Круизен пакет НОРВЕЖКИ ФИОРДИ 23.08.2024 | ПОТВЪРДЕНА ГРУПА С ВОДАЧ | НЯМА МЕСТА

3670  ЛВ
 Варнемюнде, Копенхаген, Кристиансан, Айдфиорд, Ставангер, Хаугесун,
 MSC Poesia
 8 дни

През август, лятното слънце успява най-после да стопли ледените земи на Скандинавския полуостров. Тяхната красота приветливо ни зове да ѝ се насладим. Плаването с кораб между фиордите е най-добрият вариант да усетите величието и красотата им. 

ПОТВЪРДЕНА  ГРУПА С ВОДАЧ

НЯМА МЕСТА!


Дата: 23.08.2024 г.

София – Копенхаген – Варнемюнде – плаване – Хаугесун – Ставангер - Айдфиорд – Кристиансанд –Копенхаген – София

Акценти на програмата:
Включени:
✔ Самолетни билети
✔ 7 нощувки на борда на MSC Poesia с изхранване на база „пълен пансион“
✔ 1 нощувка със закуска в хотел 3* в Копенхаген
✔ Обзорна екскурзия на Копенхаген.
✔ Разнообразен и пълноценен маршрут само с 1 ден плаване
✔ Водач от агенцията
✔ Застраховка „Помощ при пътуване“ с покритие до 10 000 EUR.


Снимки

Програма

Ден 1:

23.08.2024  София – Копенхаген

Полет София – Копенхаген с прекачване. Трансфер до хотела. Настаняване, нощувка.

Ден 2:

24.08.2024 Копенхаген, отплаване в 18:00 ч 

Закуска, Свободно време. Трансфер до круизния терминал. Регистрация и настаняване на кораба.

Ден 3:

25.08.2024 Варнемюнде, Германия 07:00 ч. – 17:00 ч. 

В този ден ще насочим вниманието ви към град Шверин – столицата на Мекленбург, Предна Померания, една от шестнадесетте федерални провинции на Германия. Цели десет езера са разположени наоколо. Най-голямото от тях е Шверинското. До брега му, на остров се издига прочутият Шверински замък – бивша резиденция на мекленбургските херцози. Ще се запознаете с неговата история и архитектура. Ще имате възможност да се разходите във великолепния му парк. По време на пешеходната обиколка из града, ще преминете през площада на кметството, с оригиналния паметник на Хенрих Лъв, площада на касапите, катедралата.

Ден 4:

26.08.2024 Плаване 

Свободно време за забавления и почивка на борда на кораба. Можете да се възползвате от богатата и разнообразна програма и забавления, организирани за гостите на кораба.

Ден 5:

27.08.2024 Хаугесун, Норвегия 08:00 ч. – 18:00 ч. 

Разположен на брега на Норвежко море, Хаугесун е неголям град с около 42000 души.  Макар, че  градът е основан не много отдавна – през 1855 г, регионът е бил сцена на бурни военни събития още от времето на викингите. Тук е люлката на норвежката цивилизация. На юг от Хаугесунд се намира селището Avaldsnes, чието име съгласно легендата произлиза от това на норвежкия крал Augvald, който е издигнал наблизо своя замък още през 9 век. Тук ни очаква и една от най-старите църкви в Норвегия – Св.Олаф. Строителството ѝ е започнало през 1250 г.

Ден 6:

28.08.2024 Ставангер, Норвегия 08:00-18:00 ч 

Разположен на брега на Норвежко море, Ставангер ще Ви омае с невероятно красивите си фиорди, както и с чудната си смесица от модерен икономически живот и историческо културно наследство. В старата си част, макар и многократно опожаряван, градът е съхранил дървените къщи от 18-ти век, както и най-старата катедрала в Норвегия. Тя е построена през 1125 година, в Англо-Нормандски стил. След пожар през 1272 г, тя е възстановена в готически стил. Ще продължите по крайбрежната алея към паметника на трите меча, издигнат през 1983 г в памет на битката при Хафрсфиорд през 872 година. Те са излети от бронз, с височина около 10 метра и сякаш са забити в скала на брега. Следват музея на нефта и на норвежката история. Екскурзията ще продължи с разходка в стария град и запознаване с музея на консервата.

Ден 7:

29.08.2024 Айдфиорд, Норвегия 07:00 ч. – 17:00 ч. 

Хардангерфиорд е дълъг и тесен залив на Северно море, на западния бряг на Норвегия. В дъното на фиорда влива водите си високия 182m водопад Вьорингфосен. Във вътрешността се разделя на два ръкава – Айдфиорд (на изток) и Сьорфиорд (на юг). За Айдфиорд ще минем през прословутия висящ мост Хардангер. Открит през 2013 год, той е най-дългият висящ мост в Норвегия, а кулите са стъпили на двата бряга заради голямата дълбочина на фиорда.

Ден 8:

30.08.2024 Кристиансанд, Норвегия 09:30  ч. – 19:00 ч. 

Кристиансанд определено има с какво да впечатли посетителите си, било то с известните си фестивали, улиците, които оформят правилни квадрати, малките очарователни плажове или старият град, където горди собственици все още живеят в къщи, построени през 17-ти век и приветстват с усмивка всеки. Кристиансанд не претендира за голяма слава, но още на пристанището ще ви посрещне топло с цветния си рибен пазар. Градчето се води от сентенцията „Радвай се на малките неща“ и ще го утвърди пред вас с малките детайли, за които всеки жител е допринесъл. Пуснете се по китните улички на стария квартал  Посебиен, съхранил белите, построени още през 17-ти век къщи.  Откритият музей Vest Agder пък ще ви пренесе векове назад, за да усетите норвежкия дух и история. Той се състои от 34 исторически постройки, най-старата от които датира от 1580 г. Възможност за екскурзия (срещу доплащане).

Ден 9:

31.08.2024 Копенхаген, Дания, освобождаване на кораба след 09:00 ч. 

През 2008 г. Копенхаген е обявен за най-добрия град за живеене в света, а по инфраструктура попада на трето място след Сингапур и Мюнхен. Старите барокови сгради "съжителстват" безпроблемно с новите модерни архитектурни хрумвания и са в основата на съвършеното пъстроцветие - особеност на столицата на най-старата европейска монархия. Копенхаген е модерен метрополис, запазил очарованието на отминали години. Несъмнено мястото, където можете да усетите истинския неподправен чар на Дания, е старото пристанище Нихавн. Цветните му фасади са сред най-иконичните в Европа. Няма да пропуснем и статуята на Малката русалка, вдъхновена от едноименната приказка на Х.К. Андерсен. В продължение на повече от век, тя приветства посетители от цял свят и ги вдъхновява със своята история за любов и саможертва. Ще посетим и зимната резиденция на датската кралска фамилия - дворецът "Амалиенборг". Разположен в сърцето на столицата. дворецът представлява четири идентични сгради в стил рококо, построени между 1750 и 1754 година. В центъра на дворцовия комплекс се намира парк със статуя на основоположника на Амалиенборг - крал Фридрих V; обиколката продължава с разходка по  една от най-дългите пешеходни улици в Европа. Панорамна обиколка на центъра, парламента, операта, Тиволи и общината.  След края на екскурзията, ще се отправим към летището за полет до София в 17:40.

Снимка Наименование Описание
Варнемюнде
Варнемюнде е морски курорт и квартал на град Росток в Мекленбург, Германия. Разположен е на Балтийско море и, както подсказва името, в устието на река Варнов. Варнемюнде е едно от най-натоварените круизни пристанища в света.
Основана през около 1200 г., Варнемюнде е било с векове малко рибарско селище с второстепенно значение за икономическото и културното развитие на региона. През 1323 г. градът губи автономния си статут, тъй като е закупен от град Росток, за да осигури достъпа на града до Балтийско море. Едва през 19 век Варнемюнде започва да се развива във важен морски курорт и днес има приблизително 8 400 жители.
Като център на морския трафик, има множество навигационни помощни средства, като най-старият е фар, построен през 1897 г. и все още в употреба. През лятото кулата, висока около 37 метра (121 фута), позволява на посетителите да се насладят на впечатляваща гледка към Балтийско море и северните квартали на Росток. Другата известна забележителност е близкият Teepott (чайник на немски) със своя извит покрив Hyparschale, който е интересен жив пример за източногерманска архитектура. Построен в Bauhausstile и отворен за първи път през 1926 г., той изгаря в края на Втората световна война. Преустроена през 60-те години с извит покрив и реновирана през 2002 г., днес в нея се намират различни ресторанти.
Копенхаген Копенхаген е модерен метрополис, запазил очарованието на отминали години. Въпреки своята космополитна същност, човек още от първия момент изпитва онова чувство на уют, което може да му даде единствено малкото градче. Тук кипи от живот, храна, културни събития и приятни заведения.
  
Копенхаген е столица и най-голям град на Дания. Със своите 1 330 993 жители Копенхаген е най-голямата градска област съдържаща 18 общини. Градският център – община Копенхаген с 613 288 жители (по приблизителна оценка от януари 2018 г.) е най-гъсто населената община в Дания. 

Разположен е на източния бряг на остров Шеланд и частично на остров Амагер. Множество мостове и един тунел свързват Шеланд с Амагер. От 2000 г. Копенхаген и Малмьо са свързани с моста Йоресунд. Копенхаген е културен и икономически център на Дания с най-голямото летище, железопътна гара, едно от големите датски пристанища, паркове, национален музей и опера.

Историята на Копенхаген може да се проследи от 800 г., когато на мястото на сегашния център е имало малък рибарски град. След икономическата криза в края на 20 век, градът е в икономически и културен подем през последното десетилетие на национално и интернационално ниво. Копенхаген е един от икономическите центрове на Северна Европа и седалище на големи международни компании като Маерск, Карлсберг, Ново Нордиск, Данске Банк.

През 2008 г. е обявен за най-добрия град за живеене в света, а по инфраструктура попада на трето място след Сингапур и Мюнхен. Старите барокови сгради „съжителстват“ безпроблемно с новите модерни архитектурни хрумвания и са в основата на съвършеното пъстроцветие – особеност на столицата на най-старата европейска монархия.
Кристиансан
Крѝстиансан е град и община, както и административен център на фюлке Вест Агдер в Норвегия. Разположен е при вливането на река Отра в Северно море. Той е петият по големина град в Норвегия, и най-големият град в т. нар. Сьорланде (Sørlandet, източното крайбрежие на Норвегия). Градът е с население около 78 000 жители.

Кристиансан е създаден от датския крал Кристиан IV, който през 1641 произнесъл известните думи „Тук градът ще стои“. Създаден е като търговски център, за да подобри растежа на местността в стратегически план. Центъра на града се нарича Квадратурен, поради мрежата от квадрати, създаващи улиците му. Най-големият музикален фестивал в Норвегия, „Кварт Фестивал“ се провежда в Кристиансан през юли всяка година. Фестивалът се състои от петдневни концерти на големи сцени на остров Одерьой. Градът е основно пристанище в Норвегия, като от него тръгват фериботи до други градове в Норвегия, както и за Дания, Швеция и Германия.

Градчето се води от сентенцията „Радвай се на малките неща“ и ще го утвърди пред вас с малките детайли, за които всеки жител е допринесъл. Пуснете се по китните улички на стария квартал Посебиен, съхранил белите, построени още през 17-ти век къщи. Откритият музей Vest Agder пък ще ви пренесе векове назад, за да усетите норвежкия дух и история.
Айдфиорд Хардангерфиорд е дълъг и тесен залив на Северно море, на западния бряг на Норвегия. Във вътрешността се разделя на два ръкава – Айдфиорд (на изток) и Сьорфиорд (на юг). Във фиорда се вливат множество къси, бурни и пълноводни реки, стичащи се от Скандинавските планини – Бьорейя, Грьоно и др.
Ставангер
Става́нгер е град и община в Югозападна Норвегия, административен център на фюлке Ругалан. Наричан е Нефтената столица на Норвегия. Разположен е на брега на Норвежко море. Той е наричан Нефтената столица на Норвегия (Norges oljehovedstaden), тъй като от по-големите норвежки градове той е най-близко разположен до основните офшорни нефтени и газови находища в Норвежко море. Голяма част от персонала на нефтените платформи живее със семействата си в града и високите доходи от този сектор значително повишават както стандарта на живот, така и цените в града.
Ставангер е град на контрастите, който успява успешно да съчетае в себе си новия и модерен облик на града с богатото си историческо и културно наследство. Пристанището се намира в самия център на града и повечето интересни обекти се намират на пешеходно разстояние. Обръщаме ви внимание, че в неделя магазините и супермаркетите не работят, а в събота затварят още по обяд. Климатът в града е по-мек спрямо останалата част от Норвегия, заради близостта до Северно море, но въпреки това ви съветваме да не забравяте да си вземете удобни обувки и връхна дреха. Валежите са кратки, но често срещани, затова препоръчваме да си носите и чадър, за да се насладите на чудесната градска разходка сухи.
Невероятните фиорди в Ставангер запленяват посетителите си с неподправената си естествена красота. Гайрангер е един от най – големите (дълъг е цели 16 км.) и впечатляващи фиорди в Норвегия и една от най-големите забележителности на територията на страната. Заради природната си красота е включен в Списъка на световното и културно наследство на ЮНЕСКО.
Хаугесун Хаугесун ще ни посрещне с малки спретнати дървени къщички, предимно в бяло и червено, безупречно поддържани зелени площи и лодки, клатушкащи се във водата. Тук ще се потопите и ще усетите норвежкия начин на живот – семпъл, подреден и непретенциозен.
Категория Тип кабина Описание Цена
Fantastica Вътрешна каюта Кабините са с големина около 14 кв.м. Намират се на 5-15 палуба. Всяка кабина разполага с легло (спалня/две отделни легла), сешоар, сейф, телефон, телевизор, климатик, минибар, гардероб, тоалетка с огледало, баня с тоалетна. 3670 лв
Fantastica с ограничена видимост Кабина с прозорец 3850 лв
Fantastica Каюта с балкон 4170 лв

Цената включва:

✔ Самолетни билети София-Копенхаген-София с прекачване.
✔ Включени летищни такси и чекиран куфар до 23 кг. и голям салонен багаж 8 кг. 
✔ 7 нощувки на борда на MSC Poesia в избрания тип каюта, с изхранване на база „пълен пансион“ – закуска, обяд и вечеря с междинни хранения на бюфет.
✔ 1 нощувка със закуска в хотел 3* в Копенхаген
✔ Всички трансфери по програмата. 
✔ Обзорна екскурзия на Копенхаген. 
✔ Всички забавления на борда, ползване на басейн, шезлонги, анимация. 
✔ Пристанищни такси.  
✔ Водач от агенцията при записани 15 човека.
✔ Застраховка „Помощ при пътуване“ с покритие до 10 000 EUR.

Цената не включва:

✔ SPA процедурите, фризьорския салон; фотографски услуги; медицински услуги; пране и гладене; казино; румсървиз.
✔ Такса обслужване на борда на кораба - 84 евро/възрастен, 42 евро/дете за цялото пътуване Заплаща се предварително с последната вноска по договора
✔ Храната в специализираните ресторанти.
✔ Ползването на сателитен телефон и интернет.
✔ Застраховка „Отмяна на пътуване“.
✔ Допълнителните екскурзии, предложени в програмата.

Условия за резервация:

Условия за записвания:
Депозит: 1600 лв/човек при записване
Доплащане: до 23.06.2024

Условията за анулации:
До 27.02.2024 г. - 500 лв/човек
28.02.2024-21.06.2024 - 30%
22.06-23.07.2024 - 60%
След 23.07.2024 - 100%

Запитване:

* Цената е на човек при двойно настаняване!
* Цени за деца и 3/4-ти възрастен - на запитване!
Категория Тип кабина Описание Цена
Fantastica Вътрешна каюта Кабините са с големина около 14 кв.м. Намират се на 5-15 палуба. Всяка кабина разполага с легло (спалня/две отделни легла), сешоар, сейф, телефон, телевизор, климатик, минибар, гардероб, тоалетка с огледало, баня с тоалетна. 3670 лв
Fantastica с ограничена видимост Кабина с прозорец 3850 лв
Fantastica Каюта с балкон 4170 лв


Подобни предложения

Travel Holidays

При необходимост Травел Холидейс ООД си запазва правото да променя цените и условията на предложената оферта.

Травел Холидейс ООД е регистриран администратор на лични данни в Комисията за Защита на Личните Данни

Абонамент за промоции