Круиз ОТ КАРИБИ ДО ЕВРОПА

4448  ЛВ
 Аресифе, Барселона, Гваделупа, Гибралтар, Каталина, Ла Романа (Доминиканска р-ка), Сейнт Мартен, Тортола, о-в Мартиника, о-в Сейнт Лусия,
 Costa Favolosa
 21 дни

Изтекла оферта!


Снимки

Програма

Ден 1:

20.03.2020 София - Брюксел
Полет  с  София – Брюксел . Трансфер до летищен хотел 3* в Брюксел. Нощувка. 

Ден 2:

21.03.2020 Брюксел – Пунта Кана
Закуска. Трансфер до летището за полет Брюксел - Пунта Кана в 10:30. Кацане на летище Пунта Кана в 15:40 местно време. Трансфер до хотел 4* в Пунта Кана. Настаняване. Свободно време за плаж и забавления.
Нощувка.

Ден 3:

22.03.2020 Пунта Кана
Свободно време за плаж и забавления. Нощувка.

Ден 4:

23.03.2020 Ла Романа
Освобождаване на хотела. Трансфер до Ла Романа и настаняване на борда на кораба.
В днешния ден ще имате възможността да се включите в организирана екскурзия на български език до Алтос де Чавон и Бока де Юма (почти цял ден) - Вдъхновяваща екскурзия до средновековно селище копие на италиански град от 16 век, където може да се насладите на много интересни забележителности – църквата, където са се
бракосъчетали Майкъл Джексън и Пресила Пресли, реката Чавон, в чиито води са снимани Рамбо 2,
Анаконда...Легендата за създаването на градчето в доста интругуваща, но разказът ще бъде изненада. Посещение на Каса де Кампо, „града на милионерите“, където може да видите къщите на Бил Гейтс, Шакира и др. Екскурзията съчетава блясъка на лукса и романтиката и простотата на обикновеното доминиканско ежедневие. Продължава се към Бока де Юма, типично рибарско селце, където ще се насладите на пищен обяд от прясно-уловени морски дарове (лангоста,скариди,карибски рапан,калмари и др.) на ръба на скали, в които се разбиват вълните на карибско море. Търсачи на приключения до ден днещен бродят из издълбаните от морето пещери на Юма, с надеждата да открият пиратско съкровище. След обяд продължаваме към доминикански фабрики за пури, ром, кафе, шоколад, където може да опитате от всичко. Екскурията е силно препоръчана и любима на екипа ни.

Ден 5:

24.03.2020 о-в Каталина 09:00-17:00
В 07:00 ч отплаване от Ла Романа в посока о-в Каталина.
Възможност за шнорхелинг в кораловия риф сред кристално чистите води на остров Каталина.
Можете да се насладите на прекрасния плаж на острова.

Ден 6:

25.03.2020. Тортола, Британски Вирдински острови, 10:00 – 20:00
Тортола е най-големият от островите. Местните вярват, че Христофор Колумб е дал името му, което от испански означава “земя на гургулицата”. Островът има прекрасна буйна зеленина, множество красиви гледки към Карибско море и още повече места за гмуркане. Тортола също така е известна като карибската столица  на плаването. 

Ден 7:

26.03.2020 Сейнт Мартен (Филипсбърг) 08:00-17:00
Освен задължителната спирка за плаж ви предлагаме и сититур на холандската и френската част  на острова. А мечта ли ли сте да плувате с делфини? Тук имате възможност да танцувате, пеете и да получите целувка от тези удивителни създадния в естествената им среда. Известни плажове тук са Maho Beach и Orient Beach.

Ден 8:

27.03.2020 Форт дьо Франс, о-в Мартиника 09:00 - 21:00
Свободно време. Мартиника е остров с вулканичен произход и характерна пищна тропическа растителност. Най-високата точка е прочутият вулкан Мон Пеле (1397 m). Наричат родното място на Жозефина Бонапарт - Островът на цветята. Тук пазарите са отрупани с тропически плодове, водата е с наситен тюркоазен цвят, а из въздуха пърхат колибри. 

Ден 9:

28.03.2020 Гваделупа, 08:00 - 23:00
За тези от вас, които искат да се отдалечат от шезлонга си на плажа, предлагаме възможност за посещение на биосферен резерват на Юнеско, където ще се насладите на дивата красота на острова и дъждовната гора. А любителите на морската фауна и шнорхелинга не трябва да пропускат природен резерват Grand Cul de Sac, който включва в акваторията си 25 километров коралов риф или подводния резерват Жак Косто, където ви очаква разходка с лодка със стъклено дъно.

Ден 10:

29.03.2020 Санта Лучия, 08:00 – 18:00
Санта Лучия е прекрасна комбинация от лазурни плажове, тихи заливчета, тропични гори, голeми бананови и кокосови плантации. Тук се издигат двата вулкана близнаци -  “Големият питон” и “Малкият питон”, включени в списъка за световно наследство на ЮНЕСКО.

Ден 11:

30.03.2020 плаване
Свободно време за отдих и развлечения на борда на кораба. 

Ден 12:

31.03.2020 плаване
Свободно време за отдих и развлечения на борда на кораба. 

Ден 13:

01.04.2020 плаване
Свободно време за отдих и развлечения на борда на кораба. 

Ден 14:

02.04.2020 плаване
Свободно време за отдих и развлечения на борда на кораба. 

Ден 15:

03.04.2020 плаване
Свободно време за отдих и развлечения на борда на кораба. 

Ден 16:

04.04.2020 плаване
Свободно време за отдих и развлечения на борда на кораба. 

Ден 17:

05.04.2020  Аресифе, 09:00 – 18:00
Възможност за обзорна екскурзия в Лансароте, разглеждане на природния парк Тиманфая, плажуване или екскурзия с джип.

Ден 18:

06.04.2020 плаване
Свободно време за отдих и развлечения на борда на кораба.

Ден 19:

07.04.2020 Гибралтар, 12:00 18:00
Възможност за полудневна екскурзия на български език из Гибралтар. Ще преминете през главната улица (Main Street), където се намират всички магазини и от където може да се напазаруват на доста изгодни цени алкохол и цигари. Трябва да се има в предвид, че Гибралтар е безмитна зона.  
За тези от вас, който желаят да посетят най-високата точка на Скалата (426 метра над морското равнище), има лифт. Цената за отиване и връщане е около 14 бритнаски лири. Гледката от тук е невероятна. От едната страна – Средиземно море,  от другата – Гибралтарския залив, а долу – целият Гибралтар се вижда като на длан. Тук се намират и маймуните, с който можете да си направите снимки, но внимавайте защото те са изкусни джебчии.  

Ден 20:

08.04.2020 плаване
Свободно време за отдих и развлечения на борда на кораба.

Ден 21:

09.04.2020 Барселона, Испания 08:00
Освобождаване на кораба. Транфсер до летище за полет Барселона – София.

Снимка Наименование Описание
Аресифе Лансароте е един от най - топлите острови от архипелага, тъй като е най-близо до Африка. Островът има изключително странен пейзаж, сякаш сте на Луната - всички къщи са бели, което му придава доста екзотичен вид. Лансароте има куп прородни чудеса - вулкани и кратери, черни камъни и червена почва.
Барселона Барселона (Barcelona) е столица на автономната област Каталония и вторият по големина град в Испания. Първите сведения за населението на Барселона датират от Новокаменната ера, но самият град е основан като колония през І в. пр. Хр. от римляните, които нарекли колонията „Барчино” (Barcino). Няколко хиляди души живеели в колонията, която била оградена от защитна стена, останките от която могат да бъдат видени и до днес в старата част на Барселона. За повече от 200 години Барселона е била под мюсюлманско управление, последвано от християнска реконкиста, за да се превърне в графство на Династията на Каролингите, които управлявали Франкската държава и наследили Династията на Меровингите. Влиянието на маврите и франките е оставило своя траен отпечатък върху Барселона, особено в по-старата архитектура на града. С появата на франките, Барселона и Каталония започват да оформят своя идентичност, различна от тази в Испания, като това е най-осезаемо в езика. Испанците и кастилците имат много арабски думи в говора, докато каталунците имат много френски. Ето защо каталонският не е испански език, а самостоятелен такъв, който е свързан с други римски езици. Средновековието се оказва плодотворно за Барселона, тогава градът се установява като икономически и политически център на Западното Средиземноморие. Готическият квартал на Барселона (Barri Gotic) е свидетелство за блясъка и величието, на което се радва градът от ХІІІ-ХV век. Периодът от ХV до ХVІІІ век е време на упадък за Барселона, тогава градът се опитал да задържи икономическата си и политическа независимост. Разцветът на града започва отново в средата на ХVІІІ век с развитието на текстилната индустрия. Историята на Барселона може да се разгледа из целия град. Най-старите райони са разположени в близост до морето, включително и пазарната зона, разположена в готическия квартал (Barri Gotic). От другата страна на главния булевард Ла Рамбла (La Rambla) е известният квартал Равал (Raval). До 80-те години на ХХ в. това е бил бедняшки квартал, включващ и китайски квартал. Днес там може да намерите скъпи бутици и заведения.
Гваделупа Гваделупа наистина е божествено красива и има всичко, което се очаква от един карибски остров. Плажове с бял пясък и барове, боядисани в ярки цветове, над които хвърлят своята сянка палми, полюшвани от солените ализе – постоянните „търговски“ ветрове, които не позволяват на температурите да станат много високи. Дивият вулканичен пейзаж на вътрешността служи за красив декор на бреговата линия.
Гибралтар Известен още с прозвището си "Скалата", Гибралтар е мястото, където се съединяват водите на Средиземно море и Атлантическия океан. Една от най-интересните туристически забележителности там са маймуните, които живеят на самата скала и летището, разположено на сред самия град.
Каталина Екзотична природа, приказни плажове, кристална тюркоазна вода. Възможност за плаж и шнорхелинг в кораловия риф сред кристалните води на острова.
Ла Романа (Доминиканска р-ка) Ла Романа, ваканционната област намираща се на южната част на острова, все още не е толкова позната, както района на Пунта Кана, но предлага същите мечтани плитки плажове. Освен това Баяхибе е предпочитана отправна точка за разходки до обичания остров Саона, ситуиран в националния парк „Парк дел Есте", както и до селището на художниците Алтос де Кавон. То е построено през 1976 година в стила на испанско планинско село и се намира на внушителна височина над реката Рио де Кавон.
Сейнт Мартен Освен задължителната спирка за плаж ви предлагаме и сититур на холандската и френската част на острова. А мечта ли ли сте да плувате с делфини? Тук имате възможност да танцувате, пеете и да получите целувка от тези удивителни създадния в естествената им среда. Известни плажове тук са Maho Beach и Orient Beach.

Сент Мартен е част от Франция, намираща се в Карибите. С население от 35 334 към януари 2017 г., той обхваща северните 60% от разделения остров на Свети Мартин и някои съседни островчета, най-големият от които е остров Тинтамаре. Южните 40% от остров Сейнт Мартин представляват Синт Маартен, който е част от Кралство Нидерландия от 2010 г. Това е единственото място в света, където Франция граничи с Холандия.

Преди 2007 г. френският регион Сейнт Мартин формира част от френския задграничен регион и департамент Гваделупа. 

Обикновено се смята, че Христофор Колумб е кръстил острова в чест на Свети Мартин, покровител на пътешествениците, когато се е сблъскал с него при второто си пътуване. Въпреки това той действително дава името на острова, който сега се нарича Невис, когато се закотвява в морето на 11 ноември 1493 г., празника на Свети Мартин. 
Тортола
Тортола е най-голямата и най-населената от Британските Вирджински острови, група острови, които са част от архипелага на Вирджинските острови. Тя има площ от 55,7 квадратни километра (21,5 квадратни мили) с общо население 23 908, с 9 400 жители в Road Town. Mount Sage е най-високата му точка на 530 метра надморска височина.

Въпреки че Британските Вирджински острови са под британския флаг, той използва американския долар като своя официална валута поради близостта си и честата търговия с Вирджинските острови на САЩ и Пуерто Рико. Островът е дом на много офшорни компании, които правят бизнес по целия свят. Финансовите услуги са основна част от икономиката на страната.

Тук могат да се практикуват голямо разнообразие от водни спортове - гмуркане сред останки от потънали кораби, каране на сърф, ветроходство и още много други.
На 6 септември 2017 г. Британските Вирджински острови бяха силно повредени от урагана Ирма. [3] Най-тежките разрушения бяха на Тортола. Новини през следващия ден или два описваха ситуацията като "опустошение".
о-в Мартиника Остров Мартиника е родното място на Жозефина Бонапарт. Наричат го още Островът на цветята. Тук пазарите са отрупани с тропически плодове, водата е с наситен тюркоазен цвят, а из въздуха пърхат колибри.

Мартиника (на френски: Martinique; на испански: Martinica) е задморско владение на Франция със статут на регион и департамент.

Регионът обхваща едноименния остров и няколко малки островчета по източния му бряг. Разположен е в източната част на Карибско море, част от архипелага Малки Антили. Има брегова линия 250 km. Северните части са заети от вулкански масив, с най-висока точка действащият вулкан Мон Пеле – 1397 m. Южните райони са със средна надморска височина до 500 m.

Климатът на остров Мартиника е тропически. Дъждовният сезон продължава от юли до ноември.

Остров Мартиника е открит от Христофор Колумб през 1502 г. Първоначално е испанско владение, а от 1674 г. Франция го обявява за своя колония. Още около 1660 г. цялото местно население е изтребено. През XVII–XVIII в., за да работят в плантациите, на острова са докарани роби от Африка, които едва през 1848 г. получават свобода. Впоследствие тук се заселват бедни работници от Индия, предимно тамили. Първоначално отглежданите култури в плантациите са памук и тютюн, а по-късно – захарна тръстика и кафе. През XVIII и XIX в. на няколко пъти островът преминава в ръцете на англичаните. Още през 1870 г. жителите на острова получават избирателни права и представителство в парламента на Франция. През 1946 г. е обявен за департамент на Франция. 
о-в Сейнт Лусия Сейнт Лусия е един от най-красивите острови в света. Разположен сред топлите води на Карибско море, островът притежава прекрасен климат, магически пейзажи и уникална местна култура, в която се усеща силно влияние от Франция и Англия. Сейнт Лусия е символ на екзотика и несравним карибски чар. Като магнит привлича посетители най-вече от Европа и Америка, но също така и от други краища на света.

Разположена е върху едноименен вулканичен остров, част от групата на Малките антилски острови. Столицата е Кастрийс.

Следите от вулканичния произход на острова се забелязват навсякъде. В южната част на острова има верига от 18 вулканични конуса и голям брой кратери. Климатът е тропичен със средни месечни температури 18 – 26 °C и валежи от 1700 до 3500 мм. Островът има изключително красиви плажове, оградени с тропични гори.

Основа на икономиката на страната са селското стопанство, туризмът, риболовът. Света Лусия е вторият най-голям производител на банани в Карибите. Около 94% от населението са потомци на чернокожи и мулати, останалите са с британски и френски произход. Официалният език в страната е английският. Въпреки това много от жителите на острова говорят антилски креолски език, базиран на френския.
Категория Тип кабина Описание Цена
Comfort Premium Каюта с балкон
Минибар, радио, сателитен телефон, интерактивна сателитна телевизия, сейф, сешоар, климатик.
Ел.захранване: 220-115V/60Hz 
Площ:20 м2.
Резервацията за тази категория е с включен в цената пакет напитки Brindiamo  за двамата пътуващи, за цялата продъжителност на круиза. Може да избирате номер на каютата от наличните.
5642 лв
Comfort Classic Вътрешна каюта
Минибар, радио, сателитен телефон, интерактивна сателитна телевизия, сейф, сешоар, климатик.
Ел.захранване: 220-115V/60Hz
Площ:20 м2.
Резервацията за тази категория е с включен в цената пакет напитки Pranzo & Cena за цялата продъжителност на круиза. 
4448 лв
Comfort Classic Каюта с прозорец Кабините с прозорец  на този кораб се намират на първа палуба.
Резервацията за тази категория е с включен в цената пакет напитки Pranzo & Cena за цялата продъжителност на круиза.
4957 лв

Цената включва:

✔ Самолетни билети с включени летищни такси и 1бр. куфар чекиран багаж до 20кг
✔ 1 нощувка в 3*  хотел в Брюксел
✔ 2 нощувки в 4*  хотел в Пунта Кана на база All Inclusive
✔ Настаняване в избрания от вас кабина за периода на целия круиз 17 нощувки
✔ Изхранване на борда на кораба на база “пълен пансион” т.е. закуска, обяд, вечеря и междинни бюфети, като за вечерята всяка кабина има резервирана маса в основния ресторант.
✔Напитки по време на хранене на бюфет /вода, сокове, кафе, чай и мляко/
✔ Пристанищни такси
✔ Развлекателни програми на борда на кораба
✔ Ползването на басейни, шезлонги и плажни хавлии
✔Трансфери по програмата
✔ Медицинска застраховка „Помощ при пътуване“
✔ Водач на групата при 15 записани

Цената не включва:

✔ Такса обслужване на кораба в размер на 10 евро на ден на човек
✔ SPA процедурите, фризьорския салон; фотографски услуги; медицински услуги; пране и гладене; казиното; румсървиз
✔ Храната в специализираните ресторанти
✔ Ползването на сателитен телефон и интернет
✔ Допълнителните екскурзии, предложени в програмата
✔ Застраховка „Отмяна на пътуване“

Условия за резервация:

✔ Потвърждаване на резервация с 50% депозит за резервации направени преди 03.01.2020
✔ Доплащане до 100% на 03.01.2020
✔ или 100% плащане за резервации направени след 03.01.2020

Запитване:

* Цената е на човек при двойно настаняване!
* Цени за деца и 3/4-ти възрастен - на запитване!
Категория Тип кабина Описание Цена
Comfort Premium Каюта с балкон
Минибар, радио, сателитен телефон, интерактивна сателитна телевизия, сейф, сешоар, климатик.
Ел.захранване: 220-115V/60Hz 
Площ:20 м2.
Резервацията за тази категория е с включен в цената пакет напитки Brindiamo  за двамата пътуващи, за цялата продъжителност на круиза. Може да избирате номер на каютата от наличните.
5642 лв
Comfort Classic Вътрешна каюта
Минибар, радио, сателитен телефон, интерактивна сателитна телевизия, сейф, сешоар, климатик.
Ел.захранване: 220-115V/60Hz
Площ:20 м2.
Резервацията за тази категория е с включен в цената пакет напитки Pranzo & Cena за цялата продъжителност на круиза. 
4448 лв
Comfort Classic Каюта с прозорец Кабините с прозорец  на този кораб се намират на първа палуба.
Резервацията за тази категория е с включен в цената пакет напитки Pranzo & Cena за цялата продъжителност на круиза.
4957 лв


✔ Цените са валидни до изчерпване на контингентите по полетите и оферираните круизи.
✔ Предложените екскурзии на български език се провеждат при минимум 15 записали се.
✔ Офертата с водач от агенцията е валидна при записани минимум15 човека.
✔ Агенцията си запазва правото да внася промени по програмата с цел избягване или преодоляване на форсмажорни обстоятелства.
✔ Няма изискване за минимален брой туристи за провеждане на програмата.
✔ Молим преди да пристъпите към резервация да се запознаете с Общите условия и Политиката за поверителност на агенцията.
✔ МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ
Няма задължително изискване за ваксинации по конкретния маршрут.
✔ ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ
Необходимо е българските граждани да пътуват с паспорт, валиден 6 месеца след края на пътуването по този маршрут.  
Не са необходими визи по този маршрут.
✔ Водач от агенцията при записани минимум 15 туриста

Travel Holidays

При необходимост Травел Холидейс ООД си запазва правото да променя цените и условията на предложената оферта.

Травел Холидейс ООД е регистриран администратор на лични данни в Комисията за Защита на Личните Данни

Абонамент за промоции