Круизен пакет ПАНАМСКИ КАНАЛ и КАРИБИ

5600  ЛВ
 Оранестад, Вилемстад, Картахена, Панама, Панамски канал, Пуерто Лимон, Бонер,
 Norwegian Jewel
 14 дни

Изтекла оферта!


Снимки

Програма

Ден 1:

01.12.2022: София-Панама 

 Полет от София до Панама с прекачване. Кацане привечер. Трансфер до хотел 4*. Свободно време, нощувка.

Ден 2:

02.12.2022:  Панама сити

Закуска. Първата сутрин от пътуването ни ще продължи с обзорна екскурзия(включена в цената). Основан през 1519 год. като испанска колония, Панама Сити е първият европейски град на брега на Тихия океан. Древните останки и до ден днешен привличат туристи от цял свят.  Започваме днешната разходка от старата част на града – Сан Фелипе или Каско Антигуо. Това е най-живописната и исторически интересна част на града, богата със своята архитектура, великолепието от края на колониалния период и стари традиции. Най-изтъкнатите забележителности на Сан Фелипе са площадът с Катедралата, останките на стари църкви и манастира Санто Доминго с арката Арко Чато, музеят на колониалното и религиозното изкуство, йезуитската църква Ла Компаня, университетът, площад Ерера и други. Цялата стара част – Сан Фелипе е включена в световното културно наследство на ЮНЕСКО. След това ще разгледаме и съвременната част на града, която непрестанно се развива и може да се похвали с последните световни технологии, уникални небостъргачи, бизнес и жилищни сгради, построени по най-съвременен модел, а търговските центрове със световноизвестни марки и петзвездните хотели не отстъпват и на най-известните европейски и американски сгради. Всички тези модернизации в града са допринесли за славата му на развиващ се търговски град, близнак на Маями.  Накрая ще завършим с посещение на световноизвестния Панамски канал, наричан също и „Осмото чудо на света“. Той е несъмнено най-популярната и впечатляваща атракция в Панама.

Ден 3:

03.12.2022: Панама сити

В този ден ще ви предоставим възможност да надникнете в живота на индианското племе Ембера(срещу доплащане). След трансфер до пристана за лодки, ще се качите на традиционно, издълбано кану и ще се отправите по река Чагрес към индианското селище. По пътя ще имате възможността да се насладите на гледки от гъстата джунгла. Следва посещение на традиционно индианско село. Там ще се запознаете с начина на живот на индианците. Те ще ви приготвят обяд от риба и плодове. Преди да се разделите с тях, ще присъствате на традиционни танци, ще имате възможност да си купите ръчно изработени сувенири или да си направите временни индиански татуировки. Трансфер до круизния терминал. Чекиране и настаняване на кораба. Отплаване в полунощ.

Ден 4:

04.12.2022: Панамски канал 

В този ден ни предстои едно неповторимо изживяване – плаване през Панамския канал. Ще видим отблизо как функционира сложната система от шлюзове, която свързва Атлантическия и Тихия океан. Открит през 1920 год. и дълъг 80 км, каналът работи всеки ден целогодишно, а за функционирането му се грижат 9000 работници. Тъй като нивата на водата в двата океана са различни, преминаването се извършва на няколко етапа, през които става изравняване.

Ден 5:

05.12.2022: Пуерто Лимон, Коста Рика 06:00-16:00 

Коста Рика или Богатият бряг. Често за нея се казва, че е разположена в най-хубавата част на континента Северна Америка и ако видите местната природа няма да се чудите защо това е така. Гъстите екваториални гори в района на града са едно от най-добрите места за еко туризъм в света. Впуснете се в диви приключения с лодка в най-известния национален парк на Коста Рика – Тортугуеро и разберете защо го наричат костариканската Амазония. Мочурища с каймани, речни видри и много птичи видове; карибско крайбрежие над 23км. дълго и хиляди морски, зелени морски, океански и кожести костенурки, които снасят яйцата си тук. В края на разходката, ще имате свободно време за плаж.

Ден 6:

06.12.2022: Плаване 

В този ден имате възможност да се насладите на удобствата и забавленията, които ви предлага круизният кораб.

Ден 7:

07.12.2022: Ораниестад, Аруба 11:00-21:00 

Обгърнат от тюркоазените карибски води, постоянно гален от слънчеви лъчи и разхлаждан от пасати, островът предлага чудесен климат през цялата година и вълшебни гледки на едни от най-красивите плажове в света, по които съвсем небрежно се разхожда розово фламинго. Каквото и да кажем за острова, едва ли ще бъде достатъчно. Аруба не може да бъде описана, Аруба трябва да бъде видяна.

Ден 8:

08.12.2022: Вилемстад, Кюрасао 07:00-20:00 

Кюрасао е Нидерландска територия, а Вилемстад е най-големият и най-населен отвъдморски град на Кралство Нидерландия. Гордее се със своята архитектура, повлияна от Холандския стил. Централната част на града, със своите характерни сгради е част от световното наследство на ЮНЕСКО. Близките плажове изкушаващо предлагат ситен пясък и лазурно-синьо море.

Ден 9:

09.12.2022: Кралендайк, Бонер 07:00-17:00 

Бонер е също отвъдморска територия на Нидерландия. Тук морската вода е толкова чиста, че има видимост до 30 м дълбочина. Това привлича гмуркачи и уиндсърфисти от цял свят. От столицата за 10 минути с атомобил се стига до залива  Lac Bay – един от най-добрите в Бонер.  Там, на бара, с чаша в ръка можете да наблюдавате професионални сърфисти. Основната историческа забележителност е Форт Орандж, построен през 1639 г от Холандската западноиндийска компания.

Ден 10:

10.12.2022: Плаване 

В този ден имате възможност да се насладите на удобствата и забавленията, които ви предлага круизният кораб.

Ден 11:

11.12.2022: Картахена, Колумбия 07:00-14:00 

Картахена де Индиас - един от най-старите градове в Латинска Америка, главен център на испанските колонизатори и петият по големина град в Колумбия. А перлата в короната е Старият град на Картахена - Сиудад Виеха, където за вас ще се открият гледки на цветни дървени балкони, вътрешни дворове с много цветя, тесни калдъръмени улички, величествени резиденции, столетни църкви и много други. Само на час път с лодка от града се намират островите Росарио – архипелаг от частни острови, обявени за национален парк, заради красивата си непокътната екосистема. Тук можете да се полюбувате на кристално чистите води на Карибско море, да се гмуркате или пък да релаксирате на плажа Playa Blanca.

Ден 12:

12.12.2022: Колон, Панама – освобождаване на кораба 

В този ден приключва круизната част на нашето пътешествие. Следва трансфер до 4-звезден хотел в Панама сити. Предлагаме допълнително, за желаещите, екскурзия до Портобело с включено плажуване на остров на Карибско море(срещу доплащане). Казват, че когато през 1502 г Христофор Колумб за пръв път акостирал в този залив, възкликнал „Porto Bello” т.е. „Красиво пристанище” и вие ще разберете защо. В края на 16 в. Портобело става важна спирка на пътя на корабите между Америка и Европа. В резултат, то се превръща в мишена на пиратски набези, най-известните сред които са тези на Франсис Дрейк и Хенри Морган. Всичко това е наложило изграждането на няколко форта, с оръдия насочени към залива. Те стоят и до днес, като напомнят за бурното минало на града.  По време на испанската колонизация, много роби са превозени от Конго в Портобело. През вековете, африканската култура е съхранена, и някои обичаи се живи до днес. На място можете да вкусите от местната афро-карибска кухня, с характерни ароматни съставки и подправки – къри, кокосови орехи, морски дарове и местни плодове. В този ден ще имате възможност и да се отпуснете на плажа на близък карибски остров. Връщане в хотела. Нощувка.

Ден 13:

13.12.2022: Панама сити 

Закуска. Свободно време. Освобождаваме хотела и в късния следобед се отправяме към летището за полет до София.

Ден 14:

14.12.2022 София 

Кацане в София. Край на програмата.

Снимка Наименование Описание
Оранестад
Обгърнат от тюркоазените карибски води, постоянно гален от слънчеви лъчи и разхлаждан от пасати, островът предлага чудесен климат през цялата година и вълшебни гледки на едни от най-красивите плажове в света, по които съвсем небрежно се разхожда розово фламинго. Каквото и да кажем за острова, едва ли ще бъде достатъчно. Аруба не може да бъде описана, Аруба трябва да бъде видяна.
Вилемстад Вилемстад е град на остров Кюрасао, административен център на нидерландската територия Кюрасао и бившите Нидерландски Антили. Той е най-големият и най-населен отвъд морски град на Кралство Нидерландия. Разположен е на залива Шотегат. Вилемстад се гордее със своята колониална архитектура, която е силно повлияна от нидерланския стил. Централната част на града, със своите характерни сгради, е в списъка на ЮНЕСКО на световното културно наследство.Поради разположението си в близост до нефтените находища на Венецуела, политическата си стабилност, наличието на рафинерия и дълбочината си пристанището на Вилемстад е добре развито и е сред най-големите в Карибско море.
Историческата зона на Вилемстад е пример за колониална търговска и административна спогодба. Той е създаден от холандците на остров Курасао, разположен в южната част на Карибите, близо до върха на Южна Америка. Започвайки с построяването на Форт Амстердам през 1634 г. на източния бряг на залива Синт Анна, градът се развива непрекъснато през следващите векове.

Модерният град, столицата на островната държава Курасао, се състои от няколко различни исторически района, отразяващи различни епохи на колониално градоустройствено планиране и развитие. Пунда, най-старата част на града, е построена през 17 век от източната страна на залива Синт Анна, съседна на форт Амстердам и е единствената част на града, която е имала отбранителна система, състояща се от стени и стени. Останалите три исторически градски района (Питермааи, Отробанда и Шарлу) датират от 18 век. Форт Вода и Форт Риф, също включени в надписания имот, са построени в края на 1820 г. като част от по-обширна серия укрепления. В средата на историческата зона е естествено дълбоководно пристанище. Целият имот обхваща 86 ха и е заобиколен от буферна зона от 87 ха.
Картахена
Картахена де Индиас - един от най-старите градове в Латинска Америка, главен център на испанските колонизатори и петият по големина град в Колумбия. А перлата в короната е Старият град на Картахена - Сиудад Виеха, където за вас ще се открият гледки на цветни дървени балкони, вътрешни дворове с много цветя, тесни калдъръмени улички, величествени резиденции, столетни църкви и много други.
Панама
Панама е трансконтинентална държава в Централна Америка и Южна Америка, граничи с Коста Рика на запад, Колумбия на югоизток, Карибско море на север и Тихия океан на юг. Столицата и най-големият град е град Панама, чийто столичен район е дом на почти половината от 4 милиона души в страната. 
Панама е била обитавана от местни племена, преди испанските колонисти да пристигнат през 16 век. Отцепила се е от Испания през 1821 г. и се е присъединила към Република Гран Колумбия, представляваща съюз между Нуева Гранада, Еквадор и Венецуела. След разпадането на Гран Колумбия през 1831 г., Панама и Нуева Гранада в крайна сметка се превръщат в Република Колумбия. С подкрепата на Съединените щати Панама се отдели от Колумбия през 1903 г., позволявайки изграждането на Панамския канал да бъде завършено от Инженерния корпус на американската армия между 1904 и 1914 г. Договорите между Торихос и Картър от 1977 г.  прехвърлят контрола на канала от САЩ на Панама на 31 декември 1999 г.

Панамски канал
Панамският канал е изкуствено прокопан канал, който пресича Панамския провлак в най-ниската му част на територията на Панама, свързва Тихия океан с Атлантическия океан и разделя Северна от Южна Америка. Обявен е за едно от Седемте чудеса на модерния свят. Това е един от най-големите и трудни строителни проекти, чието прокопаване оказва значително влияние върху корабоплаването между двата океана, като елиминира необходимостта от изминаване на дългия и опасен път през Магелановия проток илинос Хорн. Кораб, отправил се от Ню Йорк за Сан Франциско през канала изминава 9500 km – по-малко от половината на курса от 22 500 km около нос Хорн. Панамският канал има следните размери: дължина 81,6 km, дълбочина 12,5 m, широчина 150 m. Съоръжен е с три системи от шлюзове. За едно денонощие се прекосява от 48 кораба.
Панама Сити е интересен град с много дълга история, запазил в себе си следи от отминали епохи, град на бедни и богати, станал символ на бурното развитие на страната през последните десетилетия. Основан е през 1519 г., но е столица на Панама от 1903 г. и постепенно се превръща във важен икономически и търговски център. В наши дни всички големи световни банки имат свои офиси тук. Жителите на града заедно с предградията надминават 1,3 млн. души и продължават да се увеличават.  
Пуерто Лимон
Коста Рика или Богатият бряг. Често за нея се казва, че е разположена в най-хубавата част на континента Северна Америка и ако видите местната природа няма да се чудите защо това е така. Гъстите екваториални гори в района на града са едно от най-добрите места за еко туризъм в света. Впуснете се в диви приключения с лодка в най-известния национален парк на Коста Рика – Тортугуеро и разберете защо го наричат костариканската Амазония. Мочурища с каймани, речни видри и много птичи видове; карибско крайбрежие над 23км. дълго и хиляди морски, зелени морски, океански и кожести костенурки, които снасят яйцата си тук.
Бонер Бонер е остров на Нидерландия в Карибско море, част от архипелага Малки Антили. Към основните забележителности се отнася Форт Оранж в столицата. Той е построен през 1639 г. от Нидерландската западноиндийска компания. От 1837 г. фортът служи за отбрана. През 1932 г. към него е построена каменна кула за морски фар.
Категория Тип кабина Описание Цена
IB Вътрешна каюта Площ 12 кв.м., палуба 4, 5, 8, 9, 10, 11 5600 лв
OF Кабина с прозорец (илюминатор) Площ 13-14 кв.м, палуба 4 и 5 6000 лв
BA Каюта с балкон Площ 18 кв. м., палуба 8,9,10 7130 лв

Цената включва:

✔ самолетни билети с включени летищни такси и чекиран багаж 
✔ всички трансфери по програмата 
✔ 9 нощи на борда на Norwegian Jewel на база Пълен пансион - закуска, обяд и вечеря и междинни хранения на бюфет
✔ 3 нощи в 4* хотел в Панама с вкл.закуска 
✔ Обзорна екскурзия в Панама сити 
✔ водач придружител от България при 10 записани 
✔ застраховка "Асистанс" с покритие 10 000 евро

Цената не включва:

✔ такса обслужване на борда на кораба в размер на – 16 USD на ден 
✔ разходи от личен характер 
✔ допълнителни екскурзии

Условия за резервация:

✔ Депозит 1: 800 лв/човек до 10.05.2022
✔ Депозит 2: 1500 лв/човек до 28.07.2022
✔ Доплащане: до 01.11.2022

Условия за анулации:
✔ До 10.05.2022 - без неустойка
✔ 11.05-28.07.2022 - 800 лв/човек
✔ 29.08-01.11.2022 - 30% от стойността на круизния пакет
✔ 02-15.11.2022 - 40%
✔ След 15.11.2022 - 100%

Запитване:

* Цената е на човек при двойно настаняване!
* Цени за деца и 3/4-ти възрастен - на запитване!
Категория Тип кабина Описание Цена
IB Вътрешна каюта Площ 12 кв.м., палуба 4, 5, 8, 9, 10, 11 5600 лв
OF Кабина с прозорец (илюминатор) Площ 13-14 кв.м, палуба 4 и 5 6000 лв
BA Каюта с балкон Площ 18 кв. м., палуба 8,9,10 7130 лв


Travel Holidays

При необходимост Травел Холидейс ООД си запазва правото да променя цените и условията на предложената оферта.

Травел Холидейс ООД е регистриран администратор на лични данни в Комисията за Защита на Личните Данни

Абонамент за промоции