Краков през есента - с полет от Бургас

892BGN
 С ПОЛЕТ ОТ БУРГАС
 Полша
 5 Дни / 4 Нощи
 Самолет

Акценти на програмата:

 Директни полети от Бургас с вкл. 10 кг. багаж; 
✔ Трансфери летище-хотел-летище; 
✔ 4 нощувки със закуски в централно разположен 3* хотел; 
✔ Сити тур на Краков с екскурзовод на руски език. 


ИЗТЕКЛА ОФЕРТА

Краков е един от най-старите и големи градове в Полша. Самият град е обявен от ЮНЕСКО за обект на световното културно наследство. 
Легендата разказва, че всичко започва от Крак, първият господар на земите някъде между реките Дунав и Рейн.  Земя, определена от древните римляни като варварска.  
Едно е сигурно  - тук  е живял дракон! По времето на легендарния основател на Краков – крал Крак, Вавелският дракон вилнеел по неговите земи – унищожавал полетата с посеви, ядял добитък, разрушавал села и не само това - искал всеки месец да бъде оставяна по една девойка пред пещерата му. И така докато се свършили девойките и дошъл ред на кралската дъщеря Ванда. В отчаянието си кралят я обещал за жена на този, който убие дракона. Така се появил Скуба, който взел кожа от овца, напълнил я със сяра и я оставил пред входа на пещерата. Змеят изял „овцата“, ожаднял много и започнал да пие вода от реката, докато не се пръснал. Металната скулптура на дракона с шест крака, все още стои там и бълва огън на всеки пет минути. Това е възможно благодарение на скрито в устата му кранче с природен газ.

Програма

Ден 1 :

06.10.2020 - Краков

Директен полет от Бургас в 15:50, кацане в 16:40. Трансфер до хотел 3* в центъра на Краков. Настаняване. Вечеря в традиционен местен ресторант с неповторима средновековна атмосфера (срещу доплащане).

Ден 2 :

07.10.2020 - Краков
 
Закуска. Следва обзорен тур, в който ще посетим Главния търговски площад : стотици гълъби, улични музиканти, кокетни кафенета, ресторанти, градини, цветарски магазини, каляски, следва катедралата Дева Мария с 200 олтарни фигури , Замъка Вавел отвън, Градската кула, Флориянската порта, Еврейския квартал Кажмиеж – където по време на Втората световна война са били затворени без достъп до света всички евреи от областта и от където по-късно са били изпратени в Аушвиц и избити, Старата синагога – в нея днес се помещава богата изложба, посветена на живота и културата на полските евреи.

Ден 3 :

08.10.2020 - Аушвиц

Закуска. Възможност за целодневна екскурзия  до Аушвиц на 50 км. от града (срещу доплащане – 65 лв с вкл. вход). Това е най-големият концентрационен лагер на нацистите. Тук над 1 мил. евреи са намерили смъртта си. Тишината ще ви разкаже много. В музея ще видите изоставените куфари на жертвите с имената на тях, техни снимки и лични вещи. Запазените сгради, бараки, наблюдателни кули, газови стаи и килии ще ви разкрият ужаса от миналото и ще провокират размисъл. 

Ден 4 :

09.10.2020 - Солната мина „Величка“ 

Закуска. Възможност за екскурзия до солната мина „Величка“ на 14км от Краков (срещу доплащане – 60 лв. с вкл. вход). Всичко тук е сол: пода, стените и тавана с полилеите от солни кристали. Ще видите и параклиси, олтари и други произведения на изкуството, изработени изцяло от сол. Открита е през XIII век. В мината има 3 солени подземни езера. Почетни посетители на това вълшебно място са били Коперник, Гьоте, папа Йоан Павел II. Сред уникалната му атмосфера се провеждат концерти, конференции, тържества. Тук функционира и лечебен център със стаи от сол, чиито йони са полезни за белите дробове.

Ден 5 :

10.10.2020 

Закуска. Трансфер до летището за директен полет до Бургас в 12:30. Кацане в 15:25.

Снимки

Хотел/Категория Описание Цена (лв)
Kazimierz Annex 3* или подобен 892

  Ценaта включва:

  ✔ Директни полети от Бургас с вкл. 10 кг. багаж; 
  ✔ Трансфери летище-хотел-летище; 
  ✔ 4 нощувки със закуски в централно разположен 3* хотел ; 
  ✔ Сити тур на Краков с екскурзовод на руски език; 
  ✔ Застраховка „Помощ при пътуване“ с покритие 5000 евро, за лица до 65 г.; 
  ✔ Водач от агенцията при записани 16 пътуващи

  Цената не включва:

  ✔ Допълнителните турове, посочени като опционни
  ✔ Разходи от личен характер

  Допълнителни услуги:

  ✔ Вечеря в традиционен местен ресторант с неповторима средновековна атмосфера (срещу доплащане).
  ✔ Възможност за целодневна екскурзия  до Аушвиц на 50 км. от града (срещу доплащане – 65 лв с вкл. вход).
  ✔ Възможност за екскурзия до солната мина „Величка“ на 14км от Краков (срещу доплащане – 60 лв с вкл.вход).

Запитване:

 
 


Подобни предложения

Travel Holidays

При необходимост Травел Холидейс ООД си запазва правото да променя цените и условията на предложената оферта.

Травел Холидейс ООД е регистриран администратор на лични данни в Комисията за Защита на Личните Данни

Абонамент за промоции

Top