Съвременната Турската Венеция – Ескишехир и Бурса... с посещение на Древна Никеа

419 379,00BGN
 
 Турция
 5 Дни / 4 Нощи
 Автобус

Намаление 40 лв за записвания до 31.05.2021г.!!!

 2 нощувки със закуски в хотел  3/4* в Бурса
✔ 2 нощувки със закуски в хотел  3/4* в Ескишехир
✔ Екскурзия до Никея - градът, в който се е провел Първия Вселенски събор, на който Християнството бива обявено за официална религия през 325г
 лицензиран турски екскурзовод на български език
 медицинска застраховка с асистанс
 водач от туристическа агенция

Бургас - Бурса - Ескишехир - Изник (Никеа) - Бургас

Дати на тръгване:

22-09-2021


Програма

Ден 1 :

Отпътуване от Бургас за Бурса. Преминаваме през Малко Търново Преминаваме паспортен и граничен контрол и продължаваме в посока Селим Паша, където ще направим кратка почивка и похапване. Пристигане в Бурса следобяд, настаняване в хотела. При възможност обиколна разходка на Бурса. Вечеря. Нощувка.

Ден 2 :

Закуска. Бурса е изключително модерен град, който в същото време е съумял да запази автентичните си културни богатства. Тук бихте могли да видите съвременни редом до средновековни сгради, без това да изглежда неуместно. Градът се намира на пътя на коприната, което още от древността предпоставя издигането му в текстилен и търговски център за коприна и копринени изделия - най-вече великолепни и висококачествени шалове, с които всяка жена може да подчертае красотата си. Бурса е четвъртият по големина град в Турция след Истанбул, Анкара и Измир. 
В днешния ден сме подготвили богата екскурзоводска програма. Ще посетим крепостта с гробниците на основателите на Османската империя Осман и Орхан,  шедьоврите на ислямското изкуство Зелената джамия и Зеленият мавзолей (15-ти век), джамията Улу, представляваща ярък пример за ранната османска архитектура и Коза Хан – исторически кервансарай, построен от Байезид Втори през 1490 г.  
Вечеря и нощувка.

Ден 3 :

Закуска. Отпътуване за Ескишехир. Преди обяд пристигане в града. Ескишехир е един от най-модерните градове на Турция. Градът е известен като Турската Венеция, заради многото канали, които го прорязват и възможността да се разходиш по тях с гондола. В града се намира един от най-големите университети в Турция, силно предпочитан поради светския му характер и поради утвърдените факултети по медицина, архитектура и инженерство. Ежегодно градът приютява около 30 000 студента от цял свят и това придава на града европейски облик и дух, 
При възможност, настаняване в хотела. По желание свободно време или пешеходна обиколка на града. Възможност за разходка с гондола по каналите. 
Обяд. 
Следобяд посещение по желание на етнографски комплекс Одунпазар. Това е старата част на града, където има множество реставрирани стари къщи, напомнящи на Копривщица. Тук може да си купите традиционен сувенир от морска пяна. Това е мек минерал, който се добива само около Ескишехир. От него се изработват и лули, които са много типични за района. 
Следва посещение на музея на восъчните фигури. Фигурите са изработени от кмета на града и неговите помощници.
Отделете време да разгледате града по тъмно, разходката около канала на фона на грейналите мостове и наистина впечатляваща.
Вечеря. Нощувка.

Ден 4 :

Закуска. В днешния ден сме предвидили екскурзия до светилището на цар Мидас (70 км) - митичния цар на древна Фригия, който според легендата превръщал в злато всичко, до което се докоснел. Ще видим и най-големият скален надпис в света, посветен на богинята Кибела (8 век пр.н.е.). Екскурзията е полудневна и се заплаща допълнително - 25 лв. (Екскурзията се провежда при минимум 15 записани)
Около обяд връщане в Ескишехир. Свободно време или по желание посещение на парка Сазова. Той е разположен на 400 000 кв.м.  и предлага ресторанти, амфитеатър. Паркът предлага Миниатюрк с 32 макета, зоопарк с повече от 230 обитатели, както и копие на известния замък Нойшванщайн.
Вечеря. Нощувка.

Ден 5 :

Закуска. Отпътуване за Изник (Никеа) (158 км). Пристигане в Изник преди обед. 
Този град има богата антична и средновековна история, но най-значим е приносът му към християнството. Това е мястото, където през 325 година се е провел Първият Вселенски събор, на който жестоко преследваното дотогава Християнство става официална религия! Тук се е състоял и Седмият вселенски или Вторият никейски събор (787 г.), - особено важен, защото слага края на пагубното иконоборчество.
Последният велик период за града е от 1204 до 1261 година, когато е столица на Никейската империя! Нейните владетели успяват да прогонят католическите кръстоносци и възстановяват Византия.
В османски времена Никея / Изник е известен най-вече с прочутия и много красив изнишки порцелан!   
Тук ще видим реставрираната съборна църква „Света София“ ( IV век ), портите и крепостните стени, античния амфитеатър, великолепната Зелена Джамия и други.   
Ще ви оставим свободно време за обяд и пазаруване на традиционните турски вкусотии (на много добри цени).
Следва отпътуване за България (473 км). След Истанбул ще направим отново кратка почивка на Селим Паша.
Вечерта пристигане в Бургас.

*Цената е на човек при двойно настаняване
Промоция - 40,00 лв на човек за записване до 30-04-2021
Хотел/Категория Описание Цена (лв)
Хотел 3*/4* Закуска 379

  Ценaта включва:

   транспорт с комфортен лицензиран туристически автобус
   2 нощувки със закуски в хотел  3/4* в Бурса
  ✔ 2 нощувки със закуски в хотел  3/4* в Ескишехир
  ✔ Екскурзия до Никея - градът, в който се е провел Първия Вселенски събор, на който Християнството бива обявено за официална религия през 325г
   лицензиран турски екскурзовод на български език
   медицинска застраховка с асистанс
   водач от туристическа агенция
   всички гранични и пътни такси   

  Цената не включва:

  ✔ обяди и вечери
   входни такси за обектите
  ✔ eкскурзия до Мидас "Митичният град на древна Фригия" - провежда се при мин.15 записани

  Допълнителни услуги:

  ✔ Екскурзоводско обслужване на български език
   Включени всички екскурзии в цената

Запитване:

 
 - заплащане на 50% до три дни след подписване на договора
- анулиране без глоба до 30.03.2021г.

Travel Holidays

При необходимост Травел Холидейс ООД си запазва правото да променя цените и условията на предложената оферта.

Травел Холидейс ООД е регистриран администратор на лични данни в Комисията за Защита на Личните Данни

Абонамент за промоции