Круиз ВЕНЕЦИАНСКО КОЛЕЛО април 2020

2092 ЛВ
 АДРИАТИКА, ГРЪЦКИ ОСТРОВИ, МАЙСКИ ПРАЗНИЦИ,
 Венеция, Катаколон, Корфу, Котор, Санторини, Атина, Пирея, Бриндиси,
 MSC Musica
 9 дни

МАРШРУТ: СОФИЯ - АТИНА/ПИРЕЯ - КОРФУ - КОТОР - ВЕНЕЦИЯ - БРИНДИСИ - КАТАКОЛОН - САНТОРИНИ - ПИРЕЯ/АТИНА - СОФИЯ ✈ ☀

Дата: 30-04-2020

РАННИ ЗАПИСВАНИЯ ДО 30.09.2019

ПАКЕТНО ПЪТУВАНЕ с включени:
✔ самолетни билети
✔ трансфери
✔ 1 нощувка в хотел в Атина
✔ 7 нощувки на круизен кораб MSC Musica
✔ изхранване на база пълен пансион
✔ пристанищни такси
✔ медицинска застраховка
✔ водач при записани 15 човека


Програма

Ден 1:

30.04.2020 София – Атина
Полет София – Атина в 06:45 – 08:05 ч. Трансфер до Пирея. Настаняване на борда на кораба. Отплава в 16:30 ч.

Ден 2:

01.05.2020 Корфу, Гърция, 12:30 – 18:30 ч.
Възможност за полудневна екскурзия, в която ще се отправите към Канони, където ще  имате възможност да видите историческия манастир Влахерна, както и небезизвестният о. Пондикониси наричан още и Миши остров. Погледнато от високо островчето има вид на мишле. Легендата разказва, че този остров представлява останките на кораб превърнат в камък от ядосания Бог Посейдон, след като екипажът го предизвикал, като върнал Одисей в Итака. 
Втората спирка от днешната програма ще бъде в стария град на Корфу, където ще имате време да се разходите из старинните му улици и да научите подробности за туристическите забележителности.  След това ще се отправим на север за да посетим магическо място с дивата красота, Палеокастрица. Предлагаме ви, ако метеорологичните условия позволяват, да разгледате пещерите в района с помощта на малки традиционни лодки. Сигурни сме, че ще бъдете изненадани от красотата на природата! След това с автобус ще отидем до планината Бела Виста. Това е точка на върха на планината с панорама, която ще спре дъха ви! От там ще видите целия пейзаж на Палеокастрица и ще дегустирате местна гръцка кухня. Следва връщане в Корфу. 

Ден 3:

02.05.2020 Котор, Монтенегро, 07:00 – 13:00 ч.
Когато се говори за Котор, предимно се визира неговият средновековен старинен град, представляващ приказен лабиринт от тесни калдъръмени улици и площади с неправилна форма, много от които носят интересни имена като площад на млякото или площад на салатата. Бока Которска е уникално място на Адриатическо море. Именно тук морето навлиза в
континенталната част с повече от двадесет и осем километра. В това отношение Бока не отстъпва по красота и дълбочина на фиордите на Норвегия. Нашата обиколка започва с посещение на град Котор, където ще научите неговата история, ще видите и посетите забележителностите, повлияли на историята и развитието на града. Ще видите също и Которския залив.

Ден 4:

03.05.2020 Венеция, Италия, 08:30 – 16:30 ч.
Венеция е известен още като „Кралицата на Адриатика“, „Град на водата“, „Град на мостовете“ и „Град на светлината“. Няма друг град като Венеция - има 180 канала, 450 моста и великолепни дворци. Около най-големия от всички - Канале Гранде има над 170 красиви сгради датиращи от XIII до XVIII век. Най- известните забележителности са Площад Сан Марко – Наполеон го нарича „Салонът на Европа”. Тук гълъбите са повече от хората! Морски бриз, красота и много романтика.
Базиликата „Сан Марко” – Шедьовър на византийска архитектура с позлатени мозайки и стенописи от прочути художници. Тук се съхраняват уникални икони, а олтарът представлява златно пано, украсено със скъпоценни камъни. Мостът на въздишките (Ponte dei Sospiri) – За съжаление, мостът не получава името си заради въздишките на влюбените, а заради въздишките на осъдените до живот, отвеждани към затвора. Тук те за последен път са виждали Венеция и морето. Въпреки това днес се носи легенда, че ако се целунете с любимия си пред моста, ще останете заедно завинаги. Мостът Риалто – За да може гондолите да минават свободно под него, мостът извива изящно снагата си.
Намира се точно в сърцето на града по средата на Канале Гранде, и е център на
търговската зона на Венеция.

Ден 5:

04.05.2020 Бриндиси, Италия, 13:30 - 19:30 ч.
Само на 80 км от пристанището се намира известното градче Алберобело – една странна и живописна дестинация. Градчето е включено в списъците на ЮНЕСКО, заради характерните за района на Пулия трули – бели къщички с конусообразни покривчета, често декорирани с бели символи. Историята си градчето води от 16-ти век, когато една фамилия местни владетели във феодалната система, с цел да избегнат плащане на такси имущество към краля, нареждат на своите селяни да строят къщите си без хоросан, за да може лесно да бъдат събаряни, в случай на кралска проверка. Естествено след няколко такива проверки и събаряния, селяните се противопоставили и през 18-ти век успели да си извоюват статут „кралско“ селище и да се освободят от капризите на местните лордове.
Разходете се по уличките му, отрупани с трули, напазарувайте сувенири от местните и си направете интересни снимки. В градския музей - красива сграда от 10 комбинирани трули - можете да видите няколко стаи, които пресъздават някогашния начин на живот на местните.

Ден 6:

05.05.2020 Катаколон, Гърция, 11:00 – 18:00 ч.
Само на час път от Катаколон се намира Олимпия – домът на древните олимпийски игри. Според гръцката митология Олимпия е построена от бог Зевс. Тя води началото си от неолитната ера и е най-важният религиозен, политически и спортен център по онова време. Ще имате възможност да видите руините от Храма на Зевс, хиподрума, стадиона и други.

Ден 7:

06.05.2020 Санторини, Гърция, 08:00 – 17:00 ч.
Предлагаме ви да посетим едно от най-живописните градчета на Санторини, а именно Иа. Красотата му е несравнима. Със сигурност сте виждали на снимка комбинацията от бяло и синьо на къщите и църквите с рапръснати розови цветя навсякъде по улиците. Тук можете да се разхождате по тесните улички, оставяйки се на спокойната атмосфера, която се носи във въздуха, да посетите малките магазинчета и галерии и да се пуснете по крайбрежната алея, обсипана с таверни, за да похапнете морски деликатеси.

Ден 8:

07.05.2020 Пирея, Гърция, акостира в 07:30 ч.
Освобождване на кораба и трансфер от Пирея до хотел в централната част на Атина. Възможност за обзорна екскурзия. Предлагаме да разгледате Атина-  столица и най-голям град на Гърция.
Атина носи името на гръцката богиня Атина, която е била пазител на града. Намира се в Централна Гърция и е икономически, политически и управленчески център на страната. Гръцката столица е известна по целия свят като люлка на една велика цивилизация и мястото, където са се родили демокрацията, науката и философията. Забележителностите в града са много. По време на днешната обиколка ви предлагаме да посетите, може би една от най-интересните забележителности -  Акрополът - храма на богинята Атина. Акрополът в Атина е най-известният запазен акропол в Гърция и датира още от Микенската епоха (II хил. пр. Хр.). Ще разгледате и туристическия квартал “Плака”.
Настаняване в хотела и нощувка.

Ден 9:

08.05.2020 Атина – София
Освобождаване на хотел. Трансфер до летище за полет Атина - София 08:30 - 09:50.

Снимка Име Град Порт Държава
Венеция Венеция Венеция Италия
Катаколон Олимпия Катаколон Гърция
Корфу Корфу Корфу Гърция
Котор Котор Бар Черна гора
Санторини Санторини Санторини Гърция
Атина Атина Пирея Гърция
Пирея Пирея Пирея Гърция
Бриндиси Бриндиси Бриндиси Италия

Цени

* Цената е на човек при двойно настаняване!
* Цени за деца и 3/4-ти възрастен - на запитване!
Категория Тип кабина Описание Цена Добави
Bella Вътрешна каюта 2092 лв Избери
Bella Каюта с прозорец с ограничена видимост 2454 лв Избери
Fantastica Каюта с прозорец 2640 лв Избери
Bella Каюта с балкон 2822 лв Избери

Цената включва:

✔ Самолетен билет за полети София-Атина-София
✔ Летищни такси с включен 1 бр. голям ръчен багаж
✔ 1 нощувка в хотел в Атина
✔ Всички трансфери по програмата
✔ Пристанищни такси
✔ 7 нощувки на борда на кораб MSC Musica
✔ Празнична гала вечеря
✔ Пълен пансион на кораба: закуска, обяд и вечеря
✔ Ползване на всички съоражения на борда: басейни, шезлонги, джакузи, библиотека, дискотека.
✔ Ежедневен бюлетин в каютата с някои от основните новини и събития на борда;
✔ Застраховка “Помощ при пътуване“ с покритие 10 000 евро
✔ Водач от агенцията при записани минимум 15 човека

Цената не включва:

✔ Допълнителните екскурзии, предложени в програмата
✔ Входни такси за посещаваните обекти
✔ Интернет на борда на кораба (срещу заплащане)
✔ Напитки на борда на кораба
✔ Доплащане на медицинска застраховка за лица над 64 г.:

Условия за резервация:

✔ Потвърждаване на резервация с 50% депозит за резервации направени преди 14.02.2020
✔ Доплащане до 100% на 14.02.2020
✔ или 100% плащане за резервации направени след 14.02.2020

Запитване:✔ Цените са валидни до изчерпване на контингентите по полетите и оферираните круизи.
✔ Предложените екскурзии на български език се провеждат при минимум 10 записали се.
✔ Офертата с водач от агенцията е валидна при записани минимум 10 човека.
✔ Агенцията си запазва правото да внася промени по програмата с цел избягване или преодоляване на форсмажорни обстоятелства.
✔ Няма изискване за минимален брой туристи за провеждане на програмата.
✔ Молим преди да пристъпите към резервация да се запознаете с Общите условия и Политиката за поверителност на агенцията.
МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ
Няма задължително изискване за ваксинации по конкретния маршрут.
✔ ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ
Необходимо е българските граждани да пътуват с лична карта или паспорт, валидни 6 месеца след края на пътуването по този маршрут. 

Travel Holidays

При необходимост Травел Холидейс ООД си запазва правото да променя цените и условията на предложената оферта.

Травел Холидейс ООД е регистриран администратор на лични данни в Комисията за Защита на Личните Данни

Абонамент за промоции

Top