All Inclusive КРУИЗ „ДРЕВНОСТ И ЦИВИЛИЗАЦИЯ“

2075 BGN
 Гърция, Турция
 8 Дни / 7 Нощи
 Кораб

Дата: 24 октомври 2021

Вълнуващо пътешествие по море в един от най-богатите културно-исторически региони на света. Ще ви срещнем с множество обекти на ЮНЕСКО, с красотата на природата и морските пейзажи, съчетани в облика на съвременните градове.

МАРШРУТ: ВАРНА/БУРГАС - ИСТАНБУЛ - ЧАНАККАЛЕ/ТРОЯ - СОЛУН - ВОЛОС/МЕТЕОРА - САНТОРИНИ - АТИНА/АКРОПОЛА - ИСТАНБУЛ - БУРГАС/ВАРНА

РАННИ ЗАПИСВАНИЯ ДО 31.08.2021

Акценти на програмата:
✔ Отпътуване от Бургас и Варна.
✔ 7 нощувки на борда на Celestyal Crystal с изхранване Пълен пансион
✔ Включен All inclusive пакет с алкохолни напитки
✔ Включена такса обслужване
✔ Включена екскурзия в Санторини
✔ Включена екскурзия в Атина
✔ Представител на туроператора при 20 записани

ВАРНА/БУРГАС - ИСТАНБУЛ - ЧАНАККАЛЕ/ТРОЯ - СОЛУН - ВОЛОС/МЕТЕОРА - САНТОРИНИ - АТИНА/АКРОПОЛА - ИСТАНБУЛ - БУРГАС/ВАРНА
 

ИЗТЕКЛА ОФЕРТА

Снимки


Програма

Ден 1 :

4.10.2021 ИСТАНБУЛ – ЛЮБИМЕЦЪТ НА ЮНЕСКО 

Отпътуване с автобус от Варна и Бургас в посока Истанбул. Пристигане на круизния терминал и чекиране. Настаняване по кабините. Възможност за самостоятелно разглеждане на града или да се влючите в екскурзия, организирана от Травел Холидейс. Ще ви покажем част от най-забележителните обекти, разказващи за славното минало на този изключителен град. Никога не е късно да се влюбиш отново в Истабул...! Посещавайки го веднъж, знаеш, че ще се върнеш отново. Не ви ли звучи познато? Истанбул е легендарен със своята история и култура и това го прави един от най-важните и интересни градове в света. Именно неговото стратегическо разположение, свързвайки Азия и Европа, е било, а и все още е определящо за неговата значимост за много цивилизации. И точно защото е приютявал много от тях, в своята уникална география той е запазил създаденото от тях и се е превърнал в един истински любимец на Юнеско. Толкова богато и различно е културното му богатство, че в рамките на така наречения „стар Истанбул“ се очертават четири зони, защитени от ЮНЕСКО. 
Завръщане. Вечеря в един от ресторантите на кораба с прекрасна гледка към нощен Истанбул и Златния рог, наслаждавайки се на специалитетите на майстор готвача на кораба.

Ден 2 :

25.10 ИСТАНБУЛ - отплаване в 18:00

Закуска. Днес ще продължим недовършеното от вчера и ще "вдишаме" този очарователен град с всичките му аромати. 
Завръщане на кораба и отплаване в посока Чанаккале в 18:00.

Ден 3 :

26.10 ЧАНАККАЛЕ / ТРОЯ 08:00-18:00 

Малко са местата по света с по-голямо стратегическо и културно значение от Чанаккале, разположен на протока Дарданели и свързващ Егейско с Мраморно море. През 1915 г. той става арена на една от най-големите битки през Първата Световна Война – тази при Галиполи. Още по-значим е историческият и културен отзвук от една друга война, избухнала много векове по-рано, отново недалеч от Чанаккале – Троянската.  Възпята от Омир, Троя става легенда! Дълги векове в мистерия е забулено и истинското местонахождение на древния град. През 1870 г, германският археолог Хайнрих Шлиман започва разкопки на хълма Хисарлък. Те продължават и до днес, като доказват, че там наистина се е намирал град Троя. Разкритият обект е включен в списъка на ЮНЕСКО. Ще направим екскурзия до древния град Троя и ще посетим новия музей на Троя, съдържащ артефакти от преди 5000 години (опционна екскурзия). В 18:00 - отпътуване в посока Солун.

Ден 4 :

27.10 СОЛУН 09:00-18:00 

Някогашна столица на древна Македония, Солун е втория по големина град в Гърция. Тук историческите забележителности се преплитат с модерната архитектура, а широките улици, многото зеленина и голямата крайбрежна алея правят разходките изключително приятни. В днешния ден ще предложим екскурзия с екскурзовод на български език с посщение на  Музея на византийската култура, който съдържа уникални артефакти от ранно-християнския период. Скулптури, мозайки, бродерии и обрисувани гробници (опционна екскурзия). В центъра на Солун ще видим Арката на Галерий -  издигната в чест на римския император Галерий през 298 г. Към нея има галерии, водещи до гробницата на Галерий – ротондата „Свети Георги“. И двете са обявени за част от световното наследство на ЮНЕСКО, както и двата най-известни православни храма – църквите „Свети Димитър“ и „Света София“. Няма начин да пропуснем центъра на града. Там се издига паметник на Аристотел, чието име носи главният площад. В горната му част се намира древноримският форум, който е на два етажа. В комплекса са включени две римски бани и малък театър, на който са се провеждали гладиаторски битки.   
Завръщане на кораба и отплаване в посока Волос в 18:00.

Ден 5 :

28.10 ВОЛОС / МЕТЕОРА 08:00-18:30 

В гръцката митология Волос е домът на Язон и Аргонавтите. Днес той е съвременен университетски и пристанищен град с енергичен ритъм на живот и прекрасни природни дадености. Тук ще намерите всичко необходимо за един вълнуващ и разпускащ ден. За по приключенски настроениете предлагаме днес да посетим манастирския комплекс Метеора (опционна екскурзия), състоящ се от 9 скални манастира, 6 от които са действащи и в момента. Те са разположени по върховете на труднодостъпни скали в Тесалийската равнина, извисяващи се в небесата на височина 200-400 метра. Изграждането им започва през десети век и съществуват от тогава без прекъсване на монашеската традиция. През 1988 г ЮНЕСКО включва комплекса в своя списък от защитени обекти.

Ден 6 :

29.10 САНТОРИНИ 09:00-21:30 

Великолепен и космополитен, Санторини ви посреща със своите бели къщи, тесни улички и червено-черни вулканични скали. По света има много красиви плажове, но на много малко места можете да видите червен пясък. Нереално е изживяването, да вървиш между червени скали по тясна пътечка, водеща до бряг с червен пясък и тюкоазено море. 
Днес ще направим екскурзия до селището Ойя (включена в цената). Очарователното крайбрежно село Ойя се смята за бижуто на Санторини. По време на тази живописна екскурзия ще ви покажем красотата и романтичната му атмосфера. Пътувайки към него ще преминем покрай прекрасните селца Фиростефани и Имеровигли, ще уловим с камерите си зашеметяващи гледки към варосаните къщи и синекуполните църкви, заобиколени от широките лозя на Мегалохори. При пристигането си в Ойя ще се впуснем в лабиринта на криволичещите тесни улички, които ще ни отведат до почти нереални къщички, сгушени в тесните артерии на селото и до главната търговска улица. 
Завръщане на кораба и отплаване в 21:30 в посока Атина.

Ден 7 :

30.10 АТИНСКИЯ АКРОПОЛ 07:00 15:00 

Днес ще посетим Атинския акропол (екскурзия, включена в цената), защитен от ЮНЕСКО обект, още наричан "Короната на класическата Атина". Ще открием очарователната история на древна Гърция и ще видим  непреходния образ на Партенона отблизо и лично. Тук ще се преклоним пред Храма на Атина Нике, Храма на Зевс и хълма Пникс, станал трибуна за старогръцките оратори, сред които Перикъл, Темистокъл, Аристид. 
Завръщане на кораба и отплаване в посока Истанбул в 15:00. Остатъка от деня ще прекараме в сладка отмора и наслаждение, плавайки покрай живописните острови, "обитаващи" Егейско море.

Ден 8 :

31.10 ИСТАНБУЛ 15:00 

Освобождаване на кабините и напускане на кораба. На пристанището ще ни посрещне нашия шофьор, за да поемем в посока Бургас/Варна. Пристигане в Бургас около 21ч, във Варна около 23 ч.

*Цената е на човек при двойно настаняване
Хотел/Категория Описание Цена (лв)
Цена с тръгване от Бургас - С прозорец-люк XA Площ 12 кв.м. Възможност за настаняване до 4 човека. 1975
Цена с тръгване от Бургас - С голям прозорец XB Площ 11 кв.м. Възможност за настаняване до 2 човека. 2005
Цена с тръгване от Варна - С прозорец-люк XA Площ 12 кв.м. Възможност за настаняване до 4 човека 2025
Цена с тръгване от Варна - С голям прозорец XB Площ 11 кв.м. Възможност за настаняване до 2 човека 2055

  Ценaта включва:

  ✔ Автобусен транспорт Бургас - Истанбул и обратно. Осигуряваме транспорт от/до Варна при минимум 6 пътуващи от там. Цената на пакета в този случай е завишава с 50 лв/човек.
  ✔ 8 дни на круизен кораб Celestyal Crystal в избраната от Вас кабина 
  ✔ All Inclusive - разнообразие от напитки, включително спиртни напитки (уиски, джин, ром, водка, текила например), бира и вино и ликьори. 
  ✔ За деца до 18г - пакет с безалкохолни напитки, включващ газирана и минерална вода, безалкохолни напитки, сокове, коктейли, чай. 
  ✔ Пълен пансион на изхранване - истинско гастрономично преживяване, приготвено с любов от бордовите готвачи и сервиран в приятна атмосфера. 
  ✔ Всички басейни и забавления на борда на краба. 
  ✔ Такса обслужване 
  ✔ Екскурзия до селището Ойя в Санторини 
  ✔ Екскурзия до Атинския Акропол 
  ✔ Водач-преводач на групата от България при мин 20 записани 
  ✔ Здравна застраховка "Асистанс" с покритие 10 000 евро

  Цената не включва:

  ✔ Посочените като опционни екскурзии в програмата
  ✔ Разходи от личен характер 
  ✔ Застраховка "Отмяна на пътуване" 
  ✔ Разходи за PCR тестове (в случай, че се изискват)

  Допълнителни услуги:

Запитване:

 
 * Цената е на човек при двойно настаняване!
* Цени за деца и 3/4-ти възрастен - на запитване!

УСЛОВИЯ ЗА РЕЗЕРВАЦИЯ:
- Депозит 1 - 250 лв/човек при потвърждаване на резервация
- Депозит 2 - 450 лв/човек до 24.07.2021
- Доплащане до 24.09.2021

Условия за анулации:
до 24.07.2021 - анулация без глоби
25.07-24.09.2021 - глоба 700 лв/човек
след 25.09.2021 - глоба 100% от стойността на круизния пакет

Travel Holidays

При необходимост Травел Холидейс ООД си запазва правото да променя цените и условията на предложената оферта.

Травел Холидейс ООД е регистриран администратор на лични данни в Комисията за Защита на Личните Данни

Абонамент за промоции