Белите нощи в Санкт Петербург 05.07.2019 - Потвърдена!

1510BGN
 С ПОЛЕТ ОТ БУРГАС
 Русия
 8 Дни / 7 Нощи
 Самолет

Да преживееш Санкт Петербург и БЕЛИТЕ НОЩИ!
Ненадминат аристократизъм и пищност, град, който никога не спи -  вълнува поети и художници...Представете си всичко това на фона на природния феномен БЕЛИ НОЩИ!

05.07.2019 - Потвърдена!

Предимства на офертата:
 директни полети Бургас-С.Петербург-Бургас
 8-дневен престой и разпределение на екскурзиите, предоставящи достатъчно свободно време за отдих и самостоятелно разглеждане
 Централно разположение на хотела
 Богат опит на агенцията в направление Санкт Петербург
  Включена в цената виза


В средата на месец юни в Санкт Петербург се "спускат" белите нощи, за да привлекат хора от цял свят, любопитни както да преживеят тази ежегодна "аномалия" , така и да се възхитят на красотите на един магичен град.  Да вдишат пищността на имперската архитектура, да изживеят някои от най-впечатляващите в световен план балетни спектакли. Слейте се и вие с величието на Имперски Санкт Петербург!

ИЗТЕКЛА ОФЕРТА

Програма

Ден 1 :

Директен полет Бургас – Санкт Петербург в 09:30ч., кацане в 12:30. Екскурзия "Петровски Петербург и Петропавловската крепост" (включена в цената). Трансфер до хотела. Нощувка.

Ден 2 :

08:00-09:00ч - Закуска. Свободно време. 

09:00 ч - Допълнителна екскурзия срещу доплащане - Православните храмове на С.Петербург (цена 25 евро/човек). Разглеждане на храмовете, запознаване със символиката, традициите. Разглеждане на Исаакиевский собор и Спас на крови отвътре. Влизане в Казанската катедрала без екскурзовода.
Следва посещение на Шуваловския дворец(доплащане 15 евро), където е събрана най-голямата колекция от шедьоврите на Карл Фаберже, включваща деветте яйца, изработени за последните двама руски императори. В тази екскурзия ще бъдете съпроводени от водачката на групата, но без екскурзовод. Можете да използвате аудиогид. Връщане в хотела с обществен транспорт. Нощувка.

Ден 3 :

08:00-09:00ч - Закуска.

По желание, срещу доплащане (23 евро) - посещение на Централния военно-морски музей без екскурзовод, съпроводени от водачката на групата. Той е един от най-големите морски музеи в света. Неговата история датира от 1709 г., когато със заповед на Петър Велики е създадена сграда, в която да се съхраняват чертежите на кораби модели. През 2011 г. е взето решение Централният Военноморски музей да се премести в комплекс Крюковски казарми в района на Площада на труда.Връщане в хотела. Нощувка.

Ден 4 :

08:00-09:00ч - Закуска. Допълнителна екскурзия (доплащане 30 евро) - посещение на Юсуповски дворец. Продължителност на екскурзията 3 часа. Юсуповският дворец е уникален архитектурен ансамбъл от XVIII-XX в., исторически и културен паметник от федерално значение, носещ славата си на "енциклопедия" на петербургския аристократичен интериор. Биографията на Двореца и заобикалящия го парк води началото си от епохата на Петър Първи - времето, в което започва изграждането на младата северна столица на Русия. Дворцово-парковия комплекс се създава в продължение на почти две столетия. От 1830 до 1917 година собственици на Двореца са били пет поколения на знатния дворянски род на князете Юсупови. Дворецът е влязъл в руската отечествена история и като мястото, на което е убит Григорий Распутин. Връщане в хотела. 00:30-02:30 - По желание, срещу доплащане ( 30 евро) - Нощна екскурзия с корабче по реките и каналите на С.Петербург с наблюдение на вдигането на мостовете.Връщане в хотела. Нощувка.

Ден 5 :

10:00-11:00ч - Закуска.  Допълнителна екскурзия в Ермитажа (цена 27 евро). Продължителност 3 часа. Ермитажът е създаден през 1764 г. като частна колекция на Екатерина II (1729-1796). Открит е за посещения през 1852. В Ермитажа се намират богати колекции от паметници на древногръцката, античната и средновековната култура, изкуството на Западна и Източна Европа, археологически и художествени паметници на Азия, на руската култура на 6-19 век. Следва време за самостоятелно разглеждане на Ермитажа или разходка в района. Нощувка.

Ден 6 :

08:00-09:00ч - Закуска. По желание, срещу доплащане, екскурзия "Екатеринински и Павловски дворец"  ( 61 евро). Продължителност 8 часа.Екатерининския Дворец е несъмнено най-голямата атракция на Царско село, особено известен с изключителната си Кехлибарена стая. Дворецът е завършен през 1756 г. и изобилства с изкусно декорирани синьо-бели фасади с позлатени атланти, кариатиди и пиластри. Павловск е най-младото от големите извънградски царски имения в околностите на Санкт Петербург. Наречен на името на император Павел, син на Екатерина Велика, този чудесен неокласически дворец и обширните му паркове са отражение на неговия вкус. Струва си да бъде посетен заради съкровищата в елегантния дворец и заради очарователния парк, който е един от най-големите в Европа. Връщане в хотела около 19:00 часа. Нощувка.

Ден 7 :

08:00-09:00ч - Закуска. 09:00 -  Допълнителна екскурзия срещу доплащане - Петерхоф  и Кронщат (цена 55 евро). Продължителност 10 часа. Посещение на Петерхоф - извънградския дворец на Петър Първи, превъзхождащ по великолепие френския Версай, наричан “столицата на фонтаните”, с прекрасни паркове, преливащи един в друг и великолепни каскади. Разглеждане на Нижний парк и Большой Дворец. Кронщат – градът на морската слава на Русия. Запознаване с военно-морския град, основан от Петър Велики. Ще видите паметниците на руски мореплаватели и Петър I, все още действащия Петровски сух док, знаментия Кронщатски футщок (измерител на морското ниво), църквата и адмиралтейството. Връщане в хотела около 19:00 часа. Нощувка.

Ден 8 :

08:00-09:00ч - Закуска. Освобождаване на стаите. Около 10:00 часа - трансфер до летището за полет в 13:20. Кацане в Бургас в 16:20 ч.

Снимки

Хотел/Категория Описание Цена (лв)
УСАДЬБА ДЕРЖАВИНА 3* http://www.derzhavinhotel.ru/ 1550

  Ценaта включва:

  - Самолетен билет за директен полет Бургас – Санкт Петербург – Бургас с летищни такси и чекиран багаж до 23 кг
  - Обзорна екскурзия с посещение на Петропавловската крепост
  - Трансфер летище-хотел-летище
  - 7 нощувки със закуска  
  - Водач от агенцията
  - Застраховка “Помощ при пътуване“ с покритие 30000 евро
  - Издаване на виза за Русия

  Цената не включва:

  - Обяди и вечери
  - Допълнителни екскурзии
  - Оскъпяване на застраховка "Помощ при пътуване" за лица над 64 г - 100% (24 лв).

  Допълнителни услуги:

  - Единично настаняване- 1880 лв

Запитване:

 
 

- Цената е валидна до изчерпване на контингентите по полетите и оферираните хотели. В този случай агенцията ще предложи алтернативни дати, хотел и/или цена
- Цената е валидна при записани минимум 20 човека
Възможни са промени в датите и часовете на полетите, в рамките на 24 часа напред или назад.
- Възможни са размествания в реда на провеждане на допълнителните екскурзии
- Допълнителните екскурзии се провеждат при минимум записани 15 човека Цените им включват входни такси за забелжителностите.
- Белите нощи в Санкт Петербург започват от 25 – 26 май, когато вечерният сумрак практически се слива със сутрешния, и завършват на 16 – 17 юли.
- Депозит при резервация - 500 лв

Подобни предложения

Travel Holidays

При необходимост Травел Холидейс ООД си запазва правото да променя цените и условията на предложената оферта.

Травел Холидейс ООД е регистриран администратор на лични данни в Комисията за Защита на Личните Данни

Абонамент за промоции

Top