Круизен пакет АЛЯСКА, СИАТЪЛ И КАНАДА С НИАГАРА | НОВА ГРУПА

10600  ЛВ
 Виктория, Джуно, Квебек, Кечикан, Монреал, Ниагарски водопад, Сиатъл, Скагуей, Торонто,
 Norwegian Sun
 20 дни

Изтекла оферта!


Снимки

Програма

Ден 1:

26.07.2024 Полет София-Монреал 

Следобеден полет от София с прекачване. Кацане в Монреал в 18:50, трансфер до хотела. Настаняване. Нощувка.

Ден 2:

27.07.2024 Монреал 

Закуска. Начало на обзорна екскурзия на Монреал. Ще разгледаме стария град, който е исторически и културен център на града. Тук са съсредоточени основните забележителности – Пазарът Бонсекур, Базиликата Нотр-дам, Катедралата Св.Йосиф, върха Маунт Роял, олимпийския стадион. След края на екскурзията ще имаме свободно време за самостоятелно разглеждане. Връщане в хотела. Нощувка.

Ден 3:

28.07.2024 Монреал – Квебек 

След закуска ще се отправим към Квебек, където ще направим обзорна екскурзия с посещение на: Гранд хотел Шато-Фронтенак, построен с вид на замък; улицата на художниците; квебекската базилика Нотр-дам-де-Виктуар; гарата Гар-дю-Пале; Зданието на парламента; Квебекската крепост; старата квебекска еднорелсова железница,; Университетския квартал;  Вечерта ще се върнем в Монреал за нощувка.

Ден 4:

29.07.2024 Монреал- Торонто 

Закуска. Освобождаваме стаите и се отправяме в посока Торонто. Ще преминем през Отава, където ще се запознаем с някои от най-големите забележителности на канадската столица – Парламентарния хълм, Музея Байтаун, Катедралата Нотр Дам де Отава, Алеята на героите.  Ще продължим в посока Броквил и ще преминем край първия железопътен тунел в Канада, построен през 1860 г. Следва град Кингстън – първата столица на Канада. Тук непременно ще се отбием за да опитаме от прочутите ябълкови сладкиши на местната пекарна "Big Apple”. Ще продължим към уникалната забележителност наречена „Хилядата острова”. Това е зоната, от която езерото Онтарио дава началото на река Св.Лорънс. Тя е обявена за национален парк на Канада. Ще се впуснем в един круиз между острови и архипелази, чийто брой в действителност е около 1800. Край нас ще преминат многобройни къщи и дори цели замъци построени на островите. Заедно с това ще чуем разказите на екскурзовода за това удивително място. Покрай брега на езерото Онтарио ще влезем в Торонто. Следва настаняване в хотел и нощувка.

Ден 5:

30.07.2024 Ниагарски водопад 

След закуска, отпътуваме в посока Ниагарския водопад (екскурзия срещу доплащане). Ще имаме възможност да се насладим на най-зрелищната гледка в Канада – така наречената „Подкова“ – по-красивата страна на водопада, естествено оформена във формата на подкова. Ако говорим за големи неща, ето едно от тях: Ниагарският водопад – най-известният от всички водопади на света и най-голям в цяла Северна Америка. Според една от теориите, името са му дали ирокезките племена, живели някога по тези места. По време на автобусната екскурзия ще почувстваме как тази природна стихия “измива” границите между САЩ и Канда и създава усещането за безвремие. Ще научим за произхода му и ще чуем легендите за ирокезите. Ще се запознаем с един от най-очарователните градове в Канада - Ниагара на езерото (Niagara on the lake). В края на деня ще се върнем в хотела. Нощувка.

Ден 6:

31.07.2024 Торонто 

По време на днешната ни екскурзия(включена в цената) ще видим най-известните забележителности на Торонто, една, от които е замъкът Каса Лома (отвън). Със своите 98 стаи, той остава най-големият частен дом в Канада.  Освен това ще видим Китайският квартал, крайбрежната улица Queens Quay, Финансовият център, Старият град, сградите на общината, парламента, университета и други. Ще посетим историческия район Distillery district, обявен за световно културно налседство на UNESCO с характерните си сгради от 19ти век, галерии и ресторанти. Ще отделим време да се потопим в атмосферата му и да се разходим по уличките на този квартал, където до 1860 г. се е помещавала най-голямата дестилираща компания в света The Gooderham and Worts Distillery, а днес е основна сцена за много културни и развлекателни мероприятия. Екскурзията завършва пред CN Tower  -със своите 553 м тя е най-високата телевизионна кула в света. Не пропускайте да се качите на обзорната площадка (без екскурзовод), от където ще може да направите панорамни снимки на града, разположен на езерото Онтарио. След това ще се отправим към летището на Торонто за полет до Сиатъл в 18:40 ч. След кацане,ще се настаним в хотел.  Нощувка.

Ден 7:

01.08.2024 Сиатъл 

Закускач Обзорна екскурзия(срещу доплащане). Сиатъл е най-големият град на щата Вашингтон. Основан е през 1853 г и носи името на индиански вожд. В града дори е изграден негов паметник, който се намира в централната част, в парк с красив фонтан. Безспорно една от най-големите забележителности тук е символът на Сиатъл – Космическата игла. Във вътрешността ѝ са вградени високоскоростни асансьори, които много бързо стигат до самия връх на Иглата. От там гледката над града и околностите му е е наистина завладяваща. Сиатъл е известен с това, че е приютил централите на Старбъкс, Амазон, Майкрософт, както и голяма част от заводите на Боинг.

Ден 8:

02.08.2024 Сиатъл, отплаване 

Закуска. Свободно време. Около обяд ще освободим стаите в хотела и ще се отправим към пристанището за регистрация и настаняване на кораба. Отплаване в 17:00 ч.

Ден 9:

03.08.2024 Плаване 

Свободно време за почивка и развлечения на борда.

Ден 10:

04.08.2024 Джуно, 13:30-22:00 ч 

Предстои ни посещение на най-изолираната, най-красива  и странна столица на щат в САЩ. Заобиколени от вода, гори и планински склонове, посетителите могат да прекарат деня в катерене по ледниците, ядене на прясно уловена риба и разглеждане на града. Населението му е около 32 000 души, основно рибари, но този малък град всяка година приема над 1 млн. туристи и е една от топ дестинациите в САЩ.

Ден 11:

05.08.2024 Скагуей, 07:00 – 20:00 ч. 

В пика на златната треска в Клондайк, пристанищният град Скагуей е бил основен портал към легендарната златоносна територия и много бързо се превръща в най-голямото селище в Аляска. По онова време се отварят множество магазини, барове, хотели. С края на златната треска през в началото на 20 век, идва и залезът на Скагуей.  В днешно време градът е оживен от друг тип посетители, желаещи да изследват цветната история, недокоснатата природа и нейната красота. Всяка следваща крачка тук ви потапя все повече във времето на златната треска. В прочутия салон Red Onion  все още се пази пистолета, оставен от Уайът Ърп по пътя му към Кондайк. Запазена е и теснолинейката, някога преминаваща през суровите планини, край водопади и ледници, свързваща Скагуей и котловината Уайтхорс в Юкон. По-голямата част от Скагуей е съхранена като част от националния парк Златна треска Клондайк.

Ден 12:

06.08.2024 Хейнс, 07:00 – 20:00 ч. 

Хейнс е врата към впечатляваща и дива Югоизточна Аляска и вътрешния маршрут. Ако се разходите по вода, ще срещнете тюлени, гърбати китове, белоглави орли, мечки и много други. На сушата ни очакват планински пътеки с различни нива на трудност, а в градчето – кафенета и ресторанти, в които се сервира най-свежа морска храна.

Ден 13:

07.08.2024 Плаване през ледника Хъбард, до 17:00 ч 

Хъбард е най-големият приливен ледник в Северна Америка. Той е дълъг около 120 км, а височината му е около 120 м, като по-голямата част е скрита под водата. Преминавайки край това незабравимо природно чудо, ще имаме възможност да наблюдаваме и богатия животински свят, който го обитава.

Ден 14:

08.08.2024 Ситка, 08:00-17:00 ч 

На остров Ситка ще видим следите от руското присъствие в Америка и Аляска. До 1867 г градът се е наричал Новоархангелск и е бил столица на Руска Америка. В центъра на града от 1834 г и досега се издига руска православна църква, а местното население е съхранило културата и историята си от руското присъствие до днес. Околната природа ще ни срещне с китове, кафяви мечки, елени и разнообразие от птици.

Ден 15:

09.08.2024 Айси Стрейт Пойнт, 07:00-15:00 ч 

Айси стрейт пойнт е исторически град наситен с история и култура. Някога, единствения начин да се съхранява уловената в района риба е било консервирането ѝ. По онова време, всяка  напълно функционираща консервна фабрика е разполагала с хиляди работници. Всяка от тях е била машина за пари. Собствениците им са били много влиятелни и дори са имали свои закони. С навлизането на хладилната техника обаче, настъпва и техния залез. Фабриките са преместени от централните си места по крайбрежието или просто са изоставени да се рушат. Не такава е съдбата на Айси стрейт пойнт. Възстановена и в чудесно състояние, тя се се простира на няколко хиляди метра по протежение на брега. Дървените сгради с червения си цвят са в контраст с безкрайната зеленина наоколо. Местният музей ще ни върне назад във времето и ще ни запознае с процеса на производство на консерви.

Ден 16:

10.08.2024 Кечикан, 06:30 – 13:00 ч. 

Кечикан е едно от най-добрите места за среща с културата на коренното население на Аляска – племената Тлингит, Хайда, Цимшиан. На няколко места можем да видим сложно гравираните им тотеми, а също и да наблюдаваме как майсторите ги изработват, да станем свидетели на традиционни танци. Няма да пропуснем да се разходим в градчето и по историческата улица Крийк, където да се снабдим със сувенири, пушена сьомга или предмети на местното изкуство. Ще разгледаме и музея „Dolly’s House” съхранил част от някогашния квартал на червените фенери.

Ден 17:

11.08.2024 Виктория, Британска Колумбия, 07:30-23:59 ч 

Канадският град Виктория е столица на Британска Колумбия и е притегателна цел за многобройни туристи. Това е един от най-скъпите, но интересни градове в Канада и се отличава с изчистените си улици и лъскави сгради. Една от най-известните забележителности тук са Градините Бътчарт- големи площи от цветя, дървета и фонтани. Британска Колумбия е и едно от най-подходящите места на света за наблюдаване на китове. Водите на морето Сейлиш са постоянен дом и на няколко вида, които не напускат акваторията му. Това увеличава шанса за среща с тях, макар и да не го гарантира на 100%. Тук може да видите косатка, гърбат кит, морски лъв на топло и сухо, зад остъклените стени на специално проектирания катамаран, да чуете разказите на морските експерти за живота на тези уникални създания.

Ден 18:

12.08.2024 Сиатъл, освобождаване на кораба след 06:00 ч 

Днес освобождаваме кораба и се настаняваме в хотел в Сиатъл. Ще имаме свободно време за самостоятелно разглеждане на града. Нощувка

Ден 19:

13.08.2024 Сиатъл, полет до София 

Закуска. Свободно време. В късния следобед ще се отправим към летището на Сиатъл за полет до София(с прекачване).

Ден 20:

14.08.2024 София 

Кацане в София в 18:45 ч. Край на програмата.

Снимка Наименование Описание
Виктория Канадският град Виктория е е столицата на канадската провинция Британска Колумбия, разположена на южния край на остров Ванкувър край тихоокеанския бряг на Канада. Градът има население от 85 792 души, а зоната на Голямата Виктория е с население от 367 770 души. Виктория е седмият най-гъсто населен град в Канада с 4 405,8 души на квадратен километър.
Наречен на кралица Виктория, градът е един от най-старите в Тихоокеанския северозапад, като британското селище започва през 1843 г. Градът е запазил голям брой свои исторически сгради, по-специално двете си най-известни забележителности, сгради на парламента (завършен през 1897 г. и дом на Законодателното събрание на Британска Колумбия) и хотел Empress (открит през 1908 г.). Чайнатаунът в града е вторият най-стар в Северна Америка след този в Сан Франциско. Крайбрежните крайбрежни салиски народи от Първите нации са създали общности в района много преди европейското заселване, което е имало голямо население по време на европейското проучване.
Известна като „Градът на градината“, Виктория е атрактивен град и популярна туристическа дестинация с регионален технологичен сектор, който се превърна в най-голямата частна индустрия, генерираща приходи. Виктория е в топ двадесетте световни градове по качество на живот според Numbeo.
Виктория е основна дестинация за туризъм с над 3,5 милиона посетители за нощувка годишно, които добавят повече от милиард долара към местната икономика. Освен това над 500 000 дневни посетители пристигат с круизни кораби, които акостират в Огден Пойнт, близо до градското вътрешно пристанище. Много туристически компании за наблюдение на китове работят от това пристанище поради често срещаните в близост до брега му китове. Градът също е близо до базата на канадските сили Esquimalt, основната военноморска база на Тихия океан на Канадския флот.
Центърът на Виктория също служи като регионален център на Голямата Виктория, където са групирани много нощни клубове, театри, ресторанти и кръчми и където се случват много регионални обществени събития. Дисплейните фойерверки на Деня на Канада, Symphony Splash и много други музикални фестивали и културни събития привличат десетки хиляди по-големи викторианци и посетители в центъра на центъра. Фестивалът Rifflandia и електронната музика са други музикални събития, които привличат тълпи към центъра на центъра.
Джуно Джуно е град в САЩ, столица на щата Аляска. Намира се в югоизточната част на Аляска, на 60 км от западната граница на Канада и е с население 31 118 жители (2004 г.). Градът е център на рибното производство в югоизточна Аляска. Основан е през 1881 г., като първоначално е бил миньорски лагер и носи името на златотърсача Джоузеф Джуно.
Квебек Градът е разположен около устието на рекаСейнт Лорънс. Население 528 595 жители (2005), с предградията – около 717,6 хил. души.В отличие отМонреал жителите с роден английски език са много малко – около 2%, докато тези с роден испански са 3%.Френският е роден език за 94,8% от жителите на града, едва около 15% знаятанглийски език на добро ниво. Над 90% от гражданите изповядваткатолицизъм.Сред главните забележителности на града е „Замъкът Фронтенак“ – хотел, построен в края на 19 век в стил КъсноСредновековие.Въпреки близостта доАтлантическия океан климатът в града е континентален, със студена зима и топло лято.
Кечикан Кечикан е едно от най-добрите места за среща с културата на коренното население на Аляска – племената Тлингит, Хайда, Цимшиан. На няколко места можем да видим сложно гравираните им тотеми, а също и да наблюдаваме как майсторите ги изработват, да станем свидетели на традиционни танци.
Монреал Монреал (Montreal) е най-големият град в провинцията Квебек и вторият по големина в Канада. Известен е като културната столица на страната. Официален език в града е френският. Монреал е най-големият френскоезичен град в света след Париж. Днес той е важен финансов, фармацевтичен, културен, туристически и международен център.
Ниагарски водопад Ниагарският водопад – най-известният от всички водопади на света и най-голям в цяла Северна Америка. Според една от теориите, името са му дали ирокезките племена, живели някога по тези места. 
Сиатъл Ако обичате да пиете кафе и сте фенове на американските кафе вериги, вероятно знаете, че много от тях са основани именно тук. Градът е известен с това, че в него се намират централите на Старбъкс, Амазон, Майкрософт, както и голяма част от заводите на Боинг. Символ на Сиатъл е кулата Спейс Нийдъл, от върха на която се открива превъзходна панорамна гледка към града и околностите му. Разположен в самия ценътър на града тук се намира най-известното заведение от веригата Hard Rock Café.
Сиатъл е най-големият град на американския щат Вашингтон, разположен в най-северозападната част на страната (ако се изключи Аляска).
Сиатъл е голямо пристанище, град с развита индустрия. Той е един най-големите в САЩ центрове в областта на биотехнологиите. 
Скагуей В пика на златната треска в Клондайк, пристанищният град Скагуей е бил основен портал към легендарната златоносна територия и много бързо се превръща в най-голямото селище в Аляска. По онова време се отварят множество магазини, барове, хотели. С края на златната треска през в началото на 20 век, идва и залезът на Скагуей.  В днешно време градът е оживен от друг тип посетители, желаещи да изследват цветната история, недокоснатата природа и нейната красота.
Торонто Торонто е най-големият град в Канада, намира се на северозападния бряг на езерото Онтарио. Градът се намира на северозападния бряг на езерото Онтарио, през което праминава границата между Съединените щати и Канада. Торонто е финансовият и икономически център на Канада, също така представлява и културен, здравен и изследователски център на страната. 
Най-високата забележителност в града това е кулата СиЕн Таур - 553 метра, открита е през 1976г. Интерес представляват - улица Ианг стриит, която започва от брега на езерото Онтарио до река Рейни ривър. Улицата е централна в Торонто и продължава на север с няколко извивки, достигайки до река Рейни ривър в Онтарио. Сред другите забележителности в града са Хокейната стена на славата, централният площад Дъндас скуеър, огромният мол Ийтън сентър, квартал орквил, улицата на изкуствата Куийн стрийт уест.
Категория Тип кабина Описание Цена
IB Вътрешна кабина 10600 лв
OB Кабина с прозорец 11250 лв
BB кабина с балкон 13100 лв

Цената включва:

✔ Самолетни билети София-Монреал, Торонто-Сиатъл и Сиатъл-София с прекачване. Включен чекиран куфар до 23 кг и голям ръчен багаж до 8 кг
✔ 10 нощувки на борда на Norwegian Sun с изхранване на база „пълен пансион” – закуска, обяд, вечеря и междинни хранения на бюфет
✔ 3 нощувки със закуска в Сиатъл в хотел ***
✔ 2 нощувки със закуска в Торонто в хотел ***
✔ 3 нощувки със закуска в Монреал в хотел ***
✔ Обзорна екскурзия на Торонто
✔ Двудневна екскурзионна програма по маршрут Монреал-Квебек-Отава-езерото Онтарио-Торонто 
✔ Всички трансфери по маршрута
✔ Застраховка „Помощ при пътуване” с покритие 10 000 евро
✔ Представител на туроператора по време на цялото пътуване при минимум 12 туристи

Цената не включва:

✔ Такса обслужване на кораба - 20 USD/ден/човек
✔ Екскурзиите организирани срещу доплащане
✔ Сателитен интернет на борда на кораба
✔ Консумацията на алкохолни напитки
✔ Такса за издаване на виза за САЩ - 185 USD (международните паспорти трябва да са с валидност минимум 6 месеца след датата на връщане)
✔ Съдействие за оформяне на документи за кандидатстване за виза за САЩ - 120 лв/човек
✔ Такса за издаване на електронно разрешително за пътуване за Канада/ еТА (многократна) – 7 канадски долара; ( 10 лв.)
✔ Такса за обработка и подаване на документи за  еТА – 40 лв.

Условия за резервация:

✔ Депозит 1: 1600 лв/човек при записване
✔ Депозит 2: доплащане до 50% до 26.03.2024
✔ Пълно плащане до 23.05.20024
В случай, че пътуващите нямат готова виза за САЩ, е необходимо веднага след потвърждение за резервация, да предприемат действия за кандидатстване.
Ако получат отказ, заплатеният депозит от 1600 лв/човек не се губи, а остава във вид на ваучер за бъдещо пътуване с "Травел Холидейс" ООД.

УСЛОВИЯ ЗА АНУЛАЦИЯ:
✔ До 26.02.2024 - 1600 лв/човек
✔ 27.02-26.03 - 30% от стойността на договора
✔ 27.03-26.06 - 50%
✔ След 26.06- 100%

Запитване:

* Цената е на човек при двойно настаняване!
* Цени за деца и 3/4-ти възрастен - на запитване!
Категория Тип кабина Описание Цена
IB Вътрешна кабина 10600 лв
OB Кабина с прозорец 11250 лв
BB кабина с балкон 13100 лв


Подобни предложения

Travel Holidays

При необходимост Травел Холидейс ООД си запазва правото да променя цените и условията на предложената оферта.

Травел Холидейс ООД е регистриран администратор на лични данни в Комисията за Защита на Личните Данни

Абонамент за промоции