Неопитомената Намибия!

6556 BGN
 Намибия
 14 Дни / 12 Нощи
 Самолет

НАМИБИЯ - е една от най-безопасните държави на континента Африка във всяко отношение! 

ЗАЩО Е БЕЗОПАСНА ДЪРЖАВА?

1. Намибия е с площ приблизително осем пъти по-голяма от тази на България и с население едва около 2 милиона души, което дава осезаемо усещане за волност и простор и създава в голяма степен ИЗОЛИРАНОСТ от останалите държави в Южна Африка.

2. Бидейки бивша германска колония, Намибия е предпочитано място за почивка на немските туристи!

Доскоро Намибия бе трудно достъпна дестинация поради визовия си режим, но вече отвори широко входната си врата на туризма и с всяка година става все по-популярна и по-оценявана.

Причината за това са прекрасния субтропичен и същевременно океански климат (поради излаза си на Атлантическия океан), богатството от животински видове (включително изчезващи), некултивираните местни племена, пазещи ревностно автентичния си бит и култура, уникалното наследството от древните ни прародители още от каменната ера.. Има и още много други причини да я посетим, но в това ще се уверите сами!

Предполагам вече се досещате, че това няма да бъде обикновна екскурзия!
Няма да бъде даже пътешествие!
Ще бъде пътуване към себе си! Как ли?
Ще настроим сетивата си в режим на съзерцание!
След това...... ще остане само усещането за единение с природата!

По много от всичко и за всеки вкус - лов, риболов, сафари, SPA, екстремни преживявания, романтика, прекрасна кухня и разбира се, прекрасно южноафрикански вино!Природните парковe на Намибия са дом на 4 от Големите 5 (липсва само бизона) и това не е само статистика! В сухия сезон от април до октомври дивите животни са буквално навсякъде,  дотолкова, че през нощта не е препоръчително да се пътува поради бродещите без светлоотразителни "жилетки" жирафи, лъвове, орикси и газели. По бреговете на океана целогодишно сърфисти дебнат вятъра и вълните, а ваканционните комплекси са пълни с туристи почти целогодишно.

Вижте Намибия, нейните хора, дивата природа и нейната земя в едно незабравимо пътуване!

София - Уиндхук - Омаруру - Етоша - Каоколанд - Дамараланд - Свакопмунд - пустинята Намиб - Уиндхук - София

ИЗТЕКЛА ОФЕРТА

Снимки


Програма

Ден 1 :

Полет София - Намибия с прекачване.

Ден 2 :

УИНДХУК

Кацане в Уиндхук. Настаняване в хотел The Windhoek Luxury Suites 4*. Уиндхук е космополитен град, съчетал европейска архитектура с африканска култура. Следобeд ще ви покажем очрованието му. Вечеря.        (обяд, вечеря)

Ден 3 :

ОМАРУРУ

Закуска. Напускайки Уиндхук, ще се отправим на север през град Окаханджа. Градът е основан в началото на 19 век от две племенни групи хереро и нама и в превод от езика на хереро  означава „мястото, където две реки се вливат една в друга“. През града минава така наречения път B1, пресичащ красиви земеделски земи и живописна планинска растителност. По маршрута нашият водач ще направи почивка, за да ви посрещне по типичен намибийски начин с вкусен обяд. Ще завършим пътуването във ферма за гости Klein Eden Guestfarm, разположена директно на брега на река Омаруру. Целият следобед ще бъде на ваше разположение за отмора и наслаждение сред дивата природа. Вечеря. Нощувка.

(закуска, обяд, вечеря)

Ден 4 :

НАЦИОНАЛЕН ПАРК ЕТОША

Очаква ни първото ни сафари! След закуска ще отпътуваме към границата на известния национален парк Етоша, което в превод от езика на местното племе Ошивамбо означава „голямо бяло място“. Националният парк Етоша е защитен район в Северна Намибия и е един от най-значимите дивечови резервати в Африка. Днес паркът заема площ от близо 22.912 км² и е дом на 4 от Големите 5 на Африка – лъв, слон, носорог и леопард, както и на над 114 различни видове дивеч и 340 вида птици.В парка има 34 естествени и 39 изкуствени водни басейна, които осигуряват вода и храна за животните в Етоша, както и прекрасни условия за наблюдението им от туристи.В източната част на парка ще видим обширно, голо, открито пространство, обагрено в зелено и бяло, простиращо се на 4800 км² (почти ¼ от площта на националния парк) – Етоша Пан. Образувала се преди около 2 милиона години, когато поради движението на тектоничните плочи реката Кунене променила своя курс. Водите и се насочили към Атлантическия океан и това довело до бавното и пресъхване.  Ще посветим следобеда на пищната дива природа, която заобикаля пресъхналата солена пустиня. След като обядваме ще се отправим към Mopane Village Etosha. Вечеря. Нощувка.    

(закуска, обяд, вечеря)

Ден 5 :

Закуска. Днешния ден ще прекараме сред дивите животни. Нашият опитен шофьор ще ни отведе до места, където ще имаме възможността да наблюдаваме от близо обитателите на парка.След като обядваме ще се отправим отново на сафари, за да видим как животните се къпят в ямите, пълни с вода, за да се охладят в следобедната жега. Късният следобед ще се отправим отново към Mopane Village Etosha, където ще наблюдаваме мистичния залез на по чаша южноафриканско вино. Вечеря. Нощувка.


(закуска, обяд, вечеря)

Ден 6 :

КАОКОЛАНД

След закуска ще се отправим към портата Галтън, за да изследваме северозападните части на парка Етоша, след което ще се отправим към Каоколанд, за да стигнем до Opuwo Country Lodge, разположена на хълм, непосредствено до Опуво - оживената столица на Каоколанд. Лоджията ще ни предложи комфортно настаняване и безкрайни гледки към планинската храстова земя на Северна Намибия. Насладете се на гледката от терасата на стаята си или от ръба на басейна.Каокланд е условно название на областта, което остава още от времето на апартейда, когато тази територия е била бантустан (племенна родина-резерват). Районът е един от най-дивите и най-малко населени райони в Намибия, с гъстота на населението от един човек на всеки 2 km². Най-представителната етническа група на областта са членовете на племето Химба, което едно от малкото останали на планетата полуномадски племена. Числеността му е около 50 000. Нощувка.

(закуска, обяд, вечеря)

Ден 7 :

КАОКОЛАНД

Закуска. Днес ще изследваме местната култура на племето Химба. Хората от Химба буквално се съпротивляват на модерността. Отказват се доброволно от всички постижения на съвремието ни, включително и от електричество. Те все още палят свещения огън на предците си, а богатството им се определя от...броя на децата, които имат и на добитъка, който отглеждат. Жените на Химба се славят с изключителната си красота - високи скули, стройни фигури и коси, оформени в традиционните за племето фитили в червникав цвят, а собственоръчно изработените бижута по голите им телата ги правят още по-колоритни.Ще се срещнем с хората от Химба и ще имаме достатъчно време да общувате с тях, да ги опознаем и да се снимаме с едно от последните останали номадски племена в Африка.След това ще се заврънем към съвременните удобства на нашата лоджия Opuwo Country Lodge, за да се насладим на оставащото време от деня и да се разхладим в басейна. Нощувка.

(закуска, обяд, вечеря)

Ден 8 :

ДАМАРАЛАНД

След ранна закуска и културните забележителности, пътуваме още по на юг покрай западната граница на Националния парк Етоша и през Каманджаб до глинените тераси на река Угаб в Дамараленд, една от най-слабо населените области на земята. Спиращият дъха планински район Дамараленд е дом на множество адаптирани към пустинята диви животни като слон, носорог, зебра и лъв.След настаняването ни в лоджията Twyfelfontein Country Lodge, ще се наслаждаваме на безкрайни гледки към реката и саваната, осена с мопански дървета. Нощувка.

(закуска, обяд, вечеря)

Ден 9 :

ДАМАРАЛАНД

Закуска. Днес ще напуснем глинените тераси, прегръщащи река Угаб. Нашите следващи спирки са Вкаменената гора от вкаменени стволове на дървета на възраст около 280 милиона години, защитената от ЮНЕСКО местност Twyfelfontein, съдържаща над 2500 рисунки от каменната ера и Музея на открито на Дамара, пресъздаващ традиционната култура на местното население по неповторим из завладяващ начин.След това ще се отправим отново към бреговете на река Угаб, където ще се настаним отново в Twyfelfontein Country Lodge. На тези от вас, за които любопитството е по-силно от умората препоръчваме да вземат участие в допълнително сафари по коритото на река Угаб в търсене на пустинни слонове, които живеят в тази крехка екосистема. Вечерта отново ще наблюдаваме поразителния залез от терасата, от където се откриват  несравними гледки към планината Брандбърг. Нощувка.

(закуска, обяд, вечеря)

Ден 10 :

СВАКОПМУНД

Закуска. За да избегнем жегата, ще направим ранна разходка до White Lady "Бялата дама" - скално изображение, намиращо в пещера, известна като Маак, изобразяващо няколко човешки фигури и орикси (вид антилопа) върху скален панел с размери около 5,5 м х 1,5 м. , а "Бялата дама" е най-детайлната човешка фигура в групата.  След това ще се отправим към  към  крайбрежния град Свакопмунд, където ще се настаним в хотел Swakopmund Plaza. Ще оставим остатъка от деня свободен за почивка или самостоятелни разходки, за да усетите този старомоден град с неговите исторически сгради, музеи, търговски зали и плаж. Нощувка.

(закуска, обяд, вечеря)

Ден 11 :

СВАКОПМУНД

Закуска. Свакопмунд често е наричан с умиление „детската площадка на Намибия“, тъй като предлага множество забавления.Ако желаете, можете да се включите в каякинг в залива Walvis, където ще видите цели колонии от тюлени, морски чайки, корморани, делфини и с малко повече късмет дори гърбати китове.Можете също да покарате бъги през дюните в пустинята или да се разходите с корабче през лагуната на залива Walvis. Нощувка в Swakopmund Plaza Hotel.

(закуска, обяд, вечеря)

Ден 12 :

ПУСТИНЯТА НАМИБ

След закуска, ще продължим на юг през каньона на река Kuiseb до сърцето на пустинята Намиб, чиито "вълни" от пясък са обявени от ЮНЕСКО за световно наследство. Ще се настаним в Desert Camp, а следобедът ще прекараме релаксирайки в басейна с гледка към пустинята или да участвате в допълнителните екскурзии. Нощувка.

(закуска, обяд, вечеря)

Ден 13 :

ПУСТИНЯТА НАМИБ

Днешния ден изисква ранен старт. Ще влезем в Националния парк Намиб Науклуфт малко след изгрев слънце. Сюреалистичния Deadvlei „мъртво блато“ ще ви заплени. Deadvlei е бялo глиненo поле заобиколенo от най-високите пясъчни дюни в света, като най-високата „Big Daddy“ достига 300–400 метра. След драстичното засушаване преди около 700 години, дърветата тук са загинали и са останали само стърчащите им в пясъците скелети, почернели от интензивното слънце.Преди да се завърнем в нашата хижа, ще посетим и каньона Sesriem - природен феномен в сърцето на пустинята Намиб.  Това е естествен каньон, издълбан от река Цаучаб в седиментна скала, дълъгe e около километър и дълбок до 30 метра, а на някои места e широк само два метра.Вечерята днес ще бъде „намибийска браа“ и ще ни събере под откритото звездно небе на пустинята Намиб. Нощувка в Desert Camp.
(закуска, обяд, вечеря)

Ден 14 :

УИНДХУК

След закуска ще отпътуваме към Уиндхук през постоянно променящия се пейзаж на планинската верига Науклуфт, от бели чакълести равнини до храстова растителност и савана, докато стигнем столицата. Трансфер до летището за полета ни към България.

(закуска)

*Цената е на човек при двойно настаняване
Хотел/Категория Описание Цена (лв)
Хотели 3/4* и лоджи
11 закуски, 11 обяда, 11 вечери
6556

  Ценaта включва:

  ✔ Самолетни билети София - Намибия - София с вкл. летищни такси и чекиран багаж
  ✔ 12 нощувки в хотели 3/4* и лоджи
  ✔ 11 закуски, 11 обяда, 11 вечери
  ✔ Транспорт с надежден, климатизиран туристически автобус, създаден за целта
  ✔ Входни такси във всички паркове, включени в програмата
  ✔ Бутилирана вода в автобуса
  ✔ Водач-преводач по време на цялото пътуване при мин.12 записани
  ✔ Застраховка "Гражданска отговорност" и "Евакуация" на TDM Namibia -  осигурява застраховка "Гражданска отговорност" на пътниците до 1 милиард набийски долара и покритие за спешна медицинска евакуация. Надежден, климатизиран туристически бус, създаден за целта
  ✔ Застраховка "Помощ при пътуване с покритие" 10 000 евро
  ✔ Информационен пакет  Sense of Africa - един на стая
  ✔ VIP картата - отстъпки за допълнителни дневни обиколки или екскурзии извън програмата, отстъпки при избрани търговци или процедури. ВИП картата заедно с актуален списък на всички партньори и предлаганите предимства ще ви бъдат предоставени като част от вашия пакет документация.
  ✔ Застраховка "Асистанс" с покритие 10 000 евро, включваща риск от заразяване от COVID-19.

  Цената не включва:

  ✔ Туристическа виза при пристигане – около 120 лева
  ✔ Препоръчваме сключването на застраховка "Отмяна на пътуване" с покриване на всички неустойки в следствие на анулиране на пътуването поради здравословни причини или положителен тест за COVID-19 при по-малко от 3 дни преди полета.
  ✔ Всички разходи от личен характер
  ✔ Всички допълнителни екскурзии и дейности
  ✔ Бакшиши


  Допълнителни услуги:

Запитване:

 
 1. Последователността на програмата е възможно да претърпи промени
2. Метеорологичните условия и природните катаклизми не винаги са подвластни на нашите желания или заклинания, независимо, че често успяваме!

Условия за резервации:
- сключване на договор повече от 30 дни преди полета- 150 лева депозит
- доплащане - 30 дни преди полетаПодобни предложения

Travel Holidays

При необходимост Травел Холидейс ООД си запазва правото да променя цените и условията на предложената оферта.

Травел Холидейс ООД е регистриран администратор на лични данни в Комисията за Защита на Личните Данни

Абонамент за промоции