Круизен пакет ИСЛАНДИЯ И ШОТЛАНДИЯ - май 2024 | ПОТВЪРДЕНА ГРУПА | МЕСТА НА ЗАПИТВАНЕ

4250  ЛВ
 Акурейри, Исафьордюр, Рейкявик, Хамбург, Инвергордън, Къркуол,
 MSC Preziosa
 12 дни

Предлагаме ви възможно най-приятното пътуване и достъп до уникалните природни забележителности на Исландия и през 2024г. Екскурзията в Хамбург в последния ден от програмата в комбинация с обвитите в мистерия и легенди Исландия и Шотландия оформят един завършен северен маршрут. Шотландия ви очаква със своята богата история, замъци и легендата за езерото Лох Нес. 


ПОТВЪРДЕНА ГРУПА С ВОДАЧ!

МЕСТА НА ЗАПИТВАНЕ

Маршрут: София - Хамбург - Инвергордън - Рейкявик - Исафьордур - Акурейри - Къркуол - Хамбург - София


Дата: 26.05.2024 г.

Акценти на програмата:

Включени самолетни билети София-Хамбург-София с чекиран багаж
✔ 
11 нощувки на борда на MSC Preziosa в избрания тип каюта, с изхранване на база „пълен пансион“
✔ възможност за:
          Ÿ посещение на най-добре запазеното неолитно селище в Европа от преди 3000 години - Скара Брей, Шотландия
          Ÿ посещение на езерото Лох Нес
          Ÿ посещение на Синята лагуна (Исландия), привличаща туристи от цял свят. Тя дължи името си на млечно-синия цвят на водата в нея, чиято температура е 37-39 градуса по Целзий
          Ÿ разходка между двете тектонични плочи Северноамериканската и Евразийската, оформящи каньона в националния парк Тингвелир, Исландия
          Ÿ преминаване през "Ледения фиорд" и наблюдение на китове, тюлени, чайки
          Ÿ къпане в геотермалните води на естествен басейн между полета от втвърдена лава
✔ Обзорна екскурзия на Хамбург.  Снимки

Програма

Ден 1:

26.05.2024 София - Хамбург 

Полет София - Хамбург с прекачване. Трансфер летище - круизен терминал. Чекиране и настаняване на кораба. Отплаване в 19:00 ч.

Ден 2:

27.05.2024 Плаване 

Свободно време за забавления и опознаване на кораба.

Ден 3:

28.05.2024 Инвергордън, Шотландия 07:00-17:00 
Инвергордън ни посреща с типични Шотландски пейзажи – високи планини, старинни замъци,  много история и легенди. Още Шекспир в своя „Макбет“ споменава замъка Cawdor, който е прочут и със своите забележителни градини. Замъкът Дънробин е най-големият в шотландските „Хайлендс“. Строителството му започва през 13 век, а за изграждането на неговия парк, архитектът е почерпил вдъхновение от Версай. Във всяка част на света, всички са чували за Лох Нес, шотландското езеро, което крие в дълбините си гигантско чудовище. То привлича тълпи от туристи, идващи с надеждата да видят „Неси“. (Екскурзия срещу доплащане)

Ден 4:

29.05.2024 Плаване 

Свободно време за почивка и забавления.

Ден 5:

30.05.2024 Рейкявик, Исландия – акостиране в 10:00 

Добре дошли в най-северната столица на света. Въпреки суровия си климат, странна и уникална, Исландия ще ви развълнува. Тук е едно от малкото места, където можете да наблюдавате китове. Желаещите могат да го направят в открити води на борда на специални корабчета. Исландия е известна със със своята геотермална енергия – отоплението на градовете се осигурява изцяло от нея, а електроцентрали я използват за производство на електричество. И не само това – топлината излизаща от земните недра се използва в парници, за отглеждане на домати и банани. В днешния ден ви предлагаме разходка до термалната зона недалеч от Grindavik. Тук се намира  една от най-популярните и посещавани забележителности на Исландия - Синята лагуна. Тя дължи името си на млечно-синия цвят на водата в нея. Температурата ѝ е 37-39 градуса по Целзий. Лечебните свойства на водата са доказани и затова недалеч е построена клиника за лечение на кожни заболявания. (Екскурзия срещу доплащане)

Ден 6:

31.05.2024 Рейкявик, Исландия – отплаване в 18:00

Днес ще се отправим към националния парк Тингвелир (Екскурзия срещу доплащане). Това е единственото място в света, където можете да се разходите между две тектонични плочи – Северноамериканската и Евразийската, които неумолимо се отдалечават една от друга с по 2 см/година. Каньонът образуван между тях, маркира границата между двата континента. Освен природна, паркът е и историческа забележителност. Тук през 930 г., на брега на езерото, е основан исландският Алтинги - най-старият в света, оцелял и до днес действащ парламент.

Ден 7:

01.06.2024 Исафьордур 07:00-19:00 

Името на града означава „Леден фиорд“. Той е най-голямото селище на полуостров Westfjords (Западни фиорди). Тук, от палубата на специална лодка, можете да наблюдавате обитателите на студените океански води – китове, тюлени, чайки. Желаещите могат да се разходят по суша до Бижуто на Западните фиорди – магичния водопад Dynjandi. (Екскурзия срещу доплащане) Водата, спускаща се от височина около 100 м, го прави да изглежда като булчински воал – широк около 30 м в горната си част, и 60 м в долната.

Ден 8:

02.06.2024 Акурейри 07:00-18:00 

Акурейри е наричан „Столицата на Севера“. Това е най-големият град в северната част на Исландия. Той също така е врата към северната красота на региона. Наблизо са разположени типични за Исландия природни забележителности. Езерото Myvatn и околностите му са считани за най-красивото място в Исландия. Не пропускайте гледките на внушителния водопад Godafoss. Очаква ви и каньонът Asbyrgi – формата му наподобява подкова, обграждаща малко езерце. По 100-метровите му склонове се очертават отделните пластове лава, оформени през вековете. (Екскурзия срещу доплащане)

Ден 9:

03.06.2024 Плаване 

Свободно време за почивка и забавления.

Ден 10:

04.06.2024 Къркуол, Шотландия 09:00-20:00
Къркуол е най-големият град на островите Оркни. Първите исторически сведения за него датират от преди около 1000 години. По онова време градът е бил под норвежка власт. Историята на града обаче започва преди поне 5000 години. От тогава датира и най-голяма му забележителност – Скара Брей(Skara Brae). (Екскурзия срещу доплащане) По време на екскурзията си на брега, ще имате възможност да разгледате неолитното селище, състоящо се от 8 постройки, обединени групово и вкопани в земята – нещо, което няма аналог в археологическата наука. Обитавани са приблизително между 3180 и 2500 г преди Новата ера. Това е и най-добре запазеното неолитно селище в Европа. Ако проявявате по-голям интерес към историята на островите, ви препоръчваме  да посетите и Музея на Оркни в Къркуол.

Ден 11:

05.06.2024 Плаване 

Свободно време за почивка и забавления.

Ден 12:

06.06.2024 Хамбург – напускане на кораба след 06:00 

В днешния ден освобождаваме кабините, но програмата ни продължава с обзорна екскурзия на Хамбург. По време на тура ще видите: Ландунгсбрюкен и пристанището – кеят за пътници /St.Pauli Landungsbrücken/. От там постоянно тръгват круизни корабчета, развеждащи из Хамбургското пристанище. Шпайхерщат /Speicherstadt/ – Най-големият комплекс от складове в света. Построени върху дъбови греди през 19-ти век, сградите са в типичния стил Brick Gothic и заобиколени от канали и мостове, представляват забележителна и уникална атракция Църквата Св.Михаил или Михел /Hauptkirche Sankt Michaelis/- в стил барок. Часовниковата й кула се вижда почти отвсякъде. Църквата Св.Петър /Hauptkirche Sankt Petri/ е в готически стил и изниква наистина отвсякъде, ако се движите из търговските улици около Кметството. Св. Якоб /Hauptkirche Sankt Jacobi/– също с готическа архитектура. В нея се намира най-старият бароков орган в Северна Европа. Кметството /Rathaus/– най-важната за всеки град в Германия сграда в познатия ни неоренесансов стил, която е отправна точка в централната част на Хамбург. В късния следобед ще се отправим към летището за полет до София.

Снимка Наименование Описание
Акурейри Акурейри е най-големият град в Северна Исландия и през последните години се превръща в все по-популярна туристическа дестинация.Въпреки че е едва на четвърто място сред градовете по големина и население, той е на второ място след Рейкявик по икономическо развитие. Разположен е в дълбините на най-красивия фиорд на Исландия, смао на 40 километра от Арктическия кръг. Има модерен университет, театър, художествен музей и симфоничен оркестър.Естествената красота на Акурейри пленява. В близост до града е водопадът Голфос, разположен на река Скайанулфандафлоут. Именно с тази река исландците приемат християнството през 1000 г. Въпреки малкия си размер (височина само 12 метра и ширина 30 метра), той пленява всеки чужденец, дошъл да види няколко хиляди тона вода, падаща за една минута. Околностите на Акюрейри са известни с многото си великолепни вулкани. Около активния вулкан Аскя в резултат на изригванията му се образуват няколко живописни езера, които не замръзват дори и в най-суровите зими. Ледените пещери заслужават специално внимание. Зашеметяващите ледени зали се превръщат в специална атракция на Акурейри. Повечето чуждестранни туристи идват в Исландия само за да видят тези пещери.
Исафьордюр
Исафьордюр е най-големият град на полуостров Уестфьордс, с около 2600 жители. Това е древен църковен обект и търговски пункт поне от 16 век, въпреки че истински град започва да се оформя чак след средата на 19 век. Ръстът на града е предизвикан от производството на солена риба и оттогава риболовната индустрия е жизненоважна за общността. Други индустрии като туризма и сектора на услугите нарастват през последните години и десетилетия.
За туристите Исафьордюр разполага с разнообразие от места за настаняване, ресторанти и отдих за всички бюджети и вкусове. Голф игрище, пешеходни и велосипедни пътеки, конна езда, наблюдаване на птици, ски и каяк са всички, които са наблизо. Фериботите до природен резерват Хорнстрандир тръгват от Исафьордюр всеки ден през летните месеци. 

Исафьордюр е домакин на някои от най-известните фестивали в Исландия, включително музикалния фестивал „Aldrei fór ég suður“, фестивала на бегачите, европейските първенства по кал, футболен шампионат, театрален фестивал „Акт сам“ и фестивал за класическа музика „Við Djúpið“.

Рейкявик Рейкявик е най-северната столица на света и най-западната в Европа. Разположен в югозападната част на страната, на полуостров с впечатляваща панорама, Рейкявик е седалище на правителството, администрацията и икономическата дейност на Исландия. Градът е дом и на основните културни институции на Исландия. 
Рейкявик е дом на основните културни институции на страната. Той има процъфтяваща сцена на изкуствата и е известен като жизнен, креативен град с голямо разнообразие от културни събития. През 2011 год. откриха великолепна концертна зала и конферентен център, което потвърди позицията на града като ключово място за събития.
Някои от задължителните спирки в града са църквата Халгримскирхе, скулптурата Sun Voyager, изложба на китове и още много. 
Хамбург Има градове, които ни впечатляват само със споменаването на тяхното име. С морския си чар и откритост към света град Хамбург е един от най-красивите големи градове в Европа и предлага на своите гости предимствата както на градския бит, така и на живота сред природата в най-чист вид - разнообразие от хотели, ресторанти, театри и магазини, изискани плажове по поречието на Елба и зелени брегове на Алстер, оживено пристанище и забележителности от 1200-годишната история на града. Хамбург е най-голямото морско пристанище на Германия въпреки че е на ... 100 км от устието на река Елба при вливането й в Северно море. В района Репербан пък са живели и свирели по барове и клубове четиримата от "Битълс" преди да станат известни. През 1961 г., преди излизането на първия им сингъл, "Битълс" свирят в хамбургски клубове и правят първите си записи. През следващите две-три години те гастролират в Хамбург още четири пъти. През пролетта на 2007 г., недалеч от местата, на които са свирили, е открит обновен площад, носещ името на групата. Хамбург е не само една от търговските столици на Европа още от Средновековието, но е и модерен град, чието красиво пристанище се превръща в сцена за концерти с музика на живо и електронна музика. Като в един класически морски град, навсякъде ще чувате идиличните звуци на чайки или нежния плисък на вълните.
Инвергордън В Инвергордън се виждат типичните Шотландски пейзажи – високи планини, старинни замъци,  много история и легенди. Сред тях са замъка Cawdor, който е прочут и със своите забележителни градини и най-големият замък - Дънробин.
Къркуол Къркуол е най-големият град на островите Оркни. Първите исторически сведения за него датират от преди около 1000 години. По онова време градът е бил под норвежка власт. Историята на града обаче започва преди поне 5000 години. От тогава датира и най-голяма му забележителност – Скара Брей(Skara Brae).
Категория Тип кабина Описание Цена
Bella Вътрешна каюта Каюта без прозорец. Имат собствен санитарен възел. Оборудвани с минибар,  сателитен телефон, интерактивна сателитна телевизия, сейф, сешоар, климатик. 4250 лв
Fantastica Каюта с прозорец Каюта с прозорец. Имат собствен санитарен възел. Оборудвани с минибар,  сателитен телефон, интерактивна сателитна телевизия, сейф, сешоар, климатик. 4800 лв
Bella Каюта с балкон Каюта с балкон. Имат собствен санитарен възел. Оборудвани с минибар,  сателитен телефон, интерактивна сателитна телевизия, сейф, сешоар, климатик. 4970 лв
Fantastica Каюта с балкон Каюта с балкон. Имат собствен санитарен възел. Оборудвани с минибар,  сателитен телефон, интерактивна сателитна телевизия, сейф, сешоар, климатик. 5200 лв
Fantastica BL2 (10-11 палуба) Каюта с балкон Каюта с балкон. Имат собствен санитарен възел. Оборудвани с минибар,  сателитен телефон, интерактивна сателитна телевизия, сейф, сешоар, климатик. 5250 лв

Цената включва:

✔ Самолетни билети София-Хамбург-София с прекачване. 
✔ Включени летищни такси и чекиран куфар до 23 кг. и голям салонен багаж 8 кг.  
✔ 11 нощувки на борда на MSC Preziosa в избрания тип каюта, с изхранване на база „пълен пансион“ – закуска, обяд и вечеря с междинни хранения на бюфет.
✔ Всички трансфери по програмата.
✔ Обзорна екскурзия на Хамбург.
✔ Всички забавления на борда, ползване на басейн, шезлонги, анимация.
✔ Пристанищни такси.  
✔ Водач от агенцията при записани 15 човека.
✔ Застраховка „Помощ при пътуване“ с покритие до 10 000 EUR.

Цената не включва:

✔ SPA процедурите, фризьорския салон; фотографски услуги; медицински услуги; пране и гладене; казиното; румсървиз. 
✔ Такса обслужване на борда на кораба - 132 евро/възрастен, 61 евро/дете за цялото пътуване Заплаща се предварително с последната вноска по договора
✔ Храната в специализираните ресторанти.
✔ Ползването на сателитен телефон и интернет.
✔ Допълнителните екскурзии, предложени в програмата.
✔ Застраховка „Отмяна на пътуване“.

Условия за резервация:

Депозит 1: 1000 лв/човек
Доплащане до 25.02.2024 г.

Неустойки при анулация:
До 12.10.2023 – 300 лв.
13.10.2023 – 25.02.2024 – 1000лв.
26.02. – 25.03.2024 – 40%
26.03. – 26.04.2024 – 70%
След 26.04.2024 – 100%

Запитване:

* Цената е на човек при двойно настаняване!
* Цени за деца и 3/4-ти възрастен - на запитване!
Категория Тип кабина Описание Цена
Bella Вътрешна каюта Каюта без прозорец. Имат собствен санитарен възел. Оборудвани с минибар,  сателитен телефон, интерактивна сателитна телевизия, сейф, сешоар, климатик. 4250 лв
Fantastica Каюта с прозорец Каюта с прозорец. Имат собствен санитарен възел. Оборудвани с минибар,  сателитен телефон, интерактивна сателитна телевизия, сейф, сешоар, климатик. 4800 лв
Bella Каюта с балкон Каюта с балкон. Имат собствен санитарен възел. Оборудвани с минибар,  сателитен телефон, интерактивна сателитна телевизия, сейф, сешоар, климатик. 4970 лв
Fantastica Каюта с балкон Каюта с балкон. Имат собствен санитарен възел. Оборудвани с минибар,  сателитен телефон, интерактивна сателитна телевизия, сейф, сешоар, климатик. 5200 лв
Fantastica BL2 (10-11 палуба) Каюта с балкон Каюта с балкон. Имат собствен санитарен възел. Оборудвани с минибар,  сателитен телефон, интерактивна сателитна телевизия, сейф, сешоар, климатик. 5250 лв


Подобни предложения

Travel Holidays

При необходимост Травел Холидейс ООД си запазва правото да променя цените и условията на предложената оферта.

Травел Холидейс ООД е регистриран администратор на лични данни в Комисията за Защита на Личните Данни

Абонамент за промоции