Круизен пакет ФИДЖИ, САМОА, о-ви КУК и ФРЕНСКА ПОЛИНЕЗИЯ | НОВА ГРУПА | ЖЕНА ЗА КОМБИНАЦИЯ

11260 10960  ЛВ
 Бора Бора, Доха, Лаутока, Моореа, о.Дравуни, Окланд, Савусаву, Сува, Таити,
 Norwegian Sun
 24 дни

Нашето пътуване ще ви срещне с легендарните със своята екзотика Американска Самоа, Френска Полинезия, Фиджи и о-ви Кук. Началото на нашето пътешествие започва в Окланд. Маршрутът на кораба стартира от Фиджи, през Американска Самоа и о-ви Кук, до Френска Полинезия. По пътя 2 пъти ще преминем през линията за смяна на датата.


МАРШРУТ: СОФИЯ – Окланд(3 нощувки) – Лаутока  Дравуни  Сува – Паго Паго – Апия –Аитутаки – Раротонга  Бора Бора  Раятея  Мурея  Папеете(2 нощувки) – Окланд(2 нощувки) - Доха(1 нощувка) – СОФИЯ

✈Дата: 03.05.2025 

НОВА ГРУПА

РАННИ ЗАПИСВАНИЯ ДО 31.08.2024г.

ЖЕНА ЗА КОМБИНАЦИЯ

ПAКЕТНО ПЪТУВАНЕ с включени:
✔ Самолетни билети София-Окланд-София (с прекачвания); Окланд-Лаутока и Папеете-Окланд (с прекачване) с вкл. ръчен и чекиран багаж
✔ 14 нощувки на кораб Norwegian Sun, пълен пансион за хранене
✔ 5 нощувки със закуска в Окланд, хотел 3/4*
✔ 2 нощувки със закуска в Папеете, Таити, Tahiti Pearl Beach Resort 4* или подобен
1 нощувка без закуска в Доха (при прекачването на връщане), хотел 4/5*
✔ всички трансфери по програмата
✔ пристанищни такси 
✔ застраховка „Помощ при пътуване”
✔ водач от агенцията при минимум 12 участникаСнимки

Програма

Ден 1:

03.05.2025 София–Доха
Полет София – Доха. Възможност за обзорна екскурзия в Доха (срещу доплащане). Посещавайки Souq Waqif ще открием уникалното наследство на центъра на Доха. Ще открием извисяващата се днес емблематична архитектура на Доха и Корниш - емблематичната крайбрежна улица на Доха, където лазурните води на Арабския залив осигуряват атмосферата на впечатляващия силует на града.

Ден 2:

04.05.2025 Доха-Окланд
Полет Доха-Окланд.

Ден 3:

05.05.2025 Окланд, Нова Зеландия
Кацане в Окланд. Трансфер до хотел. Свободно време. Нощувка.

Ден 4:

06.05.2025 Окланд, Нова Зеландия
Закуска. Свободно време. Възможност за обзорна екскурзия в Окланд (срещу доплащане). Градът е разположен на тесен провлак, в район на 60 изгаснали вулкана. Бившата столица на Нова Зеландия се гордее с живописна красота и космополитна колекция от магазини, ресторанти, музеи, галерии и градини. През последните години Окланд задължително попада в топ 10 на класацията за най-добрите за живеене градове в света. По време на екскурзията ще се насладим на красивите гледки на пристанището и ще научим историята на това сакрално за местните Маори място. Други забележителности на Окланд са един от затихналите вулкани в парка Корнуоу, връх Еден – друг заспал вулкан, Зимни градини на Окланд. Към екскурзията ще бъдат добавени и най-голямата църква в Окланд - Holy Trinity Church, Sky Tower – емблемата на града и крайбрежния мост на Окланд. Следва връщане в хотела. Нощувка.

Ден 5:

07.05.2025 Окланд-Лаутока

Закуска. Сутрешен полет до Нади, Лаутока. Кацане в ранния следобед. Регистрация и настаняване на кораба. Нощувка

Ден 6:

08.05.2025 Лаутока, Фиджи, отплаване в 18:00 ч

Възможност за допълнителна екскурзия (срещу доплащане) до селището Нади.

Нади е третата по големина агломерация на Фиджи и е разположена на западната част на основния остров на страната. 90% от туристите идват тук по време на престоя си на Фиджи.

Първата ни спирка ще бъде градина с орхидеи – Garden Of Sleeping Giant. В продължение на около 20 минути, ще се разходим сред поле от 200 декара, на които се отглеждат над 2000 различни видове орхидеи. Някога тази градина е била собственост на канадския актьор Реймънд Бър – прочут с любовта си към тези екзотични растения.

Следващата ни спирка (за 20 минути) ще бъде популярно място за кални бани. Тук, в естествени басейни с кал и топла изворна вода, местни и туристи се потапят с цел лечение.

Ще продължим към прочутия храм Sri Siva Subramaniya – най-големият хиндуистки храм в южния Тих океан.

Ще се насочим към остров Денарау, който е популярен курорт. Тук ще имаме избор от заведения за хранене на брега. Ще направим почивка за обяд(невключен в цената).

Ще посетим и разгледаме селището Висейсей. В превод, името означава „Първо акостиране“. Това е най-старото селище на Фиджи. Основано е преди около 2000 години. Тук ще имаме възможност да се запознаем с традициите и културата на народа на Фиджи.

Ден 7:

09.05.2025 Дравуни, Фиджи, 07:00-17:00ч.
Островът е с площ по-малко от 1 км2 и е дом на 125 човека. Въпреки вулканичния му произход, той е изграден върху коралови атоли, заобиколен от рифове. По тази причина той е едно прекрасно място за гмуркане. Тук няма автомобили, търговски центрове, кина. Всичко това го прави една от най-съхранените дестинации на света. Имате възможност да се запознаете с типичния живот на населението на Фиджи. Най-високата точка на острова се издига на 40 метра над океана. От там се разкрива спираща дъха гледка.

Ден 8:

10.05.2025 Сува, Фиджи 07:00-17:00ч.
Сува е разположен на о.Вити Леву. Той е столицата на Фиджи и най-големият град в държавата. Въпреки това, със своята спокойна атмосфера, изумителни гледки и традиционно гостоприемство, той опровергава представите ни за градски живот. Макар, че Фиджи обикновено се свързва с изумителни плажове, Сува не е известен с това – най-близките плажове са на около 40 км разстояние. Предлагаме ви да се разходите по улиците на града сред интересна смесица от колониална и модерна архитектура, разкриваща неговата история. Сградата на президентството е построена през 1882 г, първоначално за колониалните губернатори. Внимание заслужава Музеят на Фиджи. Заедно с множество екземпляри от растения и цветя, той е дом и на най-голямата колекция от артефакти в света, някои от които датират от преди 3700 години. Градът предлага и разнообразие от модерни търговски центрове, молове и традиционни пазари. В края на обиколката можете да се разходите по крайбрежната алея Куин Елизабет Драйв.

Ден 9:

11.05.2025 Савусаву (Savusavu), Фиджи 07:00-17:00ч.
Савусаву е разположен на о. Вануа Леву. Той често е наричан „Тайният Рай на Фиджи“. Известен е със своята красива природа, изумителни подводни гледки, местно гостоприемство и устойчиви, екологични курорти. Градът ни припомня как са изглеждали преди 20 години днешните най-популярните туристически дестинации. Тук времето тече бавно и има съвсем малко туристи. Обикновеният живот и културните традиции тук са все още запазени.   Затова е задължително да се посети местен пазар. На това място се смесват звуците на няколко езика, аромати на билки и подправки, вкусове на местни плодове, зеленчуци и морска храна. На острова се намира една от най-известните ферми за разноцветни перли. Огърлица направена от тях, беше подарена през 2017 г на Меган Маркъл от Президента на Фиджи.

Ден 10:

12.05.2025 Плаване
Свободно време за отдих и забавления на борда на кораба.

Ден 11:

13.05.2025  Апия, Самоа 07:00-17:00ч.
Апия е столицата на Самоа. Групата от острови стои далеч от утъпканите туристически пътеки. Това е помогнало да се съхранят непокътнати 90% от невероятните им вулканични върхове, гъсти тропически гори и коралови рифове. Въпреки влиянието на европейската и американската култура, местните са съхранили fa’a Samoa – Самоанските традиции и полинезийското наследство. Аига или голямото семейство е ядрото на обществото, а възрастните и матай - селищните вождове, са дълбоко уважавани. Можете да видите местните, облечени в лавалава (саронги) и пулетоси (традионни пъстри ризи и туники) да танцуват сива – самоански танц. Топлата и приятелска култура на самоанците, в съчетание със спиращите дъха гледки превръщат острова в едно райско кътче. През нощта на този ден ще пресечем международната линия за смяна на датата и на следващия ден е отново 13.05.2025!

Ден 12:

13.05.2025  Паго Паго, Американска Самоа, 07:00-17:00ч.
Американска Самоа е зависима територия на САЩ, а Паго Паго е нейната столица, разположен на о.Татуила. Тук е и едно от най-добрите пристанища в Тихия океан. Островът е покрит с гори, а плажовете му са мечтано място са почивка. Във кристалните води около острова често могат да се видят китове, морски свине, костенурки. Освен невероятната природа, тук са съхранени и самоанските традиции. След отплаването ни, ще пресечем международната линия за смяна на датата за втори път през нашето пътешествие. Този път в обратна посока и ще прескочим един ден от календара.

Ден 13:

14.05.2025  Плаване
Свободно време за отдих и забавления на борда на кораба.

Ден 14:

15.05.2025 Аитутаки, Острови Кук 10:00-20:00ч.
С едни от най-добрите плажове в света, Аитутаки е място, където можете да се насладите на слънчевите лъчи докато съзерцавате гледката на сините лагуни наоколо. В селището на острова може да се види най-старата църква на островите Кук. Наоколо се намират свещени земи, в които някога са извършвани религиозни ритуали.

Ден 15:

16.05.2025 Раротонга, Острови Кук 07:00-17:00ч.
Раротонга е остров в Тихия океан. На него е разположена столицата Аваруа на асоциираната към Нова Зеландия островна група Кук. Тя се състои от 15 острова, а Раротонга е най-големият от тях. Във вътрешността му изобилства от буйни гори, стръмни скали, дълбоки долини. За любителите на плажни преживявания, крайбрежната ивица предлага множество фантастични плажове. Не пропускайте да се гмурнете за да наблюдавате подводните обитатели. А вкусната морска храна, музеите и историята на острова ще ви потопят в неговата култура.

Ден 16:

17.05.2025 Плаване
Свободно време за отдих и забавления на борда на кораба.

Ден 17:

18.05.2025 Бора Бора 07:00-20:00ч.
Наречен "Перлата на Южните морета", островът е емблематичен със своите зашеметяващи гледки. Независимо дало ще предпочетете да се гмуркате във водите наоколо, да почивате на невероятните плажове, или да се разхождате по уличките на острова, този ден ще остане незабравим за вас. Предлагаме допълнителна екскурзия (срещу доплащане) в лагуната и пикник на необитаем остров. Бора Бора ще ни посрещне с топла и кристално чиста, магично синя океанска вода. Прекрасни бели, пясъчни плажове с кокосови палми обграждат тюркоазената лагуна, населена от безброй рибки и корали. Ще се потопим в тази хипнотизираща красота за шнорхелинг, гмуркане или просто почивка под слънчевите лъчи. Ще слезем на малък остров за типичен полинезийски обяд.

Ден 18:

19.05.2025 Раятея – 07:00-20:00ч.
Раятея е втори по големина от Дружествените острови и административен център на подветрената група острови от архипелага. В този ден, на борда на комфортна лодка ще посетим най-невероятната част от лагуната на остров Таха’а(срещу доплащане). Морската екскурзия ще ни даде възможност да се насладим на най-добрите атракции на Ваниловия остров. Шнорхелинг между корали, разглеждане на диви растения ванилия и посещение на перлена ферма са само част от това, което ни очаква през този ден. Екипажът ще приготви ексклузивен обяд за нас.

Ден 19:

20.05.2025 Мурея, 07:00-20:00ч.
Днес ще се потопим в сърцето на Мурея в едно приключение с джипове (срещу доплащане). По пътя ще разгледаме флората и фауната на острова. Ще преминем покрай плантации за ананас и ванилия. Ще се насладим на гледка от площадката Белведере към двата залива и Магичната планина. Ще се запознаем с историята на острова и останките от древно селище. Ще посетим дестиларна фабрика и ще имаме възможност да се докоснем до неизменна част от таитянската култура – черните перли. За финал на екскурзията, ще отделим време за плажуване на Тахиаману.

Ден 20:

21.05.2025 Папеете, Френска Полинезия, напускане на кораба след 07:00ч.
Днес освобождаваме каютите на кораба и се отправяме на полудневна обзорна екскурзия на Таити (срещу доплащане). Обиколката ни ще започне със спирка на източното крайбрежие на острова, на плажа Pointe Venus, известен в историята като място, където са акостирали много мореплаватели, като Капитан Кук, Капитан Блай. Тук се издига фар и паметник на Капитан Кук и се счита, че това е мястото, от където той е наблюдавал слънчево затъмнение, когато Венера е преминала между слънцето и Земята. Ще продължим към водопада Faarumai. Той е скрит в гора от кестенови дървета и тропическа растителност. В близост до него ще посетим и Arahoho Blowhole, където океанските вълни се разбиват в скалите, и преминават през тясна дупка. В резултат на това се образува впечатляващ гейзер.Обиколката ни ще продължи по Западния бряг, откъдето през залива Matavai се разкрива впечатляваща гледка към Мурея. Екскурзията ще завърши при античния полинезийски храм Arahurahu – един от най-добре запазените на острова. Екскурзоводът ще ни запознае с древните ритуали на полинезийците. Следва настаняване в хотел. Свободно време. Нощувка.

Ден 21:

22.05.2025 Папеете, Френска Полинезия
Закуска. За днес предлагаме едно морско приключение около бреговете на Таити (срещу доплащане). за изследване на чудесата на лагуната. Лодката ще ни отведе до най-добрите места за шнорхелинг, където ще имаме възможност да плуваме с костенурки и акули. Ще изследваме кораловите рифове и останки от потънали кораби между Pointe Venus и Pointe Mara’a. След края на екскурзията ще се върнем в хотела за да се подготвим за полет до Окланд.

Ден 22:

23.05.2025 Папеете-Окланд
Около 01:00ч. след полунощ ще тръгнем към летището за полет Папеете-Окланд в 04:00 ч. Кацане в Нова Зеландия в 07:45 ч сутринта на 24.05 (преминаваме отново линията за смяна на датата). Трансфер и настаняване в хотел. Свободно време. Нощувка.

Ден 23:

25.05.2025 Окланд
Закуска. Около 10 ч. ще освободим хотела и ще се отправим към летището за полет до Доха. При прекачването ще се настаним в хотел в Доха, където ще пренощуваме преди полета за София.

Ден 24:

26.05.2025 ДохаСофия
Обедно кацане в София. Край на програмата.

Снимка Наименование Описание
Бора Бора Бора Бора (Bora Bora) е вулканичен остров от архипелага Дружествени острови във Френска Полинезия, заобиколен от лагуна и бариерен риф. В центъра му има угаснал вулкан с два върха - Пахиа и Отеману (с височина 727 м).Безспорно най-известният остров в Южния Тихи океан, Бора Бора е водещата дама на Френска Полинезия. Красотата й е ненадмината, а славата й - непоколебима. Бора Бора е едно от малкото места на земята, на което всички се надяват да станат свидетели през живота си - и щом го видите, завинаги сте влюбени.
Доха Стъпвайки в Доха, човек има чувството, че е в град от бъдещето. Преди местните да попаднат на „златната си мина“ – залежите от петрол и газ, те се прехранват с лов на перли, а Доха е селце в пустинята. Днес изглежда, че градът се е развивал със светлинна скорост и предлага една удивителна смесица от лъскави небостъргачи и традиционна арабска архитектура, пропита от мириса на арабски подправки. Доха ще ви впечатли с не малко забележителности. Една от тях е „Перлата на Доха" -изкуствен остров, на който се намират множество луксозни хотели и вили. Островът е построен по крайбрежието на залива и има форма на колие от перли - от там идва и името му. Задължително отидете на булеварда Corniche. Гледките към морето, палмите, зеленината, защеметяващите сгради от центъра на града ще ви смаят. Един от най-богатите музеи за ислямската култура се намира именно в Доха. Това е Музеят на ислямското изкуство. Колекцията е събирана от три континента. Самата сграда на музея е проектирана от архитекта на пирамидата в Лувъра. Souq Waqif е място, където могат да се закупят подправки, сувенири и много различни стоки. Пазарът е прекрасно място за пазаруване, разхождане, хранене или просто бездействане в някое от атрактивните кафенета. Souq Waqif е реставриран и сега изглежда като ислямски пазар от деветнадесети век.
Лаутока Лаутока е вторият по големина град във Фиджи. Разположен е на остров Viti Levu.
Моореа Уникалната география на острова прави Моореа един от най-впечатляващите острови на Френска Полинезия. Осем планински върха се издигат от полупрозрачна лагуна на двата спокойни залива. Насладете се на топли слънчеви лъчи на спокоен плаж и след това се потопете в местната култура с традиционен празник и автентично полинезийско танцово шоу.Въпреки безупречната си красота, тя далеч не е недостъпна. Притежаваща спокойна атмосфера и приветлив дух, Моореа е също толкова топла и приветлива, колкото таитяните, които имат достатъчно късмет да нарекат този дом на острова.Разположен само на десет морски мили от Таити, Moorea е лесно достъпен с ферибот или самолет от Papeete. Тази близост, съчетана с възприемчивата и съседска природа на острова, прави Moorea любима дестинация за двойки, семейства и местни жители. Все пак Moorea успя да запази своето малко островно усещане, въпреки тази популярност и наличието на няколко курорти с международна марка.
о.Дравуни Островът е с площ по-малко от 1 км2 и е дом на 125 човека. Въпреки вулканичния му произход, той е изграден върху коралови атоли, заобиколен от рифове. По тази причина той е едно прекрасно място за гмуркане. 
Окланд Градът е разположен на тесен провлак, в район на 60 изгаснали вулкана. Бившата столица на Нова Зеландия се гордее с живописна красота и космополитна колекция от магазини, ресторанти, музеи, галерии и градини. През последните години Оукланд задължително попада в топ 10 на класацията за най-добрите за живеене градове в света. Величественият Рангитото, най-големият и най-млад вулкан в Оукланд, се намира точно на брега на морето.
Савусаву Савусаву е разположен на о. Вануа Леву. Той често е наричан „Тайният Рай на Фиджи“. Известен е със своята красива природа, изумителни подводни гледки, местно гостоприемство и устойчиви, екологични курорти.
Сува Сува е разположен на о.Вити Леву. Той е столицата на Фиджи и най-големият град в държавата. Освен политически, Сува е търговски център на Фиджи, и най-голямата урбанизирана територия в Южния Тихи океан след Австралия и Нова Зеландия. Двете основни етнически групи в Сува са фиджийци и индийци. Малка част са азиатци и китайци.
Центърът представлява сбор от архитектурно разнообразие, точно като населението.
Таити Таити е най-големият остров във Френска Полинезия. Намира се в архипелага Дружествени острови в южната част на Тихия океан.Таити има репутацията на идилично място, което омагьосва с природни красоти и всевъзможни глезотии за туристите. Най-големият от 115-те острова във Френска Полинезия с достойнство защитава названието „Кралицата на Пасифика“, което често се използва, когато трябва да бъде описан.Въпреки че представата ни за екзотични острови обикновено включва безкрайни бели плажове, крайбрежната ивица на Таити прави изключение – голяма част от пясъка е тъмен, има дори „черни“ плажове. Това обаче по никакъв начин не намалява очарованието на острова, напротив – прави го още по-необичаен и привлекателен. С почти девствена природа, величествени планински върхове, бистри поточета, изумрудено зелени долини и пищни водопади Таити е неподражаема наслада за сетивата. Мнозина твърдят, че това е мястото с най-красивите залези в света.
Категория Тип кабина Описание Цена
IB Вътрешна кабина 11260 10960 лв
OB Кабина с прозорец 12270 11970 лв
BB кабина с балкон 15160 14860 лв

Цената включва:

✔ Самолетен билет за полети София – Окланд – София с чекиран куфар
✔ Самолетен билет за полет Окланд-Лаутока и Папеете-Окланд
✔ Всички трансфери по програмата
✔ 5 нощувки със закуска в хотел 3 / 4* Окланд
✔ 2 нощувки със закуска в хотел 4* в Папеете
✔ 1 нощувка без закуска в хотел 4/5* в Доха (при прекачването на връщане)
✔ 14 нощувки с изхранване на база пълен пансион на борда на кораб Norwegian Sun на круизна компания NCL
✔ Участие в мероприятията на борда: игри, състезания, турнири, партита, караоке, тематични вечери;
✔ Музикалните и театрални представления на борда
✔ Ползване на всички съоръжения на борда: басейни, шезлонги, кърпи за баня, джакузи, библиотека, дискотека.
✔ Ежедневен бюлетин в каютата с някои от основните новини и събития на борда;

✔ Съдействие за подаване на заявление за NZeTA
✔ Застраховка “Помощ при пътуване“ с покритие 10 000 евро
✔ Водач от агенцията при минимум 12 записани туристи

Цената не включва:

✔ Такса обслужване: 20$ на човек на ден
✔ Такса за електронно разрешително за влизане в Н.Зеландия(NZeTA) – 58 NZD/човек (около 65 лв)
✔ Такса разрешително за влизане в Американска Самоа: 20$ на човек
✔ Допълнителните екскурзии, предложени в програмата


Условия за резервация:

✔ Потвърждаване на резервация с депозит 3000 лв./човек
✔ Доплащане до 50% от стойността на договора -  до  31.12.2024
✔ Пълно плащане до 28.02.2025

Неустойки при анулация:
✔ До 31.12.2024 – загуба на депозита
✔ 01.01-28.02.2025 – 30% от стойността на договора
✔ 01.03-03.04.2025 – 50%
✔ След 03.04.2025  – 100%

Запитване:

* Цената е на човек при двойно настаняване!
* Цени за деца и 3/4-ти възрастен - на запитване!
Категория Тип кабина Описание Цена
IB Вътрешна кабина 11260 10960 лв
OB Кабина с прозорец 12270 11970 лв
BB кабина с балкон 15160 14860 лв


Подобни предложения

Travel Holidays

При необходимост Травел Холидейс ООД си запазва правото да променя цените и условията на предложената оферта.

Травел Холидейс ООД е регистриран администратор на лични данни в Комисията за Защита на Личните Данни

Абонамент за промоции