Круиз с водач ЕВРОПЕЙСКИ НЮАНСИ - септември 2020 от София

2631 ЛВ
 СРЕДИЗЕМНОМОРИЕ,
 Амстердам, Барселона, Брюж, Валенсия, Варнемюнде, Зеебрюж, Копенхаген, Ла Коруня, Леишоиш, Лисабон, Хавър,
 Costa Fascinosa
 14 дни

Изтекла оферта!


Програма

Ден 1:

03.09.2020 София – Берлин     
Полет София – Берлин. Следва трансфер от летище до хотел. Настаняване и нощувка.

Ден 2:

04.09.2020 Берлин
Освобождаване на хотел. Трансфер от летище до пристанището във Варнемюнде (около 4 ч.) Настаняване на борда на кораба. Отплава в 19:00 ч.

Ден 3:

05.09.2020 Копенхаген, престой между 09:00 – 19:00 ч.
През 2008 г. Копенхаген е обявен за най-добрия град за живеене в света, а по инфраструктура попада на трето място след Сингапур и Мюнхен. Старите барокови сгради "съжителстват" безпроблемно с новите модерни архитектурни хрумвания и са в основата на съвършеното пъстроцветие - особеност на столицата на най-старата европейска монархия.
Възможност за допълнителна екскурзия срещу доплащане, в която ще видите Малката Русалка, Амалиенхоф - 4 двореца; Пешеходна разходка по най-дългата пешеходна улица в Европа.
Панорамна обиколка на центъра, парламента, операта, Тиволи и общината.

Ден 4:

06.09.2020 плаване
Свободен ден за отдих и почивка.

Ден 5:

07.09.2020 Амстердам (п-ще Аймуйден), престой между 08:00 – 18:00 ч.
В днешния ден ще имате възможността да се разходите по калдаръмите и площадите на приказен Амстердам. Автобусът ще ви чака на пристанище Ijmuiden, за да ви отведе до централната гара нa холандската столица. Там ще започне вашата пешеходна обиколка. Ще продължите към площад Дам, на който са разположени Кралския Дворец и националния мемориал в памет на жертвите на Втората световна война. Ще преминете край Старата църква и Квартала на червените фенери, Китайския квартал с най-големия будистки храм в Европа, новия пазар със средновековната порта. През тази година се навършват 350 години от смъртта на Рембранд. Голяма част от живота му е преминала в Амстердам и той се е превърнал в един от символите на града. Затова и годишнината е оставила отпечатък върху живота и събитията в града. Вие също ще се станете част от тържествената атмосфера. Ще се запознаете с къщата-музей на Рембранд намираща се в бившия еврейски квартал, както и ще посетите площад Рембранд, където най-известната картина на художника „Нощна стража“ е пресъздадена с фигури с човешки размер. Обиколката ще завърши при плаващия пазар на цветята (Най-големият пазар за цветя в Холандия).  (срещу доплащане)

Ден 6:

08.09.2020 Зеебрюж, престой между 09:00 и 19:00 ч.
Предлагаме ви обзорна екскурзия на разположения в близост Брюж.  
Брюж, известен още като Северната Венеция, е изключително живописен град. Каналите, които прорязват центъра, и изисканата средновековна архитектура създават невероятна романтична обстановка. Добавете и страхотния белгийски шоколад към уравнението и ще получите съвършенство.  
Една от най-сниманите атракции в Брюж е кеят Rozenhoedkaai . Тук се сливат два канала и създават очарователно красива гледка. Смята се, че тук през Средновековието са акостирали кораби.
Основният площад се казва „Маркт“, тъй като през Средновековековието тук се е намирал пазарът.  През XIII век градът е бил световен център на търговията с платове. Затова около площада има ярко боядисани красиви къщи, които преди векове са били седалища на могъщите търговски гилдии и домове на богати търговци. Днес площадът е оживено място за разходки и срещи.
Брюж е известен също и с музеите си, събрали картините на някои от най-големите майстори на фламандската живопис.

Ден 7:

09.09.2020 Ле Хавър (Мон сен Мишел), престой между 09:00 – 20:00 ч.
В този ден Ви предлагаме една невероятна и незабравима екскурзия до Мон Сен Мишел- островът на приливите. Всъщност, защо остров? Скалата, върху която е построено абатството, привличало в миналото поклонници, а днес туристи, се издига като истински остров само по време на приливите, които тук са най-силните в света. Разликата в морското ниво е цели 14 метра! На практика това означава, че при отливи водата се отдръпва от сушата почти с 11 км, оставяйки гледка от самотни пясъци чак до хоризонта. А после бърза да навакса изгубеното, нахвърляйки се върху брега. В миналото приливната вълна е достигала скоростта на галопиращ кон. Затова не една и две са легендите за рицари, намерили смъртта си в надпревара с Океана. Укрепленията, чийто строеж започва през ХІІІ в., обграждат планината и бенедиктинското абатство и градини, бележещи мястото, където, казват, се появил Архангел Михаил през 708 г. В допълнение към уникалната природна среда, това, което привлича туристите от векове, е архитектурният ансамбъл от ХІІІ в. вътре в абатството, наречен „Чудото“ (La Merveille) – един готически шедьовър.

Ден 8:

10.09.2020 плаване
Свободен ден за отдих и почивка.

Ден 9:

11.09.2020 Ла Коруня, престой между 08:00-19:00 ч.
Възможност за допълнителна екскурзия  до град Сантяго де Компостела. По време на пътуването, нашият местен екскурзовод ще ви въведе впечатляващо и увлекателно в историята, традициите и бита на Галисийския район.
След като пристигнете в Сантяго де Компостела веднага ще имате възможността да почувствате духа на този религиозен и поклоннически център.
Ще посетите стария град, който е включен в списъка на ЮНЕСКО, за световното културно наследство. Ще бъдете придружени от Официален гид на града, той ще Ви разкаже и всичко за местната катедрала - една от най-впечатляващите и стари катедрали в Испания. (отвън, тъй като в момента текат реконструкции вътре).
Точно в 12:00 ч. ще имате възможността да присъствате на традиционна обедна Меса в църквата Сан Франциско (продължителност - около 40 минути). Като алтернатива бихте могли да последвате нашия гид, който ще Ви заведе на градския пазар, известен с прекрасната си морска храна, която не се среща в други райони. Предвидено е време за обяд и разходки. Ще имате свободно време за покупки. Връщане в Ла Коруня.

Ден 10:

12.09.2020 Леишоиш, престой между 08:00 – 18:00 ч.
Възможност за допълнителна екскурзия до Порто.
Порто е вторият по големи град в Португалия, като населението му наброява около един милион души. Разположен живописно на крайбрежието на океана, Порто също е пресечен от река – Доуро. В града се гордеят с няколко изключителни забележителности с уникално местоположение на брега на реката. Тук може да опитате от всичко- да се насладите на красивата морска гледка, да се насладите на гледки към града на борда на някое от многобройните туристически корабчета или пък да отпочинете в някое от многобройните кафенета с чаша портвайн в ръка. Ще започнем обиколката с посещение на Стария град, който е включен в списъка за световно наследство на Юнеско. Ще видим два от шедьоврите на бароковата архитектура на 18 в – катедралата, известна с нейния масивен олтар от ковано сребро и Епископския дворец.  Следващата спирка ще направим при жп гарата Сан Бенто, построена в края на 19 в. След това ще се полюбуваме на Площада на свободата, където се издига паметника на Крал Дон Педро IV. Ще спрем при великолепната църква със знаменитата „барокова свещ“ – 76-метрова камбанария. Това е кулатата Клегируш – символ на града. Ще продължим към площада на Хенрих Мореплавателя, където е разположена величествената сграда на тържището, паметника на Хенрих Мореплавателя и църквата Свети Франциск. Старите улички на града ще ни отведат до знаменитата крайбрежна улица „Рибейра“, от където са отплавали първите кораби към новите земи.
Следва време за обяд. След това, по моста Дон Луиш I(построен от Гюстав Айфел) ще пресечем река Доро, за да стигнем до Вила Нова ди Гая, където са разположени световноизвестни винарни. Там ще се запознаете с традициите на местното винопрозиводство и ще имате възможност да дегустирате няколко висококачествени вина.

Ден 11:

13.09.2020 Лисабон, престой между 08:00 и 15:00 ч.
Възможност за допълнителна екскурзия.
Започваме в с опознаване на района Белем, и по-специално кулата Белем. Тя е безспорен символ на Лисабон. Построена е през 16 век и е съчетала в себе си романско-готически и арабски художествени елементи.
Няма как да пропуснем и изключителния Монумент на откривателите (или Монументът на Дешкубриментош), посветен на морските открития и експедиции, донесли на Португалия славата на велика морска държава.
 Следва манастирът на Йеронимите (само отвън, без вход) - най-важният паметник на града и архитектурен шедьовър, построен през 16 век в стил Мануелино. Той впечатлява не само със своята грандиозност и изискана пищност, но и с това, че в него са погребани изключителни представители на португалската история и култура – Вашку да Гама и поетът Камоеш. Продължаваме  с посещение на района Алфама – един от най-старите квартали на Лисабон, който се откроява  с типичните калдаръмени улички и панорамни гледки към града.
Екскурзията ще продължи с посещение на сърцето на Лисабон – Авенида Либердаде и Байша - Шиадо. Ще преминете покрай много сгради от 19 век, търговски офиси, кинотеатри, театри и хотели. Улиците са украсени от множество паметници и скулптури.

Ден 12:

14.09.2020 плаване
Свободен ден за отдих и почивка.

Ден 13:

15.09.2020 Валенсия, престой между 09:00 – 18:00 ч.
Валенсия е град с повече от 2000 години история, в който може да се проследи историята на изкуството. В архитектурата му могат да се открият всички стилове – барок, готик, класически... Градът очарова посетителите си с малки, тесни улички, внушителни сгради и паркове с портокалови и лимонови дръвчета.
Възможност за допълнителна екскурзия. Първата спирка ще е в най-модерната част - Града на изкуствата и науките - природо научен и архитектурен парк, състоящ се от 6 сгради: Дворец на изкуствата Кралица София (валенсианската опера), Хемисферик (кино-планетариум), Умбракле (ботаническа градина, пешеходна алея и музей на открито), музей на науките Принц Филип (интерактивен музей, в който основно правило е „пипай“), Агора (зала за събития и спортни състезания), Океанографик (най-големият аквариум в Европа). Ще направите кратка пешеходна обиколка.  Ще продължите към историческия център на града. Ще влезете в града през старата централна пората от 14в. – Торрес Серанос. Следва разходка из малките тесни улички на града. Преминаване през Палао Генералидад Валенсиана, площад Пласа де ла Вирхен, Базиликата на Дева Мария на изоставените, покровителка на града, 3-те порти на Катедралата, Музей Алмоина – център на древноримското градче, площад Пласа де ла Рейна, църквата и кулата Св.Каталина, кръглия площад Пласа Редонда, Централния пазар – един от най-големите в Европа, построен в типичен валенсиански модернизъм, Копринената борса (впечатляваща сграда от 15в., част от наследството на ЮНЕСКО), площад Пласа де Аюнтамиенто, Кметството.

Ден 14:

16.09.2020 Барселона, акостира в 07:00
Освобождаване на кораба. Трансфер от пристанище до летище за полет Барселона – София.

Снимка Име Град Порт Държава
Амстердам Амстердам Амстердам Холандия
Барселона Барселона Барселона Испания
Брюж Брюж Брюж Белгия
Валенсия Валенсия Валенсия Испания
Варнемюнде Хамбург Варнемюнде Германия
Зеебрюж Зеебрюж Зеебрюж Белгия
Копенхаген Копенхаген Копенхаген Дания
Ла Коруня Сантяго де Компостела Ла Коруня Испания
Леишоиш Порто Леишоиш Португалия
Лисабон Лисабон Лисабон Португалия
Хавър Мон Сен Мишел Хавър Франция

Цени

* Цената е на човек при двойно настаняване!
* Цени за деца и 3/4-ти възрастен - на запитване!
Категория Тип кабина Описание Цена Добави
Classic Вътрешна каюта 2631 лв Избери
Classic Каюта с прозорец 2846 лв Избери
Classic Каюта с балкон 3142 лв Избери

Цената включва:

✔ Самолетни билети с включени летищни такси и 1бр. куфар чекиран багаж до 20 кг
✔ 1 нощувка в хотел 3* в Берлин
✔ Настаняване в избрания от вас кабина за периода на целия круиз 12 нощувки
✔ Изхранване на борда на кораба на база “пълен пансион” т.е. закуска, обяд, вечеря и междинни бюфети, като за вечерята всяка кабина има резервирана маса в основния ресторант.
✔Напитки по време на хранене на бюфет /вода, сокове, кафе, чай и мляко/
✔ Пристанищни такси
✔ Развлекателни програми на борда на кораба
✔ Ползването на басейни, шезлонги и плажни хавлии
✔ Трансфери по програмата
✔ Медицинска застраховка „Помощ при пътуване“
✔ Водач от агенцията при записани минимум 15 туриста

Цената не включва:

✔ Такса обслужване на кораба в размер на 10 евро на ден на човек
✔ SPA процедурите, фризьорския салон; фотографски услуги; медицински услуги; пране и гладене; казиното; румсървиз
✔ Храната в специализираните ресторанти
✔ Ползването на сателитен телефон и интернет
✔ Допълнителните екскурзии, предложени в програмата
✔ Застраховка „Отмяна на пътуване“

Условия за резервация:

✔ Потвърждаване на резервация с 50% депозит за резервации направени преди 20.06.2020
✔ Доплащане до 100% на 20.06.2020
✔ или 100% плащане за резервации направени след 20.06.2020

Запитване:✔ Цените са валидни до изчерпване на контингентите по полетите и оферираните круизи.
✔ Предложените екскурзии на български език се провеждат при минимум 15 записали се.
✔ Офертата с водач от агенцията е валидна при записани минимум 15 човека.
✔ Агенцията си запазва правото да внася промени по програмата с цел избягване или преодоляване на форсмажорни обстоятелства.
✔ Няма изискване за минимален брой туристи за провеждане на програмата.
✔ Молим преди да пристъпите към резервация да се запознаете с Общите условия и Политиката за поверителност на агенцията.
✔ МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ
Няма задължително изискване за ваксинации по конкретния маршрут.
ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ
Необходимо е българските граждани да пътуват с лична карта, валидна 6 месеца след края на пътуването по този маршрут.  
Не са необходими визи по този маршрут.

Travel Holidays

При необходимост Травел Холидейс ООД си запазва правото да променя цените и условията на предложената оферта.

Травел Холидейс ООД е регистриран администратор на лични данни в Комисията за Защита на Личните Данни

Абонамент за промоции

Top