Круиз с водач ВЕНЕЦИАНСКО КОЛЕЛО

1636  ЛВ
 Атина, Венеция, Корфу, Котор,
 MSC Musica
 6 дни

Изтекла оферта!


Снимки

Програма

Ден 1:

21.10.2020 Полет София – Атина
Полет София – Атина. Трансфер до хотел и настаняване.
Атина носи името на гръцката богиня Атина, която е била пазител на града. Намира се в Централна Гърция и е икономически, политически и управленчески център на страната. Гръцката столица е известна по целия свят като люлка на една велика цивилизация и мястото, където са се родили демокрацията, науката и философията. Забележителностите в града са много.
Възможност за опционна екскурзия из този забележителен космополитен град, в която ще посетим  една от най интересните забележителности - Акрополът - храма на богинята Атина. Акрополът в Атина е най-известният запазен акропол в Гърция и датира още от Микенската епоха (II хил. пр. Хр.). Ще разгледаме и туристическия квартал “Плака”, ще научим много и интересни факти за живота в Гърция.
Нощувка.

Ден 2:

22.10.2020 Атина - Пирея
Закуска. Освобождаване на хотел и трансфер до пристанище. Настаняване на борда на кораба. Отплаване в 16:30 ч.

Ден 3:

23.10.2020 Корфу, Гърция, престой между 12:30 – 18:30
Възможност за допълнителна екскурзия, включваща посещение на стария град  и на онова магическо място с дивата красота - Палеокастрица. Предлагаме ви да разгледате пещерите в района с помощта на малки традиционни лодки. Сигурни сме, че ще бъдете изненадани от красотата на природата! След това с автобус ще отидем до планината Бела Виста. Това е точка на върха на планината с панорама, която ще спре дъха ви! От там ще видите целия пейзаж на Палеокастрица. Следва връщане на кораба.

Ден 4:

24.10.2020 Котор, Черна гора, престой между 07:00 – 13:00 ч.
Котор е разположен на скалите около Которския залив или както го наричат местните Бока Которска - уникално място на Адриатическо море. Макар да наподобява фиорд, всъщност е погълнат от морето речен каньон. Укрепеният стар град се е сгушил в подножието на планинския масив. Надвисналите сякаш планини осигуряват защита, а морето е мастиленосиньо.
Природните, културни и архитектурни забележителности на градчето го нареждат в списъците на световното наследство на ЮНЕСКО.  Според древногръцка легенда градът е основан след мисията на аргонавтите в търсене на Златното руно. Със сигурност се знае, че е съществувал преди времето на Омир, 7-8 столетия преди новата ера.
В града ще усетите влиянието на Древна Гърция и Древен Рим, Балканите, средиземноморската култура и венецианската архитектура. Средновековните и ренесансови улички са като лабиринт и на скритите площади ви изненадват кафенета, църкви и ресторанти. Атмосфера, която ще ви пренасе векове назад.
Възможсност за допълнителна екскурзия.

Ден 5:

25.10.2020 Венеция, акостира в 08:30 ч.
Закуска. Освобождаване на кораба. Трансфер до хотел и настаняване.
Възможност за допълнителна екскурзия на остров Мурано и Венеция.
Остров Мурано - Добре дошли на стъкления остров! Муранското стъкло е един от символите на града, който се кипри на всяка витрина със сувенири и във всеки магазин за бижута. Майсторите на муранско стъкло могат да сътворят почти всичко от стъкло, в което са вплетени цветни нишки. За родно място на това столетно изкуство се счита именно о. Мурано . Ще видите как нагорещена топка стъкло се превръща в изящна фигурка. Тук има много магазинчета и работилници за многоцветно венецианско стъкло, в които ще станете свидетели на процеса на правенето му, който е истинска магия! Сред най-посещаваните забележителности е и Кампо Санто Стефано – сграда, известна с красивата си часовникова кула. Може би най-приятното занимание на острова обаче е разходката из многобройните работилници за стъкло.
Следва връщане до Венеция. Венеция е известен още като „Кралицата на Адриатика“, „Град на водата“, „Град на мостовете“ и „Град на светлината“. Няма друг град като Венеция - има 180 канала, 450 моста и великолепни дворци. Около най-големия от всички - Кан але Гранде има над 170 красиви сгради датиращи от XIII до XVIII век. Най- известните забележителности са Площад Сан Марко – Наполеон го нарича „Салонът на Европа”. Тук гълъбите са повече от хората! Морски бриз, красота и много романтика.
Базиликата „Сан Марко” – Шедьовър на византийска архитектура с позлатени мозайки и стенописи от прочути художници. Тук се съхраняват уникални икони, а олтарът представлява златно пано, украсено със скъпоценни камъни. Мостът на въздишките (Ponte dei Sospiri) – За съжаление, мостът не получава името си заради въздишките на влюбените, а заради въздишките на осъдените до живот, отвеждани към затвора. Тук те за последен път са виждали Венеция и морето. Въпреки това днес се носи легенда, че ако се целунете с любимия си пред моста, ще останете заедно завинаги.
Мостът Риалто – За да може гондолите да минават свободно под него, мостът извива изящно снагата си. Намира се точно в сърцето на града по средата на Канале Гранде, и е център на търговската зона на Венеция. Елате по залез.
Следобед имате възможност да посетите самостоятелно Дворецът на дожите или да направите разходка с гондола по Големия канал.
Нощувка.

Ден 6:

26.10.2020 Венеция – Бергамо – София
Закуска. Освобождаване на хотела. Трансфер до летище Бергамо за полет Бергамо – София.

Снимка Наименование Описание
Атина Изпълнена с романтичност, история и митология, Атина (Athens) е приветлив град, оживен от кафенета на открито, пешеходни улици, изтъкан от старинни градски местенца и полагащия му се дял градски ексцентризъм. Ако опознаете истинската, вътрешна природа на Атина, ще се наслаждавате на един от най-привлекателните и чудни Европейски градове.
Венеция Венеция! Един от най-романтичните градове в света, с 1500-годишна история и неповторима атмосфера; с красиви гондоли, минаващи под каменни мостове и малки, нелогични улички, в които дори и венецианските пощальони се губят… Истински многолик и противоречив град, който няма как да не видите. А когато в един прекрасен ден пристигнете тук, ето кои са площадите, мостовете и събитията, които не са за изпускане!
Корфу Гърция - ГРАДОВЕ Корфу За града Транспорт Заведения Шопинг Забележителности Събития Оферти Хотели Статии Корфу / Korfu Задръжте бутона Ctrl натиснат, докато превъртате, за да промените мащаба на картата виж голяма карта Корфу (Corfu, на гръцки Kerkyra, Керкира) е вторият по големина гръцки остров в Йонийско море. Централният му град - Корфу, се нарича в модерния гръцки Керкира на името на речната нимфа от митологията. Според легендата бог Посейдон се влюбил в нимфата Керкира и я отвлякъл на необитаем остров, който нарекъл в нейна чест. Корфу е сложен и очарователен град, един от най-красивите в Гърция.
Котор Разположен в най-южния фиорд в Европа - Которския залив (Boka Kotorska), Котор (Kotor) не би могъл да се радва на по-контрастни пейзажи. Укрепеният стар град се е сгушил в подножието на хълма Свети Иван и планинския масив Ловчен, а улиците като лабиринт ви изненадват с кафенета, църкви и ресторанти на скритите площади. Надвисналите сякаш планини осигуряват защита на целия залив, а морето е мастиленосиньо. В северната част на града протича късата, но буйна река Шкурда, а в западната се намира изворът Гурдич. отор е включен в Списъка на световното културно наследство на ЮНЕСКО заради важната си роля в изкуството и културата в миналото и естественото си пристанище. В града ще усетите влиянието на Древна Гърция и Древен Рим, Балканите, средиземноморската култура и венецианската архитектура.
Категория Тип кабина Описание Цена
Bella Вътрешна каюта 1636 лв
Bella Каюта с прозорец с ограничена видимост 1722 лв
Bella Каюта с балкон 1823 лв

Цената включва:

✔ Самолетен билет за полети София – Атина; Бергамо – София
✔ Летищни такси с включен 1 бр. ръчен и 1 бр. чекиран багаж на човек

✔ Всички трансфери по програмата
✔ 1 нощувка със закуска в хотел 3* в Атина
✔ 1 нощувка със закуска в хотел 3* в Местре, Венеция
✔ 3 нощувки на база пълен пансион на борда на MSC Musica
✔ пълен пансион за изхранването на борда на кораба на бюфет и в основния ресторант
✔ напитки в зоната на бюфета: вода, кафе, чай, мляко и сокове.
✔ участие в мероприятията на борда: игри, състезания, търсене на съкровище, турнири, партита, караоке, тематични вечери;
✔ музикалните и театрални представления в театъра; танци и партита са предвидени за всяка вечер от круиза;
✔ всички забавления за децата на възраст между 3-18 години;
✔ ползване на всички съоражения на борда: басейни, шезлонги, кърпи за баня, джакузи, библиотека, дискотека.
✔ Ежедневен бюлетин в каютата с някои от основните новини и събития на борда;
✔ Застраховка “Помощ при пътуване“ с покритие 10 000 евро
✔ Водач от агенцията при записани минимум 15 туристи

Цената не включва:

✔  Допълнителните екскурзии, предложени в програмата
✔  Входни такси за посещаваните обекти
✔  Интернет на борда на кораба (срещу заплащане)
✔  Напитки на борда на кораба
✔  Такса обслужване на кораба -  10 евро/ден/човек

Условия за резервация:

✔ Потвърждаване на резервация с 50 % депозит до 05.08.2020 и доплащане след 05.08.2020
✔ или 100% плащане след 05.08.2020

Запитване:

* Цената е на човек при двойно настаняване!
* Цени за деца и 3/4-ти възрастен - на запитване!
Категория Тип кабина Описание Цена
Bella Вътрешна каюта 1636 лв
Bella Каюта с прозорец с ограничена видимост 1722 лв
Bella Каюта с балкон 1823 лв


✔ Цените са валидни до изчерпване на контингентите по полетите и оферираните круизи.
✔ Предложените екскурзии на български език се провеждат при минимум 10 записали се.
✔ Офертата с водач от агенцията е валидна при записани минимум 15 човека.
✔ Агенцията си запазва правото да внася промени по програмата с цел избягване или преодоляване на форсмажорни обстоятелства.
✔ Молим преди да пристъпите към резервация да се запознаете с Общите условия и Политиката за поверителност на агенцията.
МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ
Няма задължително изискване за ваксинации по конкретния маршрут.
ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ
Не са необходими визи за български граждани по този маршрут.

Travel Holidays

При необходимост Травел Холидейс ООД си запазва правото да променя цените и условията на предложената оферта.

Травел Холидейс ООД е регистриран администратор на лични данни в Комисията за Защита на Личните Данни

Абонамент за промоции