Круизен пакет ЯПОНИЯ И ЮЖНА КОРЕЯ 28.09.2024г. | ПОТВЪРДЕНА ГРУПА С ВОДАЧ | НЯМА МЕСТА

7090  ЛВ
 Каназава, Осака, Пусан , Токио, Кочи, Муроран, Саката, Яцуширо(Кумамото) ,
 MSC Bellissima
 17 дни

Copy - Какво по-хубаво от това, шарена Японска есен и необичайно пътуване до Южна Корея! Представяме Ви едно незабравимо изживяване, изпълнено само с хубави емоции! Това пътуване ще Ви отведе в Япония, страната на изгряващото слънце, с различна, древна и завладяваща култура, както и в Южна Корея която е известна с богатата си история, технологично развитие и невероятна култура.


Маршрут: София – Токио – Муроран – Саката – Каназава – Пусан – Яцуширо(Кумамото) – Кочи – Осака - Токио – София

ПОТВЪРДЕНА ГРУПА С ВОДАЧ

НЯМА МЕСТА!

Акценти на програмата:
✔ Самолетни билети с включен чекиран куфар 
✔ 11 нощувки на борда на MSC Bellissima, пълен пансион
✔ 3 нощувки в Токио, хотел 3*
✔ Включена в цената обзорна екскурзия на Токио
✔ Представител на туроператора през цялото пътуване при минимум 15 записани туристи


Снимки

Програма

Ден 1:

28.09 София – Токио

Полет София-Доха-Токио от Терминал 2. При прекачването в Катар, ще имаме възможност(срещу доплащане) за обзорна екскурзия на Доха.

Ден 2:

29.09 Токио 

Кацане в Токио в 18:35 ч. Трансфер до хотела. Свободно време. Нощувка.

Ден 3:

30.09 Токио 

Закуска. За днес сме организирали обзорна екскурзия на Токио(включена в цената). Ще започнем със спирка на площада пред Императорския дворец. Той е открит за посещения само веднъж в годината – на рождения ден на Императора (01 май). Дворецът е бил разрушен по време на Втората световна война и възстановен през 1968 г. Екскурзията ни ще продължи с разходка в модерния квартал Гинза. Той се намира в географския център на Токио. В течение на годините, се е превърнал в синоним на луксозен търговски район, с най-добрите забавления в страната. Ще се разходим и в района Хараджуку, който вече много години е завладян от японската младежка мода. Световно известни дизайнери специално го посещават, за да уловят най-новите модни тенденции в лудия му ритъм. Разхождайки се по уличката Такесита, можем да срещнем много необичайно облечени младежи, да си купим тениска с нестандартна щампа. Ще продължим към Хама Рикю – традиционен японски ландшафтен парк, който някога е бил резиденция на най-влиятелния военен клан в страната. Следващият ни обект е храмът Мейджи – най-голямото шинтоистко светилище в Япония. Той е посветен на император Мейджи и неговата съпруга. Сградата представлява характерен пример за уникалната японска храмова архитектура. Тук ще се разходим в сянката на вековни дървета. Не можем да не посетим и паметника на кучето Хачико – символ на дружбата и предаността. За финал на екскурзията ни, ще се изкачим на покрива на сградата на местното управление, откъдето се разкрива едно от най-добрите гледки над Токио от птичи поглед. С общо 48 етажа, сградата се разделя на две от 33 етаж нататък и всяка сграда разполага с панорамна площадка на 45 етаж. Връщане в хотела. Нощувка.

Ден 4:

01.10 Токио 

Закуска. Свободно време или участие в чаена церемония(срещу доплащане). Дълго считана за една от основните традиции на японската култура, „чадо“ или чаената церемония, е типичен израз на естетизъм и философия в съвършена хармония. Днес ви предлагаме да се докоснете отблизо до този уникален процес. Ще имате възможността не само да приготвите собственоръчно чай, но и за да е пълно изживяването, ще бъдете облечени и в кимоно. Персоналът обяснява историята и принципите на японската чаена церемония, как да използвате приборите за чай и как протича чаената церемония. След това изживявате действителния процес на приготвяне на чай. Не само гостите от чужбина, но и местните могат да се насладят на тази популярна чайна церемония. След церемонията, който желае може да се разходи из квартала Асакуса, в който се намира ресторанта за чайната церемония. Връщане в хотела. Нощувка.

Ден 5:

02.10 Токио 

Закуска.  Свободно време. Около обяд освобождаваме хотела. Трансфер до круизния терминал. Регистрация и настаняване на кораба. Отплаване в полунoщ.

Ден 6:

03.10 Плаване 

Свободно време за отдих и развлечения. Запознаване с кораба.

Ден 7:

04.10 Муроран, 06:30-19:00 ч

Муроран е разположен в най-южната част на остров Хокайдо. Една от най-добрите обзорни площадки е Нос Чикю. Неслучайно, това е любимото място на японците за посрещане на първия изгрев на всяка нова година. Мостът Хакучо пък е най-големият висящ мост в Източна Япония. Внимание заслужава и храмът Хачимангу, който впечатлява не само с типичната си архитектура, а и с гледката към града, която предлага.

Ден 8:

05.10 Саката, 10:00-19:00 ч 

Саката е разположен в северната част на главния остров на Япония – Хоншу. Днес ще се запознаем с неговото богато културно наследство, прекрасни гледки и вкусна традиционна кухня. Предлагаме ви да се разходите в историческия парк Хийориям. Негов символ е дървеният четиристенен фар, издигнат през 1813 г за да води търговските кораби, плаващи по маршрута Китамаебуне. Тук е изложен и макет на типична лодка от онова време. Ще научим историята на Саката, докато се разхождаме между 29 монумента, посветени на писатели и артисти, посещавали града.

Ден 9:

06.10 Канадзава, 10:00-19:00 ч

Канадзава е столица на префектурата Ишикава и е считан за един от най-красивите градове в Япония. Наричат го още „Малкото Киото”, заради запазените старинни улички, наподобяващи лабиринт, прекрасната природа и романтичната атмосфера на отминалите времена. Тук ни очакват древни замъци, храмове на стотици години, красиви градини и горещи извори. Най-впечатляващата забележителност на Канадзава е градината Кенроку-ен. Тя е считана за най-добрата в Япония, а нейната красота блести през всеки сезон.

Ден 10:

07.10 Плаване 

Свободно време за отдих и развлечения на кораба.

Ден 11:

08.10 Пусан (Ю.Корея) 07:00-17:00 ч 

За днес сме подготвили за вас екскурзия(срещу доплащане) из забележителностите на Пусан – вторият по големина град в Южна Корея.     Ще посетим традиционен пазар, културното селище Gamcheon - известно с цветните си сгради, разположени стъпаловидно в подножието на планината и ще видим града от високо, пътувайки над морето с въжен лифт в кабина с прозрачен под.

Ден 12:

09.10 Яцуширо, 07:00-16:00 

Днешното ни пристанище е разположено в префектура Кумамото. Тук ни очаква комбинация от исторически, културни и природни забележителности. Крепостта Яцуширо е реконструкция на разрушения оригинал. От местния музей ще научите за нейната история. Ще имате възможност и да се насладите на великолепната гледка към града. Недалеч от крепостта се намира и шинтоисткия храм Яцуширо. Той предлага спокойствие и прекрасна архитектура. Недалеч от пристанището се намира традиционната японска чайна, където можете да присъствате на традиционна чайна церемония. С една спокойна разходка по крайбрежната алея ще се насладим на гледка към морето, а също и ще ни даде възможност да опитаме от местната морска кухня.

Ден 13:

10.10 Кочи 13:00-23:00 

Кочи е столицата на едноименната префектура.  Градът е известен с градините си, вдъхновили импресиониста Клод Моне, който създал по тяхно подобие ботаническата градина в имението си в Живерни, Франция. Местният замък е забележителен с това, че строителството му е започнало през 1611 г, като той е оцелял по време на войните от пост феодалната епоха. Също така, за разлика от повечето други замъци в Япония, главната му кула разполага с жилищни помещения. Дървените елементи от интериора му са съхранили облика на епохата Едо, а от обзорната площадка на главната кула се разкрива чудесна гледка към града.

Ден 14:

11.10 Осака, 09:00-19:00

В днешния ден ще ви предложим екскурзия до Киото. Ще започнем с посещение на храма Фушими Инари, известен още и като Храма на хилядата врати. Това е най-посещавания шинтоистки храм в Япония. Построен през 794 г, Една от особеностите му са многобройните статуи на лисици, тъй като се вярва, че те са пратеници на Инари. Друго забележително са уникалните пътеки, направени от многобройни наредени една след друга врати. В този храм се е водила последната битка през 1867 г., която слага край на управлението на шогуните Токугава и военните са свалени от власт. Любопитен факт е, че тук е снимана част от филма „Мемоарите на една гейша“. Следва разглеждане на Замъка Кинкакуджи, известен още като Златния павилион. Строен през 1397 година като резиденция на пенсиониралия се шогун Ашикага Йошимитсу (Ashikaga Yoshimitsu) и след смъртта му е превърнат в дзен будистки храм. Посещението на Храма Кинкакуджи, покрит със златни релефни орнаменти и заобиколен от красива японска градина е едно от задължителните неща, които човек трябва да направи в Киото. Разположен в подножието на хълма Кинугаса, Кинкакуджи е прекрасен шедьовър от епохата Муромачи (Muromachi) (14-16 век). Разходка оттук води до храма „Рьоанджи“, чиято малка градина от подравнен бял чакъл и петнайсет камъка е станала символ на същността на дзен мъдростта. Храмът от епохата Кийомидзу, построен върху стръмен склон, предлага сензационни гледки на Киото от своята дървена платформа. В края на екскурзията ще се разходите пеша в Гион – район в традиционен стил в множество заведения с гейши. Внимание, бъдете дискретни с тях и уважавайте личното им пространство!

Ден 15:

12.10 Плаване през протока Камон 

Свободно време за отдих и развлечения на кораба.

Ден 16:

13.10 Токио, освобождаване на кораба след 05:30 ч 

Освобождаваме кораба рано сутринта и ще имаме още един цял ден в Токио. За желаещите предлагаме екскурзия до планината Фуджи(срещу доплащане). Тя се извисява на 3776 м и е най-високата точка в Япония. Затова и не е учудващо, че вулканът с почти идеална форма, в продължение на векове е почитан като свещен и се е радвал на любовта на художниците и обикновените хора. С автобус ще тръгнем от хотела и първият ни обект в подножието на върха е паркът Ияси-но Сато. Той е разположен на мястото на някогашно фермерско селце на брега на езерото Сайко. Преди 40 години, традиционните къщички със сламени покриви са били възстановени и открити за посещение, като музей под открито небе. Тук можем ще се запознаем с местната култура и традиции, да си купим ръчно изработени сувенири. Сред гористите хълмове по северното крайбрежие на езерото Кавагутико ще посетим интересен музей на кимоното. Тук има експозиция на няколко художници на кимоно с изобразени природни теми, космос, годишни времена. От брега на езерото с помощта на кабинков лифт, ще се изкачим на височина повече от 1000 м над морското равнище, до обсерваторията Тендзе. От тук се открива живописна гледка над езерото и към идеалната форма на връх Фиджи. Това е една от най-добрите точки за неговото наблюдение. В зависимост от времето, с което разполагаме, може с автобуса да се изкачим и до станция 5 (от общо 10). Това е и най-високата точка достъпна с автомобил(при добри атмосферни условия). Тук можем да се разходим и да си закупим сувенири. Връщане в Токио и трансфер до летището за полет в 22:30 ч.

Ден 17:

14.10 София 

Кацане в София около обяд. Край на програмата.

Снимка Наименование Описание
Каназава
Каназава е град в Източна Япония. Той е главен град на префектура Ишикава. По време на периода Едо, градът е бил седалище на клана Маеда, който е бил вторият най-мощен феодален клан след Токугава. В градът живеят около 500,000 човека.
Каназава е водещ туристически град, където всяка година е посещаван от около 8 милиона туристи. Бил е голям замъчен град, управляван от влиятелен лидер от 17 век до втората половина на 19 век. Каназава не е пострадал от военни разрушения или големи природни бедствия. Затова градът е запазил редици от историческите си къщи и различни традиционни занаяти и традиционни сценични изкустваДнес Каназава се гордее с много исторически забележителности и модерни музеи.
Най-голямата туристическа атракция тук е градината Кенрокуен. Името буквално означава „Градината на шестте величия“: простор, уединение, изкуство, старинност, изобилие от вода и просторни гледки, които според китайската пейзажна теория са шестте основни атрибути, които съставят една перфектна градина.
Точно срещу входа на градината се намира Замъкът Каназава, който от 1583 г. до края на Едо периода е бил седалище на мощния клан Маеда. Замъкът е опожаряван няколко пъти през вековете, но впоследствие е реставриран.
Разположен е в центъра на града и построен на най-високото място между реките Сай и Асано. Обграден е от ровове и канали за допълнителна защита. За набавянето на питейна вода са построени множество канали, построени в периода 1583-1630 година, които са свързани към рововете.
Осака
Осака е историческата и търговската столица на Япония и все още е един от най-добре развитите индустриални центрове и пристанища в страната. Районът Осака-Кобе-Киото има население 17 510 000 души. С това градът се нарежда на второ място след Токио.
Модерната култура на Осака намира своето превъплъщение в редица атрактивни сгради и забележителности, впечатляващи жителите и гостите на града. Именно в Осака се намира един от най-големите акваруими в света. Мащабна конструкция събира цели 16 огромни камери, в които свободно плуват представители на тихоокеанския воден свят. В аквариума в Осака можете да откриете и единствената акула, отглеждана в аквариум.
Почитателите на дългите шопинг разходки също могат да открият своето място. В града има две основни търговски зони – Минами, разположена в южната част на града, и Кита, съответно в северната част на Осака.
Бившата японска столица се гордее и със своите музеи, най-интересните сред които са Музеят на вината, Музей на ориенталската керамика, Музей на модерното изкуство, Музей на съвременната наука, Исторически музей на Осака и Градски музей на изкуството.
Освен че е център на високотехнологични постижения, Осака е център на изкуство и история. „Озакажо“ е един от най-интересните и красиви дворци в цяла Япония. През 16-ти век е изиграл важна роля за обединението на страната.
Пусан Пусан е сред главните пристанищни градове в Южна Корея. Тук се намира и най-големият рибен пазар в света Ягалчи. Пусан е град, който предлага за всекиго по нещо - от динамична култура и шумен нощен живот до красиви плажове и планини. Пусан се намира в югоизточната част на Корейския полуостров. Той се намира на самия бряг, който определя развитието му. Това е най-близкият до Япония от шестте най-големи градове в Южна Корея. Разстоянието по права линия от Пусан остров Цушима до Япония е 49.5 km, до Фукуока, Япония-180 km, за разлика от Сеул-314 km. Пусан граничи с ниски планини на север и на запад, и морета на юг и на изток, делтата на река Нак се намира в западната част на града, както и Гуемджонсан(най-високата планина в града), на север с река Нак (най-дългата река в Южна Корея), тече от западната част и се влива в Корейския пролив. Намира се на 70 км на юг от град Улсан. Има население около 3,5 милиона души и обща площ от 764 км². Той е сред главните пристанищни градове на Корейския пролив. Там се намира и най-големият рибен пазар. Има най-големия плаж и най-дългата река в Корея. Това е най-големият пристанищен град в Южна Корея и петото от най-натоварените товарни морски пристанища в света. Градът е разположен на югоизточния част на Корейския полуостров. Най-гъсто застроените райони на града са разположени между редица от тесни долини между река Накдонг и река Суйонг, както планини, разделящи някои от областите. 
Токио Шумна, забързана и дружелюбна, столицата Токио ще ви очарова!
Токио е най-многолюдният град в света. Tой е построен още през 1602 г. Токио е и една от префектурите на Япония.
Първоначалното наименование на Токио е Едо, което означава устие. То е променено на Токио (буквално, „Източна столица“) през 1868 година, когато императорът пренася в града своята резиденция, съгласно традицията столичният град да съдържа в името си думата „столица“. В първите години след преименуването се използва и формата Токеи, изписвана по същия начин, както и Токио, но в наши дни тя вече не се употребява. 
За посетителите японската столица е смесица от разнообразни култури – традиционни и съвременни, много места за пазаруване, ресторанти и барове. Това е един от най-скъпите градове в света. Хората казват, че това е градът, който ако посетите може да видите как ще изглежда бъдещето. През 2015 год. градът е обявен и за най-безопасният в света със своите 38 млн. души население.
Посетете храма Мейджи, площада и градините пред Императорския дворец, знаменитото кръстовище Шибуя и луксозната търговска улица Гинза.
Кочи Кочи е главен административен център на едноименната префектура Кочи, на остров Шикоку. Градът е основан на 1 април 1889г. В Кочи има известна ботаническа градина, носеща името на местния ботаник Макино. Също така, града е известен с това, че има някои от най-приятелски настроените хора в Япония. Кочи може да се похвали с няколко атракции, представляващи интерес за пътниците.
Муроран Муроран е индустриален, пристанищен град в югоизточната част на Хокайдо, Япония. Градът се намира на полуостров Етомо. Името Муроран идва от езика Айну и означава „малък хълм“ който се спуска от централен Муроран до град Сакимори. Със своите зашеметяващи природни пейзажи и прекрасни нощни гледки, Муроран е скрит скъпоценен камък, който чака да бъде открит. Сгушен между живописни планини и красивия Тихи океан, градът е известен със своята впечатляваща брегова ивица, която предлага панорамна гледка към необятния океан. От живите сини нюанси на водата до скалистите образувания, всяка гледка е като оживяваща пощенска картичка.
Саката Саката е прекрасен пристанищен град в Ямагата, Североизточна Япония. Разположен по крайбрежието на Японско море, той е само на час път от Токио. Градът просперира благодарение на перфектната си позиция, където масивната река Могами се влива в океана. Това му позволява да обслужва речните кораби, които донасят ориз и шафран (цветя, използвани за боядисване на различни продукти в червено) от вътрешността на Ямагата, както и различни продукти от региона Шонай. Също така в Саката се произвежда най-добри ориз и саке в цяла Япония.
Яцуширо(Кумамото) Красивият град Кумамото е столица на голямата префектура Кумамото, която от своя страна е част от остров Кюшу, един от четирите големи японски острова. Подобно на много от градовете в Япония, Кумамото е известен с това, че има зашеметяващ замък и се намира в близост до величествения връх Асо, който е все още активен вулкан, поради коeто градът е известен и под името Хи Но Куни, което на японски означава Огнената страна. Освен замъка и планината, Кумамото е и място, където посетителите могат да разгледат редица интересни музеи, галерии и магазини, а също така могат да се отдадат на спокойна следобедна разходка в красивите японски градини които красят града.
Категория Тип кабина Описание Цена
Каюта с балкон BB Каюта с балкон. Не може да се избира предварително. Разпределя се от круизната компания около месец преди плаването. 7090 лв

Цената включва:

Полети София – Токио– София с 1 бр. ръчен и чекиран багаж и летищни такси

11 нощувки на борда на круизен кораб MSC Bellissima

3 нощувки в хотел 3* в Токио със закуска
Пристанищни такси

Обзорна екскурзия на Токио
Изхранване на борда на кораба на база “пълен пансион“

Напитки по време на хранене на бюфет /вода, сокове, кафе, чай и мляко/

Развлекателни програми и съоръжения на борда на кораба

Всички трансфери, описани по програмата

Медицинска застраховка „Помощ при пътуване“ с покритие 10 000 евро

водач на групата при минимум 15 записани туриста

Цената не включва:

Такса обслужване на кораба – 15 EUR/човек/ден(Общо 165 EUR/човек). Предплащат се преди тръгване от България.
Застраховка „Отмяна на пътуване”, покриваща неустойки в случай на анулация поради здравословни причини

Алкохолни напитки

Безалкохолни напитки извън предлаганите на бюфет
Интернет на борда на кораба

SPA процедурите, фризьорския салон; фотографски услуги; медицински услуги; пране и гладене; казиното; румсървиз

Допълнителните екскурзии, предложени в програмата

Доплащане на медицинска застраховка за лица над 65 г.

Условия за резервация:

Депозит 1: 2000 лв/човек. Заплаща се веднага след потвърждаване на резервация.
Депозит 2: 2500 лв/човек до 25.06.2024
Доплащане до 26.08.2024


НЕУСТОЙКИ ПРИ АНУЛАЦИИ:
✔До 18.01.2024 - 500 лв/човек
✔от 19.01.2024 до 25.06.2024 - 40% от стойността на круизния пакет
✔от 26.06.2024 до 26.07.2024 - 60% от стойността на круизния пакет
✔от 27.07.2024 до 26.08.2024 - 75% от стойността на круизния пакет
✔след 26.08.2024 - 100%

Запитване:

* Цената е на човек при двойно настаняване!
* Цени за деца и 3/4-ти възрастен - на запитване!
Категория Тип кабина Описание Цена
Каюта с балкон BB Каюта с балкон. Не може да се избира предварително. Разпределя се от круизната компания около месец преди плаването. 7090 лв


Travel Holidays

При необходимост Травел Холидейс ООД си запазва правото да променя цените и условията на предложената оферта.

Травел Холидейс ООД е регистриран администратор на лични данни в Комисията за Защита на Личните Данни

Абонамент за промоции