Прага с директен полет от Бургас - Лято 2019

1104BGN
 С ПОЛЕТ ОТ БУРГАС
 Чехия
 6 Дни / 5 Нощи
 Самолет

Прага е вълшебен град! Град, в който лесно се влюбваш и който те кара да се връщаш отново: с удобни обувки, добър апетит и широко отворени очи...

Предимства на програмата: 

- директни полети Бургас-Прага-Бургас с включен чекиран багаж до 15 кг и 1 брой ръчен багаж до 7 кг на човек
- хотел 4* в центъра на Прага
- възможност за допълнителни ексурзии с екскурзовод на български език

ИЗТЕКЛА ОФЕРТА

Стартирайте Лято 2019 по подобаващ начин!

Насладете се на чара на Златна Прага, озарена от първите летни лъчи!

Програма

Ден 1 :

Първи ден - 13.06.2019

Директен полет от Бургас, който излита в 09:10 и каца в Прага в 10:25. Трансфер до хотела и настаняване. 
Пешеходна обиколка на Прага с екскурзовод на български език– обиколката започва от дворцовия комплекс Храдчани – минава се през трите двора на комплекса от дворци, църкви, базилики, кули и грандиозната готическа катедралa "Св.Вит"; слиза се в Мала страна – през градините на двореца Wallenstein –седалището в момента на Чешкия Сенат и Парламент/. В Мала Страна ще видите – площада, църквата Св. Никола , Кметството. След това се преминава по Карловия мост с многобройните статуи, сувенирни магазинчета и улични музиканти към Старе место –еврейският квартал с най-старата синегога в Европа, старият градски площад с часовника (25 eвро).
Вечерта - свободно време за нощна разходка и тур по „бирените“ заведения на Прага. Нощувка.

Ден 2 :

Втори ден - 14.06.2019 

Закуска. 
Полудневна екскурзия до замъка Конопище– разположен на 45км. югоизточно от Прага - един от най-значимите и посещаваничешки замъци. Забележителният ансамбъл се намира във великолепна гора на брега на красиво езеро. Замъкът е издигнат в краяна ХIII в. като сурова ранноготическа крепост. В продължение на своята 700-годишна история негови владетели са 12 аристократични семейства. През 1887 г. той става собственост на престолонаследника на Австро-Унгарската империя, ерцхерцогФранц Фердинанд д'Есте. Той става неговата любима резиденция и с това започва най-интересната част от историята на замъка. Особено впечатляващ там е "ловният" коридор, където са изложени почти 900 трофеи на лъвове, слонове, тигри, глигани, мечки, елени, муфлони. Всеки от тях има табличка с датата на отстрелване на съответния екземпляр. Разказват, че през живота си ФранцФердинанд е убил около 300 000 животни. Особено ценна е сбирката от средновековни оръжия, която е сред трите най-богати вЕвропа. На площ от около 225 хектара ерцхерцогът изгражда английски ландшафтен парк с редки дървета и растения, донесени отцелия свят. Алеите са украсени със статуи от прочути италиански майстори. Много ефектен е парникът с тропически и субтропически растения. (Цена: 45 евро)

Ден 3 :

Трети ден - 15.06.2019

Закуска и свободно време за самостоятелно разглеждане на града или възможност за целодневна екскурзия.
Екскурзия до Карлови Вари - аристократичният спа-курорт на чехите. Лечебната вода, природата, старинната архитектура - това са трите чудеса, които правят чешкия град Карлови Вари един от най-привлекателните курорти в света. Разположен в живописната долина на река Тепла, вече шест столетия той разкрива своите неизчерпаеми възможности за възстановяване на здравето и за приятен отдих. В началото на XIX век срещу течението, а по-късно и по течението на Тепла се появили големи сгради. На лечение и за отдих все по-често идвали знатни хора от Европа - императори, царе, херцози, графове, изтъкнати представители на науката и културата. Гьоте, посетил 13 пъти красивото селище, пише на Хумболдт: "Ваймар, Карлови Вари и Рим са единствените градове, в които ми се иска да живея." Паметни плочи от впечатляващи с архитектурата си сгради днес свидетелстват, че тук са пребивавали Шилер, Бетовен, Бах, Лист, Брамс, Сметана, Дворжак, Мицкевич, Гогол, Тургенев, Паганини... И въпреки че градът не е бил отминат от пожари, разруха и природни бедствия, днес той има над хиляда сгради - архитектурни паметници в различни стилове, характерни за отминалите столетия, но допълващи се като единно творение на човешкия гений . 

Ден 4 :

Четвърти ден - 16.06.2019


Закуска и свободно време за самостоятелно разглеждане на града или възможност за целодневна екскурзия до Дрезден - Разположен по протежение на бреговете на река Елба, градът е наричан "Флоренцията на Елба". Дрезден е един от най-красивите градове на територията на Германия. Той е столица на немската провинция Саксония, и четвърти по големина в страната след Берлин, Хамбург и Кьолн.Дрезден е световно известен с производството си на порцелан. Една от емблемите на града е красивата църква Фрауенкирхе, а популярната Кьонингщрасе е едно от възловите места в града. От векове насам градът пази своето историческото наследство. И днес предлага невероятен брой модерни и исторически забележителности. Не може да се пропусни и прекрасният бароков дворец Цвингер - забележителен архитектурен ансамбъл, в който може да се види картинната галерия "Старите Майстори" с произведения на Рафаело, Тициан, Рубенс, Рембранд, Каспар Давид Фридрих, Макс Либерман, Якоб ван Ройсдал и др. Една от най-известните картини на музея е "Сикстинската мадона" на Рафаело.Операта в Дрезден също впечатлява с красотата си, Кралският дворец в центъра на града е задължителна спирка за всеки турист. Заслужава си да се посети градът, който е бил опожарен до основи през Втората световна война, и отново е възкръснал с неповторимите си архитектурни сгради. (Цена: 70 евро)

Ден 5 :

Пети ден -17.06.2019

Закуска и свободно време за самостоятелно разглеждане на града.
Или целодневна екскурзия до замъка Хлубока и приказният старинен град Чешкий Крумлов  разположени на 160 км. южно от Прага.Това е възможност и да се потопите в атмосферата на Южна Бохемия и да видите част от историческите обекти, разположени там. Градчето,през което лъкатуши красиви меандри река Вълтава и е в списъка на световното наследство на ЮНЕСКО.
Известно е с красивата си архитектура в ренесансов и бароков стил.Тук се намира втория по големина дворцов комплекс след Пражкия замък с прекрасни градини и изложбени зали. Разходката по  малките улички с множество ресторанти, галерии и традиционни магазинчета ще ви заредят с много положителни  емоции.
Величественият  замък „Хлубока“ е средновековна крепост,превърната от семейство Шварценберг в неоготически замък.Залите са разкошно обзаведени,с изключителни дърворезби,декорации с хералдически символи,ценни гоблени и картини. (Цена: 75 евро)


Ден 6 :

Шести ден - 18.06.2019


Закуска. Освобождаване на стаите. Трансфер до летището за полет Прага – Бургас с разписание- 18:30ч - 21:35ч.

Снимки

Хотел/Категория Описание Цена (лв)
Luxury Family Bila Labut 4* Закуска 1104

  Ценaта включва:

  - Двупосочен самолетен билет Бургас – Прага – Бургас с включен ръчен багаж до 7кг и 1 брой чекиран багаж до 15кг
  - Tрансфер летище-хотел-летище 
  - 5 нощувки с включена закуска в хотел 4* в централната част на града
  - Застраховка „Помощ при пътуване” с покритие 5 000 евро

  Цената не включва:

  - Екскурзии по желание с гид на български език
  - Градски туристически такси € 1,00 на човек/ден
  - Допълнително изхранване, алкохолни и безалкохолни напитки, бакшиши
  - Доплащане за мед. застраховка за лица над 65 г.
  - Входни такси за забележителностите

  Допълнителни услуги:

  Факултативни екскурзии:
  1. Пешеходна обиколка на Прага с екскурзовод на български език - € 25,00 на човек
  2. Полудневна екскурзия до замъка "Конопище" - € 45,00 на човек
  3. Екскурзия до Карлови Вари - € 60,00 на човек
  4. Целодневна екскурзия до Дрезден - € 70,00 на човек
  5. Целодневна екскурзия до Чешкий Крумлов - € 75,00 на човек 

   
  Цените на екскурзиите са валидни при записани минимум 10 туристи. В случая ако количеството записани е по-малко, цената ще бъде прекалкулирана според броя на желаещите. 

Запитване:

 
 

- Възможни са размествания в реда на провеждане на допълнителните екскурзии, както и промени в часовете на полетите
- В случай, че няма места в предложените по програма хотели, ще бъдат предложени други от същата категория и подобна локация.
- Офертата е валидна до изчерпването на контингентите по полетите и хотелите!

Подобни предложения

Travel Holidays

При необходимост Травел Холидейс ООД си запазва правото да променя цените и условията на предложената оферта.

Травел Холидейс ООД е регистриран администратор на лични данни в Комисията за Защита на Личните Данни

Абонамент за промоции

Top