Круиз с водач ФРЕНСКА ПОЛИНЕЗИЯ И ХАВАИ

9923 ЛВ
 ЕКЗОТИКА, САЩ,
 Бора Бора, Кауаи, Моореа, Нуку Хива, Оаху, Сан Франциско, Таити, Хаваи,
 Norwegian Jewel
 20 дни

Изтекла оферта!


Програма

Ден 1:

05.10.2020 

Полет София - Сан Франсиско. Трансфер до хотел и настаняване. Нощувка.

Ден 2:

06.10.2020 Сан Франсиско, САЩ
След закуска ще имате възможност да се включите в целодневна градска екскурзия на руски език срещу допълнително заплащане. Тя ще започне с обиколка на забележителностите от центъра на града, където се намират  кметството, градската библиотека, операта и балета на Сан Франсиско, както и известната симфонична зала Дейвис. Ще преминем през скъпите квартали до инженерното чудо - моста Голдън Гейт, от където ще може да се полюбувате на най-добрите гледки към залива, центъра на Сан Франсиско и известния затвор Алкатрас. Ще се повозим по най-стръмните хълмове на града, включително "кривата" улица в Америка Ломбард. След това ще се отправим към очарователния Саусалито, където ще може да похапнете в някой от ресторантчетата на кея и да си направите още снимки за спомен.
Връщане в хотела и нощувка.

Ден 3:

07.10.2020 Сан Франсиско, САЩ
Цял свободен ден. Вечерта трансфер до  летище за полет Сан-Франсиско-Папеете с разписание 23:20-04:45+1 (каца на 8ми).

Ден 4:

08.10.2020 Полети Сан-Франсиско-Таити
Каца в Таити рано сутринта в 04:45. Ще направим кратък трансфер до хотел 4* Tahiti Pearl Beach Resort в град Арое. Остров Таити е част от Дружествените острови и негов административен център е град Папеете. Градът наброява около 26 000 жители и е столица на френската отвъдморска територия Френска Полинезия. По време на предстоящия круиз ще посетим и Маркизките острови, които също са част от Френска Полинезия. Както вече сигурно се досещате тук се говори френски. Таитяни имат своя местна валута – френски тихоокеански франк. Някои от островите са с вулканичен произход, на което се дължи черния цвят на пясъка по плажовете и камъчетата по него, така че оставете плажуването за други острови от маршрута. Активният туристически сезон съвпада със сухия период или полинезийската зима. Той обхваща месеците от май до октомври. По това време температурите са между 24 и 28 C и има много малко валежи.

Ден 5:

09.10.2020 о. Таити, Дружествени острови, Френска Полинезия
След закуска в хотела ще може да се включите в целодневна обиколка на острова. Ще посетим един от най-добре запазените антични храмове на открито Мarae Arahurahu. Някога тук са се провеждали религиозни ритуали и кралски церемонии. След това ще се разходим из градините Vaipahi-тропичен рай с екзотична растителност и малки езерца. На местния език името на градините означава Плискаща се вода, препратка към малките каскадни водопади, намиращи се тук. От там пътят ни продължава към долини, езера и кратери. След екскурзията следва трансфер до пристанището и настаняване на кораба. Отплава в 22:00.


Ден 6:

10.10.2020 Бора Бора – Тихоокеанската перла , Френска Полинезия, 08:00-18:00. Тендър
Препоръчваме  да направите круиз из лагуната на Бора Бора на борда на катамаран. Ще преминете  покрай Моту Тапу и ще видите от далеч един от най-сниманите острови в целия Южен Тихи океан. Спирка в бистрата вода на лагуната ще ви позволи да се насладите на разхлаждащо потапяне и шнорхелинг.  Огледайте се за скатове, тъй като тези грациозни същества често  се наблюдават в района. Докато се плъзгате през спокойните води на Кораловата градина, ще видите ята с ярко оцветени тропически рибки, сред които може да видите риба клоун и пикасо. А над повърхността на водата ще забележите, че Бора Бора всъщност е калдера и двата върха в центъра на острова - планината Пахия и връх Отеману - са останките на изчезнал вулкан. Върховете изглеждат особено драматично на фона на морето. Следобедът може да  прекарате както желаете- плаж или забавления с културните демонстрации, организирани за вас, като кокос шоу, танци и парео шоу. 


Ден 7:

11.10.2020 Моореа, Френска Полинезия 08:00-18:00. Тендър.
Моореа се намира на 17 км. от Таити и ще я видите още от там. Името на острова означава „жълт гущер” и е свързано с легендата за големия жълт гущер, който  с опашката си е изрязал двата залива на острова –Кукс и Опуноху. Насладете се на красотата им по море или по суша. А ако смятате скоро да правите предложение за брак, може би това е най-романтичното място, заради формата на сърце на острова.


Ден 8:

12.10.2020 Плаване

Ден 9:

13.10.2020 Нуку Хива, Маркизки острови, Френска Полинезия 08:00-14:00. Тендър.
Стръмни скали, заливи врязани в древни вулкани и планински пейзажи, дивата красота на Нуку Хива оставя отпечатък върху всички посетители. Тази уникална земя също е богата на археологически руини от древната маркизка цивилизация. Островът е входно пристанище на стотици яхти, които всяка година посещават водите на Френска Полинезия на път от Панамския канал и Галапагоските острови. Главен град на Нуку Хива е Taiohae. Разположен е на вулканичен кратер, който при срутването си в океана е формирал залива. Нуку Хива е вторият по големина остров във Френска Полинезия след Таити и  най-отдалечената островна група от всеки континент в света, разположена между 900 и 1200 км на юг от екватора.
Controleur Bay е толкова красив, че Херман Мелвил, авторът на Моби Дик, е изоставил кораба си и е прекарал тук 3 седмици в резултат на което написва първата си книга Тypee, смятана за една от първите книги за пътешествия.


Ден 10:

14.10.2020 Плаване

Прекосяване от Южен Пасифик към Северен Пасифик.

Ден 11:

15.10.2020 Плаване

Ден 12:

16.10.2020 Плаване

Ден 13:

17.10.2020 Плаване към Хаваи

Хаваи е петдесетия щат на Съединените Американски Щати. Официалното му прозвище е щат Алоха. Заради близостта му до екватора и съответно кратката продължителност на дните по тези ширини, Хаваи, заедно с Аризона, не сменят зимно и лятно часово време. Географски той се намира в архипелага на Хавайските острови, част от които предстои да посетим.

Ден 14:

18.10.2020 пр. Науилиуили, о. Кауаи,  Хаваи, САЩ 08:00-18:00
Освен ако не искате да останете на близкия плаж Калапаки, една от предпочитаните туристически активности тук е хеликоптерен тур над острова, по време на който ще прелетите над долината Halapepe и Mana Waiapuna. След това ще пътувате до каньона Олокеле, преди да преминете към Ваймея, "Гранд каньона на Тихия океан". Завършете обиколката си със зашеметяваща гледка към брега на На Пали и скалите Бали Хай, девствения залив Ханалей и ако времето позволява, връх Ваялеале, най-влажното място на земята.


Ден 15:

19.10.2020 Хило, о. Хаваи (западна част) 11:00-20:00
За любителите на екстремния туризъм, в тази част на Хаваи се намира вулканът Килауеа-най-активният вулкан на света. Открийте двойствеността на богинята на вулканите Пеле и вижте как вулкан като Килауеа може едновременно и да създава и да разрушава. Последно той беше активен през 2018. Ако искате да си пробвате късмета и да проверите дали ще видите изригване на лава точно докато сте там, има възможност да резервирате екскурзия.

Ден 16:

20.10.2020 Кона, o. Хаваи (източна част) 08:00-18:00. 
Тендър.Проплавал хиляди неизследвани досега мили по целия свят Капитан Кук срещна своя трагичен край точно тук, на остров Хаваи. Последвайте стъпките на големите изследователи по време  на  това уникално приключение по суша и море. Започваме с автобусна екскурзия по протежение на живописната западна брегова ивица на Големия остров. По пътя ще спрем в местно кафене, за да опитате известното кафе мока Kona. Насладете се на изглед към красивия залив Кеалакекуа. Ще откриете старите Хаваи в Националния исторически парк Puuhonua O Honaunau. Това убежище е служило като политическо и религиозно светилище за нарушителите на свещения закон или капу от древни времена. От там се прехвърляте на борда на мощен катамаран за круиз през историята на Кона, когато хавайските крале управляли тези тропически острови. По време на плаването ще преминете покрай техните храмове, бойни полета и места за отдих.

Ден 17:

21.10.2020 Лахаина, o. Мауи, Хаваи. Тендър.
Поплувайте в кристално чистите води край южния бряг на Мауи, където, в пръстена на кратера на вулкана Молокини ще намерите коралови рифове пълни с тропически рибки. Геолозите смятат, че кратерът се е образувал след изригване на вулкан преди около 230 000 години и скоро след това се е напълнил с морска вода. Кратерът с форма на полумесец е защитен район за опазване на морския живот и резерват за птици. Недалеч от тук, близо до плаж Малуака, се намира Градът на Костенурките, който поддържа огромна популация от хавайски зелени морски костенурки, познати с името си „хону“.

Ден 18:

22.10.2020 Хонолулу, Оаху 08:00-23:59.
В Хонолулу може да отдадете почит на войниците, загинали при бомбардировките при Пърл Харбър. Ще можете да влезете в музея и да се качите на бойния кораб Мисури, да разгледате каютите и помещенията. Ако смятате, че тези носталгични разкази за причината САЩ да влязат във Втората Световна Война ще развалят настроението ви от приключващата ваканция, ви каним да се отправите на околоостровен тур. Вижте плажът Waikiki, вулканът Diamond Head, предпочитаният от сърфистите Sandy Beach и впечатляващата плантация за ананаси на Dole.


Ден 19:

23.10.2020 Полети Хонолулу-Лос Анджелис
Освобождаване на кораба, трансфер до летище за полет до Лос Анджелис с разписание 13:15-22:00. Трансфер до хотел и настаняване. Нощувка.


Ден 20:

24.10.2020 Лос Анджелис, САЩ
Закуска.Освобождаване на хотела. Възможност за допълнителна целодневна екскурзия на руски, включваща най-интересните места около града: Холивуд и алеята на славата, Бевърли Хилс, Rodeo Drive и Санта Моника. Следобед трансфер до летището за полет от Лос Анжелис до София.

Ден 21:

25.10.2020 София
Пристигане в София.

Снимка Име Град Порт Държава
Бора Бора Бора Бора Бора Бора Франция
Кауаи Науилиуили Науилиуили САЩ
Моореа Моореа Моореа Франция
Нуку Хива Нуку Хива Нуку Хива Франция
Оаху Хонолулу Хонолулу САЩ
Сан Франциско Сан Франциско Сан Франциско САЩ
Таити Папеете Папеете Франция
Хаваи Хило Хило САЩ

Цени

* Цената е на човек при двойно настаняване!
* Цени за деца и 3/4-ти възрастен - на запитване!
Категория Тип кабина Описание Цена Добави
IB Вътрешна каюта Вътрешна каюта с размери от 12 кв.м.  9923 лв Избери
OC Каюта с голям люк Каюта с голям люк 10496 лв Избери
BA Каюта с балкон Каюта с балкон около 18 кв. м. 12082 лв Избери

Цената включва:

✔ самолетни билети, летищни такси и багаж (1 бр. чекиран +1 ръчен) 
✔ 14 нощувки на борда на NCL Jewel, пълен пансион
✔Пристанищни такси
✔ 2 нощувки със закуски в Сан Франсиско
✔ 1 нощувка със закуска в Арое-Таити
✔ 1 нощувка със закуска в Лос Анджелис
✔ трансфери
✔ медицинска застраховка
✔ представител от агенцията при 10 записани

Цената не включва:

✔ Екскурзии по пристанищата

✔Такса обслужване на борда на кораба 15,50 $/ден/човек
✔Free at Sea-пакет напитки по време на круиза +Wi Fi: 199 евро на човек
Premium Beverage Package:Коктейли, безалкохолни и алкохолни напитки, бира, вино от чаша, бутилирана или наливна бира до 15 USD от цената в менюто, във всички ресторанти и барове.
✔ Такса за съдействие за виза за САЩ: 50 лв. на човек
✔ Таксата за виза за САЩ: около 270 лв.
✔ Застраховка Отмяна на пътуване
✔Доплащане за мед. застраховка за лица над 64 г. -40 лв.

Условия за резервация:

За клиенти с вече издадена виза за САЩ - 50% депозит и доплащане на 01.06.2020
В случай, че нямате виза за САЩ Травел Холидейс предлага съдействие за попълване на формуляр и насрочване дати за интервю-50 лв. на човек. Договор и резервации ще бъдат направени след получаване на виза.  

Запитване:✔ Цените са валидни до изчерпване на контингентите по полетите и оферираните круизи.
✔ Предложените екскурзии на български/руски език се провеждат при минимум 10/15 записали се.
✔ Офертата с водач от агенцията е валидна при записани минимум 10 човека.
✔ Агенцията си запазва правото да внася промени по програмата с цел избягване или преодоляване на форсмажорни обстоятелства.
✔ Няма изискване за минимален брой туристи за провеждане на програмата.
✔ Молим преди да пристъпите към резервация да се запознаете с Общите условия и Политиката за поверителност на агенцията.

МЕДИЦИНСКИ ИЗИСКВАНИЯ:
Няма задължителни ваксини по маршрута

ВИЗОВ РЕЖИМ
Заради полетите през САЩ и нощувките в Сан Франсиско и Лос Анджелис, за това пътуване се изисква виза за САЩ.

Travel Holidays

При необходимост Травел Холидейс ООД си запазва правото да променя цените и условията на предложената оферта.

Травел Холидейс ООД е регистриран администратор на лични данни в Комисията за Защита на Личните Данни

Абонамент за промоции

Top