Круизен пакет АЛЯСКА И КАНАДА С НИАГАРА | ПОТВЪРДЕНА ГРУПА | НЯМА МЕСТА

8980  ЛВ
 Ванкувър, Торонто, Аляска, Джуно, Квебек, Кечикан, Монреал, Ниагарски водопад, Отава, Скагуей,
 m/s Zaandam
 15 дни

Аляска е легендарна дестинация, с изключителна, макар и сурова природа. Не по-малко интересна е и историята на полуострова. В нашето приключение има от висчко. Белите нощи и незалязващото слънце по това време на годината са още един бонус към пътуването. Във втората му част, ще ви срещнем с друга легенда - Ниагарския водопад, в съчетание с емблематичните канадски градове Торонто, Монреал, Отава, Квебек.


ПОТВЪРДЕНА ГРУПА С ВОДАЧ!

НЯМА МЕСТА!Маршрут: София-Ванкувър-Фиорд Трейси Арм-Джуно-Скагуей-Глейсиър Бей-Кечикан-Ванкувър-Торонто-Монреал-Онтарио-Отава-Квебек-Торонто-София

Дата: 04.06.2024 г.

Акценти на програмата:
✔ Включени самолетни билети с 1 бр. чекиран куфар
✔ 7 нощувки на круизен кораб в Аляска
✔ 1 нощувка със закуска във Ванкувър в хотел 3*
✔ 3 нощувки със закуска в Торонто в хотел 3*
✔ 2 нощувки със закуска в Монреал в хотел 3*
✔ Включена в цената обзорна екскурзия на Ванкувър
✔ Включена в цената 3-дневна екскурзионна програма с посещение на Квебек, Отава, Монреал, езерото Онтарио.
✔ Пътуването е в периода на белите нощи

При запитване, можем да предложим и други категории кабини, различни от посочените в офертата.

Внимание: За това пътуване се изисква виза за САЩ!


Снимки

Програма

Ден 1:

04.06.2024 София-Ванкувър 

Сутрешен полет София-Ванкувър с прекачване. Кацане във Ванкувър в 14:15, трансфер до хотела. Настаняване, свободно време. Нощувка.

Ден 2:

05.06.2024 Ванкувър

Освобождаване на хотела около обяд. Трансфер до круизния терминал. Регистрация и настаняване на кораба. Отплаване в 16:00 ч.

Ден 3:

06.06.2024 Плаване покрай фиордите на Аляска(вътрешен маршрут) 

Вътрешният маршрут е защитена мрежа от водни пътища, които преминават покрай отсечени заледени фиорди и буйни гори по назъбения бряг на Югоизточна Аляска. Безспорно, това е един от най-впечатляващите круизни маршрути на света. Той ни дава възможност да наблюдаваме някои от емблематичните за Аляска животни – гърбати ктова, плуващи във водите край кораба; гологлави орли, прелитащи над главите ни; кафяви мечки, пристъпващи тежко на сушата.

Ден 4:

07.06.2024 Трейси Арм, 09:00-09:30, техническа спирка само за слизане  

Стръмни скали и покрити с лед планини рисуват този фиорд. Тук се намира най-голямата непокътната дъждовна гора в САЩ. Вековните дървета са превзели входа на фиорда още в края на ледниковия период, но по-нататък ледената хватка е все още силна. Тук ледниците се спускат от върховете, чак до морето, задържащи в себе си вода замръзнала преди десетилетия, дори столетия. Трейси Арм е част от около 23000 квадратни километра недокосната природа, защитена от Националната гора Тонгас. Тук често могат да се видят мечки, планински кози, китове.

Ден 5:

07.06.2024 Джуно, 13:00-22:00 

Предстои ни посещение на най-изолираната, най-красива  и странна столица на щат в САЩ. Заобиколени от вода, гори и планински склонове, посетителите могат да прекарат деня в катерене по ледниците, ядене на прясно уловена риба и разглеждане на града. Населението му е около 32 000 души, основно рибари, но този малък град всяка година приема над 1 млн. туристи и е една от топ дестинациите в САЩ.

Ден 6:

08.06.2024 Скагуей, 07:00-21:00 

В пика на златната треска в Клондайк, пристанищният град Скагуей е бил основен портал към легендарната златоносна територия и много бързо се превръща в най-голямото селище в Аляска. По онова време се отварят множество магазини, барове, хотели. С края на златната треска през в началото на 20 век, идва и залезът на Скагуей.  В днешно време градът е оживен от друг тип посетители, желаещи да изследват цветната история, недокоснатата природа и нейната красота. Всяка следваща крачка тук ви потапя все повече във времето на златната треска. В прочутия салон Red Onion  все още се пази пистолета, оставен от Уайът Ърп по пътя му към Кондайк. Запазена е и теснолинейката, някога преминаваща през суровите планини, край водопади и ледници, свързваща Скагуей и котловината Уайтхорс в Юкон. По-голямата част от Скагуей е съхранена като част от националния парк Златна треска Клондайк.

Ден 7:

09.06.2024 Плаване в Залива на ледниците, 07:00-16:00 

Затворете очи и се заслушайте в звуците на ледниците – скърцането на „живия” лед, крясъците на чайките и орлите, плясъка на гърбатите китове. Замръзнали върхове извисяващи се над мъхести гори и 7 ледника са част от пейзажа, който ни заобикаля в този ден. Облечени топло, можем комфортно да го наблюдаваме от откритата палуба на кораба.

Ден 8:

10.06.2024 Кечикан, 11:00-19:00 

Кечикан е едно от най-добрите места за среща с културата на коренното население на Аляска – племената Тлингит, Хайда, Цимшиан. На няколко места можем да видим сложно гравираните им тотеми, а също и да наблюдаваме как майсторите ги изработват, да станем свидетели на традиционни танци. Няма да пропуснем да се разходим в градчето и по историческата улица Крийк, където да се снабдим със сувенири, пушена сьомга или предмети на местното изкуство. Ще разгледаме и музея „Dolly’s House” съхранил част от някогашния квартал на червените фенери.

Ден 9:

11.06.2024 Плаване по вътрешния маршрут

Днес ще имаме възможност за последно да се насладим на гледките от АЛяска, които остават зад нас. Този ден е възможност за почивка преди втората част на нашето пътешествие – Канада и Ниагарския водопад. 

Ден 10:

12.06.2024 Ванкувър, напускане на кораба след 07:00 ч

Днес освобождаваме кабините и се впускаме в обзорна екскурзия на Ванкувър(включена в цената). Ще се запознаем с неговите туристически забележителности: От круизния терминал Canada Place до Парка Стенли с индианските тотеми, Английският залив с невероятните си гледки към океана, Китайският град и най-старият квартал на града Гестаун. Също така няма да пропуснем олимпийското селище и екзотичният остров Гренвил Айлънд -задължителна спирка за всички гости на града: улични музиканти, уникални подаръци и много екзотични продукти. Очакват ни гледките (и ароматите) на многото арт галерии, магазини, ресторанти и кафенета. В късния следобед ще се отправим към летището за полет до Торонто. След кацането ни там, ще се настаним в хотел. Нощувка.

Ден 11:

13.06.2024 Торонто

По време на днешната ни екскурзия (срещу доплащане) ще видите най- известните забележителности на Торонто, една, от които е замъкът Каса Лома (отвън). Със своите 98 стаи, той остава най-големият частен дом в Канада.  Освен това ще видим Китайският квартал, крайбрежната улица Queens Quay, Финансовият център, Старият град, сградите на общината, парламента, университета и други.

Ще посетим историческия район Distillery district, обявен за световно културно налседство на UNESCO с характерните си сгради от 19ти век, галерии и ресторанти. Ще отделим време да се потопим в атмосферата му и да се разходим по уличките на този квартал, където до 1860 г. се е помещавала най-голямата дестилираща компания в света The Gooderham and Worts Distillery, а днес е основна сцена за много културни и развлекателни мероприятия.

Екскурзията завършва пред CN Tower  -със своите 553 м тя е най-високата телевизионна кула в света. Не пропускайте да се качите на обзорната площадка (без екскурзовод), от където ще може да направите панорамни снимки на града, разположен на езерото Онтарио. 

Ден 12:

14.06.2024 Ниагарски водопад 

След закуска, отпътуваме в посока Ниагарския водопад (екскурзия срещу доплащане). Ще имаме възможност да се насладим на най-зрелищната гледка в Канада – така наречената „Подкова“ – по-красивата страна на водопада, естествено оформена във формата на подкова. Ако говорим за големи неща, ето едно от тях: Ниагарският водопад – най-известният от всички водопади на света и най-голям в цяла Северна Америка. Според една от теориите, името са му дали ирокезките племена, живели някога по тези места. По време на автобусната екскурзия ще почувстваме как тази природна стихия “измива” границите между САЩ и Канда и създава усещането за безвремие. Ще научим за произхода му и ще чуем легендите за ирокезите. Ще се запознаем с един от най-очарователните градове в Канада - Ниагара на езерото (Niagara on the lake). В края на деня ще се върнем в хотела. Нощувка.

Ден 13:

15.06.2024 Торонто-Монреал

Закуска. Освобождаваме стаите и се отправяме в посока Монреал покрай брега на езерото Онтарио. Ще преминем през град Кингстън – първата столица на Канада. Тук непременно ще се отбием за да опитаме от прочутите ябълкови сладкиши на местната пекарна "Big Apple”. Ще продължим към уникалната забележителност наречена „Хилядата острова”. Това е зоната, от която езерото Онтарио дава началото на река Св.Лорънс. Тя е обявена за национален парк на Канада. Ще се впуснем в един круиз между острови и архипелази, чийто брой в действителност е около 1800. Край нас ще преминат многобройни къщи и дори цели замъци построени на островите. Заедно с това ще чуем разказите на екскурзовода за това удивително място. След края на круиза ще продължим към Отава. По пътя, край град Броквил, ще преминем край първия железопътен тунел в Канада, построен през 1860 г. След пристигането ни в Отава, ще се запознаем с някои от най-големите забележителности на канадската столица – Парламентарния хълм, Музея Байтаун, Катедралата Нотр Дам де Отава, Алеята на героите. След края на обзорната екскурзия ще тръгнем към Монреал, където ще нощуваме.

Ден 14:

16.06.2024 Монреал-Квебек

След закуска ще се отправим към Квебек, където ще направим обзорна екскурзия с посещение на: Гранд хотел Шато-Фронтенак, построен с вид на замък; улицата на художниците; квебекската базилика Нотр-дам-де-Виктуар; гарата Гар-дю-Пале; Зданието на парламента; Квебекската крепост; старата квебекска еднорелсова железница,; Университетския квартал;  Вечерта ще се върнем в Монреал за нощувка.

Ден 15:

17.06.2024 Монреал

Закуска. Начало на обзорна екскурзия на Монреал. Ще разгледаме стария град, който е исторически и културен център на града. Тук са съсредоточени основните забележителности – Пазарът Бонсекур, Базиликата Нотр-дам, Катедралата Св.Йосиф, върха Маунт Роял, олимпийския стадион. След края на екскурзията ще се отправим към летището на Монреал за полет до София.

Ден 16:

18.06.2024 София

Кацане в София в 13:20 ч. Край на програмата.

Снимка Наименование Описание
Ванкувър Вече дълги години Ванкувър се цитира като едно от най-добрите места за живеене – иначе казано, град мечта. А всъщност градът е само на малко повече от 150 години. Крайбрежието първоначално е било дом на индиански племена, известни със своите тотемни стълбове, които могат да се видят на различни места из града. Едно от най-големите преимущества на Ванкувър е зрелищното му разположение. Фонът се оформя от заснежени върхове и искрящи води, а модерният и осеян с небостъргачи пейзаж е същевременно тясно свързан с природата.
Стенли парк, един от най-големите обществени паркове в Северна Америка, е разположен на полуостров в залива Бурард, а по-малки зелени площи са разпръснати из целия град. Заниманията на открито са неразделна част от живота с многобройните  пешеходни и велосипедни алеи, градски плажове, яхтени пристанища и съоръжения за зимни спортове.
Небостъргачът "Харбър Сентър" се отличава с външен стъклен асансьор, който изстрелва посетителите до наблюдателната площадка, разположена на 130 метра над земята, предлагайки им панорамна гледка към града и заобикалящите ги води и острови.
Торонто Торонто е най-големият град в Канада, намира се на северозападния бряг на езерото Онтарио. Градът се намира на северозападния бряг на езерото Онтарио, през което праминава границата между Съединените щати и Канада. Торонто е финансовият и икономически център на Канада, също така представлява и културен, здравен и изследователски център на страната. 
Най-високата забележителност в града това е кулата СиЕн Таур - 553 метра, открита е през 1976г. Интерес представляват - улица Ианг стриит, която започва от брега на езерото Онтарио до река Рейни ривър. Улицата е централна в Торонто и продължава на север с няколко извивки, достигайки до река Рейни ривър в Онтарио. Сред другите забележителности в града са Хокейната стена на славата, централният площад Дъндас скуеър, огромният мол Ийтън сентър, квартал орквил, улицата на изкуствата Куийн стрийт уест.
Аляска Аляска е 49-ият щат на САЩ, приет на 3 януари 1959 г. Заема крайната северозападна част на Северна Америка, като на запад Беринговия проток го отделя от Азия. На изток граничи с Канада, на юг се мие от водите на Тихия океан. Първите исторически свидетелства показват, че първите европейци, достигнали до Аляска, са дошли от Русия. Подбудени от държавния секретар Уилям Сюард, американският сенат купува Аляска за $7,2 милиона на 30 март 1867 г.,
Джуно Джуно е град в САЩ, столица на щата Аляска. Намира се в югоизточната част на Аляска, на 60 км от западната граница на Канада и е с население 31 118 жители (2004 г.). Градът е център на рибното производство в югоизточна Аляска. Основан е през 1881 г., като първоначално е бил миньорски лагер и носи името на златотърсача Джоузеф Джуно.
Квебек Градът е разположен около устието на рекаСейнт Лорънс. Население 528 595 жители (2005), с предградията – около 717,6 хил. души.В отличие отМонреал жителите с роден английски език са много малко – около 2%, докато тези с роден испански са 3%.Френският е роден език за 94,8% от жителите на града, едва около 15% знаятанглийски език на добро ниво. Над 90% от гражданите изповядваткатолицизъм.Сред главните забележителности на града е „Замъкът Фронтенак“ – хотел, построен в края на 19 век в стил КъсноСредновековие.Въпреки близостта доАтлантическия океан климатът в града е континентален, със студена зима и топло лято.
Кечикан Кечикан е едно от най-добрите места за среща с културата на коренното население на Аляска – племената Тлингит, Хайда, Цимшиан. На няколко места можем да видим сложно гравираните им тотеми, а също и да наблюдаваме как майсторите ги изработват, да станем свидетели на традиционни танци.
Монреал Монреал (Montreal) е най-големият град в провинцията Квебек и вторият по големина в Канада. Известен е като културната столица на страната. Официален език в града е френският. Монреал е най-големият френскоезичен град в света след Париж. Днес той е важен финансов, фармацевтичен, културен, туристически и международен център.
Ниагарски водопад Ниагарският водопад – най-известният от всички водопади на света и най-голям в цяла Северна Америка. Според една от теориите, името са му дали ирокезките племена, живели някога по тези места. 
Отава Отава естолицата на Канада и четвъртият по големина град в страната. Намира се в източната част на провинцияОнтарио, на едноименнатарека. Населението на самия град е 808 391, а цялата столична община има 1 146 790 жители 2004 г.).Градът е основан през 1826 година с името Байтаун (Bytown), а през 1855 година приема името Отава. Той се превръща в технологичен и политически център на Канада. Първоначалните граници на града са разширяват постепенно чрез включването на нови райони. През 2001 година територията на града нараства значително чрез обединяването на нови градове. Името „Отава“ произлиза от думата „adawe“ и означава „търгуване“. Първоначално в града се заселват ирландци и французи и Отава става мултинационален град с разнообразно население.
Скагуей В пика на златната треска в Клондайк, пристанищният град Скагуей е бил основен портал към легендарната златоносна територия и много бързо се превръща в най-голямото селище в Аляска. По онова време се отварят множество магазини, барове, хотели. С края на златната треска през в началото на 20 век, идва и залезът на Скагуей.  В днешно време градът е оживен от друг тип посетители, желаещи да изследват цветната история, недокоснатата природа и нейната красота.
Категория Тип кабина Описание Цена
вътрешна категория L Разположени на палуби 2 и 3.  8980 лв
кабина с прозорец категория FF Разположени на първа палуба. 9330 лв
кабина с балкон категория BB Разположени на палуба 7. 11090 лв
кабина с балкон категория B Палуби 6 и 7 11320 лв

Цената включва:

✔ Самолетни билети София-Ванкувър-Торонто и Монреал-София с прекачване. Включен чекиран куфар до 23 кг и голям ръчен багаж до 8 кг
✔ 7 нощувки на борда на m/s Zaandam с изхранване на база „пълен пансион” – закуска, обяд, вечеря и междинни хранения на бюфет
✔ 1 нощувка със закуска във Ванкувър в хотел ***
✔ 3 нощувки със закуска в Торонто в хотел ***
✔ 2 нощувки със закуска в Монреал в хотел ***
✔ Обзорна екскурзия на Ванкувър
✔ Тридневна екскурзионна програма по маршрут Торонто-езерото Онтарио-Отава-Квебек-Монреал 
✔ Всички трансфери по маршрута
✔ Застраховка „Помощ при пътуване” с покритие 10 000 евро
✔ Представител на туроператора по време на цялото пътуване

Цената не включва:

✔ Такса обслужване на борда на кораба - 16USD/човек/ден
✔ Екскурзиите организирани срещу доплащане
✔ Сателитен интернет на борда на кораба
✔ Консумацията на алкохолни напитки
✔ Такса за издаване на виза за САЩ - 185 USD (международните паспорти трябва да са с валидност минимум 6 месеца след датата на връщане)
✔ Съдействие за оформяне на документи за кандидатстване за виза за САЩ - 120 лв/човек
✔ Такса за издаване на електронно разрешително за пътуване за Канада/ еТА (многократна) – 7 канадски долара; ( 10 лв.)
✔ Такса за обработка и подаване на документи за  еТА – 40 лв.

Условия за резервация:

✔ Депозит 1: 1200 лв/човек при записване
✔ Депозит 2: доплащане до 50% до 15.02.2024
✔ Пълно плащане до 04.04.2024
В случай, че пътуващите нямат готова виза за САЩ, е необходимо веднага след потвърждение за резервация, да предприемат действия за кандидатстване.
Ако получат отказ, заплатеният депозит от 1200 лв/човек не се губи, а остава във вид на ваучер за бъдещо пътуване с "Травел Холидейс" ООД.

УСЛОВИЯ ЗА АНУЛАЦИЯ:
✔ До 15.02.2024 - 1200 лв/човек
✔ 16.02-04.04 - 30% от стойността на договора
✔ 05.04-04.05 - 50%
✔ След 04.05- 100%

Запитване:

* Цената е на човек при двойно настаняване!
* Цени за деца и 3/4-ти възрастен - на запитване!
Категория Тип кабина Описание Цена
вътрешна категория L Разположени на палуби 2 и 3.  8980 лв
кабина с прозорец категория FF Разположени на първа палуба. 9330 лв
кабина с балкон категория BB Разположени на палуба 7. 11090 лв
кабина с балкон категория B Палуби 6 и 7 11320 лв


Подобни предложения

Travel Holidays

При необходимост Травел Холидейс ООД си запазва правото да променя цените и условията на предложената оферта.

Травел Холидейс ООД е регистриран администратор на лични данни в Комисията за Защита на Личните Данни

Абонамент за промоции