Круизен пакет АВСТРАЛИЯ, ФРЕНСКА ПОЛИНЕЗИЯ, ФИДЖИ, САМОА, Н.ЗЕЛАНДИЯ | ПОТВЪРДЕНА ГРУПА | НЯМА МЕСТА

13700  ЛВ
 Бора Бора, Мелбърн, Окланд, Сидни, Лаутока, Таити,
 Norwegian Sun
 28 дни

Каним ви на едно вълшебно пътуване в южната част на Тихия океан. То включва едни от най-отдалечените и екзотични кътчета на планетата - Френска Полинезия(Папеете и Бора Бора), Самоа, Тонга, Фиджи. Към тях сме добавили и най-големите градове в тази част на света - Окланд, Бризбейн, Мелбърн, Сидни. Няма по-добър начин да посетите всички тях! Ще допълним изживяването като 2 пъти преминем през световната линия за смяна на датата. Пътуването с круизен кораб ще ви даде всичко това в перфектна комбинация.

Нова Зеландия-Френска Полинезия-Острови Кук-Американска Самоа-Самоа-Тонга-Фиджи-Нова Каледония-Австралия

ДАТА: 29.11.2024

ПОТВЪРДЕНА ГРУПА С ВОДАЧ

НЯМА МЕСТА

Маршрут; София-Окланд-Папеете-Бора Бора-Раротонга-Паго Паго(Ам.Самоа)-Апия(Самоа)-Вавау(Тонга)-Лаутока(Фиджи)-Лифу(Нова Каледония)-Бризбейн-Мелбърн-Сидни-София

Акценти на програмата:
✔ 18 нощувки на борда на Norwegian Sun с изхранване пълен пансион
✔ 2 нощувки със закуска в хотел 3 / 4* Окланд
✔ 2 нощувки със закуска в хотел 4* в Папеете
✔ 1 нощувка със закуска в хотел 3/4* в Мелбърн
✔ 3 нощувки със закуска в хотел 3/ 4* в Сидни
✔ Включена обзорна екскурзия на Мелбърн
✔ Включена обзорна екскурзия за Сидни
✔ Водач от агенцията при минимум 12 записани


Снимки

Програма

Ден 1:

29.11.2024 

Полет София – Окланд с прекачване.

Ден 2:

01.12.2024 Окланд, Нова Зеландия 

Кацане в Окланд в 03:55 сутринта. Трансфер до хотел. Настаняване. Почивка и свободно време. Нощувка.

Ден 3:

02.12.2024 Окланд, Нова Зеландия 

Закуска. Свободно време. Възможност за обзорна екскурзия в Окланд(срещу доплащане). Градът е разположен на тесен провлак, в район на 60 изгаснали вулкана. Бившата столица на Нова Зеландия се гордее с живописна красота и космополитна колекция от магазини, ресторанти, музеи, галерии и градини. През последните години Окланд задължително попада в топ 10 на класацията за най-добрите за живеене градове в света. По време на екскурзията ще се насладим на красивите гледки на пристанището и ще научим историята на това сакрално за местните Маори място. Други забележителности на Окланд са един от затихналите вулкани в парка Корнуоу, връх Еден – друг заспал вулкан, Зимни градини на Окланд. Към екскурзията ще бъдат добавени и най-голямата църква в Окланд - Holy Trinity Church, Sky Tower – емблемата на града и крайбрежния мост на Окланд. След края на екскурзията ще се отправим към летището на Окланд за вечерен полет до Паеете. Поради прекосяване на международната линия на датата, кацането в Папеете е в 01:30 ч сутринта на същия ден от календара – 02.12.2024! Едно необичайно пътуване назад във времето. Следва трансфер до хотел и нощувка. На сутринта е отново 02.12.2024!

Ден 4:

02.12.2024 Папеете, Френска Полинезия 

За днес, след закуска сме подготвили обзорна екскурзия на Таити(срещу доплащане). Обиколката ни ще започне със спирка на източното крайбрежие на острова, на плажа Pointe Venus, известен в историята като място, където са акостирали много мореплаватели, като Капитан Кук, Капитан Блай. Тук се издига фар и паметник на Капитан Кук и се счита, че това е мястото, от където той е наблюдавал слънчево затъмнение, когато Венера е преминала между слънцето и Земята. Ще продължим към водопада Faarumai. Той е скрит в гора от кестенови дървета и тропическа растителност. В близост до него ще посетим и Arahoho Blowhole, където океанските вълни се разбиват в скалите, и преминават през тясна дупка. В резултат на това се образува впечатляващ гейзер.Обиколката ни ще продължи по Западния бряг, откъдето през залива Matavai се разкрива впечатляваща гледка към Мурея. Екскурзията ще завърши при античния полинезийски храм Arahurahu – един от най-добре запазените на острова. Екскурзоводът ще ни запознае с древните ритуали на полинезийците. Връщане в хотела. Нощувка.

Ден 5:

03.12.2024 Папеете, Френска Полинезия 

Закуска, Свободно време. Около обяд следва трансфер до пристанището на Папеете за чекиране и настаняване на кораба. Отплаване в 23:00 ч.

Ден 6:

04.12.2024 Бора Бора, 10:00-21:00 ч 

Наречен "Перлата на Южните морета", островът е емблематичен със своите зашеметяващи гледки. Независимо дало ще предпочетете да се гмуркате във водите наоколо, да почивате на невероятните плажове, или да се разхождате по уличките на острова, този ден ще остане незабравим за вас.

Ден 7:

05.12.2024 Плаване 

Свободно време за отдих и забавления на борда на кораба.

Ден 8:

06.12.2024 Раротонга, 07:00-17:30 ч 

Раротонга е остров в Тихия океан. На него е разположена столицата Аваруа на асоциираната към Нова Зеландия островна група Кук. Тя се състои от 15 острова, а Раротонга е най-големият от тях. Във вътрешността му изобилства от буйни гори, стръмни скали, дълбоки долини. За любителите на плажни преживявания, крайбрежната ивица предлага множество фантастични плажове. Не пропускайте да се гмурнете за да наблюдавате подводните обитатели. А вкусната морска храна, музеите и историята на острова ще ви потопят в неговата култура.

Ден 9:

07.12.2024 Плаване 

Свободно време за отдих и забавления на борда на кораба.

Ден 10:

08.12.2024 Паго Паго, Американска Самоа, 10:00-20:00 ч 

Американска Самоа е зависима територия на САЩ, а Паго Паго е нейната столица, разположен на о.Татуила. Тук е и едно от най-добрите пристанища в Тихия океан. Островът е покрит с гори, а плажовете му са мечтано място са почивка. Във кристалните води около острова често могат да се видят китове, морски свине, костенурки. Освен невероятната природа, тук са съхранени и самоанските традиции. След отплаването ни, ще пресечем международната линия за смяна на датата за втори път през нашето пътешествие. Този път в обратна посока и ще прескочим един ден от календара.

Ден 11:

10.12.2024 Апия, Самоа 07:00-16:00 ч 

Апия е столицата на Самоа. Групата от острови стои далеч от утъпканите туристически пътеки. Това е помогнало да се съхранят непокътнати 90% от невероятните им вулканични върхове, гъсти тропически гори и коралови рифове. Въпреки влиянието на европейската и американската култура, местните са съхранили fa’a Samoa – Самоанските традиции и полинезийското наследство. Аига или голямото семейство е ядрото на обществото, а възрастните и матай - селищните вождове, са дълбоко уважавани. Можете да видите местните, облечени в лавалава(саронги) и пулетоси(традионни пъстри ризи и туники) да танцуват сива – самоански танц. Топлата и приятелска култура на самоанците, в съчетание със спиращите дъха гледки превръщат острова в едно райско кътче.

Ден 12:

11.12.2024 Вавау, Тонга, 10:30-19:30 ч 

Остров Вавау е част от архипелага на Тонга. Тук е едно от най-добрите места в света за каране на каяк. Можете да прекарате деня в плажуване, гмуркане, плаване с лодка и изучаване на пещерите по брега.

Ден 13:

12.12.2024 Плаване 

Свободно време за отдих и забавления на борда на кораба.

Ден 14:

13.12.2024 Лаутока, Фиджи 07:00-17:00 

Лаутока е вторият по големина град във Фиджи. Разположен е на остров Viti Levu. Основен дял в икономиката му се пада на традиционния добив и преработка на захарна тръстика.Тук на Ваше разположение са невероятен плаж и синия океан. Туризмът не е много развит в тази част на Фиджи и това ви дава възможност да прекарате един спокоен ден на брега. Не пропускайте да посетите традиционния пазар с подправки, риба, ръчно изработени керамика, тъкани и други местни сувенири. На ваше разположение са и множество ресторанти, предлагащи местна и чужда кухня.

Ден 15:

14.12.2024 Плаване 

Свободно време за отдих и забавления на борда на кораба.

Ден 16:

15.12.2024 Лифу, Нова Каледония, 07:00-17:00 ч 

Както повечето острови разпръснати в Южната част на Тихия океан, Лифу също е формиран от корали, покрити с растителност. Въпреки магнетичните плажове и тюркоазени води по южното крайбрежие на острова, отделете време за разходка из тропическите му гори и ванилови плантации.

Ден 17:

16.12.2024 Плаване 

Свободно време за отдих и забавления на борда на кораба.

Ден 18:

17.12.2024 Плаване 

Свободно време за отдих и забавления на борда на кораба.

Ден 19:

18.12.2024 Бризбейн, 07:00-18:00 ч 

Брисбейн е третият по големина гард в Австралия и столица на щата Куинсланд. Тук има по 260 слънчеви дни в годината и това е предпоставка за изключително разнообразна флора и фауна около града. Едно от най-емблематичните природни преживявания е възможността да се докоснете до коалите. Тук се намира най-големият резерват за коали в света. Бризбейн със сигурност ще се погрижи добре и за тези, които предпочитат да се отдадат на пазаруване. Градът разполага с магазини, които могат да удовлетворят и най-претенциозните купувачи. Фортитюд Валей пък е един от по-хипи районите на Бризбейн, интерес за хората с по-различен вкус. Тук е домът на множество независими модни дизайнери, бутици и занаятчии.

Ден 20:

19.12.2024 Плаване 

Свободно време за отдих и забавления на борда на кораба.

Ден 21:

20.12.2024 Плаване 

Свободно време за отдих и забавления на борда на кораба.

Ден 22:

21.12.2024 Мелбърн, освобождаване на кораба след 07:00 ч 

В днешния ден напускаме круизния кораб и продължаваме пътешествието си по суша. За всеки посетител на Мелбърн е задължително да направи еднодневна екскурзия по Великия Океански път, гордостта на щата Виктория. Предлагаме ви я срещу доплащане. Крайбрежното шосе с дължина близо 300 км преминава покрай едни от най-прекрасните изгледи в света. По него непрекъснато се забелязват коали и кенгура, а по някои места и пингвини. Най-забележителната част е крайбрежието на корабокрушетнците, където в скритите рифове са се разбили над 80 кораба в рамките на 40 години, докато австралийския южен бряг е посещаван от кораби. Това, обаче което се вижда над водата е наистина красота и гордостта на местните – Дванайсетте апостола – дванайсет скали стърчащи в открито море. Най-хубаво е по време на залез, когато небето се оцветява в розово и лилаво и придава фантастичен вид на скалите. След края на екскурзията ще се настаним в хотела за нощувка.

Ден 23:

22.12.2024 Мелбърн 

Закуска. Днес имате възможност да се включите в обзорна екскурзия на Мелбърн(включена в цената).  Ще ви запознаем със старата столица на Австралия и втория по големина град в страната. За година на основаването му се счита 1835, а сериозен бум в развитието и ръст на населението му се отбелязва след 1850 г, когато е открито злато и това поражда златна треска. В наши дни, той се отличава със своята космополитност, висок жизнен стандарт и ниски нива на риск. Пет години(2002, 2003, 2004, 2011, 2013) е определян за най-добър за живеене град в света. По време на обиколката ще видите: Мелбърнския университет, сградите на Кралските музеи, сградата на Парламента и Princess Theatre, катедралата Сейнт Партик, Площадът на Федерацията, пазарът Queen Victoria. След края на обиколката ни, ще се отправим към летището за полет до Сидни. След кацане, следва трансфер до хотел и нощувка.

Ден 24:

23.12.2024 Сидни 

Закуска. Предлагаме Ви да опознаете Сидни и неговите забележителности с целодневна екскурзия (включена в цената). Ще видите Операта на Сидни, Хайд Парк, кралската ботаническа градина, Сидни Тауър, кварталът Дарлинг Харбър, известния Кингс Крос, плажът Бонди със сърфистите, историческия център Падингтън и много други. В края на деня ще се върнем в хотела. Нощувка.

Ден 25:

24.12.2024 Сидни 

След закуска ви предлагаме екскурсия(срещу доплащане) до Blue Mountains National Park, обявен за част от световното природно наследство на UNESCO. Той е разположен на 80 км западно от Сидни. На територията му са намерени, останали от древното аборигенско население, скални рисунки и каменни сечива на възраст около 14 000 години. По време на посещението си там, ще имате възможност да се насладите на панорамна гледка към парка от една от високите скални площадки. Няма да пропуснете и един от символите му – скалното образувание „Трите сестри“. Желаещите могат да посетят допълнително и прекрасния парк с австралийски животни. Там ще имат възможност не само да видят, но и да нахранят с ръцете си екзотични животни като кенгуру, валаби, вомбати или да докоснат и да се снимат с коала.

Ден 26:

25.12.2024 Сидни-София 

Днес ще имате възможност да обогатите впечатленията си от Сидни. Вариантите са много. Можете да разгледате Операта отвътре. Круиз в залива ще ви даде възможност да посетите обекти достъпни по вода – Mainly, Chowder Bay, Taronga Zoo, Watsons Bay и др. Специално внимание заслужава и аквариумът в Сидни. Вечерта ще се отправим към летището в Сидни за полет до София.

Ден 27:

26.12.2023 София 

Кацане в София. Край на програмата.

Снимка Наименование Описание
Бора Бора Бора Бора (Bora Bora) е вулканичен остров от архипелага Дружествени острови във Френска Полинезия, заобиколен от лагуна и бариерен риф. В центъра му има угаснал вулкан с два върха - Пахиа и Отеману (с височина 727 м).Безспорно най-известният остров в Южния Тихи океан, Бора Бора е водещата дама на Френска Полинезия. Красотата й е ненадмината, а славата й - непоколебима. Бора Бора е едно от малкото места на земята, на което всички се надяват да станат свидетели през живота си - и щом го видите, завинаги сте влюбени.
Мелбърн Мелбърн е най-големият град в австралийския щат Виктория и вторият по големина в цяла Австралия. Разположен е в залива Филип Бей и през него минава река Яра. В началото на 20 век за малко е бил столица на Австралия. Днес е модерен и космополитен град, който предлага висок жизнен стандарт, спокойствие и ниски нива риск.Мелбърн бива представян като културна столица на Австралия и нейния пазарен град. Множество театри, галерии и музеи привличат туристите, които съчетават туровете по постановки и спектакли с шопинга и се отдават на заслужен релакс в невероятно красивите паркове, градини, защитени територии и скрити местенца дори и в най-централната градска част на Мелбърн. Според световните изследвания цялостната градска атмосфера на Мелбърн се отличава като една от най-спокойните и едновременно с това мегаполитни. Градът е известен още като мястото на викторианците. И до днес около 70% от тях образуват населението на Мелбърн. Мелбърн бива представян като културна столица на Австралия и нейния пазарен град. Множество театри, галерии и музеи привличат туристите, които съчетават туровете по постановки и спектакли с шопинга и се отдават на заслужен релакс в невероятно красивите паркове, градини, защитени територии и скрити местенца дори и в най-централната градска част на Мелбърн. Освен че е културна и модна столица, както и бизнес и търговски център, Мелбърн крие още едно нещо, което го прави изключително огромно изкушение, особено за любителите на шоколада и неговите вкусни шедьоври. Малцина от вас може би знаят, че сладкарниците в Мелбърн са през магазин, буквално на всеки ъгъл, и може би са повече на брой от над 500-те заведения за хранене и ресторанти в града. И нищо чудно. Шоколадовите ателиета се надпреварват да предлагат ръчно изработени сладки изкушения, невероятни произведения на шоколадовото и сладкарското изкуство. Да се зачуди човек да го опита ли, или да си го сложи на секцията в хола!
Окланд Градът е разположен на тесен провлак, в район на 60 изгаснали вулкана. Бившата столица на Нова Зеландия се гордее с живописна красота и космополитна колекция от магазини, ресторанти, музеи, галерии и градини. През последните години Оукланд задължително попада в топ 10 на класацията за най-добрите за живеене градове в света. Величественият Рангитото, най-големият и най-млад вулкан в Оукланд, се намира точно на брега на морето.
Сидни Красотите на града са неизброими. Сидни е един от най-красивите градове в света. Световно Sydneyизвестен е със своите невероятно красиви плажове. Като цяло всички части на Австралия притежават красиви и впечатляващи крайбрежия, но Сидни е изключителен. Бондай, Менли, Палм Бийч – тези плажове са любими на туристи и на сърфистите. Всички плажове имат светъл, фин пясък със златисти нюанси. Менли е просто неописуем. Това е една живописна и тънка ивица суша, заобиколена с вода от три страни. Луксозния квартал, който се намира на това парче земя носи същото име като красивия плаж. Менли е едно от най-скъпите за живеене места в Сидни. А в действителност плажът Менли не е един ами два. Има един, който е обърнат към водната шир на Тихия океан, както и още един, който гледа към пристанището. От страната на пристанището водата е винаги спокойна като огледало и това прави мястото перфектно за плуване. БондайSydney harbour bridge пък е любим на сърфистите. По време на австралийското лято, когато в северното полукълбо зимата е в разгара си, хиляди сърфисти пристигат тук от целия свят заради слънцето и огромните океански вълни. Ако попитате някой сърфист: ”Кое е най-доброто място за сърф на планетата?”- отговорът най-вероятно ще бъде „Хавай и Сидни”.
Лаутока Лаутока е вторият по големина град във Фиджи. Разположен е на остров Viti Levu.
Таити Таити е най-големият остров във Френска Полинезия. Намира се в архипелага Дружествени острови в южната част на Тихия океан.Таити има репутацията на идилично място, което омагьосва с природни красоти и всевъзможни глезотии за туристите. Най-големият от 115-те острова във Френска Полинезия с достойнство защитава названието „Кралицата на Пасифика“, което често се използва, когато трябва да бъде описан.Въпреки че представата ни за екзотични острови обикновено включва безкрайни бели плажове, крайбрежната ивица на Таити прави изключение – голяма част от пясъка е тъмен, има дори „черни“ плажове. Това обаче по никакъв начин не намалява очарованието на острова, напротив – прави го още по-необичаен и привлекателен. С почти девствена природа, величествени планински върхове, бистри поточета, изумрудено зелени долини и пищни водопади Таити е неподражаема наслада за сетивата. Мнозина твърдят, че това е мястото с най-красивите залези в света.
Категория Тип кабина Описание Цена
IB Вътрешна кабина 13700 лв
OB Кабина с прозорец 14370 лв
BB кабина с балкон 17370 лв

Цената включва:

✔ Самолетен билет за полети София – Окланд; Сидни-София с чекиран куфар   
✔ Самолетен билет за полет Окланд-Папеете
✔ Самолетен билет за полет Мелбърн - Сидни
✔ Всички трансфери по програмата
✔ 2 нощувки със закуска в хотел 3 / 4* Окланд
✔ 2 нощувки със закуска в хотел 4* в Папеете
✔ 1 нощувка със закуска в хотел 3/4* в Мелбърн
✔ 3 нощувки със закуска в хотел 3/ 4* в Сидни
✔ 18 нощувки с изхранване на база пълен пансион на борда на кораб Norwegian Sun на круизна компания NCL
✔ Обзорна екскурзия на Сидни
✔ Обзорна екскурзия на Мелбърн
✔ участие в мероприятията на борда: игри, състезания, турнири, партита, караоке, тематични вечери; 
✔ музикалните и театрални представления на борда
✔ ползване на всички съоръжения на борда: басейни, шезлонги, кърпи за баня, джакузи, библиотека, дискотека. 
✔ Ежедневен бюлетин в каютата с някои от основните новини и събития на борда; 
✔ Застраховка “Помощ при пътуване“ с покритие 10 000 евро
✔ Водач от агенцията при минимум 12 записани туристи

Цената не включва:

✔ Такса обслужване: 20$ на човек на ден. Заплаща се на кораба.
✔ Такса разрешително за влизане в Американска Самоа: 20$ на човек
✔ Допълнителните екскурзии, предложени в програмата
✔ Такса за електронно разрешително за влизане в Н.Зеландия(NZeTA) – 58 NZD/човек (около 65 лв)
✔ Съдействие за подаване на заявление за NZeTA – 50 лв/човек
✔ Съдействие за подаване на заявление за австралийска виза – 50 лв/човек

Внимание:
✔ Екскурзиите в програмата подлежат на промени с оглед оптимизацията на програмата
✔ Цените са валидни до изчерпване на контингентите по полетите и круиза
✔ Визови изисквания:
На пътниците е необходима виза за Австралия. Тя е безплатна. Издава се предварително. Кандидатства се онлайн на посочения линк: https://online.immi.gov.au/lusc/login

Условия за резервация:

✔ Потвърждаване на резервация с депозит 3000 лв./човек
✔ Доплащане до 50% от стойността на договора -  до  30.07.2024г.
✔ Пълно плащане до 27.09.2024г.

УСЛОВИЯ ЗА АНУЛАЦИЯ:
✔ До 30.07.2024 – загуба на депозита
✔ 30.07 – 27.09.2024 – 30% от стойността на договора
✔ 28.09.2024 – 28.10.2024 – 50%
✔ След 28.10.2024 – 100%

Запитване:

* Цената е на човек при двойно настаняване!
* Цени за деца и 3/4-ти възрастен - на запитване!
Категория Тип кабина Описание Цена
IB Вътрешна кабина 13700 лв
OB Кабина с прозорец 14370 лв
BB кабина с балкон 17370 лв


Подобни предложения

Travel Holidays

При необходимост Травел Холидейс ООД си запазва правото да променя цените и условията на предложената оферта.

Травел Холидейс ООД е регистриран администратор на лични данни в Комисията за Защита на Личните Данни

Абонамент за промоции