ПАРИЖ И ЗАМЪЦИТЕ ПО ЛОАРА

1465 BGN
 
 Франция
 5 Дни / 4 Нощи
 Самолет

Лоара е най-дългата река във Франция – простира се на повече от 1000 километра. Една трета от тях заема живописната долина на Лоара, която е включена в списъка на ЮНЕСКО за световно културно и природно наследство.И заради красотата на природата и богатството на културно-исторически паметници е наричана „Градината на Франция”.  Без съмнение многобройните замъци от различни епохи, разположени по протежението на реката, най-много привличат интереса на туристите. А за Париж какво да кажем – всяко пътуване до френската столица си е тръпка, като среща с любима жена.

ИЗТЕКЛА ОФЕРТА

Снимки

ПРЕДИМСТВАТА В ТАЗИ ПРОГРАМА:
• Директен  полет Варна - Париж
• Обзорна екскурзия из най-големите забележителности в Париж
• Възможност за посещение на част от замъците по р. Лоара, под закрилата на ЮНЕСКО
• Екскурзоводско обслужване на български език
• Разумно съотношение качество - цена

Програма

Ден 1 :

Полет от Варна до Париж на авиокомпания Уиз еър. Кацане на летище Бове. Отпътуване за Фонтенбло, на около 55 км южно от френската столица, където сред живописни гори се издига един от най-посещаваните замъци на Франция. Построен през XII век първоначално като ловен дом, четири столетия по-късно замъкът се превръща в разкошна кралска резиденция и база за ловни излети на кралския двор. С цели 1900 стаи! Забравен по времето на Луи XIV за сметка на Версай, замъкът връща славата си при Наполеон. Именно тук императорът се сбогува с армията си преди да замине на заточение на остров Елба. Посещението на замъка Фонтенбло е срещу допълнително заплащане. Трансфер до град Тур, разположен на пътя на поклонниците Виа Туронензис. Настаняване в HOTEL IBIS STYLES TOURS SUD 3* SUPERIOR https://www.accorhotels.com/gb/hotel-0453-ibis-styles-tours-sud/index.shtml или подобен. Нощувка.

Ден 2 :

Закуска. Отпътуваме в 08:30 от хотела.  Днес, срещу допълнително заплащане,  ще посетим три от най-забележителните замъци по Лоара: Виландри, Азе льо Ридо и Шенонсо. Виландри е известен с пленителните си цветни градини и това е разликата с останалите замъци, популярни със своята история и стилна архитектура. Азе льо Ридо е дворец, излязъл сякаш от приказките. Построен в периода 1519-1524 година по времето на крал Франциск I, той е разположен на малко островче по средата на река Едр. Балзак го нарича диамант, обрамчен от водите на Едр. А Шенонсо е най-романтичният замък в долината на Лоара. И това не е случайно: векове наред е бил управляван от… жени. Сред тях личат имената на  Диан дьо Поатие, метресата на крал Анри II, и разгулната Катерина Медичи. Завръщане в Тур. Нощувка.

Ден 3 :

Закуска. Отпътуваме в 08:30 от хотела. Отново сме предвидили, срещу допълнително заплащане, визита на още една тройка  замъци по Лоара: Кло Люсе, Блоа и Шамбор. Малък, но изключително красив е замъкът Кло Люсе. Намира се само на 500 метра от кралския дворец в град Амбоаз и е последната резиденция на знаменития Леонардо да Винчи. Днес домът на гениалния творец е превърнат в музей, където ще видим над 40 макета на негови изобретения: подвижен мост, танк, автомобил, летящ апарат- предшественик на самолета, хеликоптер, парашут... Блоа е най-внушителният замък по  Лоара- блестящ образец на френската архитектура от Средновековието до XVII век. Шамбор е емблематичен , най-големият замък по Лоара, с 440 стаи,ограден с наблюдателни кули и водни ровове. Пример за симбиоза между традиционната френска средновековна архитектура и умението на ренесансовите майстори, оформен и с участието на Леонардо да Винчи. Завръщане в Тур. Нощувка.

Ден 4 :

Закуска. Отпътуване за Париж в 09:00 и пристигане около обяд във френската столица. Полудневна обзорна екскурзия, която ще ви запознае с най-интересните забележителности на Париж:  Гранд Опера, площад Конкорд с египетския обелиск, баровския булевард  Шан-з-Елизе с Триумфалната арка, строена по времето на Наполеон, Айфеловата кула – символът на града и на Франция, Дома на инвалидите, площад Вандом, Лувъра – един от най-големите музеи в света, прочутата парижка катедрала Нотр Дам, на цели 900 години, квартал Монпарнас, Латинския квартал със Сорбоната, Пантеона- музей на великите личности от епохата на Френската революция, Люксембургската градина. Настаняване в HOTEL APPART CITY SAINT MAURICE 3* http://www.appartcity.com/apparthotel-paris-saint-maurice/R 12 47 /accueil –residence.htm или подобен.

Ден 5 :

Закуска. Отпътуване за Париж в 09:00 и пристигане около обяд във френската столица. Полудневна обзорна екскурзия, която ще ви запознае с най-интересните забележителности на Париж:  Гранд Опера, площад Конкорд с египетския обелиск, баровския булевард  Шан-з-Елизе с Триумфалната арка, строена по времето на Наполеон, Айфеловата кула – символът на града и на Франция, Дома на инвалидите, площад Вандом, Лувъра – един от най-големите музеи в света, прочутата парижка катедрала Нотр Дам, на цели 900 години, квартал Монпарнас, Латинския квартал със Сорбоната, Пантеона- музей на великите личности от епохата на Френската революция, Люксембургската градина. Настаняване в HOTEL APPART CITY SAINT MAURICE 3* http://www.appartcity.com/apparthotel-paris-saint-maurice/R 12 47 /accueil –residence.htm или подобен.

*Цената е на човек при двойно настаняване
Хотел/Категория Описание Цена (лв)
HOTEL IBIS STYLES TOURS SUD 3* закуска 1465

  Ценaта включва:

  Самолетен билет Варна – Париж, летище Бове – Варна с авиокомпания Уиз еър
  Летищни такси
  Малък салонен багаж до 10 кг. с размери 40x30x20 см
  3 нощувки със закуски в Тур в HOTEL IBIS STYLES TOURS SUD 3* SUPERIOR https://www.accorhotels.com/gb/hotel-0453-ibis-styles-tours-sud/index.shtml или подобен
  1 нощувка със закуска в Париж в HOTEL APPART CITY SAINT MAURICE 3* http://www.appartcity.com/apparthotel-paris-saint-maurice/_R_12_47_/accueil-residence.htm или подобен;
  Трансфер летище - хотел - летище 
  Транспорт с автобус по време на целия маршрут
  Панорамна екскурзия на Париж с продължителност 4 часа
  Екскурзовод на БЪЛГАРСКИ език
  Медицинска застраховка с асистанс и покритие 5 000 евро

  Цената не включва:

  10 кг чекиран багаж с размери 55×40×23 cm  - около 40 лева на пътник на посока – подлежи на препотвърждение 
  Чекиран багаж 20 кг – 68 лева на пътник, на посока – подлежи на препотвърждение 
  Приоритетно качване на борда (включва допълнителен 10 килограмов багаж в салона на самолета с размери (55×40×23 cm) – около 25 лева на пътник на посока (подлежи на препотвърждение) 
  Местата в самолета се разпределят автоматично от авиокомпанията и не гарантираме за определени места. Може да направите своя избор предварително срещу доплащане, за да си гарантирате съседни седалки в полета
  Градска такса за хотелите, която се заплаща на място - около 2 eвро на човек на вечер
  Доплащане за единична стая – 180 евро/ 352 лв.
  Неупоменати в програмата услуги: хранене, лични разходи за телефонни разговори, мини-бар и др.
  Застраховка “Отмяна на пътуването”– около 2% от пакетната цена. За повече информация моля запитайте в офисите ни
  Горивна такса - поради постоянно променящите се цени на горивата авиокомпанията има право да начисли горивна такса. В този случай цената на пътуването ще се промени съгласно горивната такса.
  Горивната такса се дължи за всички резервации за съответния полет, без значение кога са били направени.

  Входни такси с беседи на български език в замъците, освен където е упоменато, че ще е с аудиогид:
  Фонтебло -  30.00 евро/ 59 лева на човек, включва входен билет и беседа с превод
  Градините на Виландри -  20.00 евро/ 39 лева на човек, включва входен билет за градините и беседа с превод
  Азе Льо Ридо с аудиогид - 13.00 евро/ 25 лева на човек, включва входен билет и аудигид
  Шенонсо – 16.00 евро / 31 лева на човек, включва аудиогид
  Кло Люсе - 26.00 евро/ 51 лева на човек, включва входен билет и беседа с превод
  Блоа - 20.00 евро/ 39 лева на човек, включва входен билет и беседа с превод (30 минути)
  Шамбор - 26.00 евро/ 51 лева на човек, включва входен билет и беседа с превод

  Допълнителни услуги:


Запитване:

 
 



Минимален брой участници за осъществяване на посещенията на замъците – 20 човека
Записват се в България в момента на резервация. Записвания на място не са възможни!
Редът на екскурзиите по програмата и часовете на провеждане могат да бъдат променяни.

Подобни предложения

Travel Holidays

При необходимост Травел Холидейс ООД си запазва правото да променя цените и условията на предложената оферта.

Травел Холидейс ООД е регистриран администратор на лични данни в Комисията за Защита на Личните Данни

Абонамент за промоции