Хавана, акостира в 13:30 ч.

Куба е музика, кубинска пура и Куба Либре! Понесете се в ритъма на салса или тръгнете на разходка по столичния „малекон“. Този крайбрежен булевард е едно от най-цветните и жизнерадостни места тук. Възможност за сититур на града, който ще ви покаже най-интересните забележителности на комунистическа Хавана: Катедралата Сан Кристобал, площадът Пласа де Армас, Ел Капитолио- кубинксият парламент, музеят на Революцията. Вечерта-възможност за посещение на световноизвестното кабаре Тропикана.

Ден 4:

22.01.2020 Хавана, отплава в 23:55 ч.

Възможност за екскурзия до Винялес
Винялес е чудно селце в западна Куба. Мястото очарова още в първият момент, като разкрива пред очите ни великолепни пейзажи към долината, очарованието продължава и навътре в града усещайки неповторимата атмосфера на кубинската провинция. В този красив регион се намира селцето Винялес, сгушено между причудливи скали и хълмове като купи сено. Долината Винялес е обявена от ЮНЕСКО за паметник на световното природно наследство. Ще видите още фабрика за ром, тютюнева плантация, подземни река и пещера и други.

Ден 5:

23.01.2020 плаване

Възможност за почивка и релакс на борда на кораба.

Ден 6:

24.01.2020 Белиз сити, Белиз, 08:00 - 17:00

Белиз е изключително цветна дестинация. Тук ще откриете както културно многообразие - население от креолци, народа гарифуна, латино американци, китайци, индуси, така и природно разнообразие. Можете да се отправите към някой остров или както ги наричат местните - кайе, където да се гмуркате с морски крави или пък към някоя дъждовна гора и чаровните ѝ обитатели - бабуните. Част от богатството са също пирамидите и руините на маите.

Ден 7:

25.01.2020 о-в Роатан, Хондурас, 08:00 - 17:00

Остров Роатан е един все още таен тропически рай, който ще ви посрещне с кристално чистата си вода, пищна зеленина и бели коралови пясъци. Островът се фордее и със своя институт за морски науки, изследователски и образователен център, в който се работи с делфини и тренировъчните демонстрации са открити за публиката и който също предлага на гостите възможността да плуват, да се гмуркат с шнорхел или акваланг с афалини в открития океан или вътре в лагуната.

Ден 8:

26.01.2020 Коста Мая, Мексико, 08:00 - 18:00 ч.

Предлагаме ви да разгледате и откриете красотата на археологическата зона Chacchoben (Чикчобен) и лагуната Bacalar (Бакалaр). Раят в Мексико си има име- лагуна Бакалар. Сигурни сме,че ще бъдете пленени от цветовете тук. Започвайки от изумруденозелено и лазурносиньо в плиткото, преминавайки в тъмно синьо в далечината и драматично развиващо се под променящите се небеса.

Ден 9:

27.01.2020 Козумел, акостира в 07:00

Освобождаване на кораба. Извозване до фериботия терминал. Трансфер с ферибот от Козумел до Плая дел Кармен. Оттам ще бъдете трансферирани до хотел 4* на база All Inclusive.
Нощувка.

Ден 10:

28.01.2020 Ривиера Мая (Чичен Ица, Ил Кил, Валядолид)

В днешния ден ви предлагаме да посетите един от най-известните древни градове на Мексико. Чичен Ица е град на две цивилизации (маи и толтеки). Ще видите пирамидата на Кукулкан, включена в новия списък със седемте чудеса на света. Разберете за Пернатия змей и защо десетки хиляди хора се събират тук два пъти годишно. Чуйте свещената птица кетцал, посетете Храма на Воините, платформата на Орела и Ягуара и Пирамидата на Озарио. Ще продължите към известния сенот Ил Кил - подземно добре оформено езеро, с лиани, висящи от високи двадесетметрови стени. 
В края на един приятен ден ще се запознаете с истинското Мексико - Валядолид. Разходете се из историческия център на града и посетете основните му атракции. Валядолид е пример за това как живеят съвременните мексиканци. Животът тук протича разбъркано и без да бърза, а този безпрепятствен поток лесно ви отвежда до колониалната епоха на страната.
Нощувка.

Ден 11:

29.01.2020 Ривиера Мая

Предлагаме ви да продължите с опознаването на Мексико и неговата невероятна култура с посещение на Тулум - един от любимите древни градове на всички туристи. Живописно разположен на скалистия бряг на Карибско море, Тулум някога е бил голям пристанищен град. Ще откриете  още тайната на фара и ще откриете защо Тулум е завладян от испанците сред последните, макар че това е първият град, който видяха нашествениците. После ще се отправим към  Коба - древния град на маите, който някога е бил най-големият на полуострова. Сега е археологическа зона, изгубена сред джунглата и запазваща атмосферата на древността. Цялата територия на Коба е пресечена от пътища и туристически пътеки, създадени от древните обитатели, които водят дълбоко в джунглата до пирамидите. Съвременните маи на триколките (рикшите) ще ни отведат до древните сгради, които се крият зад дървета и лози. А също и до най-високата (42м.) пирамида Нохоч-Мул в Юкатан, която все още можете да изкачите и да се насладите на зашеметяваща гледка към "зеленото море" на мексиканската джунгла. Юкатан е интересен не само за древните градове и красивите гледки. Уникалността му е и в това, че на полуострова няма реки. Всички те са скрити под земята. Очакваме ви в една от най-дългите пещери в света. В жилетки и маски ще плувате през красива част на пещерата, където ще видите зали, изпълнени с сталактити и сталагмити, над които природата е работила милиони години. Едно от малкото места, което е почти недокоснато от човека.
Нощувка.

Ден 12:

30.01.2020 Канкун - Истанбул

Освобождаване на хотел. Трансфер до летище Канкун за полет до Истанбул с разписание 10:10 - 06:15 ч.

Ден 13:

31.01.2020 Истанбул - София

Следва полет Истанбул - София 08:35 - 08:55 ч.

Снимка Наименование Описание
Белиз
Белиз е държава в Централна Америка. Официалният език в страната е английският, което я прави единствената англоговореща държава в Централна Америка. Наименованието Белиз е утвърдено от руски език, като всъщност правилното произношение и правопис на названието на страната е Белийз.

В Белиз през XVI век пристигат първите испански конкистадори, които по-късно почти напълно унищожават цивилизацията на маите. Самите испанци обаче са смятали Белиз за затънтено място и са го използвали най-вече за добива на „кампеш“. Въпреки че са били господари на Белиз, испанците не са я управлявали. Липсата на ефективна и силна власт в малката държава и безопасния риф край бреговете и са привличали през XVII век английските и шотландските пирати. Когато в началото на XVIII век пиратството е обявено за незаконно и заловените корсари са били заплашени от бесилка, много от тях се установяват в Белиз и започват да работят в добива на дърва. 
Белиз може да предложи много на туристите, особено на тези, които обичат океана, палмите и белия пясък. В тази красива страна можете да видите зашеметяващи коралови рифове, буйни джунгли, както и най-големия бариерен риф на северното полукълбо.
ред най-големите забележителности в страната са уникалните археологически разкопки, отвеждащи ни далеч в древната цивилизация на маите.

В Белиз се намира едно от най-атрактивните места за любителите на водните спортове и гмуркането. Нейното приказно крайбрежие представлява втората по големина в света природна система от коралови рифове, които поразяват с неописуема красота и пъстрата палитра от над 1500 вида тропически риби.

Макар и най-рядко населената страна в Централна Америка, Белиз е пленителна с невероятния микс от различни култури, етноси и езици. На територията на страната съжителстват потомци на маите, африкански роби и европейски заселници и това й придава неповторим облик. Местните са топли и гостоприемни хора, което в съчетание с останалите богатства на страната, превръща Белиз в една от най-вълнуващи дестинации за пътуване.
Козумел Косумел е остров в Карибско море в близост на източния бряг на Мексико, полуостров Юкатан. Той е известен курорт, най-вече заради подводното гмуркане. Най-големият град на острова се нарича Сан Мигел де Косумел. На езика на маите Козумел означава „остров на лястовиците“. Задължителна спирка за почти всички круизни компании.
Коста Мая Небесносиньо море, златни плажове в живописни заливи, плетеница от канали край брега, а междувремнно в прегръдката на джунглата се крият тайнствени каменни храмове и пирамиди, напомнящи за великата цивилизацията на маите. Отправете се към руините Чакчобен или пък към лагуната Бакалар, наричана още Лагуната на седемте цвята. Местните жители твърдят, че при хубаво време могат да се различат седем различни нюанса на синьото.
Роатан
Роатан е все още е малко позната дестинация, изолирана в залив с прекрасна природа и кристално чиста вода. До момента е сравнително рядко посещавана от туристи и може да се каже, че се смята за едно некомерсиално тропическо кътче от Рая, заобиколено от лазурното синьо Карибско море.
Дължината на острова е около 60 километра, а градът с най-голямо население е Коксен Хоул. Риболовът и туризмът са главното препитание за местните, които наброяват около 25 000 души. С тях можете да се разберете и на английски, и на испански, но като цяло ви препоръчваме да се отдадете на максимална почивка и уединение.
Роатан изкушава с дълга плажна ивица със ситен бял пясък, палми и кристално чиста вода, която дава първокласни възможности за гмуркане и шнорхелинг. А ако сте любители на излежаването, никой няма да ви спре да се радвате на любимото си занимание на идиличните плажове.
Хавана Няма друго място в света като Хавана (La Habana). От сияйната испанска колониална архитектура на Стария Град, до зрелищно гравираният Център Хавана, град на смели и непоколебими оцелели и изкусни музиканти танцуващи неуморно под синхронния ритъм на румбата. Лишена от украшенията и декорациите на други по-малко цветни метрополиси, Хавана е запазила характера си и изобилието от интересни музеи.
Категория Тип кабина Описание Цена
Fantastica Вътрешна каюта 3702 лв
Bella Каюта с прозорец Прозорец с ограничена видимост. 3788 лв
Fantastica Каюта с прозорец 3959 лв
Bella Каюта с балкон 4281 лв

Цената включва:

✔ Самолетен билет за полети София- Козумел- София
✔ Летищни такси/1 бр. ръчен и 1 бр. чекиран багаж на човек
✔ Трансфери летище-пристанище-хотел-летище
✔ 3 нощувки в 4* хотел в Ривиера Мая (Мекскико) на база All Inclusive
✔ 7 нощувки на база пълен пансион на борда на круизен кораб MCS Opera
✔ пълен пансион за изхранването на борда на кораба на бюфет и в основния ресторант
✔ Напитки на бюфет: вода, кафе, чай, сокове и др.
✔ участие в мероприятията на борда: игри, състезания, търсене на съкровище, турнири, партита, караоке, тематични вечери;
✔ музикалните и театрални представления в театъра; танци и партита са предвидени за всяка вечер от круиза;
✔ всички забавления за децата на възраст между 3-18 години;
✔ ползване на всички съоражения на борда: басейни, шезлонги, кърпи за баня, /ако има такава на борда/, джакузи, библиотека, дискотека.
✔ Ежедневен бюлетин в каютата с някои от основните новини и събития на борда;
✔ Застраховка “Помощ при пътуване“ с покритие 10 000 евро

✔ Водач от агенцията при записани минимум 15 туристи

Цената не включва:

✔ Виза за Куба - 15 USD
✔ Допълнителните екскурзии, предложени в програмата
✔ Входни такси за посещаваните обекти
✔ Такса обслужване на кораба в размер на 10 евро на ден на човек
✔ Интернет на борда на кораба (срещу заплащане)

Условия за резервация:

✔ Потвърждаване на резервация с 50% депозит за резервации направени преди 01.11.2019
✔ Доплащане до 100% на 01.11.2019
✔ или 100% плащане за резервации направени след 01.11.2019

Запитване:

* Цената е на човек при двойно настаняване!
* Цени за деца и 3/4-ти възрастен - на запитване!
Категория Тип кабина Описание Цена
Fantastica Вътрешна каюта 3702 лв
Bella Каюта с прозорец Прозорец с ограничена видимост. 3788 лв
Fantastica Каюта с прозорец 3959 лв
Bella Каюта с балкон 4281 лв


✔ Цените са валидни до изчерпване на контингентите по полетите и оферираните круизи.
✔ Предложените екскурзии на български език се провеждат при минимум 15 записали се.
✔ Офертата с водач от агенцията е валидна при записани минимум 15 човека.
✔ Агенцията си запазва правото да внася промени по програмата с цел избягване или преодоляване на форсмажорни обстоятелства.
✔ Няма изискване за минимален брой туристи за провеждане на програмата.
✔ Молим преди да пристъпите към резервация да се запознаете с Общите условия и Политиката за поверителност на агенцията.
✔ МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ
Няма задължително изискване за ваксинации по конкретния маршрут.
✔ ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ
Необходимо е българските граждани да пътуват с паспорт, валиден 6 месеца след края на пътуването по този маршрут.  
Необходима е виза за Куба. Издава на борда на кораба срещу такса от 15 USD.

Подобни предложения

Travel Holidays

При необходимост Травел Холидейс ООД си запазва правото да променя цените и условията на предложената оферта.

Травел Холидейс ООД е регистриран администратор на лични данни в Комисията за Защита на Личните Данни

Абонамент за промоции