Круизен пакет ИСЛАНДИЯ И ГРЕНЛАНДИЯ

6960  ЛВ
 Акурейри, Исафьордюр, Какорток, Нуук, Рейкявик, Джупивогур, Паамиут,
 Norwegian Star
 14 дни

Изтекла оферта!


Снимки

Програма

Ден 1:

20.06.2024 г. София – Рейкявик 

Полет София-Рейкявик с прекачване. Трансфер и настаняване в хотел 3*. Нощувка.

Ден 2:

21.06.2024 г.  Рейкявик, отплаване в 18:00 ч. 

Въпреки суровия си климат, странна и уникална, Исландия ще ви развълнува. Тук е едно от малкото места, където можете да наблюдавате китове. Исландия е известна със своята геотермална енергия – отоплението на градовете се осигурява изцяло от нея, а електроцентрали я използват за производство на електричество. И не само това – топлината излизаща от земните недра се използва в парници, за отглеждане на домати и банани. Закуска. След освобождаване на хотела ви предлагаме градска екскурзия из най-северната столица на света – Рейкявик. Следва трансфер до пристанището в Рейкявик, чекиране и качване на борда на NCL Norwegian Star.

Ден 3:

22.06.2024 Джупивогур 11:00 ч. – 19:00 ч. 

Джупивогур е малък град и се намира в източна Исландия. Бреговата линия се състои от три фиорда Беруфьордур (Berufjörður), Хамарсфьордур (Hamarsfjörður) и Алфтафьордур (Álftafjörður). На около 900 м западно от града се намира произведение на изкуството, наречено „Eggin í Gleðivík“ (Яйцата на Merry Bay) от Сигурдур Гудмундсон. Творбата е реплика на яйцата на 34 гнездящи птици в района и е поставена през лятото на 2009 г. Градът е и дом на Лангабуд (Langabúð) – една от най-старите търговски сгради в Исландия. Южният край датира от 1790 г., но сградата придобива сегашния си вид едва когато северната част е построена през 1850 г. Тя е служила за много цели, включително склад и кланица. Днес е дом на кафене, музей на наследството и изложба на местния скулптор Рикардур Йонсон. (екскурзия срещу доплащане)

Ден 4:

23.06.2024 Акурейри 10:00 ч. - 20:00 ч. 

Акурейри е наричан „Столицата на Севера“. Това е най-големият град в северната част на Исландия. Той също така е врата към северната красота на региона. Наблизо са разположени типични за Исландия природни забележителности (екскурзия срещу доплащане). Езерото Myvatn и околностите му са считани за най-красивото място в Исландия. Тук ще имате възможност да се потопите в геотермалните води на естествен басейн между полета от втвърдена лава. Не пропускайте гледките на величествения водопад Godafoss. Очаква ви и каньонът Asbyrgi – формата му наподобява подкова, обграждаща малко езерце. По 100-метровите му склонове се очертават отделните пластове лава, оформени през вековете.

Ден 5:

24.06.2024 Исафьордур 07:00 ч. – 15:00 ч. 

Името на града означава „Леден фиорд“. Той е най-голямото селище на полуостров Westfjords(Западни фиорди). Тук, от палубата на специална лодка, можете да наблюдавате обитателите на студените океански води – китове, тюлени, чайки. Желаещите могат да посетят Бижуто на Западните фиорди – магичния водопад Dynjandi (екскурзия срещу доплащане). Водата, спускаща се от височина около 100 м, го прави да изглежда като булчински воал – широк около 30 м в горната си част, и 60 м в долната.

Ден 6:

25.06.2024 Плаване 

 Ден за почивка, опознаване на кораба и забавления.

Ден 7:

26.06.2024 Какорток 11:00 ч. – 20:00 ч. 

Първите следи от заселване в Какорток датират още от праисторически времена. Цветните къщи и спокойната атмосфера в града предразполагат посетителите да опознаят богатата култура на местното население (екскурзия срещу доплащане). Днес може да разгледате местният музей, където може да видите отблизо редки находки от Инуитите,  да се насладите на зеленината с разходка край близкото езеро или да се доближите до местното ежедневие с Kaffemik (букв. „с кафе“). Тази среща на по чаша кафе може да продължи цял ден като различни гости идват и си отиват. Често с кафето се предлагат и домашно направени сладки, кексчета или дори рибена супа и месо от северен елен или бик.

Ден 8:

27.06.2024 Паамиут 08:00 ч. – 19:00 ч. 

Паамиут е град в югозападна Гренландия в община Сермерсук с около 1300 жители. Първите следи от живот в района датират от около 1500 г. пр. н.е. Градът се намира на брега на Лабрадорско море в южния край на малък естуар, а името му означава "Онези, които живеят до устата (на фиорда)". Градът има една от най-красивите църкви в Гренландия, построена през 1909 г. от дърво в норвежки стил. (екскурзия срещу доплащане)

Ден 9:

28.06.2024 Нуук 06:00 ч. – 16:00 ч. 

Днес пристигаме в столицата на Гренландия. Нуук е най-големия град с площ около 690 км2 и население около 17 000 човека. Фиорда около града е известен с водопади, гърбати китове и айсберги. Малките къщи, боядисани в ярки цветове се открояват на снежно белия фон на планината Сермитсиак. В Нуук може да посетите Националния музей на Гренландия и да се запознаете с историята и културата на страната и да видите отблизо както истински 500-годишни мумии и инуитски лодки, така и предмети от съвременния начин на живот на местното население (екскурзия срещу доплащане). В града ще видите както старите сгради на Катедралата и къщата на Hans Egede, така и ултра-модерната сграда на парламента.

Ден 10:

29.06.2024 Плаване 

Ден за почивка, опознаване на кораба и забавления.

Ден 11:

30.06.2024 Плаване 

Ден за почивка, опознаване на кораба и забавления.

Ден 12:

12 01.07.2024 Рейкявик, освобождаване на кораба след 06:00 ч. 

Връщаме се отново в Рейкявик. След освобождаване на кораба ще се насочим към хотела за настаняване. Днес ви предлагаме разходка (екскурзия срещу доплащане) до полуостров Рейкянес, който може да ви предложи безброй разноцветни вулкани, лунни пейзажи, бълбукащи геотермални извори, лазурносини минерални езера, древни полета от лава и огромните тектонски плочи. Ще имате възможност да видите езерото Клейфарватн (Kleifarvatn lake) – най-голямото и най-дълбокото езеро на полуострова, геотермалната зона Крисувик (Krysuvik), която може да се похвали с безброй горещи извори, естествено формирания басейн Brimketill и Мостът между континентите – метална пътека свързва двете постоянно отдалечаващи се тектонски плочи –Евразийската и Американската.   За финал оставяме една от най-популярните и посещавани забележителности на Исландия - Синята лагуна. Тя дължи името си на млечно-синия цвят на водата в нея. Температурата ѝ е 37-39 градуса по Целзий, а лечебните свойства на водата са доказани и желаещите могат да я посетят.     Връщаме се в хотела за нощувка.

Ден 13:

02.07.2024 Рейкявик – София 

Закуска. Освобождаваме хотела и се отправяме за екскурзия по „Златния кръг“(включена в цената), която включва националния парк Тингвелир, геотермалната зона Хаукадалур, където може да наблюдаате изригването на гейзери и водопада Гълфос.               Тингвелир  е единственото място в света, където можете да се разходите между две тектонични плочи – Северноамериканската и Евразийската, които неумолимо се отдалечават една от друга с по 2 см/година. Каньонът образуван между тях, маркира границата между двата континента. Тук през 930 г., на брега на езерото, е основан исландският парламент Алтинги – най-старият в света, оцелял и до днес действащ парламент.   След това ще се насочим към геотермалната зона Хаукадалур (Haukadalur) и Гейзер – мястото дало наименование на всички бълващи горещи извори в света. Гейзерът Строкур (Strokkur) изригва през няколко минути и понякога достига до 30 метра височина!              А за финал ще покорим и водопада Гълфос, който се превежда като „Златният водопад”. Той е едно от най-популярните природни чудеса на Исландия. Представлява два водопада с каскада, спускащи се от повече от 30 метра височина. След края на екскурзията се отправяме към летището в Рейкявик за полет до София в 00:10 ч.

Ден 14:

03.07.2024 София 

Кацане в София в 09:45 ч.

Снимка Наименование Описание
Акурейри Акурейри е най-големият град в Северна Исландия и през последните години се превръща в все по-популярна туристическа дестинация.Въпреки че е едва на четвърто място сред градовете по големина и население, той е на второ място след Рейкявик по икономическо развитие. Разположен е в дълбините на най-красивия фиорд на Исландия, смао на 40 километра от Арктическия кръг. Има модерен университет, театър, художествен музей и симфоничен оркестър.Естествената красота на Акурейри пленява. В близост до града е водопадът Голфос, разположен на река Скайанулфандафлоут. Именно с тази река исландците приемат християнството през 1000 г. Въпреки малкия си размер (височина само 12 метра и ширина 30 метра), той пленява всеки чужденец, дошъл да види няколко хиляди тона вода, падаща за една минута. Околностите на Акюрейри са известни с многото си великолепни вулкани. Около активния вулкан Аскя в резултат на изригванията му се образуват няколко живописни езера, които не замръзват дори и в най-суровите зими. Ледените пещери заслужават специално внимание. Зашеметяващите ледени зали се превръщат в специална атракция на Акурейри. Повечето чуждестранни туристи идват в Исландия само за да видят тези пещери.
Исафьордюр
Исафьордюр е най-големият град на полуостров Уестфьордс, с около 2600 жители. Това е древен църковен обект и търговски пункт поне от 16 век, въпреки че истински град започва да се оформя чак след средата на 19 век. Ръстът на града е предизвикан от производството на солена риба и оттогава риболовната индустрия е жизненоважна за общността. Други индустрии като туризма и сектора на услугите нарастват през последните години и десетилетия.
За туристите Исафьордюр разполага с разнообразие от места за настаняване, ресторанти и отдих за всички бюджети и вкусове. Голф игрище, пешеходни и велосипедни пътеки, конна езда, наблюдаване на птици, ски и каяк са всички, които са наблизо. Фериботите до природен резерват Хорнстрандир тръгват от Исафьордюр всеки ден през летните месеци. 

Исафьордюр е домакин на някои от най-известните фестивали в Исландия, включително музикалния фестивал „Aldrei fór ég suður“, фестивала на бегачите, европейските първенства по кал, футболен шампионат, театрален фестивал „Акт сам“ и фестивал за класическа музика „Við Djúpið“.

Какорток Какорток е четвъртия по големина град в Гренландия и най-гъстонаселения град в южната част на страната с население от около 3000 човека. Първите следи от заселване в Какорток датират още от праисторически времена. Цветните къщи и спокойната атмосфера в града предразполагат посетителите да опознаят богатата култура на местното население. Днес може да разгледате местният музей, където може да видите отблизо редки находки от Инуитите или да се насладите на зеленината с разходка край близкото езеро.
Нуук Нуук, столицата на Гренландия, е най-големия град с площ около 690 км2 и население около 17 000 човека. Фиорда около града е известен с водопади, гърбати китове и айсберги. Малките къщи, боядисани в ярки цветове се открояват на снежно белия фон на планината Сермитсиак. В Нуук може да посетите Националния музей на Гренландия и да се запознаете с историята и културата на страната и да видите отблизо както истински 500-годишни мумии и инуитски лодки, така и предмети от съвременния начин на живот на местното население. В града ще видите както старите сгради на Катедралата и къщата на Hans Egede, така и ултра-модерната сграда на парламента.
Рейкявик Рейкявик е най-северната столица на света и най-западната в Европа. Разположен в югозападната част на страната, на полуостров с впечатляваща панорама, Рейкявик е седалище на правителството, администрацията и икономическата дейност на Исландия. Градът е дом и на основните културни институции на Исландия. 
Рейкявик е дом на основните културни институции на страната. Той има процъфтяваща сцена на изкуствата и е известен като жизнен, креативен град с голямо разнообразие от културни събития. През 2011 год. откриха великолепна концертна зала и конферентен център, което потвърди позицията на града като ключово място за събития.
Някои от задължителните спирки в града са църквата Халгримскирхе, скулптурата Sun Voyager, изложба на китове и още много. 
Джупивогур Джупивогур е малък град и се намира в източна Исландия. Бреговата линия се състои от три фиорда Беруфьордур (Berufjörður), Хамарсфьордур (Hamarsfjörður) и Алфтафьордур (Álftafjörður). На около 900 м западно от града се намира произведение на изкуството, наречено „Eggin í Gleðivík“ (Яйцата на Merry Bay) от Сигурдур Гудмундсон. Творбата е реплика на яйцата на 34 гнездящи птици в района и е поставена през лятото на 2009 г.
Паамиут Паамиут е град в югозападна Гренландия в община Сермерсук с около 1300 жители. Първите следи от живот в района датират от около 1500 г. пр. н.е. Градът се намира на брега на Лабрадорско море в южния край на малък естуар, а името му означава "Онези, които живеят до устата (на фиорда)". Градът има една от най-красивите църкви в Гренландия, построена през 1909 г. от дърво в норвежки стил.
Категория Тип кабина Описание Цена
вътрешна кабина IB 6960 лв
кабина с голям прозорец OA 7340 лв
кабина с балкон BA 8780 лв

Цената включва:

✔ Самолетни билети София – Рейкявик – София с прекачване
✔ Всички летищни такси и чекиран багаж до 23 кг.
✔ Всички трансфери по програмата
✔ 2 нощувки със закуска в хотел 3 * в Рейкявик
✔ Екскурзия до „Златния кръг” от Рейкявик
✔ 10 нощувки на борда на Norwegian Star в избраният от вас вид кабина с изхранване на база „Пълен пансион“ – закуска, обяд, следобедно хранене и вечеря с вкл. безалкохолни напитки по време на хранене
✔ Водач от агенцията при минимум 10 записани
✔ Застраховка „Помощ при пътуване“ с покритие до 10 000 евро

Цената не включва:

✔ Такса обслужване на борда на кораба в размер на 20 EUR/ден/човек
✔ Застраховка "Отмяна на пътуване"
✔ Разходи от личен характер 
✔ Допълнителните екскурзии, предложени в програмата

Условия за резервация:

✔ Депозит 1 – 1200 лв/човек при записване
✔ Депозит 2 – 2000 лв до 20.02.2024
✔ Доплащане до 19.04.2024

УСЛОВИЯ ЗА АНУЛАЦИЯ:
✔ До  20.02.2024 – 1200 лв/човек
✔ 21.02-19.04 – 30%
✔ 20.04-20.05 – 50%
✔ След 20.05 – 100%

Запитване:

* Цената е на човек при двойно настаняване!
* Цени за деца и 3/4-ти възрастен - на запитване!
Категория Тип кабина Описание Цена
вътрешна кабина IB 6960 лв
кабина с голям прозорец OA 7340 лв
кабина с балкон BA 8780 лв


Подобни предложения

Travel Holidays

При необходимост Травел Холидейс ООД си запазва правото да променя цените и условията на предложената оферта.

Травел Холидейс ООД е регистриран администратор на лични данни в Комисията за Защита на Личните Данни

Абонамент за промоции