Круизен пакет КАНАДА, НИАГАРА, САЩ, БЕРМУДИ, АЗОРИ, ЛИСАБОН | ПОТВЪРДЕНА ГРУПА С ВОДАЧ | НЯМА МЕСТА

8320  ЛВ
 Лисабон, Ню Йорк, Понта Делгада, Торонто, Бермудски острови,
 MSC Divina
 19 дни

Каним ви да отпразнуваме заедно Великден 2024 с едно незабравимо пътешествие между два континента и спиращи дъха дестинации. Програмата е с акцент Ниагара и Ню Йорк, но в нея достойно място заемат две отдалечени островни дестинации - Бермуда и Азори. Финалът е не по-малко впечатляващ - 2 дни в Лисабон.

Дата: 18.04.2024


ПОТВЪРДЕНА ГРУПА С ВОДАЧ

НЯМА МЕСТА

Маршрут: София – Торонто (3 нощувки) - Ниагарски водопад – Ню Йорк (4 нощувки) – Бермудски острови – Понта Делгада (Азорски острови) – Лисабон - София

КАНАДА-САЩ-АЗОРСКИ ОСТРОВИ-ПОРТУГАЛИЯ

Акценти на програмата:
✔ Самолетни билети с чекиран куфар 20 кг
✔ 3 нощувки със закуски в хотел *** в Торонто
✔ 4 нощувки в Ню Йорк - 3 в хотел *** и 1 на кораба
✔ 12 нощувки на борда на MSC Divina с изхранване на база "пълен пансион"
✔ Включена е цената екскурзия до Ниагарския водопад
✔ Водач от агенцията

Внимание: За пътуването се изисква виза за САЩ!


Снимки

Програма

Ден 1:

18.04.2024 София-Торонто 

Полет София-Торонто с прекачване с Lufthansa. Трансфер до хотел 3* в Торонто. Настаняване. Нощувка.

Ден 2:

19.04.2024 Торонто, Канада 

Закуска. Възможност за обзорна обиколка на Торонто срещу допълнително заплащане или самостоятелна разходка. Нощувка. Торонто е най-големият град в Канада, намира се на северозападния бряг на езерото Онтарио. Най-високата забележителност в града това е кулата СиЕн Таур - 553 метра, открита е през 1976г. Интерес представляват - улица Ианг стриит, която започва от брега на езерото Онтарио до река Рейни ривър; Паркът "Канадските чудеса" край езерото Онтарио; площад Дъндас скуър, улицата на изкуствата Куийн стрийт уест, историческата местност Дистилъри дистрикт, огрмният търговски център - Ийтън сентър.

Ден 3:

20.04.2024 Торонто

Екскурзия до Ниагарския водопад (включена в цената) Закуска. Сутринта отпътуване в посока Ниагарския водопад. Насладете се на най-зрелищната гледка в Канада – така наречената „Подкова“ – по-красивата страна на водопада, оформена във формата на подкова. Ако говорим за големи неща, ето едно от тях: Ниагарският водопад – най-известният от всички водопади на света и най-голям в цяла Северна Америка. Според една от теориите, името са му дали ирокезките племена, живели някога по тези места. В превод означава „гръмотевични води“ Нощувка.

Ден 4:

21.04.2024 Полет Торонто-Ню Йорк 

Закуска. Освобождаване на хотела. Трансфер до летището за полет в 11:40 ч. Кацане в Ню Йорк в 13:15 ч.

Ден 5:

22.04.2024 Ню Йорк 

Закуска. Едва ли точно Ню Йорк има нужда от представяне и все пак ето символите на града, които няма как да пропусните по време на днешната екскурзия(срещу доплащане): Columbus Circle и търговския център Time Warner Center, Lincoln Center, където са събрани най-известните арт институции като Metropolitan Opera, балетът на Ню Йорк, филхармонията на Ню Йорк, театри и Juilliard School. Ще спрем пред сградата Dakota, където е убит Джон Ленън за снимка с градинката, посветена на живота и музиката му - Strawberry fields. Ще видим също небостъргача на Доналд Тръмп "Тrump Tower", известната катедрала " St. Patrick" и ще спрем на Rockefeller Center. Ще продължим по 5 авеню до площада Madison Square, където се намира един от първите небостъргачи в града - Ютията (Flatiron). Обиколката ни продъжава през кварталите Greenwich Village и Soho към Борсата на Ню Йорк на Wall Street и Бика. Ще отидем и до старото пристанище за снимка с Бруклинския мост. После до мемориала на Международния Търговски Център, посветен на 11 септември (9/11 Memorial). Връщане в хотела. Нощувка

Ден 6:

23.04.2024 Ню Йорк 

За да не пропуснем нещо важно от най-красивата част на Ню Йорк, а именно Сентрал Парк, ви предлагаме разходка(срещу доплащане) с нашия местен гид, която ще ни преведе през езерцата, алеите и градините, разказвайки за това може би най-известно място в града. Преди това обаче ще отидем на острова на Свободата. Ще завършим пешеходната разходка в парка пред MET Metropolitan Museum of Art. Връщане в хотела. Нощувка

Ден 7:

24.04.2024 Ню Йорк 

Закуска. Свободно време. Освобождаване на хотела. Около обяд следва трансфер до круизния терминал. Регистрация и настаняване на кораба. Нощувка.

Ден 8:

25.04.2024 Ню Йорк 

В последния ни ден в Нюа Йорк ще имаме време за самостоятелно разглеждане на града. В 18:00 часа ще отплаваме в посока Бермудите.

Ден 9:

26.04.2024 Плаване 

Днес имате възможност за почивка и опознаване на кораба.

Ден 10:

27.04.2024 Хамилтън, Бермуда, акостира в 12:00 ч 

Бермудските острови са британска задморска територия. Те са най-северните коралови острови на Земята. Също така, те са покрити с мангрови горички, сред които се отглеждат, банани, зеленчуци и цветя, Най-разпространени обаче са лилиите, които са изнасят в много държави по света. Известни са като „бермудски лилии”. За символ на островите се считат свирещите жаби, които се чуват от април до ноември. Само 20 от общо над 150 острова са населени. 10 от тях са свързани със система от мостове и образуват т.нар. Мейн Айлънд. Бермудите са едно от малкото места на света, където може да се види розов пясък, получен при смесване с натрошени корали. Всичко това, в съчетание с мекия климат, прави островите предпочитано място за туризъм. Въпреки това, с цел запазване на природата, тук строителството на нови хотели е спряно преди 30 години, а туристическият поток е контролиран.

Ден 11:

28.04.2024 Хамилтън, Бермуда, отплаване в 12:00 ч 

Не бива да се забравя и културният облик на островите. Те имат над 400-годишна колониална история, което личи в архитектурата на много градове. Повечето забележителности се намират в град Хамилтън, който освен столица е и културен, икономически и финансов център на Бермудите. Като добавим към всичко това и дружелюбното население, островите се превръщат в изключителна дестинация, която не трябва да се пренебрегва.

Ден 12:

29.04.2024 Плаване 

Днес имате възможност за почивка и забавления на кораба.

Ден 13:

30.04.2024 Плаване 

Днес имате възможност за почивка и забавления на кораба.

Ден 14:

01.05.2024 Плаване 

Днес имате възможност за почивка и забавления на кораба.

Ден 15:

02.05.2024 Плаване 

Днес имате възможност за почивка и забавления на кораба.

Ден 16:

03.05.2024 Понта Делгада, Азори 07:00-16:00 ч 

На 1500 км от португалския бряг се намира най-отдалечената част от Европа - Азорските острови. Понта Делгада е най-голяма община и икономическа столица на автономния регион. Намира се на о.Сао Мигел – най-големият и най-многолюден в архипелага. Разхождайки се по тесните улици, посетителите могат да видят добре запазени исторически сгради и поддържани паркове. На площад „Гонсао Велю Кабрал“ се намират едни от най-емблематичните паметници – бароковата сграда на кметството от 17 в и статуята на архангел Михаил(покровител на острова), главната църква „Сан Себастиян“ в стил Мануелин и старият йезуитски манастир. Ще имате възможност да се запознаете с уникалната природа на острова. И до ден днешен, вулканичният му произход напомня за себе си. Островът е дом на 3 спящи вулкана, множество вулканични езера, долини и гейзери. Не пропускайте Синьото и Зеленото езеро, Канарио, Огненото езеро, Долината Фурнаш – разположена изцяло в кратера на вулкан. Тук се намират и единствените две чаени плантации в Европа.

Ден 17:

04.05.2024 Плаване 

Днес имате възможност за почивка и забавления на кораба.

Ден 18:

05.05.2024 Лисабон, акостира в 12:00 

Днес ви предлагаме полудневна екскурзия (срещу доплащане), в която ще ви запознаем със столицата на Португалия и нейните най-известни забележителности: символът на Лисабон – кулата Белем, кварталът Алфама, един от най-старите квартали на Лисабон, осеян с калдъръмени улички и панорамни гледки към града, прочутият Манастир на Йеронимите – най-важният паметник на града и архитектурен шедьовър, където се намира гроба на един от най-великите мореплаватели- Вашку Да Гама и изключителния Монумент на откривателите, посветен на морските открития и експедиции, донесли на Португалия славата на велика морска държава. Вечерта, ви предлагаме посещение на Фадо-ресторант. Не може да отидете до Португалия и да не посетите фадо. Това е най-сигурният начин да се потопите в местната култура.

Ден 19:

06.05.2024 Лисабон, освобождаване на кораба 

Днес завършва приключението ни на 2 континента. Освобождаваме каютите и се отправяме към летището за полет до София в 14:20.

Снимка Наименование Описание
Лисабон Лисабон просто сияе в отражението си в реката - един поглед и ще сте влюбени в него В центъра на Лисабон има широки, оградени с дървета площади, украсени със сгради в стил арт нуво, тротоари с мозайка и улични кафенета. Старият град със своите стръмни улички и уютни барове предлага невероятна атмосфера.
Ню Йорк Едва ли точно Ню Йорк има нужда от представяне и все пак ето символите на града, които няма как да пропусните по време напрестоя си тук: Статуята на свободата, Емпайър Стейт Билдинг, Пето Авеню, Американският природо научен музей, Музеят Метрополитън, Сентръл Парк.....
Ню Йорк е американски метрополис, разположен в щата Ню Йорк. Метрополисът се намира в центъра на една от най-гъсто населените градски агломерации в света – Голям Ню Йорк. Като силно глобален град, Ню Йорк упражнява значително влияние върху търговията, финансите, медиите, изкуството, модата, научните изследвания, технологиите, образованието и забавлението. Дом на главната квартира на ООН, градът е важен център на международната дипломация и е описан като културната и финансова столица на света.
Много места и забележителности от Ню Йорк са предварително известни на около 55-те милиона посетители, пристигащи годишно. Няколко източника класират метрополиса като най-фотографирания град в света. Площад Таймс Скуеър, наричан „Кръстопътят на света“, е ярко осветеният център на района на Бродуейските театри, едно от най-натоварените пешеходни кръстовища и център на развлекателната индустрия в света. Имената на много от мостовете, небостъргачите и парковете на Ню Йорк са световноизвестни. Финансовият район на града, около Уол Стрийт в Долен Манхатън, е водещият световен финансов център и дом на Нюйоркската фондова борса, която е най-голямата борса в света по общата пазарна капитализация на представените на нея компании. Пазарът на недвижими имоти в Манхатън е сред най-скъпите. Китайският квартал Чайнатаун в Манхатън има най-високата концентрация на китайци в Западното полукълбо, заедно с още няколко китайски квартали в различни точки на метрополиса. С денонощен режим на работа, Нюйоркското метро е една от най-обширните метро системи, с 472 станции в експлоатация. Многобройни колежи и университети са разположени в Ню Йорк, включително Колумбийският, Нюйоркският, и Рокфелеровият университети, класирани сред първите 35 в света.

Ню Йорк има и прякор – „Голямата ябълка“. Няма достоверна версия за произхода на прякора, установено е само, че е възникнал през 1920-те години.
Понта Делгада Португалският град Понта Делгада е част от автономната област на Азорските острови. Това е прелестен пристанищен град, който винаги очарова своите гости. Разполага с голямо изобилие от исторически забележителности, както и с красиви пейзажи, характерни за Азорските острови. Понта Делгада започва своето развитие като малко рибарско селище, чиято история като град започва през 1449 г. Понта Делгада предлага на туристите чудесна възможност да се отпуснат и в същото време да се потопят в една незабравима историческа атмосфера. Основна забележителност е портата на града, построена през 18 в. Тя се състои от три красиво оформени арки, които приветстват гостите на Понта Делгада. Оттук обикновено започва обиколката към вътрешността на града и неговите тайни.
Торонто Торонто е най-големият град в Канада, намира се на северозападния бряг на езерото Онтарио. Градът се намира на северозападния бряг на езерото Онтарио, през което праминава границата между Съединените щати и Канада. Торонто е финансовият и икономически център на Канада, също така представлява и културен, здравен и изследователски център на страната. 
Най-високата забележителност в града това е кулата СиЕн Таур - 553 метра, открита е през 1976г. Интерес представляват - улица Ианг стриит, която започва от брега на езерото Онтарио до река Рейни ривър. Улицата е централна в Торонто и продължава на север с няколко извивки, достигайки до река Рейни ривър в Онтарио. Сред другите забележителности в града са Хокейната стена на славата, централният площад Дъндас скуеър, огромният мол Ийтън сентър, квартал орквил, улицата на изкуствата Куийн стрийт уест.
Бермудски острови Бермудските острови са британска задморска територия. Те са най-северните коралови острови на Земята. Също така, те са покрити с мангрови горички, сред които се отглеждат, банани, зеленчуци и цветя, Най-разпространени обаче са лилиите, които са изнасят в много държави по света. Известни са като „бермудски лилии”. За символ на островите се считат свирещите жаби, които се чуват от април до ноември. Само 20 от общо над 150 острова са населени. 10 от тях са свързани със система от мостове и образуват т.нар. Мейн Айлънд. Бермудите са едно от малкото места на света, където може да се види розов пясък, получен при смесване с натрошени корали.
Категория Тип кабина Описание Цена
Fantastica OL1 Каюта с прозорец Около 12-20 кв.м. 5 палуба. 8320 лв

Цената включва:

✔ Самолетни билети с чекиран куфар 20 кг
✔ 3 нощувки със закуски в хотел *** в Торонто
✔ 3 нощувки със закуска в хотел ***  в Ню Йорк, в район Манхатън
✔ 12 нощувки на борда на MSC Divina с изхранване на база "пълен пансион"
✔ Такса обслужване на кораба - 15 EUR/човек/ден
✔ Включена е цената екскурзия до Ниагарския водопад
✔ Всички трансфери по програмата
✔ Застраховка "Помощ при пътуване" с покртитие 10 000 EUR
✔ Водач от агенцията при минимум 15 записани

Цената не включва:

✔ Градски такси за хотелите
✔ Такса за издаване на електронно разрешително за пътуване за Канада/ еТА (многократна) – 7 канадски долара; ( 10 лв.)
✔ Такса за обработка и подаване на документи за  еТА – 40 лв.
✔ Такса на посолството на САЩ за издаване на виза 185 USD.
✔ Съдействие за онлайн попълване на визова анкета - 120 лв. (по желание)
✔ Застраховка „Отмяна на пътуване”, покриваща неустойки в случай на анулация поради здравословни причини
✔ Интернет на борда на кораба
✔ SPA процедурите, фризьорския салон; фотографски услуги; медицински услуги; пране и гладене; казиното; румсървиз
✔ Допълнителните екскурзии, предложени в програмата(включена е само екскурзията до Ниагара)
✔ Доплащане на медицинска застраховка за лица над 65 г.

Условия за резервация:

✔ Депозит 1 - 1200 лв/човек при записване
✔ Депозит 2 - 2000 лв/човек до 15.09.2023
✔ Пълно плащане до 16.02.2024
В случай, че пътуващите нямат готова виза за САЩ, е необходимо веднага след потвърждение на резервация, да предприемат действия за кандидатстване. Ако получат отказ, заплатеният депозит от 1200лв./човек не се губи, а остава във вид на ваучер за бъдещо пътуване с "Травел Холидейс" ООД.

УСЛОВИЯ ЗА АНУЛАЦИИ:
✔ до 15.09 - загуба на депозита
✔ 16.09-16.01 - 30% от стойността на договора
✔ 17.01-16.02 - 40%
✔ 17.02-15.03 - 75%
✔ След 15.03 - 100%

Запитване:

* Цената е на човек при двойно настаняване!
* Цени за деца и 3/4-ти възрастен - на запитване!
Категория Тип кабина Описание Цена
Fantastica OL1 Каюта с прозорец Около 12-20 кв.м. 5 палуба. 8320 лв


Подобни предложения

Travel Holidays

При необходимост Травел Холидейс ООД си запазва правото да променя цените и условията на предложената оферта.

Травел Холидейс ООД е регистриран администратор на лични данни в Комисията за Защита на Личните Данни

Абонамент за промоции