Круизен пакет НОРВЕЖКИ ФИОРДИ 28.06.2024г. | ПОТВЪРДЕНА ГРУПА С ВОДАЧ | НЯМА МЕСТА

3470  ЛВ
 Берген, Гейрангер, Кил, Копенхаген, Хелесилт,
 Costa Diadema
 8 дни

Лятото е прекрасен сезон за пътуване в Северна Европа. Студените земи стават гостоприемни към туристите, желаещи да се насладят на тяхната красота. Нашето пътуване с кораб, ви дава възможност да го направите по максимално удобен начин, без да се лишавате от хотелския комфорт.  


Дата: 28.06.2024 год.

НЯМА МЕСТА

ПОТВЪРДЕНА ГРУПА

Акценти на програмата:
✔ Най-добрата цена на пазара
✔ Включена обзорна екскурзия на Хамбург
✔ Включени 7 нощувки на борда на Costa Diadema с изхранване пълен пансион
✔ Водач от агенцията при 15 записани туристи
✔ Туроператор с дълга традиция по дестинацията


Снимки

Програма

Ден 1:

28.06.2024 София-Хамбург

Сутрешен полет София –Хамбург с прекачване. Следва трансфер до круизния терминал в Кил. Регистрация и настаняване на кораба. Отплаване в 20:00 ч.

Ден 2:

29.06.2024 Копенхаген, Дания  10:00 – 18:00
За днес сме подготвили обзорна екскурзия на Копенхаген(срещу доплащане). Столицата на Дания е модерен метрополис, запазил очарованието на отминали години. Въпреки своята космополитна същност, човек още от първия момент изпитва онова чувство на уют, което може да му даде единствено малкото градче. Тук кипи от живот, храна, културни събития и приятни заведения. Несъмнено мястото, където можете да усетите истинския неподправен чар на Дания, е старото пристанище Нихавн. Цветните му фасади са сред най-иконичните в Европа.
Няма да пропуснем и статуята на Малката русалка, вдъхновена от едноименната приказка на Х.К. Андерсен. В продължение на повече от век, тя приветсва посетители от цял свят и ги вдъхновява със своята история за любов и саможертва.

Ден 3:

30.06.2024 Плаване 

Свободно време да се насладите на комфорта на кораба и прекрасните гледки, които се разкриват пред очите Ви.

Ден 4:

01.07.2024 Хелесилт, техническа спирка 09:00 – 11:00ч.
 
01.07.2024 Гейрангер, 13:00 – 18:00ч.
В началото на днешната ни екскурзия (срещу доплащане) ще тръгнем с автобус от селцето към първата ни спирка - Flydalsjuvet, едно невероятно място, с изглед към величествения фиорд Гейрангер. Тук веднага става ясно защо Герангер в включен в списъка на ЮНЕСКО. От там  ще продължим до известния връх Dalsnibba, на около 1500 м надморска височина. От тук, целият Гейрангер се вижда пред нас като на длан, горите, извивките на фиорда, заснежените (често дори и през лятото) склонове. Гледката е незабравима. Ще се върнем обратно по известния Eagle Road (Пътят на орлите). Той е поредица от остри завои. След като преминем участъка със завои, ще спрем за кратка почивка. Пред нас ще се открие невероятна гледка към водопада “Седемте сестри”- друга отлична възможност за перфектни снимки, преди да се отправим обратно към кея в Гейрангер.
Препоръчваме ви да носите и по-топли дрехи с вас, тъй ще се изкачим на 1500м надморска височина.

Ден 5:

02.07.2024 Берген, 09:00 – 19:00ч.
Днешната пешеходна екскурзия на града(срещу доплащане) ще ни запознае с историческия център, включително Hansea Bryggen, рибния пазар, пазарния площад и кварталите на стария град. Ще спрем до паметници на известни личности от норвежката история и култура, ще видим средновековни храмове, ще чуем истории за възходите и паденията на страната, в която Берген – столицата на западна Норвегия и регионът на големите фиорди, е пряк участник. Ще посетим открития музей на Бергенската крепост, където се намира кралският замък. След разходка по търговската крайбрежна алея Hanseatic Bryggen, ще можем да посетим музея на Hansea League, който дава представа за онази епоха.
В края на обиколката Ви предлагаме разходка с фуникуляра Fløibanen до върха на планината Fløen. Оттам се открива прекрасна гледка към града и ще видите, че Норвегия е богата не само на фиорди, но и на великолепни планински пейзажи. След това ще остане свободно време за разходки и покупки и ще се насочим към пристанището за качване на борда.

Ден 6:

03.07.2024 Хаугесун, 08:00 – 18:00ч.

Разположен на брега на Норвежко море, Хаугесун е неголям град с около 42000 души.  Макар, че  градът е основан не много отдавна – през 1855 г, регионът е бил сцена на бурни военни събития още от времето на викингите. Тук е люлката на норвежката цивилизация. На юг от Хаугесунд се намира селището Avaldsnes, чието име съгласно легендата произлиза от това на норвежкия крал Augvald, който е издигнал наблизо своя замък още през 9 век. Тук ни очаква и една от най-старите църкви в Норвегия – Св.Олаф. Строителството ѝ е започнало през 1250 г.

Ден 7:

04.07.2024 Плаване 

Свободен ден за почивка и забавления на борда на кораба.

Ден 8:

05.07.2024 Кил, Германия, акостира в  08:00ч.

Напускане на кораба. Трансфер до Хамбург. Обзорна екскурзия на града (включена в цената). По време на тура ще видите: Ландунгсбрюкен и пристанището – кеят за пътници /St.Pauli Landungsbrücken/. От там постоянно тръгват круизни корабчета, развеждащи из Хамбургското пристанище. Шпайхерщат /Speicherstadt/ – Най-големият комплекс от складове в света. Построени върху дъбови греди през 19-ти век, сградите са в типичния стил Brick Gothic и заобиколени от канали и мостове, представляват забележителна и уникална атракция Църквата Св.Михаил или Михел /Hauptkirche Sankt Michaelis/- в стил барок. Часовниковата й кула се вижда почти отвсякъде. Църквата Св.Петър /Hauptkirche Sankt Petri/ е в готически стил и изниква наистина отвсякъде, ако се движите из търговските улици около Кметството. Св. Якоб /Hauptkirche Sankt Jacobi/– също с готическа архитектура. В нея се намира най-старият бароков орган в Северна Европа. Кметството /Rathaus/– най-важната за всеки град в Германия сграда в познатия ни неоренесансов стил, която е отправна точка в централната част на Хамбург. В късния следобед ще се отправим към летището за полет до София.

Снимка Наименование Описание
Берген
Бѐрген е град в Югозападна Норвегия, център на фюлке Хордалан. Разположен е на брега на Норвежко море. Берген е вторият по големина град в страната.
Градът е разположен на югозападното крайбрежие на Норвегия, в Хордалан. Берген е заобиколен от група планини известна с името „Седемте планини“, въпреки че броят на планините е въпрос на дефиниция. Градът е признат за неофициална столица на областта известна като Западна Норвегия, както и за официален път към норвежките фиорди. Берген има вътрешно пристанище, което е не само най-голямото в страната, но и едно от най-големите в Европа, обработващо над 50% от товарите в Норвегия според пристанищната компания.
Берген е известен и като "Портата към норвежките фиорди", тъй като много пасжерски кораби оставят своие пасажери да разгледат Берген на път към природните чудеса.
Гейрангер
Гейрангер е малко туристическо селце в региона Сънмюре в окръг Мюре ог Ромсдал в западната част на Норвегия. Той се намира в община Странда начело на Гейрангерфьорден. Гейрангер е дом на някои от най-зрелищните пейзажи в света и е обявен от Lonely Planet за най-добрата туристическа дестинация в Скандинавия. От 2005 г. районът е включен в списъка на ЮНЕСКО за световно наследство. Водопадът „Седемте сестри“ се намира точно на запад от Гейрангер, точно пред друг водопад, наречен „Ухажорът“. 

Гейрангер е под постоянна заплаха от свлачища от планината Окернесет във фиорда. Колапсът може да причини цунами, което може да унищожи центъра на Гайрангер. Поради тази причина са инсталирани сирени, които да предупреждават жителите, ако се получи свлачище.

Това е трето по големина пристанище за круизни кораби в Норвегия,посрещайки 140 до 180 кораба през четиримесечния туристически сезон. През 2012 г. около 300 000 пътници на круиз са посетили Гейрангер през летния сезон. 

Всяко лято през селото преминават няколкостотин хиляди души, а туризмът е основният бизнес за 250-те души, които живеят там постоянно. Има пет хотела и над десет къмпинга. Туристическият сезон се простира от май до началото на септември. 
Кил Кил е пристанищен град в Германия, център на провинция Шлезвиг-Холщайн.
Разположен е в малък залив в югозападната част на Балтийско море. Поради разположението си градът се профилира като корабостроителен център. От морското му пристанище започва Килският канал, който има стратегическо значение за града.
Градът е основан от граф Адолф фон Холщайн между 1233 и 1242 г. Основна туристическа атракция на града е т. нар. Килска седмица (Kieler Woche) - ветроходна регата, провеждана традиционно в края на юни. Градът е известен със своя отбор по хандбал на клуб ТХВ Кил. Там се намира Килският университет, открит през 1665 г.
Килският фиорд първо е бил заселен от норманите или викингите, които колонизират територията чрез внезапни нападения в течение на много години през техния престой в германските селища. Това се вижда от географията и архитектурата на фиорда.
Копенхаген Копенхаген е модерен метрополис, запазил очарованието на отминали години. Въпреки своята космополитна същност, човек още от първия момент изпитва онова чувство на уют, което може да му даде единствено малкото градче. Тук кипи от живот, храна, културни събития и приятни заведения.
  
Копенхаген е столица и най-голям град на Дания. Със своите 1 330 993 жители Копенхаген е най-голямата градска област съдържаща 18 общини. Градският център – община Копенхаген с 613 288 жители (по приблизителна оценка от януари 2018 г.) е най-гъсто населената община в Дания. 

Разположен е на източния бряг на остров Шеланд и частично на остров Амагер. Множество мостове и един тунел свързват Шеланд с Амагер. От 2000 г. Копенхаген и Малмьо са свързани с моста Йоресунд. Копенхаген е културен и икономически център на Дания с най-голямото летище, железопътна гара, едно от големите датски пристанища, паркове, национален музей и опера.

Историята на Копенхаген може да се проследи от 800 г., когато на мястото на сегашния център е имало малък рибарски град. След икономическата криза в края на 20 век, градът е в икономически и културен подем през последното десетилетие на национално и интернационално ниво. Копенхаген е един от икономическите центрове на Северна Европа и седалище на големи международни компании като Маерск, Карлсберг, Ново Нордиск, Данске Банк.

През 2008 г. е обявен за най-добрия град за живеене в света, а по инфраструктура попада на трето място след Сингапур и Мюнхен. Старите барокови сгради „съжителстват“ безпроблемно с новите модерни архитектурни хрумвания и са в основата на съвършеното пъстроцветие – особеност на столицата на най-старата европейска монархия.
Хелесилт
Хелесилт е малко село в община Странда в окръг Мере ог Ромсдал, Норвегия. Селото се намира в началото на Сънилвсфьорден.

Селото с площ от 0,44 квадратни километра (110 акра) има население (2018 г.) от 258 и гъстота на населението от 586 жители на квадратен километър (1,520 / кв. Мили). Има и няколкостотин други хора, живеещи и в околността на долината.

През лятото хиляди туристи пътуват или остават в Хелесилт всеки ден. Повечето от тях се отправят с ферибота до близкото село Гейрангер, което в разгара на сезона работи на всеки час и половина. Има и кея на круизен кораб, който може да се справи с много големи кораби. Селото е заобиколено от планини и долини. Църквата Сънилвен се намира в Хелесилт, който е бил административен център на бившата община Сънилвен. 

Хелесилт е под постоянна заплаха от планината Окернесет, която е на път да ерозира. Колапсът може да причини цунами, унищожаващо по-голямата част от центъра на Хелесилт.
Категория Тип кабина Описание Цена
IN2 Вътрешна кабина Кабина без прозорец, разположена на палуби 1,2(в средата) или 6,7(на кърмата или носа) 3470 лв
BA1 Кабина с балкон
Кабина с балкон на палуба 2.
3920 лв
BA2 Кабина с балкон Кабина с балкон на палуби 6 и 7. 4020 лв

Цената включва:

✔ Самолетен билет за полети София – Хамбург – София с прекачване, с включени 1 бр. ръчен багаж и 23 кг чекиран багаж
✔ Летищни такси
✔ Трансфери летище-пристанище–летище
✔ 7 нощувки на база пълен пансион на борда на кораб Costa Diadema
✔ Пълен пансион на борда на кораба: кафе, обяд, вечеря, следобедна закуска & чай, среднощен бюфет и понякога бюфет-изненада; 
✔ Обзорна екскурзия на Хамбург
✔ Участие в мероприятията на борда: игри, състезания, търсене на съкровище, турнири, партита, караоке, тематични вечери; 
✔ Музикалните и театрални представления в театъра; танци и партита са предвидени за всяка вечер от круиза; 
✔ Всички забавления за децата на възраст между 3-18 години; 
✔ Ползване на всички съоръжения на борда: басейни, шезлонги, кърпи за баня, сауна, турска баня /ако има такава на борда/, джакузи, библиотека, дискотека. 
✔ Водач от агенцията при 15 записани туристи
✔ Застраховка“Помощ при пътуване“ с покритие 10 000 евро

Цената не включва:

✔ Допълнителните екскурзии, предложени в програмата(включена е само в Хамбург)
✔ Входни такси за посещаваните обекти
✔ Такса обслужване на кораба – 11 евро/човек/ден
✔ Застраховка „Отмяна на пътуване” 

Условия за резервация:

✔ Депозит 1 – 1000 лв/човек при записване
✔ Депозит 2 – 1000 лв/човек до 28.02.2024
✔ Доплащане до 28.04.2024

УСЛОВИЯ ЗА АНУЛАЦИЯ:
✔ До  28.02.2024 – 1000 лв/човек
✔ 01.03-28.03 – 40%
✔ 29.03-26.04 – 50%
✔ 27.04-27.05 – 75%
✔ След 27.05 – 100%

Запитване:

* Цената е на човек при двойно настаняване!
* Цени за деца и 3/4-ти възрастен - на запитване!
Категория Тип кабина Описание Цена
IN2 Вътрешна кабина Кабина без прозорец, разположена на палуби 1,2(в средата) или 6,7(на кърмата или носа) 3470 лв
BA1 Кабина с балкон
Кабина с балкон на палуба 2.
3920 лв
BA2 Кабина с балкон Кабина с балкон на палуби 6 и 7. 4020 лв


Подобни предложения

Travel Holidays

При необходимост Травел Холидейс ООД си запазва правото да променя цените и условията на предложената оферта.

Травел Холидейс ООД е регистриран администратор на лични данни в Комисията за Защита на Личните Данни

Абонамент за промоции