Круизен пакет ЯПОНИЯ, ТАЙВАН И ФИЛИПИНИ в сезона на листопада 2023 | ПОТВЪРДЕНА ГРУПА | НЯМА МЕСТА

7150  ЛВ
 Боракай, Доха, Йокохама, Киото, Манила, остров Мияко - Джима, Остров Окинава, Пуерто Принцеса , Тайпе, Хонг Конг,
 MS WESTERDAM
 22 дни

Представяме ви едно пътуване до Япония през есента, по време на момиджи, което означава „червени листа“ или „листа с променящи се цветове“. Това е времето на традиционното японско момиджигари – в буквален превод „лов за червени листа“. Японците се отправят към красиви природни местности, където се наслаждават на ярките цветове на есенните листа на дърветата. Нашата круизна програма съвпада с този сезон. Но ние ви предлагаме много повече - пътешествие с продължение в Тайван, Филипините и Хонконг.НЯМА МЕСТА!

Маршрут: София – Токио – Йокохама – Осака (Киото) - Наха (о-в Окинава) - о-в Мияко – Кейлунг (Тайпе) – Гаосюн – Манила – Боракай – Пуерто Принцеса – Хонконг (Китай) – Макао – Доха - София


Акценти на програмата:
✔ Самолетни билети София-Токио и Манила-София с прекачване и включен чекиран куфар 25 кг
✔ 14 нощувки на борда на m/s Westerdam, пълен пансион
✔ 4 нощувки със закуска в Токио, хотел 3*
✔ 1 нощувка със закуска в Хонконг, хотел 4*
✔ Включена в цената обзорна екскурзия на Токио
✔ Включена в цената обзорна екскурзия на Хонконг
✔ Представител на туроператора през цялото пътуване при минимум 15 записани туристи

Възможно е за това плаване да се изискват Ковид-ваксинация или тестове за някои от дестинациите по маршрута.


Снимки

Програма

Ден 1:

23.10. София – Доха
Полет от София до Доха от Терминал 2.

Ден 2:

24.10. Токио
Кацане в Доха в 18:15. Възможност за обзорна екскурзия в Доха (срещу доплащане). Посещавайки Souq Waqif ще открием уникалното наследство на центъра на Доха. Ще открием извисяващата се днес емблематична архитектура на Доха и Корниш - емблематичната крайбрежна улица на Доха, където лазурните води на Арабския залив осигуряват атмосферата на впечатляващия силует на града.
Следва полет в 01:55 Доха – Токио, кацане в 18:35. Трансфер от летището и настаняване в 3/4* хотел.

Ден 3:

25.10. Токио
Закуска. Шумна, забързана и дружелюбна, столицата Токио ще ви очарова! Следва обзорна екскурзия на Токио (включена в цената) – ще посетим площада и градините пред Императорския дворец, който е бил разрушен по време на Втората световна война и възстановен през 1968 г. Интересна забележителност на екскурзията този ден е посещението на Самурайския парк Хамарико, където майсторски се преплитат съвременната токийска архитектура и традиционния ландшафтен дизайн. Особено място в парка заема черната бреза “куромацу“, посадена още през 1709 г. Следва футуристичния изкуствен остров Одайба в Токийския залив, до който се стига по живописния Мост на цветната дъга. Именно тук ще се проведоха летните олимпийски игри през 2020 година. Ще се разходите по брега и ще видите статуята на свободата – неин умален вариант. Ще посетите Venus Fort – търговски център, изграден така, че да наподобява средновековно европейско селище. Ще имате възможността да се полюбувате на колекция от ретро автомобили и шоу-рума на Toyota. Екскурзията ще продължи с посещение на храмовия комплекс в историческия квартал Асакуса, където в главната зала на храма се намира оригиналното изображение на Богинята на Милосърдието – Каннон. Разходката ще завърши на уличката на сувенирите Накамиседори.
Който е любопитен да узнае какво представлява същинската традиционна чаена церемония, така детайлно описана от Джеймс Клавел в „Шогун“, нека дойде с нас! По дефиниция тя включва ритуал по подготовката и поднасянето на зелен прахообразен чай в присъствието на гости (срещу доплащане), а пълната официална церемония обхваща и хранене (чакайсеки) и два чая (коча и усуча). В това време домакинът ангажира цялото си същество в създаването на подходяща обстановка, носеща естетична, интелектуална и физическа наслада и спокойствие на съзнанието на гостите. Но нека видим с очите си! (чаената церемония е опционна и се заявява и заплаща предварително).

Ден 4:

26.10. Токио
Свободно време да посетите известния квартал Гинза, събрал всички луксозни световни вериги и бутици, ресторанти , картинни галерии, нощни клубове и кафенета. Един квадратен метър земя в този квартал струва около 10 милиона йени, което се равнява на 82 000 евро.

Ден 5:

27.10. Токио, Япония
Закуска. В този ден предлагаме на желаещите да посетят планината Фуджи да се присъединят към нас (срещу доплащане). Фуджи е обект на световното наследство от списъка на ЮНЕСКО. Ще потърсим най-добрата живописна точка за снимки към Фуджи от езерото Кавагучико. Ще опитаме водата от планината Фуджи в Oshino Hakkai, друго известно място в района на Fujisan. Ще посетим най-горещото светилище Аракура Сенген с пететажна пагода.

Ден 6:

28.10. Токио – Йокохама  - 16:00-17:00
Закуска. Освобождаване на хотела. Ще се отправим към Йокохама, откъдето ще отплава кораба. Следва настаняване и подготовка за вечеря в един от прекрасните ресторанти.

Ден 7:

29.10 – Осака, Япония 16:00 - 00:00
В този ден предлагаме допълнителна екскурзия (срещу доплащане) за посещение на Осака - историческата и търговската столица на Япония и вторият по население град в Япония (след Токио). В контраст с древната история на града, днес силно впечатление правят модерните сгради и небостъргачи. Разноцветните им светлини разкриват нощния живот на един съвременен мегаполис.
Куидаоре е японска дума , означаваща "яж, докато не паднеш" и е част от по-голяма поговорка : „Да се погубиш (финансово) с модата в Киото, да се погубиш с ястия в Осака“, отразявайки местните приоритети (и артистичност) в облеклото и храната съответно на Киото и Осака. Фразата се свързва с квартала Дотонбори, представляващ популярна зона за нощен живот, впечатляващ с ексцентричната си атмосфера и с огромните неонови табели.
Някои храни, свързани конкретно с Осака и куидаоре, включват окономияки, такояки и кицуне удон.

Ден 8:

30.10.2020 Осака, Киото, Япония 00:01 - 17:00
Смята се, че Киото е най-красивият град в Япония. Тук се намира Императорският дворец, който все още се ползва от японското кралско семейство. Наблизо е замъкът „Нидзо“, просторен комплекс от величествени зали, служил като седалище на шогуните. Навсякъде из хълмистия пейзаж наоколо са пръснати стотици будистки и шинтоистки храмове, произведения на изкуството с хипнотизираща красота, с изящни пропорции и перспектива, заобиколени от градини и горички. Със сигурност ще ви очарова посещението на храма Фушими Инари, известен още и като Храма на хилядата врати. Това е най-посещавания шинтоистки храм в Япония. Построен през 794 г, една от особеностите му са многобройните статуи на лисици, тъй като се вярва, че те са пратеници на Инари. Друго забележително са уникалните пътеки, направени от многобройни наредени една след друга врати. В този храм се е водила последната битка през 1867 г., която слага край на управлението на шогуните Токугава и военните са свалени от власт. Любопитен факт е, че тук е снимана част от филма „Мемоарите на една гейша“. Посещението на Храма Кинкакуджи, покрит със златни релефни орнаменти и заобиколен от красива японска градина е едно от задължителните неща, които човек трябва да направи в Киото. Разположен в подножието на хълма Кинугаса, Кинкакуджи е прекрасен шедьовър от епохата Муромачи (Muromachi) (14-16 век). Разходка оттук води до храма „Рьоанджи“, чиято малка градина от подравнен бял чакъл и петнайсет камъка е станала символ на същността на дзен мъдростта. Храмът от епохата Кийомидзу, построен върху стръмен склон, предлага сензационни гледки на Киото от своята дървена платформа. Няма да пропуснем и Гион – район в традиционен стил в множество заведения с гейши.

Ден 9:

31.10 Плаване
Днешният ден е определен за отдих и климатизиране на борда на кораба Westerdam. Превъзходно освежения круизен кораб разполага с отлични барове, места за забавление и хранене. Той самият е е завладяваща дестинация и в годините е спечелил множество награди за най-добър круизен кораб. На борда ще се насладите на развлечения на живо с Music Walk™, включително Lincoln Center Stage, B.B. King's Blues Club и Billboard Onboard. Ако се интересувате от кулинария, можете да посетите готварските демонстрации и дегустациите на храна и вино.

Ден 10:

01.11 Наха, о-в Окинава, Япония 08:00-18:00
Наха е  столицата на японската префектура Окинава и служи като ключов политически, икономически и транспортен център на региона. С очарователно минало като столица на Кралство Рюкю и работещо пристанище, което датира от 15-ти век, този град с 300 000 жители успява да бъде едновременно завладяващ и в същото време спокоен. Препоръчваме да посетите замъкът Шури, кралската резиденция и неговите необикновени градини - и двете от които са включени в местна група, определена като обект на световното наследство на ЮНЕСКО. Други легендарни места са Кралския мавзолей (погребални гробници, поставени в пещери) и портата Шурей, толкова великолепна, че изображението й се появява на банкнотата от 2000 йени. Има и няколко съвременни горещи точки, а именно улица Kokusai, която предлага почти два километра (1,25 мили) магазини, кафенета и ресторанти, както и близкия обществен пазар Makishi, където има десетки продавачи на храна, продаващи вкусни лакомства.

Ден 11:

02.11 о-в Мияко,  08:00 – 16:00
Остров Мияко или още Миякоджима е зашеметяващо райско кътче, примамващо с девствени плажове и водни приключения. Със субтропичня си климат, островът е топъл и приветлив почти през цялата година. Плажовете са доста разнообразни, например Maehama Beach предлага бял пясък и зашеметяващи залези, докато Yoshino Beach е предпочитан заради гмуркането си с шнорхел сред коралови рифове. Ботаническата градина добавя дива тропическа нотка към нашето пътешествие. Тук разхождайки се по лъкатушещите пътечки ще открием езера, отразяващи зелената растителност и екзотични видове от цяла Япония и чужбина.

Ден 12:

03.11. Кейлунг, Тайпе, Тайван 08:00 – 17:00
Възможност за обзорна екскурзия до Тайпе, в която ще Ви покажем основните забележителности на този високотехнологичен град. Заедно с екскурзовода ще тръгнем от пристанището и с автобус ще се отправим към светилището National Revolutionary Martyrs’ Shrine – посветено на жертвите на продължителната гражданска война в Китай, започнала през 1927 г и продължила до 1949г. Друга туристическа атракция, която ще посетим е Националния дворцов музей, който според всички класации е в топ 10 на най-добрите музеи в света. Той пази най-голямата колекция от китайски артефакти и произведения на изкуството в света. Няма как да не посетим и Мемориала на Чан Кай-Шек. Той е най-важната историческа забележителност, която привлича огромен брой посетители всяка година. Сградата, която няма начин да не забележите на фона на останалите сгради, е небостъргачът Тайпе 101 с височина 508 метра; архитектурата му е вдъхновена от растението бамбук. Една от най-големите атракции на сградата са асанъорите му, които са най-бързите в света, а също и обсерваторията на 89тия етаж.

Ден 13:

04.11. Гаосюн, Тайван  08:00-17:00
Днес ще направим екскурзия до Тайнан – най-старият град на острова с 200 годишна история като столица на Тайван. Ще посетим кулите Чикан, заобиколени от елегантни градини и езера, храмът на Конфуций, езерото Лотос, където ще станем свидетели на дарбата на Тайван да синтезира старо и ново - тук всички пагоди, павилиони и храмове са съхранили класическата си архитектура. Ще разгледаме Пролетните и Есенните павилиони, посветени на Бога на войната. Ако остане време ще посетим и забележителния национален стадион Каосиунг с формата на дракон, построен за Световните игри през 2009 г., изграден от рециклирани материали и захранващ се от слънчева енергия.

Ден 14:

05.11. Плаване
Свободно време за отдих и развлечения на кораба.

Ден 15:

06.11. Манила, Филипини 08:00 – 18:00
Забързана и безкрайно завладяваща, модерна Манила е един от най-гъсто населените градове в света с около 1,6 милиона жители. Характеризиращ се с интензивни контрасти – от извисяващи се небостъргачи до бедняшки квартали, цветни пазари, но и модерни молове - той също е впечатляващо мултикултурен град, с впечатляваща компилация от езици, кухня и култури. За да уловите малко историческа атмосфера, ще се отправим към най-стария квартал на Манила, крепостния анклав Интрамурос, който е основан през 16 век и включва забележителности като Форт Сантяго, Каса Манила и църквата Сан Агустин. В луксозния финансов център ще посетим озеленения парк Грийнбелт и музея Аяла, който показва археологически артефакти, местни текстилни изделия и произведения на изкуството (опционна екскурзия).

Ден 16:

07.11 Боракай, Филипини 08:00 – 15:00
В този ден предлагаме да направим полудневна обиколка на остров Боракай – славещ се като един от най-предпочитаните дестинации за почивка с белите си плажове, лазурни води и екзотична растителност. За тази екскурзия ще са ни нужни само бански, кърпи за плаж и добро настроение.

Ден 17:

08.11. Пуерто Принцеса, Филипини 08:00 – 18:00
Пуерто Принцеса, столицата на Палаван във Филипините, е дом на 250 000 души и предлага много различно изживяване от огромната динамика на столицата Манила. За много пътници това е просто врата към курортите Ел Нидо и Палаван. Тези, които прекарат известно време тук обаче, ще открият град, който съчетава спокойна атмосфера с красиви пясъчни плажове и морски живот. Наблизо има и планини, дъждовни гори, водопади и драматични варовикови скали. Сред най-популярните забележителности са катедралата на Непорочното зачатие, където посетителите са добре дошли да отпразнуват литургия, съчетана с хорово пеене; Центърът за наследство на Палаван, който показва местни произведения на изкуството и занаятите, спокойната еко градина с пеперуди, както и племенно селище. Най-големите атракции на града обаче, са разходката с лодка през варовиковите пещери на подземната река Пуерто Принцеса и плажовете и островите, разпръснати около живописния залив Хонда - идеални за гмуркане с шнорхел, слънчеви бани и пикници. Говорейки за храна, посещението на най-известния ресторант в града, Kalui, гарантирано ще бъде незабравимо преживяване за феновете на морските дарове; Любителите на приключения могат да поръчат крокодилски сисиг -  традиционно безкрайно вкусно ястие.

Ден 18:

09.11. Плаване
Свободно време за отдих и развлечения на кораба.

Ден 19:

10.11. Плаване
Свободно време за отдих и развлечения на кораба.

Ден 20:

11.11. Хонконг 06:30

Освобождаване на кораба след 06:30 ч. Начало на обзорна екскурзия на Хонконг (включена в цената). Мегаполисът Хонконг е разположен в Югоизточен Китай, на брега на Южнокитайско море. Ще акцентираме върху някои от най-интересните забележителности на острова.
Предвидили сме изкачване до връх Виктория с най-големия фуникуляр (зъбчата железница) в света, откъдето се открива невероятна 360 градусова панорама към целия Хонконг и Коулун, както и към оживеното пристанище. Следващата спирка ще бъде храмът Сик Сик Юен Вонг Тай Син – една от най - посещаваните туристически забележителности в Хонконг. Ще се разходите из градината Нан Лиан, ще се почувствате в пълен душевен мир и ще се насладите на красотата на природата. Паркът е изграден в съответствие с правилата на Фън Шуй.

Ден 21:

12.11 Хонконг – Макао – Доха
Закуска. Освобождаване на стаите. В днешния ден ще посетим заедно Макао (опционна екскурзия). Само на един час с ферибот от Хонконг и с удобни плавания на всеки 15 минути през деня, едноименният полуостров и два острова, свързани с мостове, Макао е една от най-популярните дестинации за еднодневни пътувания в Хонконг. Макао е бивша португалска колония и е богат на забележителности от колониалната епоха. Основните приходи на града идват от туризма и хазарта. Често го наричат „Монте Карло на Изтока“. Той предлага нещо по-различно, независимо дали става въпрос за примамливата португалска и макаоска кухня или поразителната колониална архитектура. След екскурзията ще се отправим към летището за полет Хонконг – Доха – София в 00:30 на 13.11.

Ден 22:

13.11 Доха – София

Кацане в Доха в 04:50. Следва трансфер за полет Доха – София в 07:45, кацане в София в 11:50.

Снимка Наименование Описание
Боракай Боракай е малък остров с коралов произход, разположен в централната част на архипелага Филипини. Дълъг е 7 км., а в най-тесния си участък е широк едва 1 км. Въпреки малките си размери, Боракай предлага невероятни възможности за прекарване на свободното време и често попада в класациите на най-добрите ваканционни дестинации. Туристите са повече от единодушни, когато възхваляват красотата на Боракай -прекрасни плажове с бял пясък, кристално чисти води, изобилна тропическа растителност, магични залези, голямо разнообразие от възможности за настаняване за различни бюджети и разбира се, много забавление. Най-подходящото време за почивка на този страхотел остров е от ноември до март. Имайте в предвид, че това е високият сезон и цените на хотелите са по-високи.
Доха Стъпвайки в Доха, човек има чувството, че е в град от бъдещето. Преди местните да попаднат на „златната си мина“ – залежите от петрол и газ, те се прехранват с лов на перли, а Доха е селце в пустинята. Днес изглежда, че градът се е развивал със светлинна скорост и предлага една удивителна смесица от лъскави небостъргачи и традиционна арабска архитектура, пропита от мириса на арабски подправки. Доха ще ви впечатли с не малко забележителности. Една от тях е „Перлата на Доха" -изкуствен остров, на който се намират множество луксозни хотели и вили. Островът е построен по крайбрежието на залива и има форма на колие от перли - от там идва и името му. Задължително отидете на булеварда Corniche. Гледките към морето, палмите, зеленината, защеметяващите сгради от центъра на града ще ви смаят. Един от най-богатите музеи за ислямската култура се намира именно в Доха. Това е Музеят на ислямското изкуство. Колекцията е събирана от три континента. Самата сграда на музея е проектирана от архитекта на пирамидата в Лувъра. Souq Waqif е място, където могат да се закупят подправки, сувенири и много различни стоки. Пазарът е прекрасно място за пазаруване, разхождане, хранене или просто бездействане в някое от атрактивните кафенета. Souq Waqif е реставриран и сега изглежда като ислямски пазар от деветнадесети век.
Йокохама Йокохама е най-големият пристанищен град в Япония. По време на Втората световна война отново е изравнен със земята след бомбардировките, но въпреки това, днес Йокохама е един от най-модерните градове в света. Разположен е на юг от Токио, само на 30 минути с бърз влак от Шибуя, Шинджуку или Шинагава. 

Тук се сблъскват старите исторически сгради с издигащи се в небето модерни небостъргачи. Въпреки че в града няма много зеленина, градината Санкейен Гардън радва туристите с над 100 вида череши. Освен като важно пристанище е и атракция с много увеселителни паркове. Минато Мирай е сърцето и душата на Йокохама. Представлява морска градска зона и означава „Пристанище на бъдещето“. Силно препоръчителна е една разходка по крайбрежната алея на квартала. Районът е дом на множество зони за пазаруване, както и на многобройни ресторанти, бутици, а дори и увеселителен парк. Има много високи сгради, но доминираща е Ландмарк Тауър, която е била най-високата сграда в Япония в периода от 1993 до 2014 г.
Киото Смята се, че Киото е най-красивият град в Япония. Тук се намира Императорският дворец, който все още се ползва от японското кралско семейство. Наблизо е замъкът „Ниджо“, просторен комплекс от величествени зали, служил като седалище на шогуните. Навсякъде из хълмистия пейзаж наоколо са пръснати стотици будистки и шинтоистки храмове, произведения на изкуството с хипнотизираща красота, с изящни пропорции и перспектива, заобиколени от градини и горички.

Киото е град в Япония с население 1,5 милиона души. В миналото е бил столица на императорска Япония, сега е столица на префектура Киото и част от района Осака-Кобе-Киото. Нито едно посещение на Япония не би било пълноценно, ако не се посети това място. Град, в който се преплитат много древни храмове с богата духовна традиция, природна красота и квартал, в който все още могат да се видят гейши, въпреки че са по-скоро туристическа атракция. В миналото градът е бил столица на Япония и седалище на императорския двор от 794 до 1868 година. 

Да се разходиш бавно и спокойно през Киото е равносилно да извървиш единайсетте века на японската история. Някога приютявал императорския двор, градът е бил център на японската религия, естетика, музика, театър и танц, като достига своя зенит като средище на занаятите по време на периода Муромачи.
Манила Манила е столицата и вторият по големина град на Република Филипини. Това е най-населеният регион на страната и един от най-гъсто населените в света. Той е и основният портал за международни пътници, които отиват до Филипините с полети.Когато кажете „Манила“, това може да означава две неща. Първо, може да имате предвид град Манила, столицата на Филипините. Манила е съставена от 16 административни области, които включват Бинондо, Ермита, Интрамурос, Малат и Куапо, наред с други.Второ, може да говорите за по-голямата област на метрополитена Манила, който също за кратко наричат Манила. Официално е известен като Национален столичен регион (NCR) или Метро Манила и се състои от град Манила, Макати, Кезон Сити, Параняк, Пасай и Тагуг. Манила е чудесна целогодишна дестинация. За разлика от островните дестинации във Филипините, тук има много неща, които може да правите и през дъждовния сезон. Но ако искате да изживеете Манила, включително нейните атракции на открито, напълно, обърнете внимание на месеците с най-слънчевите дни.
остров Мияко - Джима Остров Мияко (Мияко-джима) е най-големият и най-населеният остров сред Острови Мияко на Префектура Окинава, Япония. Остров Мияко се администрира като част от Град Миякойма, който включва не само остров Мияко, но и пет други населени острова.Мияко-джима е добре известна със своята красота, особено с Източен нос, а национално определен Място на живописна красота в най-югоизточната точка на Мияко-джима. 
Мнозина го смятат за едно от най-красивите места в Япония. Други забележителни места включват плаж Йонаха Маехама, плаж Сунаяма, плаж Пайнагама и забележителностите на Ирабу-джима. Наблизо има три острова, които са свързани с мостове с Мияко-Джима, Ирабуджима, Остров Икема и Остров Курима. Мияко е дом на уникален фестивал, наречен Паанту, което се случва в деветия месец от културния (лунен) календар. Трима мъже, облечени в трева, листа и кал, се разхождат из града, размазвайки калта по къщи, коли и хора. В едната си ръка носят пръчки, а в другата - безизразна маска. Легендата гласи, че онези, които са били замъглени от Панту, ще имат година на защита и късмет. Собствениците на нови домове също ще поканят Pantu да даде кална „благословия“ на домовете им.
Остров Окинава Окинава е най-големият от островите Рюкю в Япония. Окинава е стратегическо място за въоръжените сили на САЩ след края на Втората световна война. На острова има около 26 000 души военен персонал на САЩ или около половината от всички американски части в Япония. 
През средновековието на Окинава съществува кралство Рюкю, което е подчинено от японците през 1879 г. Из целия остров са останали развалини от средновековните фортификационни съоръжения – гусуку. Днес те са паметници на световното наследство. Враждебността към Япония нараства веднага след анексирането, отчасти поради систематичните опити на Япония да елиминира културата на Рюкю, включително езика, религията и културните обичаи.
Окинава е известна с многото дълголетници – едно от първите места в света. Японският остров Окинава е една от т.нар. „сини зони“ в света - места, където има свръхконцентрация на дълголетници, които освен че са в добро здраве до последните си дни, са физически активни и нямат проблеми с паметта.  Островът е популярен с това, че там живеят 15% от т. нар. суперстолетници в света (хора на повече от 107 години), както и че относителният дял на хората, които доживяват до 100, е най-голям в света.
Пуерто Принцеса Пуерто Принцеса е най-големият и главен град на остров Палаван – третият по големина остров на Филипини. Градът е главно пристанище на острова, името е остатък от испанското колониално присъствие.
Тайпе Със сигурност свързвате Тайпе с високите й постижения в науката, производството на електроника и алтернативна енергия, както и с много доброто образование. Тук се намира Мемориалът на Чан Кай-Шен. Той е най-важната историческа забележителност , който привлича огромен брой посетители всяка година. Друга туристическа атракция е Националния дворцов музей, който според всички класации е в топ 10 на най-добрите музеи в света. Той пази най-голямата колекция от китайски артефакти и произведения на изкуството в света. Сградата, която няма начин да не забележите на фона на останалите сгради е небостъргачът Тайпе 101 с височина 508 метра.
Хонг Конг Хонг Конг е изключително продуктивен, притихнал и спокоен с отлична транспортна мрежа, поразителни търговски центрове, храмове и тихи паркови кътчета, прилични на оазиси за съзерцание и размисъл. Най-хубавото е, че когато си в Хонконг имаш усещането, че си озадачен и развълнуван от пресечените точки и противоречията, изпълващи Китайския град с мулти-Азиатски и западни елементи.
Мегаполисът Хонг Конг е разположен в Югоизточен Китай, на брега на Южнокитайско море. Хонг Конг има статута на специален административен район, включващ остров Хонконг (наричан още Сянган), полуостров Коулун (Дзюлун), както и 235 крайбрежни малки острова. Около 7, 1 млн. жители, главно китайци, живеят на територията на Хонг Конг, която се разпростира на обща площ от 83 кв. км. Днес Хонг Конг е невероятно модерен, индустриализиран, урбанизиран град, в който добрите маниери, нрави и обноски са на преден план. Китайците определено знаят какво е дисциплина дори нещо повече – те я спазват, докато са на работа, докато пресичат улицата или докато обядват в някое заведение. Остров Хонг Конг е ултрамодерен, луксозен и доста скъп.

Остров Хонг Конг може да се определи като управленски, бизнес и туристически център, и полуостров Коулуун урбанизиран и пренаселен от жилищни, офис, търговски и всякакви други постройки и площи, нароени с грандоманска височина. Новите територии са на север от полуострова са предимно планини с малко обработваема площ, и откъснато от „сърцето на града” население.
Категория Тип кабина Описание Цена
кат. К Стандартна кабина без прозорец 7150 лв
кат. F Външна кабина с прозорец Стандартна двойна кабина с прозорец (Deck 1, 6) в предната част на кораба, приблизителна квадратура 16-17м2 7370 лв
кат. E Външна кабина с прозорец Двойна кабина с прозорец (Deck 1) в задната част на кораба, с приблизителна квадратура - 16-17 м2 7440 лв
кат. DD Външна кабина с прозорец Стандартна двойна кабина с прозорец (Deck 1) в задната част на кораба, приблизителна квадратура 16-17м2 7500 лв
кат. VD Кабина с балкон Двойна кабина с балкон (Deck 6, 7), приблизителна квадратура - 19-34 м2. 8080 лв
кат. VC Кабина с балкон Двойна кабина с балкон (Deck 4, 5, 6, 8), приблизителна квадратура - 19-34 м2. 8150 лв

Цената включва:

✔ Представител на агенцията при записани 15 човека
✔ Полети София –Токио / Хонконг – София с 1 бр. ръчен и чекиран багаж и летищни такси
✔ 14 нощувки на борда на круизен кораб MS Westerdam
✔ 4 нощувки в хотел 3* в Токио със закуска 
✔ 1 нощувка в хотел 4* в Хонконг
✔ Пристанищни такси
✔ Обзорна екскурзия на Токио 
✔ Обзорна екскурзия на Хонконг
✔ Изхранване на борда на кораба на база “пълен пансион“
✔ Напитки по време на хранене на бюфет /вода, сокове, кафе, чай и мляко/
✔ Развлекателни програми и съоръжения на борда на кораба
✔ Всички трансфери, описани по програмата
✔ Медицинска застраховка „Помощ при пътуване“ с покритие 10 000 евро
✔ водач на групата при минимум 15 записани туриста

Цената не включва:

✔ Такса обслужване на кораба – 16 USD/човек/ден
✔ Застраховка „Отмяна на пътуване”, покриваща неустойки в случай на анулация поради здравословни причини
✔ Интернет на борда на кораба
✔ SPA процедурите, фризьорския салон; фотографски услуги; медицински услуги; пране и гладене; казиното; румсървиз
✔ Допълнителните екскурзии, предложени в програмата
✔ Доплащане на медицинска застраховка за лица над 65 г.

Условия за резервация:

Депозит 1: 1500 лв/човек при записване.
Депозит 2: 1500 лв/човек до 31.07.2024
Доплащане до 10.09.2024

НЕУСТОЙКИ ПРИ АНУЛАЦИИ:
До 31.05.2024 - 800 лв/човек
✔от 31.05 до 21.06 - 20% от стойността на круизния пакет
✔от 22.06 до 30.08 - 50%
✔от 31.08 до 21.09 - 70%
след 21.09.2023 100%

Запитване:

* Цената е на човек при двойно настаняване!
* Цени за деца и 3/4-ти възрастен - на запитване!
Категория Тип кабина Описание Цена
кат. К Стандартна кабина без прозорец 7150 лв
кат. F Външна кабина с прозорец Стандартна двойна кабина с прозорец (Deck 1, 6) в предната част на кораба, приблизителна квадратура 16-17м2 7370 лв
кат. E Външна кабина с прозорец Двойна кабина с прозорец (Deck 1) в задната част на кораба, с приблизителна квадратура - 16-17 м2 7440 лв
кат. DD Външна кабина с прозорец Стандартна двойна кабина с прозорец (Deck 1) в задната част на кораба, приблизителна квадратура 16-17м2 7500 лв
кат. VD Кабина с балкон Двойна кабина с балкон (Deck 6, 7), приблизителна квадратура - 19-34 м2. 8080 лв
кат. VC Кабина с балкон Двойна кабина с балкон (Deck 4, 5, 6, 8), приблизителна квадратура - 19-34 м2. 8150 лв


Подобни предложения

Travel Holidays

При необходимост Травел Холидейс ООД си запазва правото да променя цените и условията на предложената оферта.

Травел Холидейс ООД е регистриран администратор на лични данни в Комисията за Защита на Личните Данни

Абонамент за промоции