Круизен пакет ЯПОНИЯ, ТАЙВАН И ХОНГ КОНГ ВЪВ ВИШНЕВ ЦВЯТ | Потвърден водач! Търсим жена за комбинация!!

6172  ЛВ
 Киото, София, Тайпе, Хонг Конг, Осака, остров Мияко - Джима, Остров Окинава, Химеджи, Кочи, Нагоя, Токио,
 Norwegian Sun
 18 дни

Изтекла оферта!


Снимки

Програма

Ден 1:

15.03.2022        

Полет до Хонг Конг с прекачване.

Ден 2:

16.03.2022 ХОНГ КОНГ        

Кацане в Хонг Конг. Трансфер до хотел 3/4*. Настаняване. Нощувка.

Ден 3:

17.03.2022 МАКАО       

Закуска. В днешния ден ще посетим заедно Макао - само на един час с ферибот от Хонг Конг (включено в цената). Макао е бивша португалска колония и е богат на забележителности от колониалната епоха. Основните приходи на града идват от туризма и хазарта. Често градът е наричан „Монте Карло на Изтока“. Той предлага нещо по-различно, независимо дали става въпрос за примамливата португалска и макаоска кухня или поразителната колониална архитектура.

Ден 4:

18.03.2022 ХОНГ КОНГ, отплаване        

В днешния ден ще акцентираме върху част от най-интересните забележителности на острова. Ще започнем обзорната ни екскурзия (включена в цената) с хълма Victoria Peak, на 550 м над морското равнище. До този култов връх още от 1888 година циркулира най-големият фуникулар (зъбчата железница) в света – Peak Tram. От връх Виктория гледката към морския залив и гората от небостъргачи е зашеметяваща. Има и далекоглед, в случай че някой пожелае да види в близък план повече детайли от този пейзаж. Когато се изкачвате към върха, следват една след друга жилищни сгради и офиси с гигантски размери. Една от тях, цялата обвита в зелено стъкло е най-високия жилищен блок в Хонг Конг – на цели 72 етажа!
След като се полюбувате на гледката и направите невероятни снимки ще продължим към  храма Wong Tai Sin.  Храмът е сред най - посещаваните туристически забележителности в Хонг Конг. Тук всеки детайл означава нещо. Следващата ни спирка ще бъде храмът Chi Lin – построен в стила на династията Тан. И двата храма са в ярък контраст със заобикалящата ги „гора“ от небостъргачи, което ги прави спокойни кътчета за релакс сред напрегнатото ежедневие на огромния град.Ще завършим екскурзията на круизния терминал, от където в 18:35 ще започне останалата част от нашето пътешествие, но вече плавайки на борда на изцяло обновения круизен кораб Norwegian Sun.

Ден 5:

19.03.2022 ПЛАВАНЕ  

Днешният ден е прекрасна възможност да се климатизирате след дългите полети и уморителното пътуване. Можете да мързелувате край басейна, да се включите в някоя от  многобройните анимации за възрастни на кораба или да се отдадете на похапване.

Ден 6:

20.03.2022 КИЙЛУНГ, ТАЙПЕ, ТАЙВАН 07:00 17:00             

Акостиране в Кийлунг, пристанище, находящо се само на 30 минути от най-големия политически, търговски, образователен и културен център на Тайван - Тайпе. Възможност за обзорна екскурзия до Тайпе (опционна), в която ще Ви покажем основните забележителности на този високотехнологичен град. Заедно с екскурзовода ще се тръгнете от пристанището и с автобус ще се отправите към светилището National Revolutionary Martyrs’ Shrine – посветено на жертвите на продължителната гражданска война в Китай, започнала през 1927 г и продължила до 1949г. Със сигурност свързвате Тайпе с високите й постижения в науката, производството на електроника и алтернативна енергия, както и с много доброто образование. Друга туристическа атракция, която ще посетим е Националния дворцов музей, който според всички класации е в топ 10 на най-добрите музеи в света. Той пази най-голямата колекция от китайски артефакти и произведения на изкуството в света. Няма как да пропуснем и Мемориала на Чан Кай-Шек - най-важната историческа забележителност, който привлича огромен брой посетители всяка година. Сградата, която няма начин да не забележите на фона на останалите сгради е небостъргачът Тайпе 101 с височина 508 метра; архитектурата му е вдъхновена от растението бамбук. Една от най-големите атракции на сградата са асанъорите му, които са най-бързите в света, а също и обсерваторията на 89-тия етаж.                
Завръщане на кораба и отплаване в посока архипелага Рюкю, част от който са островите Окинава и Мияко, включени в нашия маршрут. Този архипелаг не допуска спора за политическото му положение и многократните опити на поколения управляващи да сложат край на уникалната му култура и език, да опетнят красотата и невероятната доброта на местното население, с които ще се запознаете в следващите дни.

Ден 7:

21.03.2022 НАХА, остров ОКИНАВА 12:00 20:00              

Остров Окинава е най-големия в архипелага Рюкю с площ 1207 м2.  Островът е дом на 262 застрашени вида животни.  Японският остров Окинава е една от т.нар. „сини зони“ в света - места, където има свръхконцентрация на дълголетници, които освен че са в добро здраве до последните си дни, са физически активни и нямат проблеми с паметта.  Островът е популярен с това, че там живеят 15% от т. нар. суперстолетници в света (хора на повече от 107 години), както и че относителният дял на хората, които доживяват до 100, е най-голям в света. На какво се дължи това, може да опитаме да отгатнем по време на пребиваването ни там.Какво ще посетим на острова? За по-издържливите от вас препоръчваме посещение на долината Гангала, представляваща природен парк и място от духовно значение за хората от Окинава. По време на екскурзията ще чуем легендата за „човека Минатагава“, за когото се смята, че е първият човек, от когото японският народ е произлязъл преди около 18 000 години.Ще влезем в огромната пещера Gyokusendo - втората по големина в страната, образувана преди повече от 300 000 години и с дължина 5 километра, където ще станем свидетели на поразителни скални образувания, драматични растения и необичайни дървета.           
Ще посетим етнографското селище Okinawa World, пресъздаващо древна Окинава с неговото традиционно индустриално наследство и местните народни занаяти.

Ден 8:

22.03.2022 островите МИЯКО-ДЖИМА 07:00 16:00

Далеч от континенталната част на Япония и част от префектура Окинава, Мияко-Джима е група от острови с красива дълга крайбрежна линия, кристално чист океан и девствена природа.
Широко известен като притежател на най-красивия океан в Япония, чистото синьо море със зашеметяващи плажове с бял пясък и дългата брегова ивица с дължина над 100 километра прави Мияко-Джима най-привлекателното място за туристите. Освен това, морето на Мияко-Джима е дом на приятелски морски костенурки, наравно с които можете да поплуване тук.
В днешния ден ще ви предложим екскурзия около Мияко-Джима и съседните острови, която ще ви разкрие множество живописни картини една след друга. Недалеч от пристанището ще спрем на четирикилометровия плаж с бял пясък Maehama, който се нарежда сред най-добрите в цяла Япония. Продължавайки на север по моста Ирабу Охаши ще стигнем до остров Ирабу, оттам и до остров Шимоджиджима.

Ден 9:

23.03.2022 плаване      

Отново е време за почивка, носейки се по водите на Източнокитайско море,възползвайки се от удобствата и забавленията на круизния кораб.

Ден 10:

24.03.2022 КОЧИ и ГРАДИНИТЕ, ВДЪХНОВИЛИ КЛОД МОНЕ  08:00-17:00

Кочи е столицата на едноименната префектура.  Градът е известен с градините си, вдъхновили импресиониста Клод Моне, който създал по тяхно подобие ботаническата градина в имението си в Живерни, Франция.     
Дълбокият интерес на импресиониста Клод Моне към японските произведения на изкуството и културата е ясно изразен в имението му в Живерни, Франция. Именитата му градина е реплика на тази в Кочи, разположена върху площ от седем акра. В цветната градина се отглеждат приблизително 70 000 цветя и растения, които се променят в зависимост от сезоните. Тук откриваме прочутия японски мост от картината на Моне "Японски мост", покрит с глицинии, плачещи върби, бамбукова гора и най-вече известните лилии, които цъфтят през цялото лято и са били негово вдъхновение за създаването на най-скъпата картина на автора "Езеро с водни лилии".

Ден 11:

25.03.2022 ХИМЕДЖИ 07:00 16:00       

В днешната екскурзия ще посетим забележителности, които най-добре представят характера на Химеджи и ще ни дадат по-цялостно разбиране за местната култура. Ще се качим на въжената линия Шоша, за да се насладим на невероятна гледка към Химеджи, която с изкачването става все по-вълнуваща. Ще посетим будисткия храм Енгьоджи на върха на планината, обект на световното наследство на ЮНЕСКО. Той е разположен на древен поклонически път в почит на Богинята на милостта. Ще продължим към градината Кокоен, която всъщност е колекция от девет отделни градини, всяка от които представя същността на периода Едо. А дали е случайна приликата с наименованието на най-голямата цветна градина в Европа - Койкенхоф?

Ден 12:

26.03.2022 КОБЕ, КИОТО 06:00             

Днес ще ви предложим целодневна екскурзия до една от старите столици на Япония – Киото (опционна екскурзия). Тя ще започне с посещение на храма Фушими Инари, известен още и като Храма на хилядата врати. Това е най-посещавания шинтоистки храм в Япония. Построен през 794 г, Една от особеностите му са многобройните статуи на лисици, тъй като се вярва, че те са пратеници на Инари. Друго забележително са уникалните пътеки, направени от многобройни наредени една след друга врати. В този храм се е водила последната битка през 1867 г., която слага край на управлението на шогуните Токугава и военните са свалени от власт. Любопитен факт е, че тук е снимана част от филма „Мемоарите на една гейша“. Следва разглеждане на Замъка Кинкакуджи, известен още като Златния павилион. Строен през 1397 година като резиденция на пенсиониралия се шогун Ашикага Йошимитсу (Ashikaga Yoshimitsu) и след смъртта му е превърнат в дзен будистки храм. Посещението на Храма Кинкакуджи, покрит със златни релефни орнаменти и заобиколен от красива японска градина е едно от задължителните неща, които човек трябва да направи в Киото. Разположен в подножието на хълма Кинугаса, Кинкакуджи е прекрасен шедьовър от епохата Муромачи (Muromachi) (14-16 век). Разходка оттук води до храма „Рьоанджи“, чиято малка градина от подравнен бял чакъл и петнайсет камъка е станала символ на същността на дзен мъдростта. Храмът от епохата Кийомидзу, построен върху стръмен склон, пред лага сензационни гледки на Киото от своята дървена платформа.В края на екскурзията ще се разходите пеша в Гион – район в традиционен стил в множество заведения с гейши. Завръщане на кораба.

Ден 13:

27.03.2022 НАРА И ОСАКА        

Закуска. В днешния ден ще направим комбинирана екскурзия до старата столица на Япония - НАРА и  ОСАКА - „японската Италия“.   Ще започнем с посещение на може би най-известния и исторически белязан будистки храм Тодай-джи, построен през 752 година като провинциален храм, за да прерастне в най-внушителния за времето си в Япония с размерите си и значимостта си. Ще продължим към едноименния парк Нара, създаден през 1880г, помещаващ голям брой атрактивни сгради и свободно разхождащи се елени, за които шинтоизмът твърди, че са посланици на боговете.             
Следваща спирка ще бъде Осака и по-точно замъкът Осака, ще се спуснем по най-популярната търговска улица Шинсайбаши-Суджи, превърнала се внеоспорим символ на града, съществуваща като такава още от периода Едо до днес и впечатряваща с покривната си аркада от 600 метра. По нея ще видите традиционни шивачи на кимона, магазини на западни марки дрехи и обувки, ресторанти и заведения за бързо хранене, бижутери и бутици, прокарващи най-новите модни тенденции. Ако остане време ще се качим до покрива на една от най-високите сгради в света Умеда Скай, за да видим града от високо.               
Завръщане на кораба и отплаване в посока Нагоя в 18:00.

Ден 14:

28.03.2022 НАГОЯ - фабрика за японски порцелан НОРИТАКЕ и МУЗЕЯ на ТОЙОТА 09:00 17:00

Днес предлагаме да видим и другото не по-малко впечатляващо лице на Япония – ИНДУСТРИАЛНОТО.              
Ще посетим две атракции, асоциирани с много добре известните брандове – Норитаке и Тойота. В комплекса от сгради на фабриката за керамика Норитаке ще видите как занаятчиите създават и сглобяват ръчно деликатните късчета порцелан, като по този начин представя уникалността на  изключителната си експозиция от сервизи.       
Следващата ни спирка ще бъде музеят на индустрията и технологиите на Тойота, представящ прехода от производството на текстил към производството на автомобили. Експозициите поставят на фокус 100 годишната история на традиции и в същото време дават светлина върху свръхмодерните технологии, прилагани в производството под въздействието на мащабното развитие на промишлеността.
Музеят е разположен в сградата на фабриката за автоматични станове от 1911 година в чест на Сакичи Тойда, създателят на първия японски стан, задвижван от електричество и основателя на Тойота Груп. Компанията променя по-късно частично името си от Тойода на Тойота, тъй като с новия начин на изписване на японски са били нужни само осем чертички, а 8 е щастливо число в нумерологията.
Завръщане на кораба и отплаване в посока Токио в 17:00.

Ден 15:

29.03.2022 ТОКИО 08:00 

Закуска. Дне сме подготвили за вас обиколна екскурзия на Токио (включена в цената). Тя ще започне с посещение на храма Мейджи – най-голямото шинтоистко светилище в Япония. Той е посветен на император Мейджи и неговата съпруга. Сградата представлява характерен пример за уникалната японска храмова архитектура. Следващият ни обект е един от символите на Токио - Токийската кула. Висока 333 м, тя е най-високата сграда в Япония и една от най-високите самоносещи стоманени кули в света. Ще преминем край Токийският централен пазар за продажба на едро, по-известен като Цукиджи.Това е най-големият пазар за продажба на риба и морска храна и сред най-големите пазари за продажба на храна в света. Намира се в квартал Цукиджи в центъра на Токио и е сред най-големите атракции за чуждестранните посетители на града.
Ще направим спирка на площада пред Императорския дворец. Той е открит за посещения само веднъж в годината – на рождения ден на Императора(01 май). Само тогава може да бъде видян. Дворецът е бил разрушен по време на Втората световна война и възстановен през 1968 г. Екскурзията ще продължи с посещение на храмовия комплекс в историческия квартал Асакуса. където в главната зала на храма се намира оригиналното изображение на Богинята на Милосърдието – Каннон. Разходката ще завърши на уличката на сувенирите Накамиседори.
Чаена церемония           
Следобед за тези от вас, които са чели ШОГУН на Джеймс Клавел и желаят да почувстват „магията“ на японската чаена церемония, предлагаме да се включат в такава днес.Вероятно се досещате, че чаената церемония не е обикновено пиене на чай, а начин за постигане на равновесие със себе си и с участниците. Самият чай притежава  тези свойства, а обвит в строгите ритуали, умът затихва и премахва неравенствата в прекия и преносния смисъл...По време на церемонията ще направите зелен чай Матча в древен стил - садо. Квалифициран инструктор ще ви преведе през стъпките на приготвянето му, чието предназначение е физическото и психическото благополучие и постигането на хармония, наречено „Пътят на чая“. Ще научите основите на дзен философията: Wa, kei, sei, jaku, които грубо се превеждат като хармония, уважение, чистота и спокойствие. Ще наблюдавате как вашият домакин перфектно и хармонично използва всички традиционни прибори, за да направи перфектната чаша чай по начина, по който се е приготвял преди 400 години. И накрая, ще си направите собствен чай и ще се насладите на японските традиционни сладкиши (опционна екскурзия).

Ден 16:

30.03.2022 ТОКИО  

Закуска. Освобождаване на кораба. Трансфер до хотел 3/4* и настаняване. Целият днешен ден ще бъде на ваше разположение.         
Ще посветим днешния ден на две забележителни места, свързани с настъпването на пролетта и събуждането на природата, облечени в розова премяна от цветове, характерезираща явлението, наречено от японците – сакура. Първо ще посетим Omiya Bonsai Village – спокойно селце, недалеч от Токио, в което всяка къща има своя градина бонсай. Историята му започва близо век по-рано, когато след разрушително земетресение през 1923 г, множество разсадници за бонсай от централна Япония са принудени да потърсят ново по-спокойно място за развитие. Те избират Omiya заради чистата вода и подходящата почва. Ще имате възможност да посетите действащи разсадници за бонзай и да се запознаете с начина на отглеждането им.
По обяд ще се отправим към цветния парк Ашикага. Той е създаден през 1968 г, но през 1997 г е преместен на сегашното си място. Заедно с това е извършена уникална операция по преместване на 130-годишно дърво глициния, което и днес, вече на над 150 години, е живо и се е превърнало в един от символите на парка. Цъфналите над 350 дървета глицинии представляват незабравима гледка и създават усещане за свръхестественост. То се допълва от много други цъфтящи видове – лалета, азалии, лавандула, теменуги... Ще имате възможност да се разходите по извитите пътечки и да релаксирате сред езерцата на парка.

Ден 17:

31.03.2022 ТОКИО

Закуска. Свободно време.
Освобождаване на хотела. Трансфер до летището за полета ви до София.

Ден 18:

01.04.2022 СОФИЯ        

Кацане в София.

Снимка Наименование Описание
Киото Смята се, че Киото е най-красивият град в Япония. Тук се намира Императорският дворец, който все още се ползва от японското кралско семейство. Наблизо е замъкът „Ниджо“, просторен комплекс от величествени зали, служил като седалище на шогуните. Навсякъде из хълмистия пейзаж наоколо са пръснати стотици будистки и шинтоистки храмове, произведения на изкуството с хипнотизираща красота, с изящни пропорции и перспектива, заобиколени от градини и горички.

Киото е град в Япония с население 1,5 милиона души. В миналото е бил столица на императорска Япония, сега е столица на префектура Киото и част от района Осака-Кобе-Киото. Нито едно посещение на Япония не би било пълноценно, ако не се посети това място. Град, в който се преплитат много древни храмове с богата духовна традиция, природна красота и квартал, в който все още могат да се видят гейши, въпреки че са по-скоро туристическа атракция. В миналото градът е бил столица на Япония и седалище на императорския двор от 794 до 1868 година. 

Да се разходиш бавно и спокойно през Киото е равносилно да извървиш единайсетте века на японската история. Някога приютявал императорския двор, градът е бил център на японската религия, естетика, музика, театър и танц, като достига своя зенит като средище на занаятите по време на периода Муромачи.
София София е столицата на Република България. Винаги е приятно да се завънеш у дома!
Тайпе Със сигурност свързвате Тайпе с високите й постижения в науката, производството на електроника и алтернативна енергия, както и с много доброто образование. Тук се намира Мемориалът на Чан Кай-Шен. Той е най-важната историческа забележителност , който привлича огромен брой посетители всяка година. Друга туристическа атракция е Националния дворцов музей, който според всички класации е в топ 10 на най-добрите музеи в света. Той пази най-голямата колекция от китайски артефакти и произведения на изкуството в света. Сградата, която няма начин да не забележите на фона на останалите сгради е небостъргачът Тайпе 101 с височина 508 метра.
Хонг Конг Хонг Конг е изключително продуктивен, притихнал и спокоен с отлична транспортна мрежа, поразителни търговски центрове, храмове и тихи паркови кътчета, прилични на оазиси за съзерцание и размисъл. Най-хубавото е, че когато си в Хонконг имаш усещането, че си озадачен и развълнуван от пресечените точки и противоречията, изпълващи Китайския град с мулти-Азиатски и западни елементи.

Мегаполисът Хонг Конг е разположен в Югоизточен Китай, на брега на Южнокитайско море. Хонг Конг има статута на специален административен район, включващ остров Хонконг (наричан още Сянган), полуостров Коулун (Дзюлун), както и 235 крайбрежни малки острова. Около 7, 1 млн. жители, главно китайци, живеят на територията на Хонг Конг, която се разпростира на обща площ от 83 кв. км. Днес Хонг Конг е невероятно модерен, индустриализиран, урбанизиран град, в който добрите маниери, нрави и обноски са на преден план. Китайците определено знаят какво е дисциплина дори нещо повече – те я спазват, докато са на работа, докато пресичат улицата или докато обядват в някое заведение. Остров Хонг Конг е ултрамодерен, луксозен и доста скъп.

Остров Хонг Конг може да се определи като управленски, бизнес и туристически център, и полуостров Коулуун урбанизиран и пренаселен от жилищни, офис, търговски и всякакви други постройки и площи, нароени с грандоманска височина. Новите територии са на север от полуострова са предимно планини с малко обработваема площ, и откъснато от „сърцето на града” население.
Осака
Осака е историческата и търговската столица на Япония и все още е един от най-добре развитите индустриални центрове и пристанища в страната. Районът Осака-Кобе-Киото има население 17 510 000 души. С това градът се нарежда на второ място след Токио.
Модерната култура на Осака намира своето превъплъщение в редица атрактивни сгради и забележителности, впечатляващи жителите и гостите на града. Именно в Осака се намира един от най-големите акваруими в света. Мащабна конструкция събира цели 16 огромни камери, в които свободно плуват представители на тихоокеанския воден свят. В аквариума в Осака можете да откриете и единствената акула, отглеждана в аквариум.
Почитателите на дългите шопинг разходки също могат да открият своето място. В града има две основни търговски зони – Минами, разположена в южната част на града, и Кита, съответно в северната част на Осака.
Бившата японска столица се гордее и със своите музеи, най-интересните сред които са Музеят на вината, Музей на ориенталската керамика, Музей на модерното изкуство, Музей на съвременната наука, Исторически музей на Осака и Градски музей на изкуството.
Освен че е център на високотехнологични постижения, Осака е център на изкуство и история. „Озакажо“ е един от най-интересните и красиви дворци в цяла Япония. През 16-ти век е изиграл важна роля за обединението на страната.
остров Мияко - Джима Остров Мияко (Мияко-джима) е най-големият и най-населеният остров сред Острови Мияко на Префектура Окинава, Япония. Остров Мияко се администрира като част от Град Миякойма, който включва не само остров Мияко, но и пет други населени острова.Мияко-джима е добре известна със своята красота, особено с Източен нос, а национално определен Място на живописна красота в най-югоизточната точка на Мияко-джима. 
Мнозина го смятат за едно от най-красивите места в Япония. Други забележителни места включват плаж Йонаха Маехама, плаж Сунаяма, плаж Пайнагама и забележителностите на Ирабу-джима. Наблизо има три острова, които са свързани с мостове с Мияко-Джима, Ирабуджима, Остров Икема и Остров Курима. Мияко е дом на уникален фестивал, наречен Паанту, което се случва в деветия месец от културния (лунен) календар. Трима мъже, облечени в трева, листа и кал, се разхождат из града, размазвайки калта по къщи, коли и хора. В едната си ръка носят пръчки, а в другата - безизразна маска. Легендата гласи, че онези, които са били замъглени от Панту, ще имат година на защита и късмет. Собствениците на нови домове също ще поканят Pantu да даде кална „благословия“ на домовете им.
Остров Окинава Окинава е най-големият от островите Рюкю в Япония. Окинава е стратегическо място за въоръжените сили на САЩ след края на Втората световна война. На острова има около 26 000 души военен персонал на САЩ или около половината от всички американски части в Япония. 
През средновековието на Окинава съществува кралство Рюкю, което е подчинено от японците през 1879 г. Из целия остров са останали развалини от средновековните фортификационни съоръжения – гусуку. Днес те са паметници на световното наследство. Враждебността към Япония нараства веднага след анексирането, отчасти поради систематичните опити на Япония да елиминира културата на Рюкю, включително езика, религията и културните обичаи.
Окинава е известна с многото дълголетници – едно от първите места в света. Японският остров Окинава е една от т.нар. „сини зони“ в света - места, където има свръхконцентрация на дълголетници, които освен че са в добро здраве до последните си дни, са физически активни и нямат проблеми с паметта.  Островът е популярен с това, че там живеят 15% от т. нар. суперстолетници в света (хора на повече от 107 години), както и че относителният дял на хората, които доживяват до 100, е най-голям в света.
Химеджи Град Химеджи е създаден през 1889 г., въпреки че историята на района датира от периода Нора.
Химеджи е най-известният с историческия си дървен замък (датиращ от 17-ти век и се смята, че е най-старият в Япония).
Днес градът е голямо пристанище и център на индустрията. Той е централата на компанията Nissan Steel и икономически център.
Замъкът Химеджи, известен още като „Бялата чапла“, благодарение на елегантния си бял външен вид, се смята за най-грандиозният японски замък заради внушителния му размер и красота. Замъкът  е едновременно, национално и световно наследство. За разлика от много други японски замъци, никога не е бил разрушаван от война, заметресение или пожар и продължава да е един от дванадесетте оригинални замъка  в страната. През 1993 г. замъкът получи статут на ЮНЕСКО за световно културно наследство. 
Кочи Кочи е столицата и най-големият град на префектура Кочи, с други големи градове, включително Нанкоку, Шиманто и Конан. Префектура Кочи е разположена на тихоокеанското крайбрежие на Япония, заобикаляща голям залив в южната част на Шикоку, като най-южната точка на острова се намира на нос Ашизури в Тосашимизу. 
Префектура Кочи е дом на замъка Кочи, считан за най-непокътнатия японски замък, и река Шиманто, една от малкото незасегнати реки в Япония.
Кочи може да се похвали с няколко атракции, които представляват интерес за туристите. Добре запазен, оригинален замък на хълма от феодалния период бележи центъра на Кочи. В близост до друга планина, Godaisan, поклонници посещават храма Chikurinji, един от 88-те храма по поклонение Shikoku. Градът е и гордият дом на Сакамото Рьома, който изигра роля в осъществяването на реставрацията на Мейджи. Мемориалният музей Sakamoto Ryoma се намира на красивия плаж Кацурахама, точно на юг от центъра на града.

Нагоя Нагоя е основен пристанищен град в Япония, на остров Хоншу, край Тихия океан, административен център на префектура Айчи. 
Градът е известен с прякора средната столица. Днес градът е един от най-мощните промишлени центрове на Япония. Нагоя се е развил като град около замъка Овари, построен в началото на седемнадесети век. Това е бил един от замъците на клана Токугава. В края на деветнадесети век селището, което е възникнало около замъка, е било официално признато за град. 
В замъка може да се разгледа музей, където се съхраняват ценни предмети и документи, свързани с него. Около замъка всяка пролет се събират много хора, които пристигат тук, за да се любуват на цъфналата сакура - японска вишня, която за местните жители символизира облаците.В града може да се види художественият музей Токугава, където могат да се видят старинни костюми и оръжия, използвани по времето на прочутия клан със същото име. В близост до музея туристите могат да се насладят на красотата на японския парк Токугауаен, където в древността са живеели членовете на фамилията.
Токио Шумна, забързана и дружелюбна, столицата Токио ще ви очарова!
Токио е най-многолюдният град в света. Tой е построен още през 1602 г. Токио е и една от префектурите на Япония.
Първоначалното наименование на Токио е Едо, което означава устие. То е променено на Токио (буквално, „Източна столица“) през 1868 година, когато императорът пренася в града своята резиденция, съгласно традицията столичният град да съдържа в името си думата „столица“. В първите години след преименуването се използва и формата Токеи, изписвана по същия начин, както и Токио, но в наши дни тя вече не се употребява. 
За посетителите японската столица е смесица от разнообразни култури – традиционни и съвременни, много места за пазаруване, ресторанти и барове. Това е един от най-скъпите градове в света. Хората казват, че това е градът, който ако посетите може да видите как ще изглежда бъдещето. През 2015 год. градът е обявен и за най-безопасният в света със своите 38 млн. души население.
Посетете храма Мейджи, площада и градините пред Императорския дворец, знаменитото кръстовище Шибуя и луксозната търговска улица Гинза.
Категория Тип кабина Описание Цена
Кабина без прозорец Цена на човек в двойна кабина 6172 лв
Кабина с прозорец Цена на човек в двойна кабина 6786 лв
Кабина без прозорец Самостоятелно настаняване в 7919 лв
Кабина с балкон Цена на човек в двойна кабина 8153 лв
Кабина с прозорец Самостоятелно настаняване в 9452 лв
Кабина с балкон Самостоятелно настаняване в 12186 лв

Цената включва:

1. Самолетен билет с включен чекиран багаж от София до Хонг Конг и от Токио до София
2. Всички трансфери, описани по програма   
3. 2 нощувки в ¾* хотел в Хонг Конг с включени закуски преди круиза          
4. Обзорна екскурзия на Хонг Конг      
5. Екскурзия до Макао   

6. Обзорна екскурзия на Токио                             
7. 12 нощувки на борза на Norwegian Sun по маршрут: ХОНГ КОНГ – КИЙЛУНГ, ТАЙПЕ (ТАЙВАН) – остров ОКИНАВА - остров МИЯКО-ДЖИМА – КОЧИ – ХИМЕДЖИ – КОБЕ, ОСАКА И КИОТО – НАГОЯ – ТОКИО         
8. 1 нощувка в Токио в ¾* хотел след круиза 
9. Изхранване на база пълен пансион на борда на кораба    
10. Забавления и анимация за възрастни и деца на борда на кораба 
11. Водач от България при мин.10 записани     
12. Застраховка „Помощ при пътуване“ с покритие 10 000 евро

Цената не включва:

1. Екскурзиите, посочени като опционни в програмата 
2. Бакшиши и лични разходи
3. Такса обслужване на борда на кораба в размер на 14.50 долара на ден на човек (подлежи на препотвърждение)

Условия за резервация:

Цена на трети възрастен на допълнително легло: 5159 лв   

Цена на дете на допълнително легло: 5159 лв            

Условия за записване:                
1. 500 лв - първи депозит при подписване на договора           
2. 1100 лв – втори депозит до 31.10.2021          
3. Доплащане до 10.12.2021    

Условия за анулации и промени:        
1. до 90 дни преди круиза – задържане на заплатения депозит         
2.  от 89 до 30-тия ден – 35% от стойността на пътуването      
3. По-малко от 30 дни – 100% от стойността на пътуването

Забележки: 
Забележка: цъфтежът в Япония започва по различно време всяка година според момента на настъпването на пролетта – от началото до март до края на април 

Запитване:

* Цената е на човек при двойно настаняване!
* Цени за деца и 3/4-ти възрастен - на запитване!
Категория Тип кабина Описание Цена
Кабина без прозорец Цена на човек в двойна кабина 6172 лв
Кабина с прозорец Цена на човек в двойна кабина 6786 лв
Кабина без прозорец Самостоятелно настаняване в 7919 лв
Кабина с балкон Цена на човек в двойна кабина 8153 лв
Кабина с прозорец Самостоятелно настаняване в 9452 лв
Кабина с балкон Самостоятелно настаняване в 12186 лв


Подобни предложения

Travel Holidays

При необходимост Травел Холидейс ООД си запазва правото да променя цените и условията на предложената оферта.

Травел Холидейс ООД е регистриран администратор на лични данни в Комисията за Защита на Личните Данни

Абонамент за промоции