Круизен пакет "КАРИБСКО ПРИКЛЮЧЕНИЕ" - март 2022

5520  ЛВ
 Антигуа и Барбуда, Бриджтаун, Гваделупа, Кастрис, Кингстаун, о-в Мартиника, Порт ъф Спейн, Розо, Сейнт Джорджис, Сейнт Китс и Невис, Сейнт Мартен, Британски Вирджински острови, София,
 MSC Seaview
 17 дни

Изтекла оферта!


Снимки

Програма

Ден 1:

12.03.2022 г. полет София – Пойнт а Питр

Красивата столица на Гваделупа ви посреща на първата вечер от вашето приключение. Нощувка.

Ден 2:

13.03.2022 г. Пойнт а Питр, Гваделупа, качване на борда на кораба 19:00 ч.

Един от най-популярните карибски острови ще ви посрещне с тропическите си плажове и екзотична природа. В този ден ще ви покажем най-доброто от Гваделупа – водопади с кристални води, дъждовни гори, висящи мостове и зоологическа градина. А в остатъка от деня ще ви дадем възможност да плажувате за няколко часа на най-хубавия плаж на острова – Санта Анна. Накрая идва време за качване и опознаване на кораба.

Ден 3:

14.03.2022 г. Кастрийс, Санта Лучия, 09:00 – 18:00 ч.

Санта Лучия е прекрасна комбинация от лазурни плажове, тихи заливчета, тропични гори, голeми бананови и кокосови плантации. Тук се издигат двата вулкана близнаци -  “Големият питон” и “Малкият питон”, включени в списъка за световно наследство на ЮНЕСКО. Някои от най-привлекателните плажове на острова са на ваше разположение, недалеч от столицата - Anse Chastanet Beach and Reef, Vigie Beach, La Toc Beach.

Ден 4:

15.03.2022 г. Бриджтаун, Барбадос, 08:00 – 20:00 ч.

Барбадос е град изпълнен с история и в сърцето му се намират сградите, обявени за световни културни обекти от ЮНЕСКО. В тази архитектурна съкровищница влизат сградата на парламента на Барбадос и еврейската синагога и музей Низе. Построена през 1654 год., тя е една от най-старите синагоги на западното полукълбо. Също впечатляващ е и историческия музей, които се намира в сградата на затвор от 19 век. Барбадос е малък остров, но може да се похвали с множеството си плажове с чисти и широки ивици снежнобял пясък, които се губят в тюркоазените води на Карибско море.

Ден 5:

16.03.2022 г. Порт ъф Спейн, Тринидад, 09:00 – 18:00 ч.

Порт ъф Спейн е столицата на Тринидад. Градът е богат на история, култура и зашеметяващи гледки към заобикалящата красота. Желаещите могат да се включат в организирана от нас екскурзия (срещу доплащане) из острова. Ще започнете със спирка до фара на града (една от главните забележителности), след това ще минете през невероятната сграда на парламента, или по-позната като „Червената къща”, докато стигнете до „Великолепните седем” – седем уникални къщи в колониален стил, построени в началото на века като частни резиденции. Недалеч от столицата има отлични плажове - Maracas Bay, Las Cuevas, Blanchisseuse Bay, които предоставят отлични възможности за добиване на приятен загар под топлото карибско слънце.

Ден 6:

17.03.2022 г. Сейнт Джорджис, Гренада, 09:00 – 18:00 ч.

В този ден ще се запознаете отблизо с остров Гренада, познат също като „Островът на подправките” заради многобройните плантации на индийско орехче, канела, джинджифил, карамфил, какао и други, които го правят най-големият производител на подправки в цялото Западно полукълбо. А поради нарастващото производство на шоколад, остров Гренада е на път да се превърне в шоколадовата столица на Карибите и един от водещите производители в света. Предлагаме ви обзорна екскурзия на най-известните забележителности на острова. Обиколката ще започне с водопадите Конкорд (Concord Falls), които представляват 100 метрова живописна каскада. Те са продължение на река Конкорд и се намират недалеч от едноименното селище. Следва посещение на Diamond Chocolate Factory, която се намира в бивша фабрика за ром. А накрая ще се отправите към националния парк Grand Etang и по-точно към езерото Grand Etang, което заема кратера на неактивен вулкан с кристално чистите си води.

Ден 7:

18.03.2022 г. Кингстаун, Сейнт Винсънт и Гренадини, 09:00 – 18:00 ч.

Днес сме предвидили обзорна екскурзия на остров Сейнт Винсънт и Гренадини. В програмата влизат посещение на Fort Charlotte, която е построена от британците и се намира над пристанището в Кингстаун. Вътре може да видите поредица от стенописи, изобразяващи многобройните карибски битки, рибарските градчета Layou и Barrouallie, залива Wallilabou, където е сниман филмът „Карибски пирати”, паркът Wallilabou, водопадите Darkview и плажът Buccama.

Ден 8:

19.03.2022 г. Форт дьо Франс, Мартиника, 08:00 – 22:30 ч.

Почти половината остров е зает от красиви тропични гори, в които все още се срещат различни малки гризачи, земноводни, някои влечуги, разноцветни пеперуди, редки ендемични представители на паяците и бръмбарите, красиви птици и привличащи вниманието пърхащи колибри. Най-високата точка на о. Мартиника е прочутият вулкан Мон Пеле (1397 m), изригнал през 1902 г. и разрушил град Сен Пиер, като отнел живота на над 30 000 души. Жив останал само един затворник, чиято килия го запазила от бушуващата стихия на вулкана. Днес в града има малък музей, посветен на това изригване на Мон Пеле, където се пази камбаната на църквата, повредена по време на изригването, както и много предмети от бита на хората от това време.

Ден 9:

20.03.2022 г. Пойнт а Питр, Гваделупа, 07:00 – 19:00 ч.

Днес можете да се насладите изцяло на прекрасните снежнобели плажове на острова.

Ден 10:

21.03.2022 г. Роуд Таун, Британски Вирджински острови, 10:30 – 19:00 ч.

Британски Вирджински острови са божествени късчета земя, скрити в сърцето на Карибите. Изпълнени с невероятна екзотика, островите са една от най-изкушаващите дестинации за вълшебна почивка. Днес ще имате възможност да посетите ботаническата градина J.R. O'Neal Botanic Gardens, където ще бъдете заобиколени от цветна екзотика. След това може да спрете и до BVI Folk Museum, за да се запознаете с историята на острова. А накрая не трябва да пропускате и фабриката за ром Callwood Distillery.

Ден 11:

22.03.2022 г. Филипсбург, Сейнт Мартен, 08:00 – 18:00 ч.

Сейнт Мартен е сред най-малките карибски острови, разделен между 2 държави. Това се случва през 1648 г. Френската част е Сен Мартен, а нидерландската - Синт Мартен. Границата между двете части на острова, човек може да усети единствено по отличителните черти на националната култура. Във френската част се намират гурме ресторантите, повече университети, частни училища, а в холандската има повече заведения тип “Бърза закуска“, казина, дискотеки. Целият остров е безмитна зона, а холандската част в близост до круизното пристанище представлява огромна „шопинг“ територия, където цените наистина са доста атрактивни, а стоки има за всеки вкус. Ще направите панорамна обиколка на остров Филипсбърг и Големият солен водоем, следва посещение на Граничен паметник Grand Case и град Мариго. Свободно време в центъра на Мариго. Ще имате и възможност да се отпуснете на плажа. Спиращи дъха гледки, очарователни живописни кътчета и небесен плаж са атракциите на чудна екскурзия, която ни води да открием кое е най-доброто в Сейнт Мартин с обиколка на най-очарователните места преди незабравима почивка край синьото Карибско море.

Ден 12:

23.03.2022 г. Бастер, Сейнт Китс и Невис, 07:00 – 19:00 ч.

Федерация Сейнт Китс (Сейнт Кристофър) и Невис се състои от двата едноименни острова със столица Бастер. Интересното за Сейнт Китс е, че западната му част се намира в Карибско море, а източната – в Атлантическия океан. Тук ще можете да видите отблизо стари църкви, индиански колиби, сгради в традиционна френска и викторианска архитектура, уникални скални образувания, появили се от вулканични изригвания, градините Romney и захарната плантация Wingfield. Можете да минете и през Timothy Hill  в залива „Frigate Bay”, от където се открива гледка към източния бряг на острова – мястото където Атлантическият океан докосва Карибско море. А накрая ще се насладим на Cockleshell Beach – плаж в най-южната част на Сейнт Китс.

Ден 13:

24.03.2022 г. Сейнт Джонс, Антигуа и Барбуда, 07:00 – 19:00 ч.

Антигуа впечатлява с ослепителните си над 350 екзотични плажа и дълбоко врязаните в сушата заливи. Екзотичните коралови рифове са почти непрекъснати и обграждат острова, като правят мястото перфектно за гмуркане. Присъствието на 200 годишното укрепление Нелсън показва миналото на острова като база на Британската империя, а в днешно време дава подслон на множество кораби и яхти от ураганните ветрове в региона. В наши дни то е признато от UNESCO за част от световното наследство. Следващата спирка ще е Shirley Heights – някогашна важна точка за наблюдение и артилерийска отбрана на острова. Макар и не много висока (около 150 м), тя предоставя възможност за разглеждане от високо на пристанищата и целия остров. Ще имате възможност да видите дъждовната гора и банановата плантация, а накрая ще стигнете до Turner’s Beach, където ще се насладите на Карибското слънце и море и ще си починете върху ситния бял пясък. Всяка година, тук се събират яхти от цял свят, за да се състезават в една от най-престижните фрегати – Ролекс Трофи, а елегантните хотели, разположени из заливите правят Антигуа едно от най – привлекателните и екзотични места из Карибите.

Ден 14:

25.03.2022 г. Розо, Доминика, 07:00 – 19:00 ч.

Доминика се намира в центъра на Карибските острови между двата френски острова Гваделупа и Мартиника. Отличава се с големия брой планини, реки и водопади. Днес ще ви предложим екскурзия до селища на индианското племе Kalinago – коренните жители на Доминика, които са живели тук преди островът да бъде открит и завладян от европейците. Това е единствената запазена изолирана общност на карибските индианци. Тук ще се запознаем отблизо с ежедневния живот на племето, традициите и начина им на препитаване.

Ден 15:

26.03.2022 г. Форт дьо Франс, Мартиника, 09:00 – 19:00 ч.

Мартиника е рожденото място на съпругата на Наполеон Бонапарт – Жозефина. Нейният дом е превърнат в чудесен парк с малък музей, едно от най-тихите и приятни места за разходка на острова. Не пропускайте да посетите прочутия ботанически парк-градина "Балата", недалече от столицата. Известно време на Мартиника живее и известният френски художник Пол Гоген и днес на острова има малък музей, посветен на художника.

Ден 16:

27.03.2022 г. Пойнт а Питр, Гваделупа, освобождаване на кораба 07:00 ч.

Разходка с възможност за самостоятелно посещение на зоологическа или ботаническа градина и свободно време в последния ден.

Снимка Наименование Описание
Антигуа и Барбуда Антигуа е островна държава, разположена в източната част на Карибско море, на границата с Атлантическия океан. Тя е част от Подветрените острови, които са в състава на островната група Малки Антили. Остров Антигуа / заедно със съседния – Барбуда, с който образуват една държава, но имат самостоятелно управление и столици/ е открит от Колумб през 1493 г., по време на второто му плаване до Новия свят. Нарича го на името на Катедралата Антигуа де Санта Мария в Севилия.
Бриджтаун Бриджтаун е столица на Барбадос и най-големият град в държавата. Той е важен икономически, търговски и информационен център в Карибския басейн.
Градът има богата култура и история. Той е много добра комбинация между новото и старото, с исторически обекти и сгради, разположени сред модерни структури като многоетажни офиси, финансови институции и търговски центрове.
В този оживен град има почти винаги активност. Предлага се разнообразие от заведения и малки търговски обекти. Плавателни съдове като яхти, катамарани и риболовни лодки удобно акостират точно в сърцето на града. Посетителите също ще оценят изобилието от възможности за безмитно пазаруване, предлагани в Бриджтаун, както и местния чар, който градът носи.
Гваделупа Гваделупа наистина е божествено красива и има всичко, което се очаква от един карибски остров. Плажове с бял пясък и барове, боядисани в ярки цветове, над които хвърлят своята сянка палми, полюшвани от солените ализе – постоянните „търговски“ ветрове, които не позволяват на температурите да станат много високи. Дивият вулканичен пейзаж на вътрешността служи за красив декор на бреговата линия.
Кастрис Кастрийс е столицата на островната държава Санта Лучия. Населението на града е 60 934 жители от преброяването през 1998 г. Разположен е на брега на Карибско море. Градът е основан от французите през 1650 г. Големите пожари през 1927 и 1948 година са разрушили голяма част от колониалната архитектура на столицата.Като всеки друг град от района и тук може да се гмуркате, возите на яхта и да направите обиколка из интересната природа. Не пропускайте да се насладите на местната кухня.
Кингстаун
Кингстаун, столицата на Сейнт Винсент и Гренадини и е главен пристанищен град за карибската островна верига. Градът разполага с поредица от оцелели сгради от 19-ти век, включително катедралата "Свети Георги", известна с красивите си витражи и романската катедрала "Успение Богородично". В района на пристанището посетителите могат да видят конструкции, изградени от плочки и червена тухла, които са били използвани като баласт на търговски кораби от Великобритания или да се отправят към Форт Шарлот със зашеметяваща гледка към града.
о-в Мартиника Остров Мартиника е родното място на Жозефина Бонапарт. Наричат го още Островът на цветята. Тук пазарите са отрупани с тропически плодове, водата е с наситен тюркоазен цвят, а из въздуха пърхат колибри.
Мартиника (на френски: Martinique; на испански: Martinica) е задморско владение на Франция със статут на регион и департамент.
Регионът обхваща едноименния остров и няколко малки островчета по източния му бряг. Разположен е в източната част на Карибско море, част от архипелага Малки Антили. Има брегова линия 250 km. Северните части са заети от вулкански масив, с най-висока точка действащият вулкан Мон Пеле – 1397 m. Южните райони са със средна надморска височина до 500 m. Климатът на остров Мартиника е тропически. Дъждовният сезон продължава от юли до ноември.
Остров Мартиника е открит от Христофор Колумб през 1502 г. Първоначално е испанско владение, а от 1674 г. Франция го обявява за своя колония. Още около 1660 г. цялото местно население е изтребено. През XVII–XVIII в., за да работят в плантациите, на острова са докарани роби от Африка, които едва през 1848 г. получават свобода. Впоследствие тук се заселват бедни работници от Индия, предимно тамили. Първоначално отглежданите култури в плантациите са памук и тютюн, а по-късно – захарна тръстика и кафе. През XVIII и XIX в. на няколко пъти островът преминава в ръцете на англичаните. Още през 1870 г. жителите на острова получават избирателни права и представителство в парламента на Франция. През 1946 г. е обявен за департамент на Франция. 
Порт ъф Спейн Порт ъф Спейн е столицата на Тринидад и Тобаго и е вторият по големина град в страната след Сан Фернандо и третият по големина община след Чагуанас и Сан Фернандо.
Градът служи предимно като търговски и административен център и е столица на острова от 1757 г. Той е и важен център за финансови услуги за Карибите и е дом на две от най-големите банки в региона.
Той е и дом на най-голямото контейнерно пристанище на острова и е един от няколкото корабни центъра на Карибите, изнасящ както селскостопански продукти, така и промишлени стоки.
Розо
Столицата на Доминика - Розо е заобиколена от Карибско море, река Розо и възвишението Морн Брус и е построена на мястото на древното индийско село Калинаго Сайри. Старата част на града представлява живописен масив от френска архитектура от 18-ти век и е достатъчно малка, за да бъде лесно изследвана пеша.
Най-старата част на града е около площада на Стария пазар, бившият първоначален пазар на роби. Площадът сега е оживен пазар на търговци на занаяти.
Недалече  на брега на реката е и Новият пазар, предлагащ пресни тропически плодове, зеленчуци и билки. Той е най-оживен в събота сутрин, но е отворен през целия ден и дори през нощта от петък до събота.
Морн Брус се намира точно над Ботаническата градина и предлага зашеметяваща панорамна гледка към целия град. Други атрактивни исторически забележителности са още хотел Fort Young, англиканската църква, президентския кабинет, библиотеката Карнеги, кенотафът и паметникът на робите на улица Виктория.
Сейнт Джорджис Сейнт Джорджис е столицата на Гренада. Градът е заобиколен от хълм на стар вулканен кратер и е на пристанище с форма на подкова. Това е популярна туристическа дестинация в Карибите.
Сейнт Джорджис е открит през 1650 год, когато е колонизиран от губернатора на Мартиника. 
Много популярен сред местните е карнавалът през август месец. Този фестивал празнува еманципацията на роби. Празненствата в неделя вечер продължават в ранните сутрешни часове в понеделник. В понеделник се провежда карнавален конкурс на сцената в Queen's Park, където се оценяват костюми. Във вторник Сейнт Джордж вибрира под звуците на лентите от калипсо, докато дефилират по улиците.
Сейнт Китс и Невис Екзотична природа, приказни плажове, кристална тюркоазна вода – Сейнт Китс и Невис са едни от най-вълшебните късчета земя, разположени в топлите води на Карибско море. Днес Сейнт Китс е прекрасно място за екзотична почивка с топъл карибски полъх. Пленяващ с белите си захарни плажове и изумрудена вода, островът предлага чудесни условия за гмуркане, шнорхелинг, разходки с лодка, риболов, голф и други приятни изкушения. Столицата Бастер е един от най-привлекателните и живописни колониални пристанищни градове, които определено си заслужава да бъдат разгледани.
Сейнт Мартен Освен задължителната спирка за плаж ви предлагаме и градски тур на холандската и френската част на острова. А мечта ли ли сте да плувате с делфини? Тук имате възможност да танцувате, пеете и да получите целувка от тези удивителни създадения в естествената им среда. Известни плажове тук са Maho Beach и Orient Beach.
Сент Мартен е част от Франция, намираща се в Карибите. С население от 35 334 към януари 2017 г., той обхваща северните 60% от разделения остров на Свети Мартин и някои съседни островчета, най-големият от които е остров Тинтамаре. Южните 40% от остров Сейнт Мартин представляват Синт Маартен, който е част от Кралство Нидерландия от 2010 г. Това е единственото място в света, където Франция граничи с Холандия.
Обикновено се смята, че Христофор Колумб е кръстил острова в чест на Свети Мартин, покровител на пътешествениците, когато се е сблъскал с него при второто си пътуване. Въпреки това той действително дава името на острова, който сега се нарича Невис, когато се закотвя в морето на 11 ноември 1493 г., празника на Свети Мартин.
Британски Вирджински острови Британски Вирджински острови са божествени късчета земя, скрити в сърцето на Карибите. Изпълнени с невероятна екзотика, островите са една от най-изкушаващите дестинации за вълшебна почивка. Британските Вирджински острови са разположени в Карибско море, на изток от Пуерто Рико и на няколко мили североизточно от Американски Вирджински острови. На север, Британските Вирджински острови граничат с Атлантическия океан, а на юг с Карибско море. По-голямата част от островите имат хълмист и неравен терен, тъй като произходът им е вулканичен.
Искрящи бели пясъци, ярка тюркоазна вода, богата местна история и култура – очаква ви топлата прегръдка на островите и едни от най-незабравимите емоции.Христофор Колумб е открил островите по време на второто си пътешествие, през 1494 г. и им е дал името Света Урсула и единайсетте хиляди девици, което накратко било произнасяно Девиците. Откритите през 16 век находища на медна руда предизвикали голям интерес към островите и за тях започнали да си съперничат англичани, французи, испанци, холандци и датчани. През 1917 г. САЩ откупили от Дания островите Сейнт Томас, Сейнт Джон, Сейнт Крокс и по този начин се обособили разположените в съседство – Американски Вирджински острови и Британски Вирджински острови.
Днес Британски Вирджински острови са под владението на Великобритания. Освен, че са една от най-атрактивните туристически дестинации в света, островите са изключително привлекателен финансов център за офшорни инвестиции. Регионът е привлекателен с политическата си и икономическа стабилност, добре развитата банкова система и развитата система от международни комуникации.
София София е столицата на Република България. Винаги е приятно да се завънеш у дома!
Категория Тип кабина Описание Цена
Bella Вътрешна каюта 5520 лв
Fantastica Вътрешна каюта 5589 лв
Bella Каюта с прозорец 5839 лв
Fantastica Каюта с прозорец 5909 лв
Bella Каюта с балкон 6319 лв
Fantastica Каюта с балкон 6389 лв

Цената включва:

✔  Самолетен билет с включени летищни такси и чекиран багаж 23 кг;
✔  Трансфери летище - хотел и хотел - пристанище - летище;
✔  1 нощувка в хотел 4* в Пойнт а Питр, Гваделупа;
✔  15 нощувки на круизен кораб MSC Seaview на база изхранване "Пълен пансион"; 
✔  Такса обслужване на борда на кораба в размер на 98€;
✔  Пристанищни такси;
✔  Водач придружител от България при минимум 10 записани;
✔  Застраховка "Асистанс" с покритие 10 000 евро;
✔  Застраховка "Отмяна на пътуване"

Цената не включва:

✔  разходи от личен характер;
✔  допълнителни екскурзии на брега

Условия за резервация:

Депозит 1: 250 лв/човек
Депозит 2: 2000 лв/човек до 03.01.2022
Доплащане: до 26.01.2022


УСЛОВИЯ ЗА АНУЛАЦИЯ:

До 11.01.2022 год. - 100 лв./човек
12.01. - 26.01.2022 г. - 40% от сумата
27.01. - 18.02.2022 г. - 50% от сумата
19.02. - 08.03.2022 г. - 70% от сумата
след 08.03.2022 г. - 100% от сумата

Запитване:

* Цената е на човек при двойно настаняване!
* Цени за деца и 3/4-ти възрастен - на запитване!
Категория Тип кабина Описание Цена
Bella Вътрешна каюта 5520 лв
Fantastica Вътрешна каюта 5589 лв
Bella Каюта с прозорец 5839 лв
Fantastica Каюта с прозорец 5909 лв
Bella Каюта с балкон 6319 лв
Fantastica Каюта с балкон 6389 лв


Подобни предложения

Travel Holidays

При необходимост Травел Холидейс ООД си запазва правото да променя цените и условията на предложената оферта.

Травел Холидейс ООД е регистриран администратор на лични данни в Комисията за Защита на Личните Данни

Абонамент за промоции