Круизен пакет ПИРАТИТЕ НА БЪЛГАРИЯ

3097  ЛВ
 
 Стокхолм, Талин, Хелзинки, Санкт Петербург,
 Costa Fortuna
 8 дни

Изтекла оферта!


Снимки

„Мелодия на морето“
 – концерт с участието на:
Веселин Маринов
Силвия Кацарова
Росица Кирилова
с водещ Богдан Томов
и спираща дъха фолклорна програма

Програма

Ден 1:

19.06.2021 Стокхолм

Полет София – Стокхолм. Трансфер до пристанището и настаняване на круизния кораб.

Ден 2:

20.06.2021

Корабът отплава в 07.00 от Стокхолм. Свободно време за почивка на борда. Българска гала вечер.

Ден 3:

21.06.2021 Хелзинки

Престой от 08.00 до 18.00 ч. Полудневна обиколка на Хелзинки. Разглеждане на Хелзинки , известен още като Белия град на севера. Разходка из известния открит пазар Каупатори, намиращ се на брега на Балтийско море, приютяващ многобройни уютни заведения, сувенирни магазини и кафенета. Ще имате възможността да се потопите във всекидневието на финландците. Разглеждане на стария град – Площада на Сената, катедралата, университета, правителствения дворец, паметника на руския император Александър II, който е бил и велик княз на Финландия,  обичан от народа, заради  признаването на езика, автономията и конституцията на страната през 1863 г., сградата на парламента, Финландския национален музей (отвън), залата за концерти и конгреси „Финландия“, скалната църква Темппелиаукио (входната такса за църквата е включена в пакетната цена на екскурзията), ул. „Манерхайм“. Свободно време на Пазарния площад. Завръщане на борда на кораба.  Екскурзията е с доплащане 98 лв., осъществява се при минимум 25 участника и се заявява и заплаща предварително в България, а не на място. 18:00 ч. – отплаване. Нощувка на кораба.

Ден 4:

22.06.2021 Санкт Петербург

Пристигане в 07.00 ч.  Панорамна обиколка на Санкт Петербург и посещение на Ермитажа: Площада на изкуствата, приютяващ три музея и четири театъра, Дворцовия площад, Зимния дворец - бивша резиденция на руската царска фамилия, стрелката на  Василевски остров, „Невски проспект“. Ще се насладите на легендарните канали на Санкт Петербург и свързващите ги мостове, пъстроцветните или позлатени кубета на църквите, сред които тези на катедралата „Св. Петър и Павел", на Исакиевски събор, на храма „Възкресение Христово“. Свободно време за обяд. Посещение на Ермитажа (входната такса е включена в пакетната цена на екскурзията). Безценната колекция на музея обхваща пет исторически сгради, като съдържа над 3 милиона експоната, сред които картини на Леонардо да Винчи, Рафаел и други известни творци. Завръщане на борда на кораба. Екскурзията е с доплащане 198 лв., осъществява се при минимум 25 учaстника. Връщане на кораба. Вечеря и нощувка.

Ден 5:

23.06.2021 Санкт Петербург

Целодневна екскурзия с посещение на Eкатерининския дворец, парка в Царско село и парка на Петерхоф. Отпътуване за гр. Пушкин (25 км от Санкт Петербург). В Екатерининския дворец - лятна царска резиденция, можете да усетите атмосферата на царския начин на живот в целия му блясък и да посетите прословутата кехлибарена стая, изчезнала мистериозно по време на Втората световна война и грееща днес в пълния си блясък след скорошното си възстановяване. Паркът на Екатерининския дворец е един от най-красивите паркове на бившите резиденции на руските императори. Отпътуване на 48 км до гр. Пушкин. Свободно време за обяд. Посещение на парка на двореца с прекрасните фонтани.  Грандиозният Петерхоф, често сравняван с Версай, привлича хиляди туристи със своите паркове, дворци и фонтани. Входните такси за Екатерининския дворец и за парка на Петерхоф са включени в пакетната цена на екскурзията. Завръщане на борда на кораба. Екскурзията е с доплащане 198 лв., осъществява се при минимум 25 участника и се заявява и заплаща предварително в България, а не на място. Отплаване в18.00 часа. Нощувка на кораба.

Ден 6:

24.06.2021 Талин

Пристигане в 09.00 часа. Полудневна екскурзия с посещение на стария град (ЮНЕСКО) – църквата „Св. Никола”, площада на кметството и прилежащите му средновековни улички, по които ще можете да се насладите на живописните резиденции на някогашните богати търговци и предприемачи, крепостните стени, къщата на гилдиите, катедралата „Св. Александър Невски”, Лутеранската катедрала, средновековния замък „Томпеа“ (днес седалище на парламента и правителството). Свободно време. Завръщане на борда на кораба. Екскурзията е с доплащане 85 лв., осъществява се при минимум 25 участника и се заявява и заплаща предварително в България, а не на място. 17:00 – отплаване. Вечерта - „Мелодия на морето“ – концерт с участието на известни български изпълнители. Нощувка на кораба.

Ден 7:

25.06.2021 Стокхолм

Пристигане в 09.00 ч. Полудневна обиколка на Стокхолм: панорамна обиколка на града и пешеходна разходка из стария град – Гамла Стан: Стадсхолмен (кралския дворец, църквата „Сторкиркан“, централния площад „Сторторгет”, ул. „Кьопмангатан), Ридархолмен (Двореца на благородниците „Ридархюсет“, църквата „Ридархолмскиркан“).  Обиколката е полудневна. Свободен следобед. Възможност за посещение на музея на кораба Васа или за разходка с корабче между островите, съставляващи различните квартали на този неповторим град. Завръщане на борда на кораба. Екскурзията е с доплащане 98 лв., осъществява се при минимум 25 участника и се заявява и заплаща предварително в България, а не на място. Нощувка на кораба.

Ден 8:

26.06.2021 

Освобождаване на каютите. Трансфер до летището. Полет до София.

Снимка Наименование Описание
Стокхолм
Стокхолм е столицата на Швеция. Той е и първи по брой на население в Швеция. Стокхолм е община в лен Стокхолм, като населението на вътрешната част от града е 1 372 565 души, а заедно с покрайнините и окръга – 1 823 210 души.

В Стокхолм са разположени шведското правителство и шведският парламент. В града се намира и резиденцията на държавния глава, крал Карл XVI Густаф.

Старата част на града е особено живописна, а разходката из градските плавателни канали и паркове е наистина славен начин да прекарате едноседмична почивка. Този прекрасен град със своя морски нрав и международен вкус е магнит както за имигранти, така и за туристи. Над 50% от населението на Стокхолм са имигранти. Просто се разходете безцелно из необикновените улици и ще чуете всякакви езици – от полски до японски.

Градът е построен на 14 острова, свързани от 57 моста. Сградите, модерният дизайн, шикозният стил, зеленината, свежият въздух и близостта на водата са отличителните белези на този град. Еко паркът, първият Национален градски парк в света, представлява зелена площ, която е като бял дроб на града и е постоянна част от неговия чар. Със 750-годишната си история и богат културен живот Стокхолм предлага широк избор на музеи от световна класа и много атракции. 
Талин Град Талин (Tallinn) е столица и най-голям град на Естония, разположен е на южния бряг на Финския залив. Градът е създаден XIII век и е бил във владение на шведи, датчани, руснаци. Старият град е в списъка на Световното културно наследство на ЮНЕСКО - средновековни църкви, готически катедрали, замъци. Атракция в града е Балтийският фолк фестивал - седмицата на балтийските песни, танци и празненства, който се провежда ежегодно през юли. На всеки пет години хор от 30 000 души изпълнява традиционни естонски песни на открита сцена в рамките на Фестивала на Естонската песен. Интерес представляват - парка Кадриорг, основан от Петър I през 1718 г.; Градската стена и отбранителните кули; величествения средновековен замък на хълма Тоомпеа с кулата "Дългия Герман"; църквата "Св.Николай"; катедралата "Св.Александър Невски", замъкът "Орлов-Давидов"; Естонския парламент; църквата Нигулисте, където се провеждат концерти за органна музика; най-старата аптека в Европа.
Хелзинки Хелзинки (Helsinki) е столица на Финландия, разположена е в южната част на страната. Столицата е наричана още европейския Холивуд, създадена е през 1550 г. Градът е заобиколен от близо 300 скални островчета, те са свързани помежду си с мостове. Хелзинки има удивителна прилика със Санкт Петербург, поради дългогодишната историческа връзка между Финландия и Русия. Върху външния облик на столицата влияние оказва и Швеция. Интересни забележителности са Сенатския площад с уникалната си неокласическа архитектура; лутеранската катедрала; паметника на Александър II; сградите на Министерски съвет, Хелзинкският университет и библиотеката, изградени през XVIII век; каменната църква "Темпелиаукио"; храм "Успение Богородично", парковете. Атракция в столицата е обиколката с лодка сред островите, обграждащи града.
Санкт Петербург
Санкт Петербург е град от федерално значение в Русия, разположен в северозападната част на страната, при вливането на река Нева във Финския залив на Балтийско море. Градът е наречен в чест на св. Петър – небесният покровител на царя-основател, но с течение на времето все повече се асоциира с името на самия Петър I. Между 1914 и 1924 г. Санкт Петербург носи името Петроград, от 1924 до 1991 г. – Ленинград, а разговорно е наричан също Питер и Петербург.

Санкт Петербург често е определян като най-западния град на Русия в културен смисъл. Чисто географски това е най-северният град с население над 1 милион души в света. Историческият център е включен в списъка на световното наследство на ЮНЕСКО. В Санкт Петербург се намира и Ермитажът – най-големият музей на изкуството в света и един от най-важните туристически центрове в страната.

Санкт Петербург е известен още като Северната Венеция заради красивите си канали, поръбени с дворци. Той успява да избегне нахлуването на сталинисткия архитектурен стил, а грандиозните останки от царските времена си стоят непокътнати. Изваян от островчета и от криволичещата река Нева, градът е перспектива с геометрична елегантност.

Цената включва:

 Самолетни билети с летищни такси и 20 кг чекиран и 10 кг ръчен багаж ;
 Трансфери летище – кораб – летище;
 7 нощувки на борда на круизния  кораб Costa Fortuna;
 Настаняване на база пълен пансион на борда на кораба: 7 закуски, 6 обяда и 7 вечери;
 Следобеден чай, бургери и закуски;
 Напитки по време на закуска, кафе и вода в зоната на бюфета през деня;
 Използване на съоръженията на кораба – басейн, шезлонги на слънчева палуба, фитнес, кърпи за плаж;
 Забавления на борда – игри, уроци по танци, караоке, тематични партита;
 Жива музика, вечерни шоу спектакли;
 Пристанищни такси;
 Тур мениджър.

Цената не включва:

✔ Екскурзиите на брега;
✔ Напитки;
✔ Такса обслужване 10  евро на възрастен на ден, 5 евро на дете от 4 до 14 г.  дете до 4г.- безплатни . Заплаща се задължително на кораба. 
✔ Рум сървиз, услуги в СПА центъра, интернет, медицинско обслужване на борда.
✔ Медицинска застраховка с покритие 30 000 евро на ден  - 16 лева на човек

Условия за резервация:

✔ при резервация се плащат 50% от стойността на пакета
✔ пълно плащане до 01.04.2021 г.

Запитване:

* Цената е на човек при двойно настаняване!
* Цени за деца и 3/4-ти възрастен - на запитване!
Категория Тип кабина Описание Цена Добави
Classic Вътрешна каюта 3097 лв Избери
Classic Каюта с балкон 3744 лв Избери
Premium Каюта с балкон Премиум 3980 лв Избери


✔ Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи – 45 дни преди датата на отпътуване.

✔ Възможно е да има промяна в летищните такси. Ще бъдете уведомени до 20 дни преди началото на екскурзията.

✔ За пътуването е необходим международен паспорт с валидност 6 месеца от датата на връщане в България.

✔ Не са необходими ваксинации.

✔ Агенцията има сключена застраховка Отговорност на Туроператора със ЗК Дженерали, полица № I/ 01.11.2019.

✔ Агенцията предлага застраховка Анулиране и прекратяване на пътуването на ЗК Групама.


✔ При резервация се плащат 50% от стойността на екскурзията.

✔ Пълно плащане до 01.04.2021 г.

Подобни предложения

Travel Holidays

При необходимост Травел Холидейс ООД си запазва правото да променя цените и условията на предложената оферта.

Травел Холидейс ООД е регистриран администратор на лични данни в Комисията за Защита на Личните Данни

Абонамент за промоции