Круизен пакет НОВА ЗЕЛАНДИЯ И АВСТРАЛИЯ 02.2025г.| НОВА ГРУПА

9850 9550  ЛВ
 Окланд, Дънидин, Тауранга, Уелингтън, Мелбърн, Сидни, Крайстчърч, Нейпиър, Пиктън, Хобарт,
 MS WESTERDAM
 23 дни

Каним ви на едно вълшебно пътуване в южната част на Тихия океан. То включва едни от най-отдалечените и екзотични кътчета на планетата, разположени на териториите на Австралия и Нова Зеландия. Окланд, Уелингтън, Мелбърн и Сидни са най-големите градове от маршрута. Не по-малко интересни са пристанищата Крайстчърч и Дънидин (Н.Зеландия) и Хобарт (о-в Тасмания). Включените нощувки в Окланд и Сидни и обзорната екскурзия в Сидни допълват програмата по най-добрия начин.

ДАТА: 12.02.2025

НОВА ГРУПА

Маршрут: София-Окланд-Тауранга(Роротуа)-Нейпиър-Уелингтън-Пиктън-Литълтън(Крайстчърч)-Порт Чалмърс(Дънидин)-Хобарт(Тасмания)-Мелбърн-Сидни-София

Акценти на програмата:
✔ Самолетни билети София-Окланд и Сидни-София с Qatar Airways. Включен чекиран куфар 25 кг.
✔ 14 нощувки на борда на MS Westerdam с изхранване пълен пансион
✔ 3 нощувки със закуска в хотел 3 / 4* Окланд
✔ 3 нощувки със закуска в хотел 3/ 4* в Сидни
✔ Включена обзорна екскурзия за Сидни
✔ Водач от агенцията при минимум 12 записани


Снимки

Програма

Ден 1:

12.02.2025г.
Полет София – Доха в ранния следобед.

Ден 2:

13.02.2025г.
Полет Доха-Окланд.

Ден 3:

14.02.2025г. Окланд, Нова Зеландия
Кацане в Окланд рано сутрин. Трансфер до хотел. Настаняване. Свободно време.

Ден 4:

15.02.2025г. Окланд, Нова Зеландия
Закуска. Свободно време. Възможност за обзорна екскурзия в Окланд (срещу доплащане). Градът е разположен на тесен провлак, в район на 60 изгаснали вулкана. Бившата столица на Нова ПикЗеландия се гордее с живописна красота и космополитна колекция от магазини, ресторанти, музеи, галерии и градини. През последните години Окланд задължително попада в топ 10 на класацията за най-добрите за живеене градове в света. По време на екскурзията ще се насладим на красивите гледки на пристанището и ще научим историята на това сакрално за местните Маори място. Други забележителности на Окланд са един от затихналите вулкани в парка Корнуоу, връх Еден – друг заспал вулкан, Зимни градини на Окланд. Към екскурзията ще бъдат добавени и най-голямата църква в Окланд - Holy Trinity Church, Sky Tower – емблемата на града и крайбрежния мост на Окланд. Връщане в хотела, нощувка.

Ден 5:

16.02.2025г. Окланд, Нова Зеландия
Закуска. Около обяд ще освободим стаите в хотела и ще тръгнем към пристанището. Следва регистрация и настаняване на кораба. Отплаване в 17:00 ч.

Ден 6:

17.02.2025г. Тауранга (Роротуа), 08:00-17:00 ч.
Насладете се максимално на престоя си като вземете участие (срещу доплащане) в екскурзия за разглеждане на забележителностите на региона на Тауранга. Ще се разходим из Лонгридж Пенгароа, където ще си хапнем киви след като собственоръчно сме го набрали, ще се полюбуваме на водопада Okere и после ще посетим  културния и геотермалния център Te Puia в Роторуа. В Te Puia ще изпитаме опиянение от разкриващата се уникална новозеландска природа.
Ще видим как гейзерите се взривяват високо във въздуха и ще си направим снимка от височина Ще се срещнем отблизо с неуловимото киви - тези срамежлива птица е емблема на страната Ще присъстваме на традиционно представяне на Маорската култура и ще се запознаем с местни занаятчии и техните творби.
Следобед ще се  пренесем в „Средната Земя“ на Толкин  и ще разгледаме цялото графство Хобитън.
Посещението на тази земеделска провинция предизвиква фурор у туристите, заради заснемането именно тук на световно известната трилогия за Хобитът, както и Властелинът на пръстените.: Ще разгледаме 44 Хобит къщички, разположени върху 12 акра буйни пасища.
Ще завършим обиколката си подобаващо със сайдер или джинджифилова бира в Зеления Дракон... където можем да се разположим край огъня и да си представим  живота си като на Хобит

Ден 7:

18.02.2025г. Нейпиър, 12:00-20:00ч.
Нейпиър е Маями на Южното полукълбо. Тук природните прелести се съчетават с красиви човешки творения. Историческата част на града е строена в годините след 1930 г, когато силно земетресение и последвали пожари го унищожават. От 2007 г. е част от световното наследство на ЮНЕСКО. В Нейпиър ни очакват и вкусна храна, качествени вина и цъфтящи по това време на годината паркове. Природата около града впечатлява с прекрасни плажове и съхранена фауна.

Ден 8:

19.02.2025г. Уелингтън, 10:00-18:00ч.
Уелингтън е една от най-малките столици в света, а в днешната ни екскурзия (срещу доплащане) ще разгледаме най-интересните части на Вятърния град, прочут със своите хълмове, заливи и плажове.
Ще посетим спиращата дъха с архитектурата си старинна катедрала "Св. Павел", построена през 60-те години на ХХ век. Ще се качим на емблематичния кабинков лифт. Гледките от върха са зашеметяващи! Ще се разходим по Oriental Parade, за да насладим на 360 градусовия  изглед към града от върха Виктория. Ще посетим сградата на Парламента. Ще се движим по Уелиуд, където ще спрем  в пещерата Weta, известна с това, че е служила като  реквизит за известни филми, включително и "Властелинът на пръстените", „Хобитът“, „Кинг Конг“ и други.
Ще разберем как изглежда истинска статуетка "Оскар" в Кино Roxy, както и ще се разходим в студията, където са заснети редица известни игрални филми. Ще посетим Националния музей на Нова Зеландия - Te Papa Tongarewa. По обяд ще се насладим на слънцето от морския бряг.

Ден 9:

20.02.2025г. Пиктън, 08:00-17:00ч.
Пиктън е многоцветно градче в региона Марлбро, построено около закътано пристанище. Бреговата ивица е привлекателна с множеството си кафенета, рестованти, галерии. Флората в региона изобилства от диви животни – 5 вида делфини, пингвини, гърбати китове и някои редки птици. Ще имаме възможност да се насладим и на някой от прекрасните плажове наоколо.

Ден 10:

21.02.2025г. Литълтън (Крайстчърч) 08:00-17:00ч.
Най-големият град на Южния остров, в днешно време е неразривно свързан с разрушителните земетресения през 2010 и 2011 г., които изравняват със земята центъра на града и много исторически сгради. На тяхно място са издигнати нови проекти, а останки от разрушените постройки са използвани за да приютят нестандартни кафенета и ресторанти. Градът съхранява класическия английски дух и културно наследство. Тук можем да разгледаме типични ботанически градини с пищна растителност или да се повозим на традиционна плоскодънна лодка по водите на река Ейвън.

Ден 11:

22.02.2025г. Порт Чалмърс (Дънидин), 08:00-18:00ч.
В днешната екскурзия (срещу доплащане) ще тръгнем от Порт Чалмърс за град Дънидин и ще се движим по протежението на марината. От там могат да се наблюдават и фотографират уникални гледки към полуостров Отаго, който ще посетим по-късно. Първата ни спирка е в най-стария университет в Нова Зеландия, “Отаго“, открит през юли 1871 г., утвърдил се като основен център за обучение на над 20 000 студенти от над 100 държави. Задължително ще посетим емблематичната Железопътна гара, чиято сграда е архитектурно бижу. Предвидено е време за наблюдение на потеглянето на влака Taieri Gorge.Оставяме си време за кафе-пауза и  снимки в „Октагон“ в сърцето на града и в Художествената галерия на Дънидин. Отпътувайки от центъра на града към полуостров Отаго, ще имаме възможност да се насладим на още гледки към пристанището. Следва посещение на известния замък Ларнах, който е разположен на върха на полуострова. Ще се насладим на невероятни гледки от неговите градини. Можете да участвате в обиколка на замъка (срещу допълнително заплащане) и изкачване на спиралните стълби до дворцовата кула. Следобяд потегляме обратно към града, като постоянно се оглеждаме за интересни екземпляри от дивата морска флора и фауна по крайбрежието. Разполагаме с още малко време да разгледаме плажа St Clair Beach (сборен пункт на сърфисти от цял свят) или да уловим момента с още снимки в панорамната  местност Signal Hill. Преди да се върнем на кораба, ще видим и Baldwin Street -  най-стръмната улица в света. Пробвайте се докъде ще се изкачите, за да си направите страхотна снимка.

Ден 12:

23.02.2025г. Национален парк Фиордланд, UNESCO, Панорамно плаване
Най-големият национален парк на Нова Зеландия – Фиордланд се е формирал преди милиони години от масивно глетчерово свличане, в резултат на което се появяват вдълбаните по бреговете на Южния остров фиорди. Корабът ще навлезе между тях, за да разкрие пред вас тези невероятни природни картини: гористи хълмове и водопади всичко това, без да се разделяте с комфорта на шезлонгите на палубата.

Ден 13:

24.02.2025г. Плаване
Свободно време за отдих и забавления на борда на кораба.

Ден 14:

25.02.2025г. Плаване
Свободно време за отдих и забавления на борда на кораба.

Ден 15:

26.02.2025г. Хобарт (Тасмания), 08:00-17:00ч.
Природата на Тасмания е уникална. Островът е покрит основно с вечнозелени гори, в които преобладават папратови растителни видове. Те нямат еквивалент на друго място. Прелестите тук са безкрайни. Тасмания, за разлика от Австралия, е много богата на водни ресурси. Тук ще откриете множество разкошни езера, пълни със студена кристално чиста вода. На места се образуват прекрасни водопади. Островът притежава също и много красиви плажове. Може би едно от най-впечатляващите неща е планината Крейдъл, която е сгушила в полите си езерото Dove. Една гледка, която завинаги се запечатва в съзнанието.

Ден 16:

27.02.2025г. Плаване
Свободно време за отдих и забавления на борда на кораба.

Ден 17:

28.02.2025г. Мелбърн, 08:00-17:00ч.
Днес имате възможност да се включите в обзорна екскурзия на Мелбърн (срещу доплащане). Ще ви запознаем със старата столица на Австралия и втория по големина град в страната. За година на основаването му се счита 1835, а сериозен бум в развитието и ръст на населението му се отбелязва след 1850 г, когато е открито злато и това поражда златна треска. В наши дни, той се отличава със своята космополитност, висок жизнен стандарт и ниски нива на риск. Пет години(2002, 2003, 2004, 2011, 2013) е определян за най-добър за живеене град в света. По време на обиколката ще видите: Мелбърнския университет, сградите на Кралските музеи, сградата на Парламента и Princess Theatre, катедралата Сейнт Партик, Площадът на Федерацията, пазарът Queen Victoria.

Ден 18:

01.03.2025г. Плаване
Свободно време за отдих и забавления на борда на кораба.

Ден 19:

02.03.2025г. Сидни, освобождаване на кораба след 07:00ч.
Днес след закуска освобождаваме кабините на кораба и се отправяме на обзорна екскурзия на столицата на Австралия (включена в цената). Ще видим Операта на Сидни, Хайд Парк, кралската ботаническа градина, Сидни Тауър, кварталът Дарлинг Харбър, известния Кингс Крос, плажът Бонди със сърфистите, историческия център Падингтън и много други. В края на деня ще се настаним в хотел. Нощувка.

Ден 20:

03.03.2024г. Сидни
След закуска ви предлагаме екскурзия (срещу доплащане) до Blue Mountains National Park, обявен за част от световното природно наследство на UNESCO. Той е разположен на 80 км западно от Сидни. На територията му са намерени, останали от древното аборигенско население, скални рисунки и каменни сечива на възраст около 14 000 години. По време на посещението си там, ще имате възможност да се насладите на панорамна гледка към парка от една от високите скални площадки. Няма да пропуснете и един от символите му – скалното образувание „Трите сестри“. Желаещите могат да посетят допълнително и прекрасния парк с австралийски животни. Там ще имат възможност не само да видят, но и да нахранят с ръцете си екзотични животни като кенгуру, валаби, вомбати или да докоснат и да се снимат с коала.

Ден 21:

04.03.2024г. Сидни
Днес ще имате възможност да обогатите впечатленията си от Сидни. Вариантите са много. Можете да разгледате Операта отвътре. Круиз в залива ще ви даде възможност да посетите обекти достъпни по вода – Mainly, Chowder Bay, Taronga Zoo, Watsons Bay и др. Специално внимание заслужава и аквариумът в Сидни.

Ден 22:

05.03.2024г. Сидни
Закуска. Свободно време за самостоятелно разглеждане на Сидни. Вечерта ще се отправим към летището за полет до София.

Ден 23:

06.03.2024г. София
Сутрешно кацане в София.

Снимка Наименование Описание
Окланд Градът е разположен на тесен провлак, в район на 60 изгаснали вулкана. Бившата столица на Нова Зеландия се гордее с живописна красота и космополитна колекция от магазини, ресторанти, музеи, галерии и градини. През последните години Оукланд задължително попада в топ 10 на класацията за най-добрите за живеене градове в света. Величественият Рангитото, най-големият и най-млад вулкан в Оукланд, се намира точно на брега на морето.
Дънидин Град Дънидин, с право се смята за екологична столица на Нова Зеландия. Изненадващо богатият животински и растителен свят, девствената красота на природата и великолепното културно наследство на града отдавна привличат туристите. Дънидин също така е богат на исторически и културни паметници от викторианската и едуардската епоха. Древните сгради, чиято архитектура е проектирана в готически стил, запълват града с атмосфера, наситена с духа на старата Европа. За това се нарича "Малка Шотландия"
Тауранга Заради природните дарове и развитите в региона маорски селища, капитан Джеймс Кук нарича този район Заливът на Изобилието. Земя на гейзери, огромни засаждения от киви и невероятна природа. Главният град Тауранга е оживено пристанище и популярен морски курорт. Той е и чудесна отправна точка за екскурзия към една от най-забележителните новозеландски туристически дестинации-гейзерът Pohutu в Роторуa – мястото с най-силна геотермална активност в света
Уелингтън Уелингтън е най-южната столица в света. Разположен в близост до пристанище сред ветровити китни и зелени хълмове. Ето защо обещаваме, че няма да ви държим дълго навън, а ще ви отведем на дегустационна винена екскурзия. Наречена от маорите „блестящата вода“, красивата провинциална зона Уайрарапа предлага на душата на пътешественика не само невероятни гледки от езера, заливи и реки, а и възможност за дегустация на световноизвестното новозеландско вино, тъй като тя се намира в самото му сърце.
Мелбърн Мелбърн е най-големият град в австралийския щат Виктория и вторият по големина в цяла Австралия. Разположен е в залива Филип Бей и през него минава река Яра. В началото на 20 век за малко е бил столица на Австралия. Днес е модерен и космополитен град, който предлага висок жизнен стандарт, спокойствие и ниски нива риск.Мелбърн бива представян като културна столица на Австралия и нейния пазарен град. Множество театри, галерии и музеи привличат туристите, които съчетават туровете по постановки и спектакли с шопинга и се отдават на заслужен релакс в невероятно красивите паркове, градини, защитени територии и скрити местенца дори и в най-централната градска част на Мелбърн. Според световните изследвания цялостната градска атмосфера на Мелбърн се отличава като една от най-спокойните и едновременно с това мегаполитни. Градът е известен още като мястото на викторианците. И до днес около 70% от тях образуват населението на Мелбърн. Мелбърн бива представян като културна столица на Австралия и нейния пазарен град. Множество театри, галерии и музеи привличат туристите, които съчетават туровете по постановки и спектакли с шопинга и се отдават на заслужен релакс в невероятно красивите паркове, градини, защитени територии и скрити местенца дори и в най-централната градска част на Мелбърн. Освен че е културна и модна столица, както и бизнес и търговски център, Мелбърн крие още едно нещо, което го прави изключително огромно изкушение, особено за любителите на шоколада и неговите вкусни шедьоври. Малцина от вас може би знаят, че сладкарниците в Мелбърн са през магазин, буквално на всеки ъгъл, и може би са повече на брой от над 500-те заведения за хранене и ресторанти в града. И нищо чудно. Шоколадовите ателиета се надпреварват да предлагат ръчно изработени сладки изкушения, невероятни произведения на шоколадовото и сладкарското изкуство. Да се зачуди човек да го опита ли, или да си го сложи на секцията в хола!
Сидни Красотите на града са неизброими. Сидни е един от най-красивите градове в света. Световно Sydneyизвестен е със своите невероятно красиви плажове. Като цяло всички части на Австралия притежават красиви и впечатляващи крайбрежия, но Сидни е изключителен. Бондай, Менли, Палм Бийч – тези плажове са любими на туристи и на сърфистите. Всички плажове имат светъл, фин пясък със златисти нюанси. Менли е просто неописуем. Това е една живописна и тънка ивица суша, заобиколена с вода от три страни. Луксозния квартал, който се намира на това парче земя носи същото име като красивия плаж. Менли е едно от най-скъпите за живеене места в Сидни. А в действителност плажът Менли не е един ами два. Има един, който е обърнат към водната шир на Тихия океан, както и още един, който гледа към пристанището. От страната на пристанището водата е винаги спокойна като огледало и това прави мястото перфектно за плуване. БондайSydney harbour bridge пък е любим на сърфистите. По време на австралийското лято, когато в северното полукълбо зимата е в разгара си, хиляди сърфисти пристигат тук от целия свят заради слънцето и огромните океански вълни. Ако попитате някой сърфист: ”Кое е най-доброто място за сърф на планетата?”- отговорът най-вероятно ще бъде „Хавай и Сидни”.
Крайстчърч Крайстчърч е град в Южния остров на Нова Зеландия, център на региона Кентърбъри. Градът е разположен между полуостров Банкс и равнините на Кентърбъри, а през центъра на града преминава река Ейвън. В местната икономика доминира селското стопанство, главно овцевъдство. В последните години се развиват и високите технологии (софтуерни и инженерни фирми), за което спомага и наличието на 3 университета в града. Туризмът също е важен отрасъл. Близостта до ски пистите в курортите на Новозеландските Южни Алпи и наличието на международно летище в града, привличат много туристи.
Нейпиър Малкият, но много атрактивен за пристанището туристически град Напиер Нова Зеландия се влюбва в себе си от първите минути от запознанството му. Свеж бриз, който духа от живописните планини, невероятната красота на паркове и градини, както и голямо разнообразие от сгради в стил арт-деко - всичко това може да се види тук - в града, известен също като център за винопроизводство и овце.
Пиктън Пиктън е малък град със собствено малко пристанище, което е свързващата връзка между разположените на юг и на север острови. Тук има доста спокойна и по някакъв начин дори провинциална атмосфера. Много туристи обаче идват, за да прекарат семейната си почивката далеч от суматохата на големите метрополии.
Хобарт Хобарт е пристанищен град вАвстралия, главен град на островния щат Тасмания. Разположен е в красив залив около устието на река Дъруен. Основан е през 1803 г. Преобладават ниските сгради. Има много увеселителни заведения. Ежегодно там се провежда един от най-големите голф-турнири.
Категория Тип кабина Описание Цена
кат. L Стандартна кабина без прозорец Стандартна двойна кабина без прозорец, с двойно легло или две отделни легла, приблизителна квадратура -14-22 м2. 9850 9550 лв
кат. F Външна кабина с прозорец Стандартна двойна кабина с прозорец (Deck 1, 6) в предната част на кораба, приблизителна квадратура 16-17м2 10250 9950 лв
кат. VD Кабина с балкон Двойна кабина с балкон (Deck 6, 7), приблизителна квадратура - 19-34 м2. 11200 10900 лв

Цената включва:

✔ Самолетни билети София – Окланд и Сидни-София с чекиран куфар   
✔ Всички трансфери по програмата
✔ 3 нощувки със закуска в хотел 3 / 4* Окланд
✔ 3 нощувки със закуска в хотел 3/ 4* в Сидни
✔ 14 нощувки с изхранване на база пълен пансион на борда на кораб MS Westerdam на круизна компания Holland America Cruise Line
✔ Обзорна екскурзия на Сидни
✔ участие в мероприятията на борда: игри, състезания, турнири, партита, караоке, тематични вечери; 
✔ музикалните и театрални представления на борда
✔ ползване на всички съоръжения на борда: басейни, шезлонги, кърпи за баня, джакузи, библиотека, дискотека. 
✔ Ежедневен бюлетин в каютата с някои от основните новини и събития на борда; 
✔ Застраховка “Помощ при пътуване“ с покритие 10 000 евро
✔ Водач от агенцията при минимум 12 записани туристи

Цената не включва:

✔ Такса обслужване: 17$ на човек на ден. Заплаща се на кораба. Не е задължителна.
✔ Допълнителните екскурзии, предложени в програмата
✔ Такса за електронно разрешително за влизане в Н.Зеландия(NZeTA) – 58 NZD/човек (около 65 лв)
✔ Съдействие за подаване на заявление за NZeTA – 50 лв/човек
✔ Съдействие за подаване на заявление за австралийска виза – 50 лв/човек

Внимание:
✔ Екскурзиите в програмата подлежат на промени с оглед оптимизацията на програмата
✔ Цените са валидни до изчерпване на контингентите по полетите и круиза
✔ Визови изисквания:
На пътниците е необходима виза за Австралия. Тя е безплатна. Издава се предварително. Кандидатства се онлайн на посочения линк: https://online.immi.gov.au/lusc/login

Условия за резервация:

✔ Депозит 1 - 1500лв./човек при записване
✔ Депозит 2 - 2000лв./човек до 11.10.2024г.
✔ Пълно плащане до 20.12.2024г.

УСЛОВИЯ ЗА АНУЛАЦИЯ:
✔ До 11.10.2024 – загуба на депозита
✔ 11.10 – 20.12.2024 – 30% от стойността на договора
✔ 20.12.2024 – 10.01.2025 – 50%
✔ След 10.01.2025 – 100%

Запитване:

* Цената е на човек при двойно настаняване!
* Цени за деца и 3/4-ти възрастен - на запитване!
Категория Тип кабина Описание Цена
кат. L Стандартна кабина без прозорец Стандартна двойна кабина без прозорец, с двойно легло или две отделни легла, приблизителна квадратура -14-22 м2. 9850 9550 лв
кат. F Външна кабина с прозорец Стандартна двойна кабина с прозорец (Deck 1, 6) в предната част на кораба, приблизителна квадратура 16-17м2 10250 9950 лв
кат. VD Кабина с балкон Двойна кабина с балкон (Deck 6, 7), приблизителна квадратура - 19-34 м2. 11200 10900 лв


Travel Holidays

При необходимост Травел Холидейс ООД си запазва правото да променя цените и условията на предложената оферта.

Травел Холидейс ООД е регистриран администратор на лични данни в Комисията за Защита на Личните Данни

Абонамент за промоции