Круизен пакет ПАТАГОНИЯ, АНТАРКТИДА, ИГУАСУ И КАРНАВАЛЪТ В РИО

10280 9980  ЛВ
 Буенос Айрес, Игуасу, Монтевидео, Пуерто Мадрин, Пунта Аренас, Рио де Жанейро, Стенли, Ушуая,
 Norwegian Star
 24 дни

С този маршрут обединяваме няколко забележителни дестинации: Антарктида, Патагония, Фолклендски острови, Уругвай, Ушуая, водопадите Игуасу и Рио де Жанейро в периода на Карнавала. Какво повече може да желае един пътешественик в рамките на 21 нощувки?


РАННИ ЗАПИСВАНИЯ ДО 31.07.2024 г.

НОВА ГРУПА

Маршрут: София – Буенос Айрес – Монтевидео – Пуерто Мадрин – Пунта Аренас – Фолклендски острови – о.Елефант(Антарктида) – Парадайс Бей(Антарктида) – Ушуая – Игуасу - Рио де Жанейро

Акценти на офертата:
✔ Включени самолетни билети София – Буенос Айрес, Рио де Жанейро – София с прекачване и включен чекиран куфар. 
✔ Включени самолетни билети Ушуая – Игуасу – Рио де Жанейро с прекачване
✔ Включена екскурзионна програма при водопадите Игуасу с 2 нощувки със закуска в хотел 3/4*
✔ 3 нощувки със закуска в хотел 4* в Буенос Айрес
✔ Обзорна екскурзия на Буенос Айрес в деня на кацане
✔ 13 нощувки на борда на Norwegian Star с изхранване на база „пълен пансион”
✔ 3 нощувки със закуска в хотел 4* на Копакабана в Рио де Жанейро в периода на Карнавала
✔ Представител на туроператора при минимум 15 записани


Снимки

Програма

Ден 1:

12.02.2025 г. 

Полет София – Буенос Айрес с прекачване.

Ден 2:

13.02.2025 г. Буенос Айрес 

Сутрешно кацане в Буенос Айрес. Начало на обзорна екскурзия(включена в цената). Градът на аржентинското танго и Бока Хуниорс ще ни посрещне с невероятната си атмосфера.  Една от основните туристически забележителности е главният площад Plaza de Mayo, където се намира президентският дворец Casa Rosada. Освен това, тук може да видите обелискa на свободата, църквата Сан Игнасио, кварталът Реколета с известната си гробница. Районът La Boca е известен с цветните си сгради – тук се намира и известният стадион La Bonbonera. Интересен факт е, че булевардът 9-ти юли в Буенос Айрес е един от най-широките в света, побиращ общо 18 пътни ленти. Настаняване в хотела.

Ден 3:

14.02.2025  г. Буенос Айрес 

Закуска. Ако искате да се запознаете с живота на аржентинският гаучо, непременно трябва да посетите ранчото Феста Гауча (срещу доплащане). Ще ви заведем на село, насред  Ла Пампа Архентина, където ще наблюдаваме конно състезание, танго шоу, и където можете да похапнете истински аржентински стек, приготвен на място. Ще имате възможност сами да пояздите и да се потопите в автентичната аржентинска традиция. Връщане в хотела. Нощувка.

Ден 4:

15.02.2025  г. Буенос Айрес 

Закуска. Свободно време за самостоятелно разглеждане на столицата на Аржентина. Вечерта ще имаме възможност (срещу доплащане) да посетим традиционно танго шоу. Ще се насладим на най-известния танц на Аржентина, в изпълнение на най-добрите танцьори! Когато това представление свърши, ще си кажете, че никога преди това не сте виждали танго. Свободно време и нощувка.

Ден 5:

16.02.2025  г. Буенос Айрес 

Закуска. Около 11:00 ч ще освободим стаите в хотела и ще се отправим към пристанището за регистрация и настаняване на кораба. Отплаване в 18:45 ч.

Ден 6:

17.02.2025 г. Монтевидео, Уругвай, 08:00 – 16:00 ч. 

Предлагаме ви обзорна екскурзия на столицата на Уругвай (срещу доплащане). По време на обиколката ни, ще посетим най-интересните и красиви места в града. Първата ни спирка е площад Независимост (Plaza independencia), където е и паметникът на националния герой на Уругвай - Хосе Артигас. Ще преминем по главната улица на Монтевидео - 18 de Julio Avenue за да достигнем до сградата на Народното събрание (Palacio Legislativo). След това пътят ни продължава към хълма Cerro. На него се издига църква, а панорамната гледка към столицата е неоспорима. През днешната обиколка ни очакват още - района Прадо с неговите паркове и розариуми. Също така ще преминем покрай централния стадион на Уругвай Estadio Centenario - световна футболна икона. Открит е през 1930 г. за първата световна купа, когато Уругвай се оказва победител. Накрая ще обиколим крайбрежието, където ще бъдем заслепени от белите пясъчни плажове и красивата и чиста вода.

Ден 7:

18.02.2025 г. Плаване 

Свободно време за почивка и забавления на борда на кораба.

Ден 8:

19.02.2025 г. Пуерто Мадрин 

Разположен на източното крайбрежие, сред дълбоките сини води на залива Нуево, Пуерто Мадрин е един от най-бързо развиващите се градове в патагонската провинция Чубут. Чудесна отправна точка за незабравими екзкурзии сред красивата природа на Патагония.

Ден 9:

20.02.2025 г. Плаване 

Свободно време за почивка и забавления на борда на кораба.

Ден 10:

21.02.2025 г. Пунта Аренас, Чили, 08:00-16:00 ч 

Пунта Аренас е неголям чилийски град, но с уникална география – разположен е на брега на Магелановия проток – носещ името на своя откривател, той е една от малкото връзки между Атлантическия и Тихия океан. По време на днешната екскурзия(срещу доплащане), ще имате уникалната възможност да се разходите по брега на протока и да се запознаете с историята на откриването му. Ще преминем през Военния площад, където се намира монумента на Магелан и който е заобиколен с исторически сгради. Паметникът е издигнат по случай 400-ната годишнина от откриването на Магелановия проток. По-късно ще видим и градското гробище с красиви градини и мавзолеи. Ще преминем по Крайбрежното Авеню. Там ще видим монумента на шхуната Анкуд, с която чилийците завладяват протока. Ще посетим Нао Виктория - музей на открито на брега на протока, в което са поместени три кораба в цял размер. Най-впечатляваща и детайлна е, караката “Виктория”. Това е първият кораб, обиколил света с експедицията на Магелан през 1519-22 г. С тази си експедиция Магелан открива и земите на съвременно Чили, защото през 1521 г. прекосява протока и така преминава от Атлантическия в Тихия океан. Но там за зла беда намира смъртта си. “Виктория” все пак се връща успешно до Испания с друг капитан и заслужава своето място в историята. Следва посещение на националния парк „Магелан“, забележителен с разнообразната флора и фауна, характерна за Южна Патагония   Ще се запознаем с историята на издигането на най-могъщия патагонски клан, както и с изчезването на самите патагонци.

Ден 11:

22.02.2025 г. Плаване 

Свободно време за почивка и забавления на борда на кораба.

Ден 12:

23.02.2025 г. Стенли, Фолклендски острови, 06:00-16:00 ч 

Корабът тук не пристава на брега, а спира на котва и пасажерите се извозват с лодки. Екскурзията ни до колонията на пингвините(срещу доплащане) се провежда с джипове 4x4. Гледката на толкова много кралски пингвини заедно, допринася за едно наистина невероятно и напълно различно преживяване. Ще имаме около час и половина, за да направим снимки, да се разходим и да се потопим в една необичайна среда. Volunteers Point (доброволческата точка) е на около 80 км от Стенли, а пътуването до района отнема около два часа. По-голямата част от маршрута е новоизграден път, а последният участък е истинско приключение. Пътят свършва край овчарската ферма на Джонсън Харбър. От тук теренът става предизвикателство. По пътя ще срещнем малки потоци, мостове, канавки и торфени блата. Не се стряскайте от офроуд участъка. Наградата е изключителна - колонията King Penguin (кралски пингвин), разположена между красив, дълъг, бял пясъчен плаж и солена лагуна. В допълнение към King Penguins, на това място има и Penguins Gentoo (папуански пингвин) и Magellan Penguins (магеланов пингвин). По време на пътуването ни обратно към Стенли ще имаме и кратка обиколка на града.

Ден 13:

24.02.2025 г. Плаване 

Свободно време за почивка и забавления на борда на кораба.

Ден 14:

25.02.2025 г. Плаване край остров Елефант 

Елефант е третият по големина остров в Южните Шетландски острови, разположени в крайната югозападна част на Атлантическия океан. Името си дължи на своята форма, която наподобява главата на слон, а също и на морските слонове (Elephant seals), които го обитават. Те са представители на семейството на тюлените и са най-едрите перконоги бозайници и най-едрите хищници след косатката. Освен тях, тук ни очакват стръмни планини, блестящи ледове и легиони от пингвини, разхождащи се, облечени в смокинги.

Ден 15:

26.02.2025 г. Плаване в Парадайс Бей, Антарктида 

Преди повече от век, китоловците са считали това място за райско кътче. Причините за това са валидни и днес. Тук, на фона на антарктическия пейзаж, можем да видим тюлени, плаващи китове и пингвини, гмуркащи се в ледените води.

Ден 16:

27.02.2025 г. Плаване 

Свободно време за почивка и забавления на борда на кораба.

Ден 17:

28.02.2025 г. Ушуая, акостиране в 08:00 ч 

Ушуая е най-големият град на остров Огнена земя в Аржентина и най-южно разположеният град на планетата. Пристанището се е превърнало в сборна точка за експедиции до Антарктида. Това е район на красиви и недостъпни върхове и ледници, нефтени находища, богати пасажи на най-различни видове риби и южняшки силен вятър. В днешната екскурзия(срещу доплащане), ще посетим националния парк Tierra del Fuego. На няколко километра преди входа за парка е и спирката на известната железница, позната още като „Влака до края на света“. Ще преминем през последните 7 километра от трасето - ще видим някогашния затвор и ще се спуснем по склоновете на планината Сузана. Пътувайки във влака ще се насладим на великолепните пейзажи, които създава  зигзагообразната река Пипо, водопада Макарена и величествената гора. Следва обиколка в природния резерват. Завършваме екскурзията в Bahia Lapataia- фиорд в крайната южна част на Аржентина, който е свързан с канала на Бийгъл. Там ще имаме време да преминем по пешеходния мост, от който можем да правим снимки и да се наслаждаваме на усещането, че сме в края на света.

Ден 18:

01.03.2025 г. Ушуая 

Закуска. Трансфер до летището за полет Ушуая-Игуасу(с прекачване). След кацане там, ще се настаним в хотел и ще нощуваме.

Ден 19:

02.03.2025 г. Игуасу 

Закуска и събиране на сили за цял ден изпълнен с незабравими емоции.  Днес ще направим първа среща с водопада Игуасу от бразилската страна - най-широката водопадна редица в света – 2700 м, общо 27 водопадни каскади. Подгответе се- ще бъдете потресени от тази мощ на природата. След  това ще поемем към Птичия парк, разположен в град Фос де Игуасу, на границата между трите държави: Бразилия, Аржентина и Парагвай. Създаден е насред субтропична дъждовна гора и осигурява приют за около 150 вида птици, както и пеперуди и влечуги от цяла Южна Америка и други екзотични места. Ще имате възможност (срещу доплащане) да повишите адреналина си с едно плаване с корабче във водите на водопадите - Macuco Safari. За вечерта ви предлагаме (срещу доплащане) да посетите латиноамериканско шоу с включена вечеря – Raffain Churrascaria Show - едно невероятно танцово пътешествие до Боливия, Уругвай, Колумбия, Парагвай, Аржентина, Бразилия, Чили и Мексико. Сцената има формата на маска на ацтек, а в програмата и в интериора на заведението са преплетени традиционни символи, танци и музикални инструменти от цяла Южна Америка. Нощувка.

Ден 20:

03.03.2025 г. Игуасу – Рио де Жанейро 

Закуска и освобождаване на хотела. Екскурзия до водопадите Игуасу от аржентинската му страна. Тук се намира известният с пълноводието си и голямата си красота водопад - Дяволското гърло. Ще посетим и прочутият Птичи парк, разположен на площ от 16 дка и приютил над 1000 птици от около 150 вида. Следва трансфер до летището за полет до Рио де Жанейро. Трансфер до хотел и настаняване. Нощувка.

Ден 21:

04.03.2025 г. Рио де Жанейро 

Закуска. Начало на обзорна екскурзия (срещу доплащане). Рио де Жанейро – градът вдъхновение, едно от най-оживените места в света! Разположен върху тучни гори и планини и спиращи дъха плажове.  Ще посетим статуята на Исус Христос, която се намира на височина 710 м на хълма Корковадо в националния парк Тижука, Лагуната Родриго ди Фрейтас. Следобяд разходка из Колониалния център на Рио и разглеждане на ултрамодерната Катедрала с форма на пирамида, Старата библиотека – един истински архитектурен шедьовър, кафене „Коломбо”, Градския театър (само отвън), известните стълби „Селарон” и други. Връщане в хотела. 
Вечерта, желаещите могат да се включат в празненствата по случай карнавала - по улиците или на плажа. 
Нощувка.

Ден 22:

05.03.2025 г. Рио де Жанейро 

Закуска. Днес ще се отправим на екскурзия (срещу доплащане) до едно от скритите съкровища на Бразилия – Петрополис. Градът, столица на едноименната община, възниква около извънградската резиденция на император Педро I, на чието име е наречен. Известен е като летен курорт, наричан още “Имперския град” В него е разположен и музеят посветен на императорското семейство, а в катедралата на са погребани неговите членове. Градът се намира на около 1 час път с автомобил от Рио. Поради надморската височина, там температурата на въздуха е с 6-7 градуса по-ниска. По време на екскурзията ще се запознаем с историята на кралската фамилия на Бразилия. Дворецът Китандиня, по-рано е бил луксозно казино, а в наши дни, залите му са отворени само в качеството на културно наследство. Ще се разходим в центъра на града и ще посетим „Домът на седемте грешки”. Връщане в хотела. 
Вечерта, желаещите могат да се включат в празненствата по случай карнавала - по улиците или на плажа. Нощувка.

Ден 23:

06.03.2025 г. Рио де Жанейро-София 

Закуска. Свободно време. Около обяд ще освободим хотела и ще се отправим към летището за полет до София.

Ден 24:

07.03.2025 г. Рио де Жанейро – София 

Кацане в София в 13:20 ч.

Снимка Наименование Описание
Буенос Айрес Градът на аржентинското танго и Бока Хуниорс ще ви посрещне с невероятната си атмосфера. Една от основните туристически забележителности в града е главният площад Plaza de Mayo, където се намира президентският дворец Casa Rosada. Освен тях може да видите обелискa на свободата, църквата Сан Игнасио, ботаническата и зоологическа градина. Районът La Boca е известен с цветните си сгради – тук се намира и известният стадион La Bonbonera.Интересен факт е, че булевардът 9-ти юли в Буенос Айрес е един от най-широките в света, побиращ общо 18 пътни ленти.
Игуасу Водопадите Игуасу или водопада Игуасу на Мисион и бразилската държава Парана съставляват най-голямата система от водопади в света. През по-голямата част от течението си реката тече през Бразилия; повечето от паданията обаче са от аржентинската страна. Реката Игуасу образува границата между Аржентина и Бразилия. Името "Iguazú" идва от думите гуарани или тупи, което означава "вода", и "ûasú," което означава "голям". Около половината от потока на реката попада в дълга и тясна пропаст, наречена Дяволското гърло. Вляво от този каньон друга част на реката образува 160-200 отделни водопади, които се сливат в един фронт при покачване на нивото на водата. Най-големите водопада се наричат ​​Сан Мартин, Адам и Ева, Пенони и Бергано. Разгледайте нашите круизни маршрути, които включват екскурзия до водопада Игуасу.
Монтевидео Разположена на брега на река Ла Плата, столицата ще ви впечатли с красивите фасади на сградите си в стария квартал, зеленината и типичното си спокойствие.
Пуерто Мадрин Разположен на източното крайбрежие, сред дълбоките сини води на залива Нуево, Пуерто Мадрин е един от най-бързо развиващите се градове в патагонската провинция Чубут. Чудесна отправна точка за незабравими екзкурзии сред красивата природа на Патагония.
Пунта Аренас Пунта Аренас (на испански: Punta Arenas) е град в Чили. Разположен е в южната част на страната край Магелановия проток.
Рио де Жанейро Рио де Жанейло – градът вдъхновение, едно от най-оживените места в света! Разположен върху тучни гори и планини и спиращи дъха плажове.
Рио де Жанейро е основан на 1 март 1565 от португалеца Ещасио де Са близо до хълма Захарна буца, за да служи като крепост и да защитава земята от нашественици след изгонването на френските заселници. Пълното име на града е Сао Себастиао до Рио де Жанейро в знак на почит къмпортугалския кралСебастиан I. През 1815 Рио де Жанейро официално е обявен за столица на Бразилия. През 1821 кралското семейство се завръща в Португалия, оставяйки управлението на колонията на принц дом Педро I. През 1822 дом Педро I обявява независимостта на Бразилия от Португалия, след като не изпълнява заповедта да се върне в Португалия. Така той става император на Бразилия, а Паласо Империал в Петрополис – негов дворец. Днес дворецът в Петрополис е превърнат в музей, организиран по най-добрите стандарти на съвременното музейно дело.
Стенли Нещото, което най-си заслужава да направите тук е да забравите за асфалтовия път и да направите офроуд екскурзия. Не се плащате от неравностите защото ​наградата​ ​е​ ​изключителна​ ​-​ ​колонията​ ​King​ ​Penguin​ ​(кралски​ ​пингвин), разположена​ ​между​ ​красив,​ ​дълъг,​ ​бял​ ​пясъчен​ ​плаж​ ​и​ ​солена​ ​лагуна.​ ​В​ ​допълнение​ ​към​ ​King Penguins,​ ​на​ ​това​ ​място​ ​има​ ​и​ ​Penguins​ ​Gentoo​ ​(папуански​ ​пингвин)​ ​и​ ​Magellan​ ​Penguins (магеланов​ ​пингвин).
Ушуая Обещавали ли сте на някого, че заради него ще отидете до края на света- ето това е мястото- Ушуая- най-южният град на планетата . Разположен на брега на канала Бийгъл, по който ще плавате, Ушуая разкрива неповторими пеизажи, които няма да видите на нито едно място на света -гори, планини, океан, глетчери. Възможност за организирана екскурзия с Влак до края на света и Национален Парк Огнена земя.
Категория Тип кабина Описание Цена
вътрешна кабина IB 10280 9980 лв
кабина с голям прозорец OA 10940 10640 лв
кабина с балкон BA 12150 11850 лв

Цената включва:

✔ Самолетни билети София – Буенос Айрес, Рио де Жанейро – София с прекачване и включен чекиран куфар. 
✔ Самолетни билети Ушуая – Игуасу – Рио де Жанейро с прекачване
✔ Всички трансфери по програмата
✔ 3 нощувки със закуска в хотел 4* в Буенос Айрес
✔ Обзорна екскурзия на Буенос Айрес в деня на кацане
✔ Екскурзионна програма при водопадите Игуасу с включени 2 нощувки със закуска в хотел 3/4*
✔ 13 нощувки на борда на Norwegian Star с изхранване на база „пълен пансион”
✔ 3 нощувки със закуска в хотел 4*  на Копакабана в Рио де Жанейро
✔ Медицинска застраховка „Помощ при пътуване“ с лимит до 10000 евро.
✔ Водач от агенцията при минимум 15 записани участника

Цената не включва:

✔ Допълнителни екскурзии на брега (включени са само обзорна на Буенос Айрес и двудневна екскурзия при водопадите Игуасу)
✔ Лични разходи
✔ Такса обслужване в размер на 20 USD/човек за цялото пътуване. 
✔ Интернет на борда на кораба и алкохолни напитки
✔ SPA процедурите, фризьорския салон; фотографски услуги; медицински услуги; пране и гладене; казиното; румсървиз
✔ Застраховка „Отмяна на пътуване”, покриваща неустойки в случай на анулация поради здравословни причини
✔ Доплащане на медицинска застраховка за лица над 65 г.

Условия за резервация:

✔ Депозит 1: 2000 лв/човек при записване
✔ Депозит 2: доплащане до 50% до 12.10.2024
✔ Пълно плащане: до 12.12.2024

УСЛОВИЯ ЗА АНУЛАЦИЯ:

✔ До 11.10.2024 – 1000 лв/човек 
✔ 12.10-12.11.2024 - 30% от стойността на договора
✔ 13.11-12.12.2024 - 50%
✔ 13.12-10.01.2024 - 75%
✔ след 10.01.2025 - 100%

Запитване:

* Цената е на човек при двойно настаняване!
* Цени за деца и 3/4-ти възрастен - на запитване!
Категория Тип кабина Описание Цена
вътрешна кабина IB 10280 9980 лв
кабина с голям прозорец OA 10940 10640 лв
кабина с балкон BA 12150 11850 лв


Подобни предложения

Travel Holidays

При необходимост Травел Холидейс ООД си запазва правото да променя цените и условията на предложената оферта.

Травел Холидейс ООД е регистриран администратор на лични данни в Комисията за Защита на Личните Данни

Абонамент за промоции