Речен круиз: КОЛЕДНИТЕ БАЗАРИ НА ГЕРМАНИЯ И ФРАНЦИЯ | ПОТВЪРДЕНА ГРУПА С ВОДАЧ | НЯМА МЕСТА

1950  ЛВ
 Рюдесхайм, Страсбург, Франкфурт, Шпайер,
 MS Lady Cristina
 5 дни

Потопете се в магията на Коледа с новата ни круизна програма - КОЛЕДНИТЕ БАЗАРИ НА ГЕРМАНИЯ И ФРАНЦИЯ.
Пътувайки на круизен кораб, ще посетим някои от най-пищните коледни базари в света. 


МАРШРУТ: София - Франкфурт - Шпайер - Страсбург - Рюдесхайм - Франкфурт - София

Дата: 08 декември 2023

ПОТВЪРДЕНА ГРУПА С ВОДАЧ

НЯМА МЕСТА

РАННИ ЗАПИСВАНИЯ ДО 31.08.2023

ПAКЕТНО ПЪТУВАНЕ с включени:
✔ самолетни билети
✔4 нощувки на борда на MS Lady Cristina
✔ пристанищни такси
✔ такса обслужване
✔ изхранване на база пълен пансион
✔ трансфери
✔ медицинска застраховка
✔ водач на групата при 15 записани


Снимки


Програма

Ден 1:

08.12.2023 София - Франкфурт
Сутрешен полет София – Франкфурт. Трансфер до пристанището и настаняване на кораба MS Lady Cristina.

Ден 2:

09.12.2023 г. Шпайер, престой между 07:00 ч. – 23:00 ч. - събота
Шпайер е град, забележителен със старинния си облик и особено с катедралата си -  най-голямата от запазените катедрали от романския период. Историческите останки в града включват Altpörtal (Старата порта) с портална кула от 13-ти век, подземните еврейски бани (началото на 12-ти век) и Бароковата църква на Троицата (началото на 18-ти век). С ярки светлини и украса от елхи тази година град Шпайер ще събуди коледното ви настроение. В центъра на града, ви очаква магията на коледния базар с множество щандове, хорове, музикални групи и изненади. Пазарът на занаятите във вътрешния двор на кметството предлага всякакви идеи за подаръци. В този ден той ще бъде отворен от 11 до 20 часа. В занаятчийските шатри можете да наблюдавате как художниците и занаятчиите оформят, точат и рисуват.
В днешния ден разполагаме с премного време и затова предлагаме да „отскочим“ до Вормс – родния град на Нибелунгите, а след това да се „гмурнем“ в коледната атмосфера на Шпайър.
Нибелунгите са бургундска кралска династия, живяла именно в град Вормс. Приказното богатство на династията на Нибелунгите поражда множество митове и легенди. С времето думата „нибелунги“ станала нарицателно име и с нея се назовават митичен род джуджета, владетели и пазители на съкровищата. Преданията за нибелунгите стават тема на оперната тетралогия на Рихард Вагнер „Пръстенът на нибелунгите“: „Рейнско злато“, „Валкирия“, „Зигфрид“ и „Залезът на боговете“, както и серия от филми.
Митът за Нибелунгите е съществена част от германската митология. Това е забележителна смесица от древна митология (дракони, джуджета, съкровището на Нибелунгите и ... магьоснически хитрини). Много поети и музиканти са били пленени от нибелунгската тема и са я пригодили към своето време и епоха. Известен пример за това е епическия оперен цикъл „Пръстенът на Нибелунгите“ от Рихард Вагнер.
Завръщане на кораба.

Ден 3:

10.12.2023 г. Страсбург, престой между 11:00 ч. – 23:30 ч.
Разположен в най-североизточната част на страната, Страсбург е един космополитен и изключително красив град. Той е една от провинциалните столици на Франция. В него се намират седалищата на Съвета на Европа и Европейския Съд по правата на човека. Двата главни площада на града са „Place Gutenberg” и „Place Kleber”. В близост е и една от най-красивите църкви във Франция „Cathedrale de Notr-Dame”, която привлича туристите с астрологическия си часовник. Водите на реката обграждат централната част на целия Страсбург, образувайки уникален остров, част от световното културно наследство на ЮНЕСКО. Градът се отличава със свой собствен уникален архитектурен стил, който действа изключително успокояващо – остри покриви, покрити с тъмни керемиди, бели фасади, в които задължителен елемент са дървените подпорни греди, без които сградите не биха издържали натиска на вековете.
Страсбург се е превърнал в най-известната коледна дестинация. Градът е запазил многовековните си традиции и е истинска коледна приказка с празнично украсените си улици, грейналите в светлина сгради - от катедралата Notre-Dame de Strasbourg до типичните елзаски сгради, дървени къщички с коледна украса, отрупани с традиционни лакомства и красиви занаятчийски изделия, разположени по площадите на Страсбург. Коледният базар на Страсбург успешно е съхранил своята автентичност, както и духа на празничния период. Във всяка една от сергиите ще може да видите произведения на местните елзаски занаяти. Бъдете готови да събудите сетивата си за много удоволствия, предлагани от коледен Страсбург. Традиционно в центъра на града се издига 30-метрова елха. Величественото дърво, украсено с много светлини и цветни лампички, изпълва площат Клебер с истинска каскада от цветове, които ще събудят вашето въображение.
Само на около час път от Страсбург се намира прекрасния Колмар, известен с добре запазения си стар град, многобройните си архитектурни забележителности и музеи, сред които е музеят Унтерлинден, в който се съхранява олтарът на Изенхайм. Тези от вас, които искат да разнообразят деня си, може да се включат в екскурзия до Колмар.

Ден 4:

11.12.2023 г. Рюдесхайм, престой между 13:00 ч. и 01:00 ч. на 12.12.2023 г.
Рюдесхайм е  разположен в долината на река Рейн, и е част от германската провинция Хесен. Освен че е известен със своите плодородни земи, където се простират обширни лозя, Рюдесхайм се причислява към най-живописните градове по река Рейн. За всички посетители на Рюдесхайм е задължително да се разходят по ул. „Дроселгасе“ в старата част на града или да се насладят на кратък криуз по река Рейн. За почитателите на влаковите композиции препоръчваме да се повозят на ретровлакчето Winzerexpress от 1978 година, което в продължение на 30 минути ще ви разходи през долината на Рейн и покрай забележителностите на самия град, но ще ви даде съвсем различна гледна точка (с предварителна заявка). Разбира се коледния базар в Рюдесхайм по нищо не отстъпва на базарите в Шпайер, Страсбург и Колмар. И тук ви очаква много коледно настроение и ... греяно вино.

Ден 5:

12.12.2023 г. Франкфурт – освобождаване на кораба след 09:00 ч.
Акостиране във Франкфурт и освобождаване на кораба. Зад блестящите небостъргачи, Централната банка и скъпите ресторанти на  Франкфурт се крият средновековните квартали и приветливите паркове. Най-старият район на града, Алдщад (Aldstadt), има сгради, издигнати в периоди, вариращи от Средновековието до към XVIII в. Тук е и прочутият площад Рьомерберг. В съседство е Иненщад – центърът на града. Пешеходната улица "Цайл" (Zeil) може да се оприличи на Стрьогет (Ströget) в Копенхаген. Тук са и старата опера – Алте и къщата на Гьоте.
Свободно време за коледния базар във Франкфурт – потопете се в духа на Коледа с един от най-големите коледни базари в Германия. Погледът ви неизбежно ще бъде привлечен от величествената коледна елха, която всяка година блещука с хиляди разноцветни светлинки. Базарът e c 600-гoдишнa история и e изключително впечатляващ и разпознаваем заради apxитeĸтypaтa си, богато декорирани щандове и вĸycни печени ябълки. 30- метровото коледно дърво е гордостта на базара. Опитайте традиционните сладкарски изделия и греяното вино. Насладете се и на живата коледна музика. Изкусната декорация, живописната обстановка и отблясъците от безбройните светлини ще ви оставят без дъх.
Трансфер до летището за вечерен полет до София.

Снимка Наименование Описание
Рюдесхайм
Страсбург Страсбург е столица на региона Елзас във Франция. Градът е разположен на бреговете на река Ил, където тя се влива в Рейн. Страсбург има изключително значение за Европейския съюз, тъй като там се намират седалищата на някои европейски институции – Европейския съвет, Европейския парламент и Европейския съд за човешките права.
В Страсбург можете да разгледате и няколко средновековни църкви като готическата църква Св. Тома. В нея се намира орган, изработен от Готфрид Зилберман, на който е свирил Волфганг Амадеус Моцарт.
Франкфурт
Франкфурт на Майн  е най-големият град в провинция Хесен, Германия и петият по големина град в Германия след Берлин, Хамбург, Мюнхен и Кьолн. 
Разположен край река Майн е финансовият и транспортен център на Германия. Градът е един от водещите финансови центрове в Европа; в него се намират седалищата на Европейската централна банка и Франкфуртската външнотърговска банка. Според Ливърпулския университет Франкфурт е най-богатият град в Европейския съюз.
Във Франкфурт се намират много от най-високите сгради в континентална Европа. Поради струпването на небостъргачи в центъра си градът понякога бива наричан „Майнхатън“ по аналогия с Манхатън, кварталът на Ню Йорк, известен с многобройните си небостъргачи. 
Франкфурт е дом на много готически шедьоври, като катедралата Cathedral of Saint Bartholomew, построена през XIV и XV век на място, където по времето на Меровингите е имало друга църква. Църквата St Paul’s Church е национален исторически паметник на Германия, с голяма политическа символика, тъй като е била седалище на първия демократично избран парламент през 1849-та година. Операта също си заслужава да бъде посетена, тъй като е построена наново през 70-те години на миналия век, след като претърпява сериозни поражения през Втората световна война. Сега сградата на операта е една от най-красивите в града.
Франкфурт е страхотно място за шопинг. Молът MyZeil е построен наскоро, а сградата е внушителна стъклена конструкция с изобилие от магазини. Освен това във Франкфурт има множество известни шопинг улици, от които Goethestraße е най-скъпата, с магазини на престижни марки, като Louis Vuitton, Versace и Cartier. Kaiserstraße е една от най-известните улици във Франкфурт, а се счита и за една от най-красивите заради прекрасните сгради в стил Gründerzeit.
Едно от най-прекрасните качества на Франкфурт обаче е отдадеността на града към музеите. Има музеи, посветени на архитектурата, изкуството (както класическо, така и модерно), филмите, археологията и еврейската история, както и един от най-големите природонаучни музеи в Германия (музеят Senckenberg) – със сигурност ще откриете нещо според интересите си.

Шпайер Шпайер е град, забележителен със старинния си облик и особено с катедралата си -  най-голямата от запазените катедрали от романския период. Катедралата е включена в списъка на ЮНЕСКО за световно културно наследство. Историческите останки в града включват Altpörtal (Старата порта) с портална кула от 13-ти век, подземните еврейски бани (началото на 12-ти век) и Бароковата църква на Троицата (началото на 18-ти век).
Категория Тип кабина Описание Цена
СG01 Гарантирана кабина с прозорец Намират се на палуба "Пиано" (първа); около 15м2. 1950 лв
CK02 Гарантирана кабина с балкон Намират се на палуба "Виолончело" (втора); около 15м2, френски балкон 2140 лв
СК03 Кабина с балкон Намират се на палуба "Виолончело" (втора); около 15м2, фрeнски балкон 2340 лв
СК04 Кабина с балкон Намират се на палуба "Виола" (трета); около 15м2, френски балкон, в задната част на палубата 2540 лв
СК05 Кабина с балкон Намират се на палуба "Виола" (трета); около 15м2, френски балкон, в средната част на палубата 2730 лв
Suite СК06 Кабина с балкон Намират се на палуба "Виола" (трета); около 15м2, френски балкон, в предната част на палубата 2930 лв

Цената включва:

Самолетен билет за полети София – Франкфурт – София на Луфтханза с включен малък ръчен багаж и 1 бр. чекиран куфар
✔ всички трансфери по програмата
✔ пристанищни такси
4 нощувки на борда на кораб MS Lady Cristina
✔ питие за добре дошли на борда
✔ празнична гала вечеря
✔ пълен пансион на кораба: закуска, обяд и вечеря, следобедно кафе и чай с торта
 кафе и чай (24 часа)
✔ ползване на всички съоръжения на борда: басейни, шезлонги, джакузи, библиотека, дискотека.
✔ застраховка “Помощ при пътуване“ с покритие 10 000 евро
✔ водач от агенцията при записани минимум 15 човека

Цената не включва:

Допълнителните екскурзии, предложени в програмата
Входни такси за посещаваните обекти
Интернет на борда на кораба
Алкохолни и безалкохолни напитки на борда на кораба

Условия за резервация:

Депозит: 600лв./човек. - заплаща се след потвърждаване на резервация
Доплащане до: 30.09.2023г.

Анулации:
до 60 дни пред отпътуването – в размер на депозита
61-30 – 60% от стойността на пътуването
30-0 ден – 100% от стойността на пътуването

Запитване:

* Цената е на човек при двойно настаняване!
* Цени за деца и 3/4-ти възрастен - на запитване!
Категория Тип кабина Описание Цена
СG01 Гарантирана кабина с прозорец Намират се на палуба "Пиано" (първа); около 15м2. 1950 лв
CK02 Гарантирана кабина с балкон Намират се на палуба "Виолончело" (втора); около 15м2, френски балкон 2140 лв
СК03 Кабина с балкон Намират се на палуба "Виолончело" (втора); около 15м2, фрeнски балкон 2340 лв
СК04 Кабина с балкон Намират се на палуба "Виола" (трета); около 15м2, френски балкон, в задната част на палубата 2540 лв
СК05 Кабина с балкон Намират се на палуба "Виола" (трета); около 15м2, френски балкон, в средната част на палубата 2730 лв
Suite СК06 Кабина с балкон Намират се на палуба "Виола" (трета); около 15м2, френски балкон, в предната част на палубата 2930 лвПодобни предложения

Travel Holidays

При необходимост Травел Холидейс ООД си запазва правото да променя цените и условията на предложената оферта.

Травел Холидейс ООД е регистриран администратор на лични данни в Комисията за Защита на Личните Данни

Абонамент за промоции